Statistiek

Comments Posted By Johan

Displaying 1 To 30 Of 146 Comments

De kikker gekust

“al grappend, provocerend, treiterend en trollend uit”

Vroeger noemden we dat in Nederland “Provo”. De toenmalige gevestigde orde was daar ook al vrij allergisch voor, en wat dat betreft is er dus niks veranderd. Het toont vooral aan dat mensen die zeer overtuigd zijn van hun eigen gelijk niet tegen spot en humor kunnen maar dat wisten we natuurlijk al lang. Wat dat betreft zijn sommige elementen uit de rechterhoek trouwens net zo onverdraagzaam als waar ze de linkerkant van beschuldigen.

“Is het geestig wanneer je verdronken vluchtelingen uitmaakt voor ‘dobbernegers’?”

Ik dacht dat degenen die nog dobberden nog leefden?

“Wat is er rebels aan de bewering dat mannen recht hebben op seks, en dat vrouwen hun dat niet mogen ontzeggen?”

Dat is een heel andere club die niks met wat gewoonlijk”alt-right genoemd wordt” te maken heeft. Een beetje goedkoop om die op een hoop te gooien omdfat ze toevallig ook eens in het nieuws geweest zijn met een aanslag.

» Posted By Johan On May 21, 2018 @ 13:28

Flair voor knopen

@Hannah Kuipers: dat zal weinig uitmaken, je redeneert denk ik teveel vanuit west Nederland. Zelf vlieg ik bij voorkeur vanuit Dusseldorf, dat is ook veel goedkoper met parkeren. Schiphol zou ik vanwege de prijzen (en de afstand, ik woon in Limburg) zoveel mogelijk vermijden. De tijd dat Nederland in z’n eentje zoiets kan beinvloeden is echt wel voorbij.

» Posted By Johan On April 08, 2018 @ 04:26

Ondermijning

Op de website staat in de bovenbalk een driehoekje dat naar beneden wijst, dat laat een menu uitklappen waar settings in staat.

» Posted By Johan On April 01, 2018 @ 20:23

Muh, nu is er ophef in de pro-Hillary media omdat Trump gewonnen heeft en dat aan iedereen ligt behalve aan Hillary zelf. Hoe slecht moet je wel niet zijn als presidendskandidaat om van Trump te verliezen. Als Hillary gewonnen had was er nu niet zo’n ophef geweest.

» Posted By Johan On March 28, 2018 @ 17:29

Nieuwe preutsheid

@Meggie 8: dat is uiteraard waar, maar aangezien men daar veelal niet aan bijstand doet kan het alternatief ook zijn om je te moeten afbeulen in een of andere onveilige fabriek om te eten te hebben. Wat iemand minder erg vind moet die persoon helemaal zelf uitmaken.

» Posted By Johan On February 23, 2018 @ 23:52

Dobberend

Treurig en herkenbaar. Ik maak nu hetzelfde mee met mijn moeder, die is opeens bang voor inbrekers, verstopt dan alle keukengerij, kan het dan niet meer vinden en dus is er ingebroken. En de hele dag naar van alles en nog wat zoeken, vooral naar een van de katten die zich nogal eens wil verstoppen.

» Posted By Johan On February 24, 2018 @ 00:36

Haat is besmettelijk

Het zijn Amerikaanse bedrijven en daar is de censuur een stuk minder streng dan hier op dit gebied.

Als je trouwens echt racistische meningen wilt lezen kun je beter naar Gab gaan, dat is een sociaal netwerk dat expliciet niks censureert en waar je dus gewoon kunt zeggen wat je denkt zonder dat de gedachtenpolitie komt controleren of jouw mening wel toegestaan is.

En al deze oproepen doen me sterk denken aan het geroep van de scientology sekte die ook niet tegen kritiek kan.

» Posted By Johan On December 10, 2017 @ 15:25

Het gaat allang niet meer om de kinderen

Leuk he, dat de drammerige linkse actievoerders nu zelf eens geconfronteerd worden met hun eigen methoden.

» Posted By Johan On November 26, 2017 @ 01:59

De poederbende

Ik denk zo dat dit middel binnen de kortste keren niet meer vrij verhandelbaar is. Net zoals allerlei nieuwe drugs snel toegevoegd worden aan een lijst met verboden stoffen. Dit gaat dus nooit een permanente oplossing worden.

@Els Kronenburg: iemand anders vergiftigen, met bv. arsenicum, is nu ook al verboden als moord. Dat zal voor het vergiftigen van een ander met dit middel niet anders zijn.

» Posted By Johan On September 10, 2017 @ 16:58

Aardappeloproer

Ik zit natuurlijk wel een beetje te jennen, maar als iemand die in een dorp opgegroeid is vind ik binnensteden sowieso veel te druk om te wonen, ik zou er horendol worden.

In mijn gemeente heeft men het grootste deel van de binnenstad voetgangersgebied gemaakt in de jacht op de (Duitse) dagjesmens. En vervolgens is men verbaasd dat winkels leeg blijven staan en wegtrekken naar centra aan de randen van de stad waar je nog gratis kunt parkeren. Ik kom er alleen nog maar als ik perse moet, en dat is zelden het geval (bij de juwelier als m’n horlogebatteruij leeg is en bij de opticien als ik nieuwe glazen in m’n bril nodig heb).

Ik zou nooit een huis of appartement aan zo’n voetgangerstraat kopen of huren. Maar als je het toch doet moet je natuurlijk niet raar opkijken als het dan druk is.

» Posted By Johan On July 02, 2017 @ 15:08

Toeristen die in Amsterdam alles bepalen? Maar Amsterdam is feitenlijk toch een openlucht museum met meer toeristen dan inboorlingen?

» Posted By Johan On July 01, 2017 @ 11:41

Bierfiets? Mag dat ook al niet meer? Ik dacht dat de blauwe knoop e.d. ook iets uit de tijd van het aardappeloproer was, toen de arbeiders hun ellende nog verzopen met alle bijkomende ellende.

» Posted By Johan On June 30, 2017 @ 21:32

De tijd van ophitserij

Ik denk dat een zekere jouw welbekende sekte dit stukje dankbaar zal overnemen in haar propaganda. Dit is precies wat hun PR mensen zelf altijd zeggen.

» Posted By Johan On June 18, 2017 @ 20:11

Moslims in het blauw

Ik ben het er niet mee eens, dit soort toch controversiele opvattingen kun je beter prive houden. Wat zou je er van zeggen als een politiemedewerker met een speldje van de PVV op zou gaan lopen?

Overigens is het gebruik van “wit” daar waar blank bedoeld wordt gewoonlijk een duidelijke aanduiding dat de schrijver teveel Amerikaanse literatuur over rassenproblematiek gelezen heeft. Net zoiets als wanneer negers continue als nikkers omschreven worden, is ook niet leuk voor zo.

» Posted By Johan On May 26, 2017 @ 13:19

De wondere wereld van Philips

Prednison heeft o.a. gewichtstoename als bijwerking, in jouw geval niet verkeerd meen ik. Beterschap.

Ik heb ooit gesolliciteerd bij een software bedrijf dat mensen detacheerde en die Philips tandenborstel was een van hun voornaamste projecten. Er was ook sprake van continue foto opnamen in de mond, dan kon de tandarts je al inplannen als hij een gaatje ag ontstaan waar je nog geen last van had. Toen ik dit verhaal hoorde gingen bij mij ook overal alarmbellen af en heb ik denk ik wat al te veel kritische vragen gesteld. Technisch vonden ze me wel goed maar er was niet zo’n klik…

» Posted By Johan On May 04, 2017 @ 01:58

Oude bekende

Beterschap!

» Posted By Johan On April 27, 2017 @ 01:21

Doe het niet

Als GL gaat meeregeren voorzie ik dat men sociale punten gaat uitruilen tegen groene. Met als gevolg dat de niet heel veel verdienende werknemer die met de auto naar z’n werk moet omdat het OV onbetaalbaar is en niet rijdt op de tijdstippen dat hij moet beginnen weer extra belast gaat worden.

GL gaat dan haar reputatie als “Grachtengordel Links” bevestigen, en bij de volgende verkiezingen wordt de PVV nog groter omdat men de bevolking duidelijk maakt dat “groen” een excuus is voor “extra belasting”, net zoals “terrorisme” en “kinderporno” excuses geworden zijn voor minder privacy.

» Posted By Johan On March 25, 2017 @ 19:21

Schoothondjes

De VVD en PVV willen er blijkbaar een tweestrijd van maken, net als de vorige keer die tussen VVD en PvdA. Zodat ze na afloop kunnen roepen dat een VVD-PVV coalitie de enig werkbare is, en in het landsbelang etc.

» Posted By Johan On February 15, 2017 @ 19:32

Liefde voor taal

Tja, ik ben denk ik iemand die door het Nederlands onderwijs een stevige aversie tegen literatuur gekregen heeft. Al dat ellenlange geanalyseer over emoties waar ik niks mee had (en meestal nog steeds niks mee heb), wat vreselijk. Wat dat betreft is het onderwijs veel te veel gefeminiseerd: dit is precies wat de meeste jongens op bv. de PABO ook afstoot.

Nu lees ik juist enorm veel: SF, wat fantasy. Dat zijn verhalen waar ik me kan inleven en de redeneringen van kan volgen. Maar ja, dat was geen “echte” literatuur volgens de onderwijzers dus dat werd in de klas niet behandeld. Het zal vooral een verschil in belevingswereld tussen een alfa en een beta geweest zijn.

» Posted By Johan On February 08, 2017 @ 23:15

Ruimte, adem, lucht!

Auto’s delen gaat hooguit iets worden voor mensen die een overgeorganiseerd leven leiden en dagen van tevoren precies weten waar ze heengaan. Verder lever je privacy in, en kun je niet je eigen zooi in een deelwagen laten liggen. De meeste autodeel projecten gaan bovendien uit van (tamelijk) nieuwe auto’s, en dat is duur dus denk ik dat mensen met weinig geld eerder een oude bak kopen dan een deelwagen nemen.

Natuurlijk, als je nooit je dorp uitkomt zijn er andere opties: in Amsterdam schijnt de (elektrische) scooter nogal populair te zijn. Gelukkig is er in de rest van het land nog plaats, dus er gaat vanzelf een selectie komen: mensen die geld genoeg hebben kunnen zich een auto veroorloven in Amsterdam, de rest kiest tussen ergens anders wonen of geen auto hebben.

» Posted By Johan On January 12, 2017 @ 17:21

Ironie

Hoezo zou dit “foutief” gebruik zijn? Nu is het Amerikaanse publiek tenminste voor de verkiezingen geinformeerd over de vuile streken van Hillary. De reactie van die partij was dan ook hun gebruikelijke reactie: val de boodschapper aan. Obama heeft ook al een record aantal klokkenluiders op laten sluiten.

En nu komt Clapper, die al eerder betrapt is op liegen onder ede tegen het congres, vertellen dat het toch echt de Russen waren. Ik geef Trump groot gelijk dat hij daar minachtend op reageert. Zou ik ook doen. Tenzij de NSA vuile was van mij had natuurlijk, dan deed ik misschien ook wel ook braaf wat ze wilden.

» Posted By Johan On January 06, 2017 @ 00:35

Zeurpiet

Ach, het voorbeeld van de partij zonder leden kan Wilders makkelijk pareren met een tegenvoorbeeld: er zijn andere partijen waar lijsttrekkersverkiezingen gehouden worden onder de leden. Natuurlijk mogen alleen mensen die goed liggen bij het bestuur meedoen, zodat de leden kunnen kiezen tussen lood en oud ijzer, zegmaar tussen Lodewijk en Diederik. Maakt in de praktijk geen verschil, maar er is wel democratie hoor, heus waar.

» Posted By Johan On December 14, 2016 @ 20:57

Kleptomaan en extreemrechts

Nog afgezien van het feit dat Hillary TTIP wilde (ze zei op het laatst wel van niet als reactie op Sanders populariteit maar dat geloofde haast niemand). Ook weer ziets waar de burgers hier (en in de USA) niet beter van worden. Trump heeft het meteen afgeschoten, dus de volgende poging is in elk geval weer 4 of 8 jaar uitgesteld (net als TTIP kwam na ACTA zal er wel weer een nieuwe poging ondernomen worden).

» Posted By Johan On November 25, 2016 @ 11:47

Tja, ik bekijk het totale pakket: ik ben bang dat met Hillary de kans op een oorlog met Rusland erg groot geweest was (ze wilde perse een no-fly zone in Syrie, stel je voor dat de Amerikanen een Russisch vliegtuig neerhalen net als de Turken een tijdje geleden), en dan moet Trump het wel heel erg slecht doen om hem nog erger te maken.

» Posted By Johan On November 25, 2016 @ 11:44

Inderdaad Rob. En dat is dan de USA. Hillary stuurde, net als Obama, aan op een militair conflict met Rusland. Daar hebben we in Europa direct last van. Dan liever een president die te druk bezig is met geld verdienen om dit doort conflicten op te stoken.

Dat van die Syrische vluchtelingen lijkt me vooral symboolwetgeving, niemand steekt de Atlantische oceaan over als je meer kunt bereiken door de middenlandse zee over te steken.

» Posted By Johan On November 24, 2016 @ 10:53

Maak van de stem des volks geen fetisj

Dat van cie popular vote dient wel enige nuancering: veel republikeinen in staten als Californie en New York, en veel democraten in een staat als Texas, nemen de moeite niet eens om te stemmen omdat ze toch niet winnen en er een “the winner takes all” principe geldt. Hoe dat zou uitpakken als iedere stem even zwaar zou tellen weet eigenlijk niemand.

Wat men wel weet is dat in dat geval de plattelandsbevolking helemaal genegeerd zou worden. Voor een fraai voorbeeld kun je naar Nederland kijken waar vooral de randstad goed vertegenwoordigd is: denk je dat een afgevaardigde voor Groningen enige kans op herverkiezing zou hebben als hij of zij de NAM niet stevig zou aanpakken?

» Posted By Johan On November 17, 2016 @ 00:42

Verplichte vrijhandel

Gelukkig dat Trump het met je eens is, Obama heeft de moed al opgegeven om dat verdrag er nog voor 20 januari door te drukken. Voorlopig is het dus dood, maar over 4 of 8 jaar zullen ze het vast opnieuw proberen.

» Posted By Johan On November 18, 2016 @ 20:33

Bijltjesdag

En de democraten hebben het geheel aan zichzelf te danken: tegen iedere anere kandidaat dan de alom gehate Hillary Clinton, o.a. de aanstichtster van de puinhoop in Lybie, was een blaaskaak als Trump kansloos geweest. Maar niet tegen haar.

Overigens houdt Trump het bij woorden en foute opmerkingen, van H. Clinton wordt er gezegd dat ze verkrachtingsslachtoffers van haar man bedreigd heeft. Dat lijkt me toch wel een paar categorieen erger.

» Posted By Johan On October 13, 2016 @ 01:51

Loepzuivere journalistiek

> Kijk naar de PanamaPapers: grote onderwerpen, goed geschreven, zeer rijke tegenstanders. Maar niemand van de beschrevenen heeft een zaak aangespannen tegen de onderoeksjournalisten

Dat kan natuurlijk ook zijn omdat de personen in kwestie niet willen opvallen, en een journalist aanklagen kan een reden zijn voor een ander om die persoon eens extra goed door te spitten. Als de belastingdienst met aanslagen komt begint het juridische vuurwerk pas echt, en omdat de belastingdienst het ook niet altijd eerlijk speelt kan dat nog vuurwerk geven (zoals met die geheelde Luxemburgse data waar de rechter de aanslag op 0 stelde omdat de belastingdienst weigerde een rechterlijke uitspraak te gehoorzamen).

» Posted By Johan On September 15, 2016 @ 18:15

Nog meer controle is een heilloze weg

Het schijnt een bewuste strategie van IS te zijn om een burgeroorlog tussen moslims en niet-moslims uit te lokken in Europa. Ze hopen die dan te winnen natuurlijk doordat ook gematigde moslims dan gedwongen worden partij te kiezen, maar ik denk eerder dat er lang voordat er genoeg moslims hier zijn al beleid ingevoerd wordt dat iedere verdachte moslim meteen uitgezet of, als dat niet kan, voor onbepaalde tijd gedetineerd wordt. Burgerrechten of niet.

» Posted By Johan On July 28, 2016 @ 13:58

 Page 1 of 5  1  2  3  4  5  » 
«« Back To Stats Page