Mauwen over ‘segregatie’

Wil je coronavaccinaties weigeren? Dat kan en dat mag, en de reden waarom je weigert doet er niet toe. Pleiten – zoals sommigen nu doen – dat weigeraars medische hulp kan worden ontzegd als zij vervolgens ernstig ziek raken na een besmetting, is volstrekt uit den boze.

De zorg mag, zo lang zij dat aankan, immers nooit en te nimmer adequate hulp weigeren, ook niet wanneer iemands toestand tot op zekere hoogte voorspelbaar was – de zorg helpt ook rokers, een rund dat met vuurwerk stunt, mensen die hun lever kapot hebben gezopen, of de roekeloze die zichzelf of een ander een verkeersongeluk heeft aangedaan. Die laatste krijgt hopelijk wel een fikse boete wanneer hij anderen door zijn gedrag heeft geblesseerd – maar zorg mag hem nooit op die grond worden ontzegd.

De weigeraars rekken hun rechten echter wel erg op. Ze weigeren zichzelf en anderen te beschermen, maar willen daar tegelijkertijd geen enkele consequentie van velen – terwijl je ze op zijn minst kunt vragen voortaan zelf te betalen voor een regelmatige test. Keuzes hebben immers gevolgen, ook voor anderen.

Maar weigeraars mauwen nu over discriminatie en ‘segregatie’ alleen al bij de gedachte aan toegangstesten, terwijl anderen hun best doen zichzelf en elkaar blijvend te beschermen.  Ze beroepen zich op hun lichamelijke integriteit – een recht dat akelig selectief wordt ingezet, want de lichamelijke integriteit van anderen boeit ze kennelijk weinig. (Voorts vind ik sowieso dat we dat recht zeer armoedig interpreteren: door laks toezicht wordt dat bij iedereen die in de buurt van Tata Steel, Schiphol of van een drukke snelweg woont, voortdurend geschonden: daar wemelt het van de vreemde stoffen die je lichaam ongewenst maar onophoudelijk te verstouwen krijgt.)

Het is maar een vaccinatie. Hetzelfde spul dat de bof, mazelen, polio, cholera en kinkhoest in bedwang kreeg, dat kinderen voor een leven met ernstige handicaps behoedde, en sterfte voorkwam. Nogmaals: je mag vaccinatie afwijzen, maar anderen in gevaar brengen – zoals de mensen die zich niet kunnen laten vaccineren, of bij wie vaccins door onderliggende ziekte of noodzakelijke medicijnen niet goed werken – is nooit een recht.

En waar ik privacy een groot goed vind – en ik zeg dat als een van de oprichters van privacy-voorvechter Bits of Freedom – is ook dat in mijn ogen niet onaantastbaar. Net zoals ik het recht heb te vragen of mijn visite gevaccineerd is, of anders te eisen dat ze een maskertje dragen voordat ik ze binnenlaat – vind ik dat een cafébaas of restauranthouder mag weten of zijn personeel beschermd is voor hij ze op zijn klandizie loslaat, dat zijn klandizie zelf ook recht heeft dat te kunnen weten, en dat mensen die dicht op elkaar moeten werken – bijvoorbeeld in de bouw, en in de zorg – van hun collega’s op aan moeten kunnen.

We hebben immers allemaal kunnen zien wat er gebeurt als dit virus woekert en verder muteert. Daar lijdt iedereen onder.

Author: Spaink

beheerder / moderator

6 thoughts on “Mauwen over ‘segregatie’”

 1. Een van de problemen is wel dat mensen die niet gevaccineerd kunnen worden, niet worden geregistreerd of – bij gebrek aan categorieën – geregistreerd worden als weigeraar. Een doktersverklaring mag niet uit gegeven worden en zou een arts sowieso niet doen. Hooguit wordt tegen vaccinatie geadviseerd maar uiteindelijk is het feitelijk de beslissing van de patiënt.

  Verder geeft een splitsing tussen degenen die de testen makkelijk kunnen betalen en mensen die dat niet kunnen. Woon je ergens in een achteraf dorp, dan is het ook niet makkelijk om even te laten testen.

  Mijn grootste bezwaar (ik ben op zich pro-vaccinatie maar kan niet gevaccineerd worden) is dat gevaccineerden nog steeds kunnen verspreiden maar niet getest worden en we versoepelen alsof er niets aan de hand is. Het idee dat als jouw zorgverlener bv gevaccineerd is dus geen mondkapje hoeft te dragen, biedt niet alleen schijnveiligheid maar verhoogt voor de kwetsbare juist het risico besmet te raken.

  Ik begrijp tot slot eigenlijk niet waarom er geen positieve informatiecampagne opgezet kan worden. De zogenoemde wappies zal je er niet mee overhalen maar er zit een grotere groep omheen die teveel verkeerde info heeft gekregen. In plaats van dat probleem te verhelpen, zorgen we voor polarisatie en een grimmige sfeer waarbij niet gevaccineerden inmiddels zo’n beetje de schuld van alle misstanden in de crisis krijgen. Dat laatste haal je toch niemand mee over?

 2. Ik wil als niet-gevaccineerde helemaal geen privileges, ik hoef niet naar het theater of restaurant en reis zo min mogelijk. Ik kies voor een zelfgekozen vorm van segregatie. Wat ik niet wil is voortdurend de beschuldiging horen dat ik het probleem ben (van alle maatregelen, van besmettingen, van ziekenhuisopnames, etc.). Maar wat ik vooral niet wil is lastig te worden gevallen door gevaccineerden die menen dat nu ineens alles mogelijk is en zich aan geen enkele maatregel meer houden. Ik vind hen op dit moment een groter gevaar.

  P.S. een uitstekende reactie van Cindy.

 3. @ 1. Mijn vraag is waarom je niet kan gevaccineerd worden,
  of bedoel je juist: Je WILT NIET gevaccineerd hebben??
  Dat is altijd de grote vraag tussen niet kunnen of niet willen…..
  Ondanks dat wij allemaal toch allang geregistreerd zijn,
  zowel anti als pro-gevaccineerde mensen.

  @ 2. Ik ben 2 x volledig gevaccineerd, wegens hoge risicogroep.
  Omdat het niet anders kan, overleef ik alle vaccins, zelfs inenting en griepprik.
  Ben zelf door de rode hond auditief geboren, dat was al voorafgaande diepschuldgevoelens onder de zussen ( ja , moeder en mijn tante ).
  Ze verweten elkaars levenslang met schuldgevoelens om wie de schuld
  was dat ik auditief was geboren. Altijd was moeder onuitstaanbaar over haar oudere zus, die niet eens schuldig was aan mijn ziekte van Rubella.
  Want de rode hond liep overal in het dorp en dat kreeg iedereen het ook, zonder enige inenting, die pas later ter sprake kwam.
  Mijn nicht kreeg het toen ze erg ziek was van rode hond. Moeder kwam toch bij haar op bezoek, te wetend dat ze de rode hond had. Haar oudere zus waarschuwde dat het niet verstandig was omdat moeder zwanger was van mij.
  Al het ge-verwijten elkaars schuld, zo goed als levenslang, zo triest en diep triest.
  Iedereen overleeft inenting, iedereen kreeg griepprik ook, alles tegen alle ziekten, zelfs tegen welke ziekten ze het dan ook komen.

  Nu in 2020/2021 mag iedereen vaccin krijgen behalve de weigeraars.
  De anti-vaccineerde mensen zijn zelf zéér onverantwoordelijk over de bescherming tegen de mensen, zéér onverantwoording !!!
  Dan kwamen de weigeraars lachwekkend over ons gevaccinneerde mensen, en kafferen over ons hoofd heen, grofweg ook om van de wijs te brengen hoe veilig ze toch al rondlopen, zovan: “Kijk naar mij, ik ben kerngezond, probleemloos sterk, nooit ziek….bla bla bla !!!”
  Dat irriteert me zéér mateloos, hoe ze zo onbeschoft zijn om zo laks te doen zeggen over ons als gevaccineerde mensen. Zo bruut en asociaal.
  Met het gevolg van mijn conclusie: “Nou, jou kom ik zeker niet bezoeken, ook niet bij mijn deur aankloppen, niks ervan, gekke paard !”
  Zeker niet zolang je niet gevaccineerd bent, dan haalt ie nogal uit dat ik eveneens besmet kan raken zelfs als gevaccineerde en net goed als die weigeraars. Ik zei: Nou, dimme, dimme. iedereen kan zelfs na vaccins besmet worden, maar niet meer zo erg ziek of heel erg koortziek worden als die weigeraars. Ze mompelen en kafferen ons de hele tijd door uit hun idiote complottheorie.

  Normaal gesproken gaf ik elke week de eurootje aan de zwerver aan ons straat die altijd op de bank zit. NU kom ik daar niet meer in de buurt.
  No way, hoezo discriminatie? Hoe veilig je toch niet bent, krijg ik het niet graag punt!!!

 4. Ik ben pro vaccinatie, ben zelf ziek geweest en heb een prik gehad, maar ik weiger die moderne versie van een niet-Jood verklaring te laten zien als ik naar de horeca wil en ik ga al helemaal die spionage app niet installeren waarmee Google inzicht krijgt in mijn medische gegevens en mijn locatie gegevens.

 5. Verder heeft dit helemaal niks te maken met wat jij aan je visite kunt vragen: dit is wat de overheid oplegt aan de horeca, die hier zelf helemaal niet op zit te wachten.

 6. Dit is een heel onnozel artikel. De Covid mRNA en DNA gen therapieën zijn totaal anders dan de DKTP enz. vaccins. Een klassiek vaccin is gebaseerd op verzwakt pathogeen. De Covid vaccins injecteren genetische instructies die ons eigen lichaam aanzetten tot productie van het S-proteine waarop dan het immuunsysteem reageert.

  Geen idee waarom je denkt dat je hierover moet schrijven, je hebt je totaal niet geinformeerd.

  Elk vaccin, elke ziekte, elk risicoprofiel is anders, het is totaal onmogelijk die onderling te vergelijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.