Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By Shadowdancer

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Schoonheid

Hoi Karin,

Dank je wel dat je de schoonheid met ons deelt – die van de prachtige bloem, maar ook alles wat daarbij hoort. Jullie hebben gelijk, jij en de uitgever van Samuels: uit deze dingen halen mensen de kracht om te blijven leven, hoe duister alles – ver weg en dichtbij – soms ook is.

» Posted By Shadowdancer On August 06, 2014 @ 16:16

Maatregelen

Lieve Karin, ik had al zo’n gevoel dat dat het was, wat je aandacht in beslag nam. Neem er de tijd voor, laat het toe. Het felle schrijven komt wel weer terug.

» Posted By Shadowdancer On July 11, 2013 @ 18:18

Throne of Swords

Stoer, Karin! Ik had de foto ook al gezien op je FB pagina. Ik ben bijna een beetje jaloers, want ik had dus geen gelegenheid langs Amsterdam (en de tentoonstelling) te stiefelen. Maar: geweldige foto. En wat zie je er goed uit!

» Posted By Shadowdancer On May 25, 2013 @ 17:05

Canta ballet

Het klinkt wel als een ontzettend stoer idee, Karin! Een prachtige manier om de mogelijkheden van de Canta te laten zien, en een ballet met een combinatie van dansers en staal, wauw. Ik ben ook heel benieuwd naar de documentaire die erbij gaat komen. Ik kan me best overeenkomsten voorstellen tussen dansers die zoveel van hun lichaam eisen en gehandicapten, die dat ook doen met de mogelijkheden en beperkingen die ze hebben…

» Posted By Shadowdancer On January 30, 2012 @ 12:35

Onder gelijken

Hmf. Als de andere atleten – de niet-amputees – het een oneerlijk voordeel noemen, laten ze dan vooral hun eigen voeten vervangen door deze fantastische protheses-

Oh. Wacht. Dat willen ze niet? Te drastisch gedacht?

Laten ze dan ook niet zeuren dat een gehandicapte het waagt zich uit zijn fijn-voor-gezonden-afgeschermde wereldje te treden en het nog te winnen van gezonde mensen ook. Go Blade Runner go!

» Posted By Shadowdancer On August 16, 2011 @ 17:34

Slettenmars

Helemaal geweldig, Karin! Mooie foto ook, en een prachtige bloem. Ik wou maar dat ik erbij was geweest!

@Juzo: je hoeft deze artikelen niet te lezen hoor, echt niet… :p

» Posted By Shadowdancer On June 08, 2011 @ 08:20

Twee Mubaraks

Hij is afgetreden.
Dus toch!

» Posted By Shadowdancer On February 11, 2011 @ 17:17

Overzicht

Tja, toen ik het schreef had ik, net als alle mensen op het plein en een groot deel van degenen die de speech op televisie volgden, gehoopt op een andere aankondiging van Mubarak. Maar hij heeft alleen maar opnieuw laten zien hoezeer hij de bevolking van Egypte minacht…

» Posted By Shadowdancer On February 11, 2011 @ 16:04

Volgens mij zit jij ook ondertussen aan de buis (of beter nog: de computer) gekluisterd nu… :)

» Posted By Shadowdancer On February 10, 2011 @ 21:36

Max & babytijd

Heerlijk, altijd die kattenstukjes. Ik geniet ook van je andere blogs en betogen, absoluut, maar de kattenstukjes zijn zo heerlijk lief en herkenbaar. Altijd weer een klein zonnestraaltje. Bedankt!

» Posted By Shadowdancer On January 21, 2011 @ 22:53

Priemjaar

Gefeliciteerd Karin!
Ik reageer niet veel, maar volg je blog altijd met grote interesse. Fijn weer wat van je te horen! En je vrienden verwaarloosde je niet zonder goede redenen: druk hebben en weinig energie is geen goede combinatie, en dan blijft er niet veel energie over om sociale contacten te onderhouden. Maar goede vrienden weten dat van je en zijn er altijd voor je wanneer je er wel weer de ruimte voor hebt… :)

» Posted By Shadowdancer On December 20, 2010 @ 18:59

Ogen

Joan: “En dus wil ik nog steeds graag weten waarom Israel zo’n mikpunt wordt van morele verontwaardiging, en anderen niet. Wie legt me dat nou eens uit?”

…Goeie vraag, zou ik ook het antwoord op willen weten. Kijk alleen maar naar het journaal de laatste week, hoeveel minuten er besteed zijn aan Israël/Hamas/Gazastrook en hoeveel minuten aan Congo. Hoeveel minuten aan Congo? Vrijwel geen? Nee, laat die zwartjes het maar onderling uitvechten, of zo…

Met je eens, dus.

» Posted By Shadowdancer On January 09, 2009 @ 22:32

Koot:

“Jij bent een jood, dus jij moet dood.”
“Ik wil graag een dialoog met je aan-”
PANG!

Einde discussie.

Grom: (even een eindje terug scrollen)

Jij schreef: “Stel je de volgende situatie eens voor: Nederland wordt door Duitsland gehalveerd tot een dunne strook langs de Noordzee, miljoenen NL mensen worden samengepropt op die ene strook, er is 45% werkloosheid, Duitsland en Belgie bouwen een grote muur om de strook heen en stationeren troepen, niemand mag erin, niemand kan eruit, en hup, Duitsland begint opeens vanuit de lucht de strook van boven tot onder te bombarderen, terwijl NL zelf geen eigen luchtmacht heeft om terug te kunnen schieten.”

Nou….. die vergelijking gaat een beetje mank. Accurater zou ‘t volgende zijn:

– Goed, Duitsland valt Nederland binnen. (Gaan we voor het gemak maar even voorbij aan het feit dat de Joden die de staat Israël uitriepen geen ander land hadden vanwaar ze een inval deden. De historische achtergrond daarvan hoef ik toch niet uit te leggen, hoop ik?)

– De Nederlanders die het land uit vluchten worden door de Vlamingen, toch onze broeders, dachten wij altijd, niet binnengelaten. “Blijf maar lekker rotten in de vluchtelingenkampen, jij en je kinderen en je kindskinderen.”

– Dan komt er een organisatie, laten we het maar even Nationaal Nederland noemen, die roept dat alle Duitsers moeten worden afgeslacht. Het Herrenvolk moet eraan! En niet alleen de Duitse bezetters die Nederland hebben ingenomen, nee, ook alle Duitse mensen in Duitsland, de vrouwen, de kinderen. Het uitroeien van het Duitse volk is het hoogste ideaal. Schurftige honden zijn het, allemaal. Het vermoorden van een Duitser is een rechtstreeks enkeltje hemel. Dus leren we onze mannen, jongens en meisjes dat het plegen van zelfmoordaanslagen een fantastisch middel is om die vuile Duitsers een hard lesje te leren.

– Dan bouwen we raketinstallaties en vuren raketten af op dorpjes en steden die ver in Duits gebied liggen. Dorpjes rond München of zo. Of in de omgeving van Berlijn. De raketinstallaties bouwen we in huizen, scholen, ziekenhuizen.

– Overigens, die Belgen die ook een muur om ons heen gezet hadden… nee, die bombarderen we maar niet. ‘t Zijn onze broeders, toch? Ook al doen ze niets om ons te helpen.

– De Duitsers, die het ondertussen allang zat zijn geworden, vallen ons kleine strookje binnen met als doel de raketinstallaties uit te schakelen. Bombarderen ons. Hoe durven ze! Elke raket die een van onze huizen of ziekenhuizen raakt, veroorzaakt talloze slachtoffers. Humanitaire hulp is van die schoften niet te verwachten, natuurlijk.

– Alleen die muur, daar bij die Belgen, die blijft ook dicht. De mensen uit Frankrijk en andere landen die staan te trappelen om ons te helpen worden ook niet doorgelaten: de Belgen willen het liefst geen Nationaal België in hun gelederen. Maar ja, ‘t blijven onze broeders…

– En wanneer andere landen (VN!) een resolutie aannemen voor een staakt het vuren, is de eerste reactie van Nationaal Nederland om aan te kondigen dat ze zich er niet aan houden. ‘t Zou mooi zijn als die Duitsers dat wel deden, natuurlijk.

Overigens, houd me ten goede, mensen. Ik vind het vreselijk wat daar gebeurt, en elk burgerslachtoffer is me er een teveel. Dus even echt geen “Israël, Israël über alles” naar me toeslingeren, graag.

» Posted By Shadowdancer On January 09, 2009 @ 22:12

Als reactie een volgt er hier een stuk – sorry voor de lengte – dat ik gisteren geschreven heb, naar aanleiding van een reportage bij een journaal…

Normaal gesproken schrijf ik lieve stukjes. Verhalen over mijn twee kinderen, kleine dingen die gebeuren in en rond het huis. Nu even niet. Het heeft in elk geval niet direct met ze te maken. De aanleiding voor dit stuk is iets heel anders – Israël en de Gaza-strook.

De achtergrond kennen we natuurlijk allemaal. Het wordt breed uitgemeten op het nieuws. Gazastrook: stuk land dat grenst aan Israël en aan Egypte, wonen Palestijnen, en vanaf dat grondgebied vuurt Hamas dagelijks raketten af op Israëlische dorpen en steden. Israël is dat ondertussen goed zat en is terug aan het slaan: eerst door beschietingen, een paar dagen geleden zijn grondtroepen het gebied binnengevallen.

Andere landen reageren verdeeld: men is het of eens met de inval van Israël, of grondig oneens, of men zoekt naar diplomatieke oplossingen – die overigens zowel door Hamas als door Israël van tafel worden geveegd. De Palestijnen schreeuwen om een nieuwe intifada (en dat verschilt van de huidige situatie op welke manier? Oh ja, nog meer zelfmoordaanslagen. Natuurlijk. Sorry.) De regeringen van de omringende Arabische landen houden zich opvallend op de vlakte – nee, die willen Hamas ook niet.

Tot zover de achtergrond. De directe aanleiding voor dit stukje was de reportage op het journaal, gisteren. Een schrijnend beeld: een jammerende vader over het lijk van zijn dode kindje. Onschuldig slachtoffer van de inval. Natuurlijk brak mijn hart, wat ook precies de bedoeling was van degene die de opname maakte. Natuurlijk zag ik daar mijn eigen kleintje liggen, natuurlijk voelde ik mee.

Maar tegelijkertijd voelde ik me bekocht. Gemanipuleerd. Ja, natuurlijk is het vreselijk als er slachtoffertjes vallen, onschuldige kinderen die niets met de oorlog te maken hebben, die nog helemaal geen weet hebben van de strijd tussen Joden en Palestijnen. Maar nu de keerzijde.

De mensen die wonen in de Gazastrook *weten* dat de Hamas daar zit en steunen ze aan alle kanten. De beschietingen op Israël worden uitgevoerd vanuit huizen die midden in woonwijken staan, vanuit ziekenhuizen, vanuit scholen. Dus bij elk schot dat Israël afvuurt om zich te verdedigen vallen burgerslachtoffers. Een goor, politiek spel.

Hamas en zijn zusterorganisaties hebben allang laten zien dat ze geen ENKELE waarde hechten aan een mensenleven. Zelfmoordaanslagen zijn het hoogste goed, en ieder slachtoffer aan Palestijnse kant is automatisch een martelaar, een dode voor het hoogste goed. En iedere Jood is een vijand.

Maar nee, die kant laat het nieuws niet zien. Wel de aantallen: “Er zijn meer dan vijfhonderd Palestijnen gedood en 2500 gewond geraakt,” berichtte nieuws-site http://www.nu.nl gisteren. En in hetzelfde artikel: “In de Gazastrook hebben de Israëlische aanvallers maandagmorgen volgens hulpverleners zeker acht kinderen gedood”. En daarna wordt Hamas geciteerd, die alleen maar roept tot meer aanvallen op Israëlische doelen. Hun argument daarvoor komt neer op “Maar zij begonnen!”

Ik wou dat ik tegen hen hetzelfde zou kunnen schreeuwen als wat ik wel eens tegen mijn kinderen zeg: “Kan me niet schelen wie er begonnen is, nu houden jullie allebei op!” Maar omdat dat helaas niet mogelijk is, kunnen we dan in elk geval ophouden met de eenzijdige berichtgeving? Nee, natuurlijk niet. Kleine dode Palestijnse kindertjes spreken veel meer tot de verbeelding dan verwoeste Israëlische huizen, waar gelukkig geen doden zijn gevallen en misschien wel een paar gewonden omdat daar het luchtalarm op tijd is afgegaan.

Afgelopen weekend was er een demonstratie in Amsterdam om de arme Palestijntjes die in de Gaza-strook wonen te steunen. Een vriend van me was daar toevallig in de buurt en hij vertelde me later dat het opvallend was hoeveel allochtonen daar rondliepen.

En maar zeggen dat er geen anti-semitisme meer is! Stelletje hypocrieten: Hamas, de bevolking die ze steunt, de mensen die demonstreren, de mensen die de extra-zielige beelden nog eens lekker laten zien.

Ik heb er mijn buik meer dan vol van.

En ik ben er de hele avond van slag van geweest, gisteren. Mijn eerste neiging was natuurlijk om naar boven te gaan, de meisjes nog een knuffeltje en een kusje te geven, te voelen, te zien dat zij nog leven, dat zij godzijdank wonen in een stukje wereld waar het nog veilig is om Joods en klein te zijn. Maar mijn jongste was nog wakker en dus was naar boven gaan geen goed idee. Ik heb in plaats daarvan even wat te drinken gepakt, heb daarna een ander programma op de tv aangezet wat erg ver weg was van die hele toestand rond Israël en het midden-Oosten, en op die manier heb ik geprobeerd het van me af te zetten. Maar toch merkte ik dat dat ene beeld zich steeds weer opdrong.

Nu heb ik hoe dan ook een hekel aan verslaggevers die met hun vette camera’s dicht op mensen staan die zo’n ontzettend groot verdriet hebben. Mensen die bij een ramp hun hele gezin verloren hebben, bij een ongeluk, bij een aanslag: kleine lijkjes, huilende vrouwen, schreeuwende mannen: ik kan er niet meer naar kijken. Ik heb hoe dan ook de neiging om te schreeuwen tegen zo’n cameraman: Heb je dan niet het fatsoen om iets anders te tonen? Laat die mensen alleen met hun verdriet, gooi dat ding aan de kant, doe iets, help hen! En als je het aan de wereld wilt laten zien wat er gebeurt, pak een pen en papier, of een computer, en schrijf!

Dat zei ik uiteindelijk ook tegen mezelf. Schrijf, gooi het eruit, laat het niet in je hoofd ronddansen, zet het op papier! Het beeld hoeft niet meer in mijn hoofd rond te spoken, ik slinger het de wereld in, samen met mijn gedachten.

Laat het een tegenwicht bieden aan wat iedereen heeft gezien.

» Posted By Shadowdancer On January 07, 2009 @ 08:39

Waarheidscommissie

Ja, pluche zit lekker, he? Daar kan ‘onze’ JP van meepraten. Hij mag al voor de vierde keer en hij kan er geen genoeg van krijgen. En hoezeer ik ook hoop dat Balkie IV hetzelfde lot ondergaat als I t/m III, zolang de kamer alles maar slikt, en alleen af en toe een slachtoffer zoals Duyvendak het veld moet ruimen, blijven ze daar lekker zitten, allemaal…

Het vermoeiende is dat afgezien van een stukje zo nu en dan, of een reactie op Karins blog, er zo weinig is wat er tegen gedaan kan worden. Als mensen niet bewust *willen* worden, dan houdt het op.

Je aansluiten bij die dikke TON of bij de PVV van die vent met die dooie poedel op z’n kop, zoals half Nederland nu schijnt te doen volgens Maurice de Hond? Dat schiet ook niet op. Hoewel ik ernstig hoop dat die twee partijen net zo snel ten onder zullen gaan als die andere partij, een aantal jaar geleden…

» Posted By Shadowdancer On September 03, 2008 @ 09:36

Zo gaat-ie goed, zo gaat-ie beter

Een woord: gna.

» Posted By Shadowdancer On July 01, 2008 @ 03:34

Betalen met je vingerafdruk

Zoals ik al zei, “Ik denk dat we gewoon fundamenteel van mening verschillen.” Zullen we ‘t daar maar bij laten inderdaad?

» Posted By Shadowdancer On June 19, 2008 @ 01:44

Tja, Joan, maar waar trek je de grens? Jij legt de grens bij alleen vingerafdrukken en DNA. Het onderzoeken van welke organisaties mensen lid zijn (geweest) om daardoor meer over ze te weten te komen is in het verleden erg vaak gebeurd, waaronder hier in Nederland.

Ik denk dat we gewoon fundamenteel van mening verschillen. Jouw standpunt komt neer op “Mensen zijn in potentie misdadigers en daarom lever ik liever een deel van mijn vrijheid op zodat echte misdadigers sneller gepakt kunnen worden”. Ik blijf uitgaan van “Mensen zijn onschuldig totdat het tegendeel bewezen is” en als uitvloeisel daarvan weiger ik zelfs een DNA-profiel of vingerafdrukken af te geven.

Natuurlijk zijn de Schiedamse en Puttense moordzaken tragische vergissingen. Maar die zijn ontstaan door verschillende oorzaken, waaronder tunnelvisie van de recherche en verhoortechnieken die gewoon niet toelaatbaar zijn. DNA en vingerafdrukken zijn niet zaligmakend.

» Posted By Shadowdancer On June 19, 2008 @ 01:43

Joan: Met jouw woorden: “Elk mens IS een potentiele misdadiger” kun je inderdaad alles rechtvaardigen, het volledig blootgeven van alle gegevens, alles wat je zegt, doet, bent, DNA, vingerafdrukken, profilering van mensen, organisaties waar ze lid van zijn of lid van zijn geweest, websites die ze bezoeken, telefoongegevens, inhoud van emails, alles. Want elk mens is een potentiele misdadiger, dus moet gecontroleerd worden voor de veiligheid van de samenleving, van alle mensen.

Ik krijg het hoogst benauwd van dat idee.

Een mens is zoveel in potentie.
Een potentiele misdadiger.
Een potentiele held.
Een potentiele mensenredder.
Een potentiele moordenaar.
Een potentiele oplichter en dief.
Een potentiele weldoener.
En soms allemaal tegelijk.

En welke omstandigheden zorgen ervoor dat een mens het een is, en niet het ander? Uit psychologische experimenten (het befaamde experiment van Milgram, bijvoorbeeld, waarbij gewone proefpersonen dodelijke schokken uitdeelden omdat de opdrachtgever erop aandrong, het Stanford experiment waarbij een willekeurige groep proefpersonen werd opgedeeld in ‘gevangenen’ en ‘bewakers’, dat voortijdig gestopt werd omdat de ‘bewakers; gruwelijke dingen gingen doen met de ‘gevangenen’, om de beruchtste maar te noemen) toont aan hoe dun die grens is.

Moeten we daarom maar alle mensen over een kam scheren en ze behandelen zoals ze *in potentie* zouden zijn?

» Posted By Shadowdancer On June 19, 2008 @ 01:41

Joan: mijn belangrijkste argument tegen het opslaan van het DNA-profiel en de vingerafdrukken van iedere burger is precies dit: privacy. Door het van gewoon iedereen op te slaan (laten we ‘t maar meteen doen na de geboorte van een kind, gewoon, derde dag na de geboorte, hielprik, DNA-profiel en vingerafdruk – het laatste over een paar jaar nog maar een keer herhalen?) bestempel je iedereen tot potentiele misdadiger.

Nee. Het spijt me. Ik blijf hier principieel op tegen. De procedure zoals die nu is – bij een groep mensen die verdacht wordt van een zedenmisdrijf (voldoend aan een bepaald daderprofiel) *vrijwillig* vragen om DNA af te staan, of kijken in de database van eerder gearresteerde mensen, dat vind ik wel acceptabel.

» Posted By Shadowdancer On June 18, 2008 @ 01:39

Oh! Ik zie net Joan’s reactie, en daar wil ik ook wel even op reageren nog. Het verschil tussen ‘vingerafdrukken van de Albert Heijn’ gebruiken voor politieonderzoek en de nieuwe DNA-technieken, is dat op dit moment DNA nog alleen vrijwillig kan worden opgevraagd, of wordt afgenomen bij mensen die zijn gearresteerd. In beide gevallen is het dan *bekend* dat het DNA gebruikt gaat worden voor misdaad-onderzoek.

Maar de AH beweert dat dat niet zal gebeuren, dat de privacy gewaarborgd blijft. Dat is echter een garantie die ze niet kunnen geven, zoals al eerder is genoemd. En hoe goed weten de mensen dat die hun vingerafdrukken daar achterlaten?

Wat me gewoon zorgen baart, is dat dit nu nog een keuze is. Maar straks kun je nergens meer betalen zonder je vingerafdruk achter te laten, nergens meer heenreizen zonder dat die gegevens worden opgeslagen. Het doet me denken aan een boek, dat zo’n, oh, zestig jaar geleden of zo geschreven is. In 1948. Goh, hoe heette dat boek toch ook alweer….

» Posted By Shadowdancer On June 18, 2008 @ 01:38

Toen ik dit gisteren zag reageerde ik ongeveer hetzelfde: ik kreeg het acuut benauwd. “Oh ja, lekker makkelijk!” juicht het publiek dat in de rij staat om zijn vingertje op de scanner te mogen leggen. “Dan gaat het lekker snel!” En ja, Albert Heijn garandeert toch dat ze verder niets met de vingerafdrukken gaan doen?

En dan komt de overheid en die vordert alle gegevens. En dat mag, volgens de wet. Nog meer extra gegevens verzameld.

Nee, dank je. Ik weiger al in bepaalde delen van Amsterdam te komen omdat je daar van de straat geplukt en gefouilleerd kan worden. Nee, ik heb niets te vrezen. Ik loop echt niet met een pistool op zak. Maar *ook* niet met een identiteitsbewijs, omdat ik weiger me te moeten identificeren omdat een of andere Jan *** van een agent denkt dat hij op z’n strepen moet gaan staan. Dus dan maar niet meer op bezoek bij mijn kennissen in Amsterdam Zuid-Oost.

Kitty: het probleem is dat er geen *garantie* is dat het niet in je nadeel wordt gebruikt. Zoals overal al te zien is, wil de overheid zoveel mogelijk gegevens opslaan over hun burgers. Dus zodra die gegevens ergens verzameld worden, worden ze ook gebruikt.

“Heeft die meneer met die verdachte naam in een week ammoniak gekocht bij de Albert Heijn en in dezelfde week kunstmest bij de Intertuin? En is diezelfde meneer met die verdachte naam in een week drie keer naar Schiphol geweest? En hee, zijn vingerafdrukken staan ook in het dossier van de politie, hij is een keer gearresteerd bij een demonstratie… Dan moeten we die meneer met die verdachte naam maar eens aan de tand voelen, die wil vast een aanslag plegen op Schiphol.”

Zo gemakkelijk is het, hoor. Daar hoef je alleen maar de ‘vingerafdruk-betaalmethode’ te koppelen aan de gegevens van de OV-chipkaart, die keurig netjes alle gegevens van reizigers bij gaat houden, en dit te koppelen aan het vingerafdrukken-bestand van de politie. Als meneer met de verdachte naam nu ook een keer op internet heeft gekeken naar bepaalde websites, nou, dan is het zeker een terrorist.

En niet iemand die een paar keer naar Schiphol is gegaan omdat hij een vliegtuigspotter is, zijn tuin even goed wilde bemesten en lang geleden een keer ‘Klootzak!’ heeft geroepen naar een agent in burger tijdens een demonstratie…

Maar ja, “Wie niets te verbergen heeft, heeft niets te vrezen”, he? (Ja, ik weet, iemand anders had deze al genoemd. Maar het blijft toepasselijk). Ik vraag me echt af of mensen de lessen uit de geschiedenis nu echt niet leren…

Shadowdancer

» Posted By Shadowdancer On June 18, 2008 @ 01:38

Camerabewaking helpt amper

Hoi Susan,

Heb je je kunnen inhouden om ze niet in hun gezicht uit te lachen en naar die camera’s te wijzen toen ze dat vroegen? Ik vind ‘t vreselijk, die camera’s overal, Big Brother-visioenen… dus dit soort berichten doet me goed :)

Shadowdancer

» Posted By Shadowdancer On May 06, 2008 @ 23:15

Geef Jomanda van Jetje

@ Wil: “Misstanden kom je overal tegen. En knurken en schurken ook.
Eén dode na ‘alternatief’ en de wereld is te klein, talloze ‘reguliere’ doden door dit door dat en de opwinding is lang zo heftig niet en lang niet zo aanhoudend. ”

‘Reguliere’ doden – ik neem even aan dat je hier doelt op mensen die overlijden na een foute behandeling in de reguliere gezondheidszorg – is iets wat losstaat van de discussie over Jomanda. Natuurlijk is dit ook tragisch, zeker als je kijkt naar de reacties van artsen daarna, en de uitspraken van het tuchtcollege. (HP/De Tijd heeft daar een aantal jaar terug een serie artikelen over geschreven).

Maar omdat er in de reguliere gezondheidszorg fouten worden gemaakt, betekent dat niet dat we iedereen maar naar Jomanda en co moeten sturen.

Shadowdancer

» Posted By Shadowdancer On April 30, 2008 @ 22:39

Asymmetrische vingerafdruk

Zo stond er vandaag nog zo’n leuke in de krant…
http://www.trouw.nl/hetnieuws/economie/article960566.ece/Na_ov-chip_nu_ook_lek_in_paspoort

Gezellig, he?

Shadowdancer

» Posted By Shadowdancer On April 08, 2008 @ 21:38

Nou, als er een ding uit dit stukje blijkt, is dat het in elk geval niet alleen in Nederland zo slecht geregeld is. En dat er – gelukkig – ook nog steeds mensen zijn die dat aan de kaak stellen.

Want inderdaad, wat nou ‘voor uw eigen bescherming’? Camera’s die overal worden opgehangen, internetverkeer dat wordt geregistreerd, telefoongesprekken die worden opgeslagen, de OV-chipkaart waarbij we maar moeten aannemen dat die niet gebruikt gaat worden om het reisgedrag van mensen op te slaan (Nee? Wie garandeert me dat?) enzovoorts. Ik ben blij dat er tenminste nog meer mensen zijn die zich daar druk over maken…

Shadowdancer

» Posted By Shadowdancer On April 02, 2008 @ 21:38

Pauw & Witteman, 22 februari 2008: Bridgend

JuZo,

Je haalt twee dingen door elkaar. Eerst heb je het over de mens ‘als soort’, in je laatste reactie, waarin je de reportage van de vliegtuigcrash in de Andes aanhaalt, heb je het over lijfsbehoud van individuen. Ik bestrijd ook niet dat de *meeste* individuen en sterke drang tot lijfsbehoud hebben. Maar als *soort* is de mens wel degelijk zelfdestructief bezig. Ik zal hier niet uitgebreid ingaan op de socio-psychologische achtergrond daarvan…

Shadowdancer

» Posted By Shadowdancer On February 29, 2008 @ 23:01

Juzo:

“Het gezonde boerenklompenverstand overwint altijd. De soort is geinstinctiveerd op zelfbehoud. Nooit op zelfdestructie.”

Hoe goed ken jij de geschiedenis van de mens? Als soort is de mens uitermate goed in zelfdestructief gedrag. Maar goed, dit even terzijde…

Het is nu eenmaal zo dat een zogenaamde zelfmoordgolf veel ‘mediagenieker’ is dan niet-gerelateerde zelfmoorden. En dus blijven geluiden die duiden op een zelfmoordgolf daar in Bridgend veel langer en harder in de media rondzingen dan de feiten die dat weerspreken. Helaas.

Shadowdancer

» Posted By Shadowdancer On February 29, 2008 @ 23:01

*bloos*

Gefeliciteerd Karin! Geweldig.

» Posted By Shadowdancer On February 15, 2008 @ 16:24

Ontslagen!

Hoi Karin,

Al heb ik tot nu toe nog niet gereageerd, toch lees ik hier al een tijdje mee. Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Hopelijk gaat het van hieraf alleen maar weer bergop met je. Succes!

Shadowdancer

» Posted By Shadowdancer On December 05, 2007 @ 15:44

«« Back To Stats Page