Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /htdocs/www.spaink.net/wp-content/advanced-cache.php on line 489

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /htdocs/www.spaink.net/wp-content/advanced-cache.php on line 489
Karin Spaink - *bloos*

*bloos*

Gisteren was de uitreiking van Het Roze Lieverdje, een tweejaarlijkse prijs ingesteld door GroenLinks voor mensen die zich hebben ingezet voor seksuele diversiteit. En ik heb ‘m gewonnen :) Daar had ik eerlijk gezegd niet op gerekend, zodat ik met mijn mond vol tanden stond toen ik daarna iets mocht zeggen.

De publieksstemming had ik ook gewonnen maar met die stemming was zoveel gerommeld – geregeld ging een van de kandidaten in een enkele nacht ineens ruim honderd stemmen omhoog – dat ik daar niet al te veel waarde aan had gehecht. Bovendien was het verschil met de andere kandidaten – Krzysztof Dobrowolski-Onclin en Marjan Sax – minimaal, het ging om enkele procenten.

Uit het juryrapport:


Karin heeft zich in woord en geschrift ingezet voor homo- en andere seksualiteit, voor alle genders enz. Bovendien is zij actief (geweest), vaak ook als bestuurslid in vele homogerelateerde organisaties. Zij heeft strijd gestreden tegen de Scientology-kerk, voor emancipatie van seksuele diversiteit in de meest brede vorm: juist ook voor transgenders, voor seksfeesten. Zij is de verpersoonlijking van de bevrijding van de seksualiteit. Ook biseksualiteit is niet het vakje waarin ze zou passen. Van alle kandidaten is zij bij uitstek seksueel divers. Haar leven is te beschouwen als een continue coming out. Ook met de manier waarop zij omgaat met haar ziektes MS en kanker is zij baandoorbrekend. Zij stelt zich kwetsbaar op, laat foto’s publiceren van haar afgezette borst. Haar strijd voor privacybescherming is uniek in Nederland en sluit naadloos aan bij het gedachtegoed van GroenLinks.

Ik moest erg blozen. Er waren erg veel fotografen die maar bleven klikken, ik kreeg er een heus Oscargevoel van.


Aantal reacties: 16

 1. ≡ 15 Feb 2008 ≡ 16:23

  Hoi Karin,
  Ik werd vanochtend blij wakker. Wat was het fijn om jou de prijs te kunnen overhandigen en jou weer blij te maken. Er staat een filmpje van de uitreiking op youtube, bereikbaar via mijn blog!
  http://mathieu-groenlinks.hyves.net/blog/9418564/Roze_Lieverdje_2008_voor_Karin_Spaink/6NU0/

  Geniet vol trots!
  Mathieu Heemelaar

 2. ≡ 15 Feb 2008 ≡ 16:23

  Gratz!
  En zeggen sommige mensen niet dat je sexleven pas echt begint na je vijftigste?

 3. ≡ 15 Feb 2008 ≡ 16:23

  Ik sta paf. Ik had het niet verwacht. Maar evengoed: Gefeliciteerd. Je ziet er trouwens erg goed uit. Ook dat had ik niet gedacht. Ik sta paf. Nou zie je maar weer, wat mijn overall-gramstorigheid teweegbrengt.

  ‘\^_^/’ – Ik had me er eigenlijk niet eens mee hoeven te bemoeien.

 4. ≡ 15 Feb 2008 ≡ 16:23

  Gefeliciteerd!!

 5. ≡ 15 Feb 2008 ≡ 16:23

  Van harte gefeliciteerd! Een terechte winnares. Ik heb natuurlijk even het filmpje bekeken en genoot mee met jouw blije gezicht, je verrassing en het feit dat je bijna (gelukkig niet helemaal) letterlijk sprakeloos leek!

  Een mooie prijs voor een mooi mens!

  Groetjes, Mien

 6. ≡ 15 Feb 2008 ≡ 16:24

  Heel goed Karin! Je was er bijna sprakeloos van!

 7. ≡ 15 Feb 2008 ≡ 16:24

  Gefeliciteerd Karin! Geweldig.

 8. ≡ 15 Feb 2008 ≡ 16:23

  Ik vind dat je deze prijs alleen al verdiend hebt om het volgende citaat (een van je beste ooit):

  “Sinds een paar maanden heb ik een vriendin. Ik geneer me absoluut niet om dat tegen wie dan ook te zeggen, en als het te pas komt doe ik dat ook. Maar de enige drie mensen op mijn werk bij wie ik ineens schuw word – nee erger: argwanend – om het te vertellen, zijn de drie homoseksuele mannen bij een van mijn opdrachtgevers. Omdat ik vermoed te weten hoe ze zullen reageren, en ik geen zin heb in een hartelijk ‘Dat had ik altijd al gedacht!’ of: ‘Welkom in de familie!’

  Mijn bezwaar is dat ik het kennelijk eerst met een dame moet doen om effectief als lid van de familie erkend te worden. Waarom tellen mijn politieke en sociale inspanningen voor de goede zaak eigenlijk minder dan de vraag naar de sekse van degene wie ik in het weekend in slaap val? Tel ik werkelijk minder mee als mijn enige bedpartner mijn kat zou zijn, of een man? Zou het zelfs niet meer winst zijn als ik in mijn liefdesleven een doorgewinterd heteroseksueel zou zijn, en politiek toch buitengewoon homoseksueel betrokken? Waarom zien we eigenlijk überhaupt een tegenstelling tussen die twee dingen? Waarom moet ik eigenlijk in een familie? En waarom zou ik het etiket ‘lesbisch’ wél accepteren als ik het etiket ‘heteroseksueel’ zowat mijn hele seksuele leven heb verworpen?”

  http://www.spaink.net/varia/lnbi_op_de_wip.html

  AMEN! Dit is mijn boodschap alle hetero’s die homo’s een warm hart willen toedragen, maar zich er een beetje raar bij voelen omdat ze zelf niet homo zijn. Mensen, je inzet telt zeker NIET minder mee als me met een kat slaapt (somige lovers zijn zulke beren/otters, daar is een kat niets bij)!

 9. ≡ 16 Feb 2008 ≡ 16:24

  Als iemand dit verdiend ben jij het. Jij hebt het beste stuk geschreven over transgenders dat ik ooit gelezen heb. Natuurlijk zijn wij blij met een mens als jij.
  Kus, Alice

 10. ≡ 16 Feb 2008 ≡ 16:24

  Proficiat, geweldig! Geniet er van!

 11. ≡ 16 Feb 2008 ≡ 16:24

  Van harte gefeliciteerd met deze mooie prijs!

 12. ≡ 16 Feb 2008 ≡ 16:24

  Gefeliciteerd, Karin!

 13. ≡ 16 Feb 2008 ≡ 16:25

  Gefeliciteerd!

 14. ≡ 18 Feb 2008 ≡ 16:25

  Heel erg gefeliciteerd met deze mooie prijs. Welverdiend! Geniet ervan.

 15. ≡ 19 Feb 2008 ≡ 16:25

  Allez vooruit, hartelijk gefeliciteerd met de prijs.

 16. ≡ 23 Feb 2008 ≡ 16:25

  Gefeliciteerd!!!

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *