Priemjaar

Mijn leeftijd onthoud ik bij benadering, ik moet ‘m altijd even narekenen. Is het getal dat ik in mijn hoofd heb nou hoe oud ik het afgelopen jaar was, hoe oud ik net ben geworden of hoe oud ik volgend jaar zal zijn?

Ooit heb ik een paar dagen oprecht gemeend dat ik die week veertig zou worden en me toen afgevraagd wat ik daarvan vond. Veertig is toch wel een grens – tenminste, dat zei iedereen. Gold dat ook voor mij? Nee, eigenlijk niet. Het voelde niks anders dan 37 of 38 worden ofzo. Daags voor de bewuste verjaardag realiseerde ik me dat ik helemaal geen 40 zou worden, maar 39. Dus toen 40 zich een jaar later écht aandiende vond ik daar niks speciaals meer aan. Veertig worden had ik immers al eens gedaan :)

*rekent* *geboren in 1957* *weet het nu zeker*

Vandaag word ik 53. Da’s een priemgetal, dus dit wordt vast een goed jaar. (Op oneven getallen heb ik het nooit bijzonder begrepen maar voor priemgetallen heb ik een onevenredig groot zwak.)

Dit jaar doe ik er niks aan. Maandagen lenen zich slecht voor feestjes, en gisteren was ik nogal ziek, dus dat ik voor vandaag niks had gepland komt goed uit. Maar wat meer is: ik heb mijn vrienden het afgelopen jaar nogal verwaarloosd en dan voelt het raar ze nu ineens uit te nodigen. Meer alsof ik ze vraag omdat ik met ze wil pronken dan omdat ze me lief zijn. Dus vanavond ga ik het afgezegde etentje van gisteren inhalen en neem ik een goede fles wijn mee. En ik neem me voor om komend jaar heus meer tijd te wijden aan al wie me lief is…

Author: Spaink

beheerder / moderator

31 thoughts on “Priemjaar”

 1. Maurice, wat geweldig! Dank voor de ontdelkking, ik geloof niet dat het me zou zijn opgevallen. En iedereen: dak voor de mooie wensen :).

 2. een palindroomverhaardag op het einde van de Mayakalender; dat moet haast wel een KNALfeestje gaan worden ……

 3. Gefeliciteerd Karin!
  Ik reageer niet veel, maar volg je blog altijd met grote interesse. Fijn weer wat van je te horen! En je vrienden verwaarloosde je niet zonder goede redenen: druk hebben en weinig energie is geen goede combinatie, en dan blijft er niet veel energie over om sociale contacten te onderhouden. Maar goede vrienden weten dat van je en zijn er altijd voor je wanneer je er wel weer de ruimte voor hebt… :)

 4. Ik dacht al, waar blijft de uitnodiging… :-)

  Karin, iets te laat, maar alsnog van harte!
  Ennuh… 20-12-2102 zou je palindroomverjaardag zijn, maar dan moet je wel 145 jaar worden… ;-)

 5. Herstel: 121 (=11-kwadraat)
  20-12-2021 = voor jou: “when I’m sixty-four” (=8quadraat)
  ps Elke verjaardag is een Zondag

 6. Nee, 55 worden op 20-12-2012 is geen palindroomjaardag realiseerde ik me later ook, toen de verrassing wat was geweken – dat zou ook ál te mooi zijn – maar ‘t is wel prachtig tweedubbelendwars. Sinds Maurice me op de schoonheid van die datum wees, ben ik subiet erg gaan uitkijken naar die verjaardag!

  Verder: iedereen erg bedankt voor de lieve wensen, op de een of andere manier raakten ze me – wat prettigis. Zou ik nou toch sentimenteel worden op mijn oude dag? :)

 7. Ik begin met de z, dus ik mag altijd laat komen, bovendien op de tast, want ik zie soms niet erg goed meer, dus de dokter heeft gezegd dat mag. Mmmmmmpfwáh..!!!! Zó..!! Die zit!! Van harte perfisia! (=proficiat, in ‘t zuidlimburgs). Dat doet goed hè? Met de flonkertjes in je ogen!

  Is t’r nou alwéér ‘n jaar voorbij? Ik herinner me nog, dat ik je de vorige keer feliciteerde.

  Dat moeten we niet meer doen. Dat gaat te snel.
  Ik stel voor dat ik je alleen nog feliciteer eens in de vijf jaar.

  Dus in 2017 wor’ je 54,
  in 2022 wor’ je 55
  en in 2038 raak je ‘n beetje gepensioneerd.

  Dan kunnen we d’r beter van genieten.

  Ik knarsetandend lezen,
  jij knoersend schrijven.

  Heb,

  Een Prettige Dag,
  en het Eeuwige Leven!

  Jules.

 8. Henk *tipt tegen denkbeeldige hoed*
  Dank voor uw oplettendheid.

  Symmetrisch is het ook niet, dus ‘t dan maar euh ritmisch noemen? Komt vast van het harde rond de zon slingeren, ben er duizelig van. ;)

 9. Misschien kan je een spiegel op je beeldscherm richten, Maurice. Dan wordt het geheel alsnog een soort palindroom. Een totaalpalindroom. Je wordt de Rinus Michels van de palindromen.

 10. Niet zozeer een compliment, als wel een helpende hand. Ik heb het uit het boek How to palindrome your life, van Grub Momburg.

 11. Rinus Michels staat overigens bekend (ook in het buitenland) als de uitvinder van het ‘totaalvoetbal’, dat was de relevante link.

 12. Misschien doe ik het hek dicht met mijn felicitaties, maar ze zijn oprecht gemeend: van harte! Als het echte vrienden zijn, vergeven zij je hun tijdelijke verwaarlozing graag. Veel flesjes wijn inslaan en desnoods jezelf uitnodigen in 2011!

 13. Van Harte Gefeliciteerd. In je bericht vertel je dat je 53 bent geworden. Dat moest ik wel even natellen, want van de week zei ik dat ik 52 was en ik ben geboren in 1957.
  Heel herkenbaar :)

 14. Over deze dag hadden we het twee jaar geleden… 20-12-2012… 55 jaar!
  In vele opzichten twee bewogen jaren…

  Een zo prettig mogelijke dag toegewenst… en dat één dag voordat de wereld vergaat, dus over ‘gevolgen’ hoeft niemand zich zorgen te maken…

 15. lieve karin

  heel veel goeds op deze dag het komende jaar toch
  ondanks alles
  voor jou en je geliefden

  heel veel liefs thian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.