Throne of Swords

The best selfie evar!

Daar zit ik dan op de Throne of Swords. ‘t Is mij eerder gelukt dan Daenerys Targaryen om op de troon plaats te nemen…! Ik zit er net als Ned Stark eerder deed: wijdbeens en leunend, hoewel Ned op zijn zwaard Ice steunde, en ik gewoon op mijn stok. Maar ik draag net als hij een leren jas :)

Achtergrond: HBO heeft een rondreizende tentoonstelling ingericht, waar allerlei authentieke parafernalia uit Game of Thrones zijn te zien – van de kleding van de hoofdpersonen, de banners van de grote huizen, plus allerlei juwelen (zoals de pin van de Hand of the King), bokalen, en andere voorwerpen (ook de ketting van Maester Luwin zit erbij). Alle voorwerpen zijn echt. Ice is een serieus zwaard, de schakels van Luwin bestaan allemaal echt uit andere metalen, de glazen fonkelen en de jurken zijn op voethoogte echt platgetrapt en wat viezig.

De tentoonstelling arriveerde afgelopen weekend in Amsterdam, er waren lange rijen. De tentoonsteling zou maar een paar dagen duren. Kans verkeken.

Toen ik donderdagmiddag door de Haarlemmerstraat reed, langs de Posthoornkerk, zag ik plots dat de expositie er nog steeds was, en dat van rijen geen sprake was. Reden genoeg om de Canta subiet te parkeren en snel even naar binnen te gaan.

Ik heb mijn neus in het bont van Jon Snows kraag gestopt, heb de snit van de jurken van Daenerys bewonderd, de drakeneieren bekeken en me verwonderd klein Melisandre moet zijn, gebaseerd op de lengte van haar jurk.

En ik heb dus op die troon gezeten.

Hier de foto nogmaals, maar nu iets groter (ja hij is onscherp, want genomen door een andere bezoeker, met mijn iPnone. Maar hij is mooi zat!):

Author: Spaink

beheerder / moderator

11 thoughts on “Throne of Swords”

 1. “Alle voorwerpen zijn echt.”
  ? Echt? Inclusieve ‘t horloge van het witte konijn?
  “Lieve deugd”, zei de giraf, “kerel, kerel, kerel, kerel ik sta paf!”

 2. Stoer, Karin! Ik had de foto ook al gezien op je FB pagina. Ik ben bijna een beetje jaloers, want ik had dus geen gelegenheid langs Amsterdam (en de tentoonstelling) te stiefelen. Maar: geweldige foto. En wat zie je er goed uit!

 3. JPaul, ik weet niet of je wel eens iets hebt gelezen over de requisietenafdeling van Game of Thrones. Die is heel bijzonder: het zijn echte zwaarden, kettingen, bokalen, zilveren juwelen, noem maar op. Alls buitengewoon duur handwerk.

 4. @6. Shadowdancer: “stiefelen” – mooi woord!
  @7. Spaink: meiske ik zit je te jennen! (maar ik heb wél grooth geleick) En nee; nooit ‘n letter gelezen: ik beperk me tot plaatjes (Suske&Wiske en kapitein Haddock) kijken. En ik heb geen televisie.
  -“Alls buitengewoon duur handwerk.”-
  Maakt de goud- & zilversmid hier om de hoek ook. Ik drink wel eens ‘n glas bier met haar.

 5. JPaul,
  ik ben vroeger ook een fervent S&W lezer.
  De Poenschepper en de Kwakstralen! Ken je ze! Ze passen precies in de geest van onze tijd.
  Helaas (voor mij dan!) heeft erven Vandersteen een S&W nieuwe stijl uitgegeven niet meer getekend met de ‘klare’ lijn maar ‘realistischer’ en ‘geweldadiger’. Zelfs Wiske gaat dood. Maar ja in strip is alles mogelijk. Als een phoenix (feniks) op je hoogte punt sterven en weer herrijzen uit je eigen as is niet uitzonderlijk maar heel doodgewoon in dit soort genre. Klantenbinding door ‘cliff’ hanger noem ik dat maar. ‘Aanpassen aan tijd’ van wat dan ook draait (natuurlijk) ook om geld. Misschien voel ik me al te oud voor die ‘vernieuwingen’ en zit ik vastgeroest in de ‘status quo’ van mijn wereldbeeld. Vaste patronen doorbreken is helaas niet voor iedereen weggelegd. Maar ik doe mijn best!

  Stoer Karin op zo’n troon van zwaarden(de trofeeën van die(hoeven niet alleen mensen te zijn) ooit verslagen zijn! -mijn interpretatie-). Figuurlijk: Elke overwinning op jezelf (weer) smaakt naar meer! ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.