Overzicht

Na Wael Ghonims interview op Dream TV hebben veel nieuwe demonstranten zich aangesloten: dinsdag en woendsdag werd het steeds drukker op Tahrir Square. Inmiddels sluiten ook de vakbonden zich aan bij de opstand, en wordt er door veel mensen gestaakt. Sinds dinsdagavond is er bovendien een sit-in bij het Egyptische parlement. Wat iedereen vreesde die de opstand een warm hart toedraagt, namelijk dat het protest zuiver door een uitputtingsslag langzaam zou wegzakken, gebeurt niet. Integendeel zelfs :)

Voor iedereen die snel wil zien wat de stand van zaken is, is de live blog van The Guardian het handigste hulpmiddel: zodra er iets belangrijks valt te melden, wordt de blog bijgewerkt. Hier is het overzicht van hun Egypt live blogs:


Aantal reacties: 6

 1. ≡ 10 Feb 2011 ≡ 17:17

  Wat is er eigenlijk gebeurd met Mohamed El Baradei? Is hij vrijwillig uit beeld vertrokken? Heeft iemand info hierover?
  Het lijkt erop dat Suleiman nu de macht krijgt, geen goed plan.

 2. url url'>Shadowdancer ≡ 10 Feb 2011 ≡ 21:36

  Volgens mij zit jij ook ondertussen aan de buis (of beter nog: de computer) gekluisterd nu… :)

 3. url url'>Spaink ≡ 11 Feb 2011 ≡ 01:10

  Pietie, hij is er nog, maar hij houdt zichzelf op de achtergrond (helaas).

 4. url url'>Shadowdancer ≡ 11 Feb 2011 ≡ 16:04

  Tja, toen ik het schreef had ik, net als alle mensen op het plein en een groot deel van degenen die de speech op televisie volgden, gehoopt op een andere aankondiging van Mubarak. Maar hij heeft alleen maar opnieuw laten zien hoezeer hij de bevolking van Egypte minacht…

 5. url url'>Spaink ≡ 11 Feb 2011 ≡ 21:03

  Shadowdancer – nog geen uur nadat je dit schreef was Mubarak officieel weg, met medeneming van Suleiman :)

 6. ≡ 11 Feb 2011 ≡ 23:23

  Wow. Now it’s happening!

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *