Statistiek

Comments Posted By Daan

Displaying 1 To 30 Of 37 Comments

Naar Mars, of in de diepvries!

Waarom zou uitgerekend Musk moeten investeren in iets waar heel de mensheid toen en nu haar steentje aan heeft bijgedragen. Vanuit evolutionair standpunt gezien is het helemaal nog niet zo’n gek idee dat alleen (financieel succesvolle) mensen de mogelijkheid nemen op Mars een nieuw begin te maken. Het lijkt potverdorie wel natuurlijke selectie. En de rest laat zich gewoon invriezen. :)

» Posted By daan On November 15, 2017 @ 17:37

Sprinkhanen

1: Dit probleem is onoplosbaar. Want het probleem speelt wereldwijd.

2: Dit probleem speelt al veel langer dan vandaag, reeds decennia lang.

3: Af en toe en om de zo veel tijd roept een politicus dat er iets aan dit probleem gedaan moet worden. Mooi zo.

4: Dit probleem is mogelijk dankzij de politici.

5: De politiek staat in dienst van de grote concerns. Zij worden na hun politieke carrière beloond door deze concerns.

6: Dit probleem is nu even hot. Maar over enkele dagen heeft niemand het er meer over.

7: Gelukkig heeft men ons #metoo, genderisme, racisme en discriminatie als thema’s aangereikt.

8: Ik kijk reikhalzend uit naar het nieuwe album van Bono’s U2.

» Posted By daan On November 09, 2017 @ 17:39

De schraalheid van wit links

Wat let deze slimme, hoog opgeleide vrouwen om zelf bedrijven op te bouwen zodat ze indachtig hun ideaal gehandicapten, vrouwen, zwarte, mannen enzovoort in dienst kunnen nemen. De meeste bedrijven worden door mannen begonnen en gerund. Is daar een reden voor te bedenken?

» Posted By daan On November 02, 2017 @ 09:25

De bal ligt nu bij jullie, mannen

Nog meer data en info over seksuel geweld door vrouwen tegen mannen gericht. https://www.theatlantic.com/science/archive/2016/11/the-understudied-female-sexual-predator/503492/?utm_source=twb Het is gewoon een gigantische blinde vlek in onze maatschappij. We leven met stereotypen over mannen en vrouwen die gewoon niet meer kloppen.

Er komt en herinnering naar boven. Klas 2 HAVO. Een groepje van ongeveer 4 of 5 meiden springen boven op een jongen in de kleedkamers van de gymzaal. Onder dwang en met geweld trekken ze zijn kleren uit. Geschreeuw en gejoel klinkt er. Het was vreemd om te zien. Maar iedereen van de omstanders lachte. Behalve die jongen.

Nu, zoveel jaren later besef ik pas dat dit pure aanranding en seksuele intimidatie en agressie was. Toen, was het een soort vreemde grap. Ik snap ook wel dat mannen er liever niet over praten. Dat heeft allemaal met die stereotypering te maken.

“De bal ligt bij jullie mannen”. Laat me niet lachen zeg. Alsof mannen beesten zijn. Spreek mannen en vrouwen aan op hun gedrag maar scheer ze niet allemaal over 1 kam. Dat is te gemakkelijk, en zorgt alleen maar voor nog meer polarisatie in de samenleving.

» Posted By daan On October 19, 2017 @ 20:42

@Judith, ik ben een man. Jouw verhaal onderschrijft mijn stelling dat seksueel geweld niet alleen voorbehouden is aan mannen, maar dat er ook vrouwen zijn die zich daar aan bezondigen. dit vreselijke gedrag heeft niets met man of vrouw-zijn te maken maar met directe lustbevrediging zonder rekening te houden met de ander. Bedankt voor je verhaal.

» Posted By daan On October 18, 2017 @ 18:00

Ik ga nog even door. Het is best een interessant onderwerp, en ik hou niet van generalisaties die alle mannen over één kam scheren. Vrouwen die mannen verkrachten of aanranden is een taboe-onderwerp. Ik ben niet verantwoordelijk voor de juistheid van de cijfers die geleverd wordt door the Center for Disease Control’s National Survey, maar het onderzoek toont wel aan dat in meer of mindere mate mannen door vrouwen worden verkracht (of vrouwen mannen verkrachten)

The Hard Truth About Girl-on-Guy Rape http://www.vocativ.com/underworld/crime/hard-truth-girl-guy-rape/index.html

According to the Center for Disease Control’s national survey on sexual violence, more than 5 million men in the United States have been “made to penetrate” someone else in their lifetime, whether by coercion, intimidation, or because they were incapacitated. In a largely overlooked study focusing exclusively on college males, 51.2 percent of participants reported experiencing a least one incident of sexual victimization, including unwanted sexual contact (21.7 percent), sexual coercion (12.4 percent) and rape (17.1 percent).  Of course, most men assume they’ll be ostracized for reporting such emasculating violations, so the real numbers are likely at lot higher.

» Posted By daan On October 18, 2017 @ 17:53

In mijn leven ben ik op jonge leeftijd 1 maal bedreigd met seksueel geweld door een man en 1 maal aangerand. Maar ook ben ik 1 maal door een vrouw aangerand, en heb ik enkele malen te maken gehad met door mij ongewenste seksueel getinte toespelingen door vrouwen. ( Overigens, het werd met minachting weggelachen toen ik op latere leeftijd het voorval met de vrouwelijke aanrander beschreef aan een vrouwelijke kennis van me)

Door deze ervaringen meen ik te kunnen stellen dat de bal niet
bij jullie mannen ligt. Dit grensoverschrijdend gedrag heeft volgens mij niets met mannen ( of vrouwen) an sich te maken, ofschoon duidelijk is dat meer mannen dan vrouwen zich er aan bezondigen.

Ook Wikipedia heeft wat te vertellen over Rape of Males
https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_of_males#Female-on-male_rape

Aanranding en verkrachting heeft te maken met directe lustbevrediging, ‘en wel nú meteen’, zonder rekening te houden met wat die ander wil. Is dat alleen voorbehouden aan mannen? Mijn ervaring zegt van niet.

1 Op de 8 vrouwen zou in haar leven zijn verkracht. Volgens een onderzoek. Eén op ácht? Of moeten we die uitslag met en korreltje zout nemen? https://www.nrc.nl/nieuws/2016/01/15/1-op-de-8-nederlandse-vrouwen-is-verkracht-1577119-a81901

» Posted By daan On October 18, 2017 @ 17:22

Rechts, rechtser, Rutte

Mijn kinderen wordt gedwongen het Wilhelmus te zingen. Ik heb de tekst er nog eens bij gepakt. In totaal komt 15 keer het woord ‘God’, of ‘de Heer’ voor in het volkslied. In 2017 wordt kinderen de christelijke god ingeprent alsof het de 19e eeuw is. We moeten kerk en staat gescheiden houden. Dat nu de staat christelijke propaganda bedrijft is tenenkrommend een de staat onwaardig.

» Posted By daan On October 11, 2017 @ 11:50

Zelfrechtvaardigingen zijn geen excuus

Ik heb altijd de stelregel dat iets of iemand fascistisch of extreem rechts of links is als er de bereidheid is geweld te gebruiken om een ideologie te verdedigen of op te leggen. Mijn ogen zijn wat weer verder geopend bij het zien van het sadistische geweld door de Spaanse overheid dat werd losgelaten op vreedzame mensen die een referendum hielden. Blijkbaar vindt het volk het normaal dat er op ze losgeslagen wordt door oppermachtige politie-eenheden maar is de wereld te klein als er ergens Neo Nazi vlaggen zwaaien.

» Posted By daan On October 02, 2017 @ 16:16

Debat of inzicht?

Marco, ik ga er niet over. Maar als ik het voor het zeggen zou hebben, dan zou ik het héél héél zeker willen hebben. Het is namelijk nogal ingrijpend. Het moet niet gaan over wetenschappers met een afwijkende mening maar of het onderzoek goed en gedegen is. Het moet gaan over de feiten en niet over meningen.

Deze Roy Spencer bijvoorbeeld https://www.youtube.com/watch?v=kotqWXZkZS0 die het er mee eens is dat menselijk handelen invloed heeft op het klimaat en die dus ook tot de 97 procent hoort. Maar of dat helemaal terecht is? Het gaat hem er om of de mens een significante invloed heeft op het klimaat. En dat is belangrijk om te weten als er op basis van die zogenaamde 97 procent consensus politiek beleid wordt gemaakt. Dus dat is zijn kritiek. Dat moet volgens mij onder wetenschappers als eerste opgehelderd worden.

» Posted By daan On September 15, 2017 @ 16:58

Inzicht,ja. Begin bij het begin. Is de mens de veroorzaker van de klimaatverandering. Dat moet je zeker weten. Het onderzoek van John Cook beweert dat 97 procent van wetenschappers de mens als schuldige aanwijst. Er zijn nogal wat wetenschappers die vraagtekens zetten bij dat onderzoek. Dus we moeten helder hebben of de mens de grote boosdoener is of dat het zo is dat de natuur gewoon haar werk doet.

» Posted By daan On September 13, 2017 @ 20:06

Hypocrisie

Hét antwoord op de column van Karin Spaink: https://twitter.com/JasperEndeman/status/901441848786472960

» Posted By daan On August 26, 2017 @ 16:15

@CiNNeR, Als de moslims 2 procent van de VS bevolking uitmaken dan is de terrorisme dichtheid hoger dan bij de blanke bevolking (72 procent), als ik uitga van de gegevens die in het rapport gepresenteerd worden. Dat is wat anders dan dat “moslims een mate van terreur drift in zich zouden hebben” zoals jij schrijft, en wat inderdaad onzin is.

» Posted By daan On August 25, 2017 @ 14:47

@CiNNer, dat heeft u goed gezien. Maar uit de demografie blijkt wel dat de terrorisme dichtheid onder de Islamitische bevolking hoger is dan bij onze blanke vrienden.

» Posted By daan On August 25, 2017 @ 09:23

Wat nu Karin?

» Posted By daan On August 23, 2017 @ 23:50

@Hans, Het GOA noemt zich een “an independent, nonpartisan agency that works for Congress. Often called the “congressional watchdog,”

Ja, my ass. En de kranten ( het Parool) die met dit rapport dwepen moeten zich kapot schamen. Karins stukje kan rechtstreeks de prullenbak in want er klopt niets van.

» Posted By daan On August 23, 2017 @ 22:16

( In @7 is een rekenfout geslopen. Ik geef nu daadwerkelijk het aantal witte mensen in de VS weer)

De VS telt 232.651.809 witte mensen. Duidelijk he. Het aantal moslims in de VS is 7,000,000. Er wonen dus 33 keer zoveel witte mensen dan moslims in de VS. Onthou dat als we de door Karin besproken bronnen analyseren.

http://www.gao.gov/assets/690/683984.pdf De conclusie van het rapport luidt als volgt: “The frequency of far-right attacks is particularly significant in the United States, where white supremacist, anti-government and neo-Nazi extremists have been responsible for 73 percent of deadly terrorist attacks since Sept. 11, 2001, according to the Government Accountability Office.”
Zo ziet de verdeling er uit volgens het GOA:
Rechts-extremisme is verantwoordelijk voor:
62 incidenten
106 slachtoffers
Islamitisch extremisme is verantwoordelijk voor:
23 incidenten
119 doden.
Er valt van alles over die cijfers te zeggen. Er zijn bijvoorbeeld meer doden gevallen als gevolg van Islamitisch extremisme dan door rechts extremisme. En dat terwijl er 33 keer zoveel witte mensen dan Moslims in de VS woont. Zouden er evenveel moslims dan witte mensen in de VS wonen dan zouden dit de statistieken zijn:

Islamitisch extremisme:
759 incidenten
3927 doden.

Damn. Kom er maar in Karin. Als ik me wat verder verdiep in de beschreven incidenten dan is er in veel gevallen niet eens duidelijk of er sprake is van rechtsextremistisch gedachtengoed. Zie bijv. de moord op de dakloze man in Woodstock en de moord op de schoonvader in Paradise, Californië.
Kortom. dit is een democraten-propaganda stukje in opdracht van de Obama-regering. Trap er niet in mensen en doe het rekenwerk.

» Posted By daan On August 23, 2017 @ 19:10

De VS telt 323,127,513 witte mensen. Duidelijk he. Het aantal moslims in de VS is 7,000,000. Er wonen dus 46 keer zoveel witte mensen dan moslims in de VS. Onthou dat als we de door Karin besproken bronnen analyseren.

http://www.gao.gov/assets/690/683984.pdf De conclusie van het rapport luidt als volgt: “The frequency of far-right attacks is particularly significant in the United States, where white supremacist, anti-government and neo-Nazi extremists have been responsible for 73 percent of deadly terrorist attacks since Sept. 11, 2001, according to the Government Accountability Office.”

Zo ziet de verdeling er uit volgens het GOA:
Rechts-extremisme is verantwoordelijk voor:
62 incidenten
106 slachtoffers

Islamitisch extremisme is verantwoordelijk voor:
23 incidenten
119 doden.

Er valt van alles over die cijfers te zeggen. Er zijn bijvoorbeeld meer doden gevallen als gevolg van Islamitisch extremisme dan door rechts extremisme. En dat terwijl er 46 zoveel witte mensen dan Moslims in de VS woont. Zouden er evenveel moslims dan witte mensen in de VS wonen dan zouden dit de statistieken zijn:

Islamitisch extremisme:
1058 incidenten
5474 doden.

Damn. Kom er maar in Karin. Als ik me wat verder verdiep in de beschreven incidenten dan is er in veel gevallen niet eens duidelijk of er sprake is van rechtsextremistisch gedachtengoed. Zie bijv. de moord op de dakloze man in Woodstock en de moord op de schoonvader in Paradise, Californië.

Kortom. dit is een democraten-propaganda stukje in opdracht van de Obama-regering. Trap er niet in mensen en doe het rekenwerk.

» Posted By daan On August 23, 2017 @ 18:59

Fijne frisse jongens

Karin is geen journalist maar een columnist. Dat wil zeggen dat ze een stukje schrijft waar in haar mening over een onderwerp tot uitdrukking komt zonder dat er sprake hoeft te zijn van een logische onderbouwing die op feiten gebaseerd is. Het is een vorm die bij uitstek geschikt is om de opinie te vormen van de lezer, vandaar dat kranten heden ten dage bol staan van de columns.

Gisteravond werd er als reactie op Charlottesville gedemonstreerd door de Anti-fascisten in Amsterdam. Ondanks dat het niet langs de formele was aangekondigd beslot burgemeester van der Laan groen licht te geven mits aan en aantal voorwaarden werd voldaan, o.a. géén vuurwerk afsteken en geen gezichtsbedekking dragen.

Die avond werd er lustig vuurwerk afgestoken en liep men veelal met shawls voor het gezicht. Lekkere gasten dus, die zgn antifascisten. Waarom de politie niet optrad is een raadsel. Waarom deze anti-fascisten eng zijn en waarom de overheid ze streng in de gaten moet houden wordt duidelijk in deze twee filmpjes https://www.geenstijl.nl/5138127/handen-af-van-tom-en-willie/ Oppassen dus voor dit linkse fascistenvolk, ze zijn onverdraagzaam, gewelddadig en rancuneus.

» Posted By daan On August 18, 2017 @ 13:33

Winkelwagentje

Wanneeer komen de (feministische) vrouwen ( M/V) eens op voor hun soortgenoten onder de runderen, de koe. Zij lijdt reeds 8000 jaar onder het

patriarchaat door gedwongen moedermelk te produceren. Deze vrouw wordt ieder jaar zwanger gemaakt zodat als het kind (kalf)geboren is ze melk produceert. Het kind (kalf) mag twee dagen bij de moeder drinken waarna het wordt weggehaald en kunstmelk krijgtl. Na driehonderd dagen krijgt deze vrouw rust , wordt ze niet gemolken en mag ze bjjkomen. Kort daarna wordt ze weer zwanger gemaakt. Als ze na enkele jaren totaal uitgewoond is wordt er van haar vlees en organen worst gedraaid.

» Posted By daan On August 13, 2017 @ 12:23

Tere zieltjes

In Canada is de wet C16 aangenomen die o.a ambtenaren dwingt het genderjragon te bezigen, Bij niet navolging zou vervolging kunnen plaatsvinden. Nu wordt dit ook in Nederland geintroduceerd en ik vermoed dat we binnen no time Canada hebben geevenaard in deze vorm van identiteitspolitiek. Deze podcast http://tpo.nl/wp-content/uploads/2017/08/TPO-podcast-26.mp3 is eigenlijk een aanvulling op mijn eerdere reactie. Bert Brusse legt helder uit waarom het een bijzonder slecht idee is een genderneutrale samenleving na te streven. Het gendergesprek begint op 14.00 minuten. Veel plezier.

» Posted By daan On August 03, 2017 @ 21:43

Vervang witte mannen door zwarte mannen of negers of desnoods joden en je hebt de poppen aan het dansen. Karin Spaink weet de racistische kaart uitstekend te spelen. Het moge duidelijk zijn dat in de professionele takken van sport de mannen verreweg superieur zijn aan de vrouwen.

“Het akelige grote deel dat in katzwijm viel” bestaat uit mannen zowel vrouwen, of moet ik zeggen reizigers? Werden bij die vrouwen de baarmoeders uit hun kutten getrokken… nee, men gaf uiting aan het ongenoegen omdat een kleine minderheid het voor de grote meerderheid gaat bepalen.

» Posted By daan On August 02, 2017 @ 13:15

Vrij en verbonden

Aanvulling: Er is wel een verschil met de slavernij van Afrikaanse mensen en de Indentured_servitude https://en.wikipedia.org/wiki/Indentured_servitude#North_America van de Ierse mensen die naar Amerika vertrokken.

» Posted By daan On July 10, 2017 @ 15:50

Manfred, bedankt voor je aanvulling. Er schijnen in die tijd zwarte plantagehouders te zijn geweest met grote aantallen slaven. https://www.amren.com/news/2013/03/did-black-people-own-slaves/ Hoogstwaarschijnlijk zullen diverse motivaties ten grondslag hebben gelegen voor het houden van slaven door zwarte mensen.

» Posted By daan On July 09, 2017 @ 00:14

Heeft iemand geweten dat de eerste slaven die naar Amerika werden verscheept Ieren waren? Dat leer je niet op school.

The economics of Irish slavery were pretty tragic.  From 1641 to 1652, over 500,000 Irish were killed by the English and another 300,000 were sold as slaves.  You see, half a million blacks get to North America, 300,000 whites sold as slaves in a ten year period.  Ireland’s population fell from about 1.5 million to 600,000 in one single decade.  This would be about the equivalent of America losing a hundred million people.  Families were ripped apart; the British did not even allow Irish dads to take their wives and children across the Atlantic.  This led to a helpless population of homeless women and children.  What would the English do with those helpless women and children?  Oh, let’s auction them off as well as additional slaves.  Oh, the British…  During the 1650s, over 100,000 Irish children between the ages of 10 and 14 were taken from their parents and sold as slaves in the West Indies, Virginia and New England.  In this decade, 52,000 Irish (mostly women and children) were sold to Barbados and Virginia, long before the SPF 9 million that you need if you’re an Irish person out in the sun.  Another 30,000 Irish men and women were also transported and sold to the highest bidder.  In 1656, Cromwell ordered that 2,000 Irish children be taken to Jamaica and sold as slaves to English settlers.  The British would routinely scoop up orphans and send them across as slaves.  They would also troll brothels, rip the women out of the brothels, and send them over as breeders to the New World. 

» Posted By daan On July 08, 2017 @ 23:36

Echt een aanrader https://youtu.be/31E1gHowYcA is de feitelijke Stefan Molyneux in zijn bijdrage over slavernij. Wat dacht je hier van: Blacks owned slaves even in America, according to the United States’ census of 1830.  In just the one town of Charleston, South Carolina, 407 black Americans owned slaves themselves.  One study has concluded that 28% of free blacks owned slaves, which is far higher than the free whites who owned slaves.

…So, western Europeans were very late to the party.  The Muslim slave trade went on for fourteen hundred years.  The Christian slave trade went on for a few hundred years; they were late to the party, they took very few of the slaves—as we’ll see— they treated their slaves far better than what occurred in the Muslim countries—as we’ll also see.  So, Europeans ended up fighting against slavery.  Europeans ended slavery; and therefore, you only ever hear Europeans being blamed for slavery.  This is horribly unjust.  Look, if we want to move the moral standard of mankind further up, which I think we all want to do, let’s stop attacking everyone who shows the first sign of conscience and better behavior in the world and only ascribe the blame to them.  Let’s not look at European guilt as a mineable resource which you can squeeze with state power to produce the diamonds of fiscal transfers. 

» Posted By daan On July 08, 2017 @ 23:06

Voor dit hoofdstuk in de geschiedenis moet veel meer ruimte vrijgemaakt worden in het onderwijs aan jonge kinderen. Slavenhandel is van alle tijden en alle volkeren hebben zich daar ooit aan bezondigd. Een nationale feestdag die het einde van de slavernij viert juich ik toe omdat het toch een overwining van Westerse beschaving is op een diep ingesleten recht dat de mensheid als geheel meende te hebben namelijk het tot slaaf maken van anderen voor eigen gewin. Maar als de agenda is dat Nederland herstelbetalingen gaat doen aan de nazaten van slaven zoals Bert van Weegberg, voorzitter van DWARS in zijn opiniestuk wil dan lijkt me dat niet alleen een heel erg slecht idee maar ook onrealistisch.

» Posted By daan On July 06, 2017 @ 23:45

Zwarte man in auto

@Karin, Als je het punt wil maken dat zwarte mannen in de VS erg gemakkelijk door de politie worden doodgeschoten dan ondersteunt dit voorbeeld van de dood van Philando Castile je daarin niet. Als je de dash cam opnames vanuit de politieauto ziet dan blijkt uit niets dat Philando Castile erg gemakkelijk dood geschoten werd. Jij past in je artikel de ware toedracht aan zodat het in jouw frame past maar je misleidt hiermee de argeloze lezer. Philando Castile werd meerdere keren door de agent gewaarschuwd en dat essentiele stuk laat jij uit je berichtgeving. Omdat Castile de orders niet opvolgde ontstond er in een mum van tijd een hoog gespannen situatie die uitmondde in de dood van Castile.

» Posted By daan On July 07, 2017 @ 18:11

@Henk, ik heb je link bekeken. Het valt me op dat het blijkbaar bijna niet te doen is om een correct cijfer te produceren, want:

De Wikipedia baseert zich waarschijnlijk op cijfers van de FBI, die noteert 181 doden in 2016. De Washington Post noteert in 2016 963 doden en The Guardian noteert in 2016 1093 doden.

Het lijkt me aannemelijk de getallen die Wiki levert niet serieus te nemen:”The FBI and the Centers for Disease Control and Prevention log fatal shootings by police, but officials acknowledge that their data is incomplete. In 2015, The Post documented more than twice as many fatal shootings by police as had been recorded by the FBI. Last year, the FBI announced plans to overhaul how it tracks fatal police encounters.”

Het verschil in cijfers tussen beide kranten is extreem met grofweg een foutpercentage van 15 procent. Maar als we het gemiddelde nemen komen we inderdaad uit op de aantallen die Karin noemt.

Bedankt Henk voor je link.

» Posted By daan On July 02, 2017 @ 16:22

Ik vind het echt vreselijk wat er gebeurd is. Het is een zeer complexe situatie en ik zou niet graag in de schoenen willen staan van een rechter die hier een uitspraak over heeft moeten doen.

Maar daar wil ik het niet over hebben. In je stukje deel je zóveel onjuistheden dat ik me geroepen voel er aandacht aan te schenken.

1: Voor Philando Castile was het niét ongeveer de honderdste keer dat de politie hem aanhield, maar “Castile had been stopped by the police 52 times for minor traffic infractions”

2: “De agent die Castile voorbij had zien rijden en hem tot stoppen had gedwongen,” claimde helemaal niet later dat ‘diens neus’ hem deed denken aan die van een gezochte inbreker. Vooraf aan het schietincident ging een politiebericht uit over lieden die verdacht werden van een recente overval en een “wide-set nose.” als uiterlijk kenmerk had. Jeronimo Yanez heeft op basis van dit bericht de auto staande gehouden. Maar er is nog iets anders gaande, een tweede reden dat de auto staande wordt gehouden is het kapotte achterlicht ( te zien op de das-cam video) Reden genoeg om iemand aan te houden dus.

3:”Castiles vriendin Diamond, die de auto bestuurde, deed het raampje open.” Het was niet Diamond die het raampje opende maar Philando Castile zelf. De politieman Jeronimo Yanez, benaderde de auto aan de bestuurderszijde, Diamond zat aan de passagierskant en het vierjarige kind zat op de achterbank.

4: “Castile reikte langzaam naar zijn broekzak, of wellicht naar het dashboardkastje, en Yamez vuurde acuut, vijf keer achtereen.”. Jeronimo Yanez,vuurde niet 5 keer maar 7 keer waarvan 2 in het hart. De duidelijke waarschuwingen aan Castiles noem je niet maar die zijn te belangrijk om ongenoemd te laten.Quoting the Star Tribune description of the next 13 seconds of the audio/video:
Before Castile completed the sentence, Yanez interrupted and calmly replied, ‘OK’, and placed his right hand on the holster of his own holstered weapon. Yanez said, ‘Okay, don’t reach for it, then.’ Castile responded, ‘I’m not pulling it out,’ and Reynolds also said, ‘He’s not pulling it out.’ Yanez screamed, ‘Don’t pull it out!’ Yanez quickly pulled his own gun with his right hand while he reached inside the driver’s window with his left hand. Yanez removed his left arm from the car and fired seven shots in the direction of Castile in rapid succession. Reynolds yelled, ‘You just killed my boyfriend!’ Castile moaned and said, ‘I wasn’t reaching for it.’ Reynolds loudly said, ‘He wasn’t reaching for it.’ Before she completed her sentence, Yanez again screamed, ‘Don’t pull it out!’ Reynolds responded, ‘He wasn’t.’ Yanez yelled, ‘Don’t move! Fuck!'[31]

5: “Castile stierf op slag.” Ook dit klopt niet, want: Castile died at 9:37 p.m. CDT in the emergency room of the Hennepin County Medical Center, about 20 minutes after being shot.[6]

6: “Per jaar worden er in de VS meer dan duizend mensen van overheidswege doodgeschoten” Dit is onzin. Dit zijn de cijfers die het aantal doden per jaar vanaf 2009 weergeeft: 2009 (72)2010 (297)2011 (172)2012 (608)2013 (344)2014 (630)2015 (845)2016 (181)2017 (53)

7: “Een jonge zwarte man die met zijn vriendin en hun peuter in de auto zit, die niets verkeerd doet, die kalm en vriendelijk blijft, en die de hysterische agent die met zijn wapen stond te zwaaien keurig met twee woorden aanspreekt – “Yes, officer; no, officer” – kon zonder repercussies worden doodgeschoten,” Dit is misleidend, de politieman Jeronimo Yanez gedroeg zich van meet af aan keurig en beheerst. Dat veranderde toen Yanez dacht dat Castile het wapen wilde trekken.

» Posted By daan On July 02, 2017 @ 12:39

 Page 1 of 2  1  2  » 
«« Back To Stats Page