Statistiek

Comments Posted By Daan

Displaying 1 To 30 Of 51 Comments

Meer slettenbakkerij, minder machismo!

@Judith, o.a. de BBC wijdt er een interessant artikel aan. http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-41593384

» Posted By daan On January 19, 2018 @ 21:36

“Mag ik je nu een zoen geven”, “mag ik je betasten” etcetera aan de orde hoeven te zijn.
Dat staan deze vrouwen voor. Maar blijkbaar in het kader van metoo, mag ook dat niet meer gezegd worden.”

@Ho Ho Cinner :) kijk hier maar eens even naar. https://youtu.be/G3_fZh9U1_w waar gepropageerd wordt lak te hebben aan de normen die gelden in het dagelijkse leven. Dat betekent dus dat je openlijk opgewonden mag uiten bij het aanzien van iemands iemands billenpartij en even vraagt er aan te mogen zitten. Wat is hier nu zo vernieuwend aan, mannen doen dit in het dagelijkse leven aan de lopende band dus wat men met de slutwalk wil beogen is me onduidelijk. De dame in het begin van het filmpje maakt pijpbewegingen naar voorbijgangers, ook hier vraag ik me af wat nu zo vooruitstrevend is aan deze seksuele intimidatie. Mannen doen dit in het dagelijkse leven al sinds mensenheugenis. Dus.

» Posted By daan On January 18, 2018 @ 09:30

De hypocrisie in Nederland is stuitend. De aanranding door VARA/Joop.nl redacteur Francisco van Jole van een 23 jarig meisje wordt door BN Nederland met de mantel der liefde bedekt. Hij lokte haar naar zijn hotelkamer, gekleed enkel en alleen in een witte onderbroek ging hij boven op haar liggen en duwde zijn tong in haar mond. (Mijn god, ik moet er niet aan denken dat zoiets mij zou overkomen.) #Metoo Nederland doet er het zwijgen toe en Joop.nl censureert berichten die naar die aanranding verwijzen. Niet lang daarna mag dhr Francisco van Jole een podcast aan #metoo wijden. Zonder ook maar één keer zijn eigen aanranding te memoreren deelt hij met de luisteraars zijn geweldige inzicht: “Het hele idee wat er achter zit, van seksualiteit, is niet okay. Dat jij seks hebt met iemand die dat eigenlijk niet wil, dat is niet okay. Welke gek bedenkt dat, dat dat okay is?” Je moet maar durven.

“De Wereld draait door” Pauw en Jinek zwijgen. De bekende Nederlandse feministen zwijgen. Feminisme kan óók politiek gekleurd zijn, en waar op de achtergrond belangen meespelen, zodat je het merkwaardige gegeven krijgt dat door Jort Kelder’s uitspraak feministisch Nederland moord en brand schreeuwt maar de daadwerkelijke aanranding van een 23 jarig meisje feministisch Nederland de hoofden gezamenlijk afwendt. Dat is toch écht om te kotsen.

Belangen: http://akns-images.eonline.com/eol_images/Entire_Site/2014017/rs_1024x759-140117100209-634.oprah-winfrey-harvey-weinsten-critics-choice-011614.jpg

Belangen: https://i.pinimg.com/736x/76/8b/a7/768ba7c1704e865329a429741cfa26c2.jpg

» Posted By daan On January 17, 2018 @ 14:26

Ban de vuurwerkbom

Toch jammer te moeten constateren dat zowel de onthoofding in Almelo als de ontploffing in iemands gezicht te Maarsbergen in 2003 plaats vonden en dus niet in 2017 zoals gesuggereerd wordt.

» Posted By daan On January 03, 2018 @ 18:17

Eindejaarswens

Even serieus, wie of wat maakt het eigenlijk uit of men een trein neemt of het vliegtuig. Het zijn beidde vervuilers. De klimaatcrisis is een feit. Hooguit schuiven we de finale collaps een jaartje extra voor ons uit door met de trein te reizen.

#tip 7, begin met sparen voor een goede zeewaardige boot.

» Posted By daan On December 23, 2017 @ 12:00

Neem dit jaar eens een dakloze in huis. Vooral met de feestdagen wordt dat erg gewaardeerd door deze mannen en vrouwen van de straat. Wees gul en geef wat je jezelf ook geeft. Misschien stinken ze en praten ze incoherent of zijn ze op een andere manier confronterend. Dit zijn de mensen die het niet uitmaakt wie er in het land regeert, of Piet zwart moet zijn en het glazen plafond voor vrouwen geslecht moet worden. Dit zijn de mensen voor wie de hashtag #metoo iedere dag een leven lang van toepassing is. Zij hebben iedere dag ‘White Privilege”. En als je deze mensen afstotelijk vindt ga dan eens naar een voedselbank en geef gul aan iemand die iedere dag de touwtjes aan elkaar moet knopen.

» Posted By daan On December 21, 2017 @ 10:04

Beerput Nederland

Eindelijk, het werd tijd zeg. Maar nu is er dan niemand minder dan kamerlid Frank Wassenberg die de onderste steen naar boven gaat halen. Dit is de man die door afwezigheid bij de stemming het initiatiefwetsvoorstel over het doneren van menselijke organen een nipte meerderheid in de Tweede Kamer bezorgde. Echt een man die zijn verantwoordelijkheid neemt en nu dus de onderste … etc.

» Posted By daan On December 16, 2017 @ 11:52

Als een beerput stinkt dan doet men er snel een deksel op. Ik geef ook dít onderwerp een week. Daarna hebben we het er niet meer over. Trouwens, de feestdagen komen eraan. We gaan dan met ons allen flink veel afval verwerken en massaal zwavel lozen in het luchtruim. Als dat maar goed gaat.

» Posted By daan On December 14, 2017 @ 09:30

Haat is besmettelijk

@Judith, racisme is als ik iemand op basis van huidskleur benadeel of buitensluit.

» Posted By daan On December 06, 2017 @ 16:46

Karin is nu besmet met het Haatvirus. Ik wens je beterschap. Is men eenmaal besmet dan doet zich een bijna niet te stillen honger naar haat aan. Heeft men dan zo’n vreethui dan zoekt men tot in de diepste krochten van het internet naar haatvoedsel. Dat is heel erg.

Het was ook erg toen Gert-Jaap van Ulzen de demonstranten in Dokkum neger fascisten noemde, want ‘neger’is afgeleid van het Latijnse ‘niger’ dat ‘zwart’ betekent. Niemand van de aanwezigen in Dokkum was zwart. Verreweg de meeste demonstranten hadden een lelieblanke huid. Wél bevonden zich onder de demonstranten enkele licht getinte mensen Daarvan is het lastige te beoordelen of de tint neigt naar zwart of naar blank. Wat ik ook een beetje vreemd vind is dat Karin het fascisme niet kan verenigen met keurige en kalme mensen: Zouden fascisten dan brute en schreeuwende mensen zijn zoals we dit jaar nog mochten meemaken in Berlijn waar antifascisten de stad sloopten en plunderden? Of waren deze jongelui toen óók al besmet met dat haatvirus?

Fascisme is een complex verschijnsel dat een aantal kenmerken heeft. Éen wil ik noemen, en dat is het streven naar sociale eenheid en de opheffing van alle bestaande klassen- en belangentegenstellingen. Is het dáárom dat van Ulzen deze demonstranten fascisten noemde? Of speelde het mee dat een ieniemienie-kleine minderheid haar wil aan een grote meerderheid wil opleggen?

Enfin, het valt te prijzen dat Karin Spaink nu eens daadwerkelijk stappen gaat zetten door met een gedocumenteerde serie klachten over niet-gehonoreerde klachten aangifte te gaan doen bij het OM. Hou ons alsjeblieft op de hoogte van het verdere verloop van je actie Karin!

» Posted By daan On December 06, 2017 @ 16:27

Kies met wijsheid

Dat heb je juist opgemerkt @Marianne. Verder kan ik stellen dat Karin er van uit gaat dat in fabrieken alleen mannen werken en dat vrouwen geen voetbalclubs vormen en dat kantines voor mannen bedoeld zijn. Karin zou eens moeten weten hoeveel mannen ieder dag in de schoonmaak werken, en dan vaak ook nog eens de meest zware en gevaarlijke werkzaamheden uitvoeren. @Hokjesdenken.

» Posted By daan On December 02, 2017 @ 19:46

Het gaat allang niet meer om de kinderen

Wie vandaag de moeite nam om de beelden uit Dokkum te zien zag een heel eng zwart mannetje geflankeerd door een agressief ogende ordedienst op het podium raaskallen naar een meegereisde voornamelijk blanke menigte. De man heet Gideon Everduim. Het wordt me koud om het hart als ik die man zie en hoor.

» Posted By daan On December 02, 2017 @ 20:26

De vroegere frontman van ‘SKIK’, Daniel Lohues weet uitstekend te verwoorden waar de schoen wringt bij de zgn ‘Zwarte Pieten discussie”. ‘De Rest’ is daar inmiddels gewoon klaar mee. Leest u even mee? http://www.lohues.nl/columns/de-rest/

» Posted By daan On November 26, 2017 @ 18:49

Op Curacao zijn de Zwarte Pieten gewoon ouderwets Zwart. https://www.youtube.com/watch?v=r9bzBi1kieM

Het zijn zeurpieten die op weg gingen in een bus naar Dokkum. Daar zaten eigenlijk allemaal blanke mensen in en hier en daar een zwarte. Eigenlijk zijn het een soort van beroepsactivisten die afreisden naar het verre Friesland om daar hun wil op te leggen. Betaald door Soros. Ik denk dat Nederland dit groepje kotsbeu is want ondanks dat de Friese tegenactie geen schoonheidsprijs verdient werd het gebaar enorm gewaardeerd. Het is van de gekke dat een kleine minderheid de wil op gaat leggen aan een meerderheid. Als je Zwarte Piet ziet als een vorm van racisme, reis dan af naar Curacao en ga daar zeuren …

» Posted By daan On November 22, 2017 @ 16:22

Naar Mars, of in de diepvries!

Waarom zou uitgerekend Musk moeten investeren in iets waar heel de mensheid toen en nu haar steentje aan heeft bijgedragen. Vanuit evolutionair standpunt gezien is het helemaal nog niet zo’n gek idee dat alleen (financieel succesvolle) mensen de mogelijkheid nemen op Mars een nieuw begin te maken. Het lijkt potverdorie wel natuurlijke selectie. En de rest laat zich gewoon invriezen. :)

» Posted By daan On November 15, 2017 @ 17:37

Sprinkhanen

1: Dit probleem is onoplosbaar. Want het probleem speelt wereldwijd.

2: Dit probleem speelt al veel langer dan vandaag, reeds decennia lang.

3: Af en toe en om de zo veel tijd roept een politicus dat er iets aan dit probleem gedaan moet worden. Mooi zo.

4: Dit probleem is mogelijk dankzij de politici.

5: De politiek staat in dienst van de grote concerns. Zij worden na hun politieke carrière beloond door deze concerns.

6: Dit probleem is nu even hot. Maar over enkele dagen heeft niemand het er meer over.

7: Gelukkig heeft men ons #metoo, genderisme, racisme en discriminatie als thema’s aangereikt.

8: Ik kijk reikhalzend uit naar het nieuwe album van Bono’s U2.

» Posted By daan On November 09, 2017 @ 17:39

De schraalheid van wit links

Wat let deze slimme, hoog opgeleide vrouwen om zelf bedrijven op te bouwen zodat ze indachtig hun ideaal gehandicapten, vrouwen, zwarte, mannen enzovoort in dienst kunnen nemen. De meeste bedrijven worden door mannen begonnen en gerund. Is daar een reden voor te bedenken?

» Posted By daan On November 02, 2017 @ 09:25

De bal ligt nu bij jullie, mannen

Nog meer data en info over seksuel geweld door vrouwen tegen mannen gericht. https://www.theatlantic.com/science/archive/2016/11/the-understudied-female-sexual-predator/503492/?utm_source=twb Het is gewoon een gigantische blinde vlek in onze maatschappij. We leven met stereotypen over mannen en vrouwen die gewoon niet meer kloppen.

Er komt en herinnering naar boven. Klas 2 HAVO. Een groepje van ongeveer 4 of 5 meiden springen boven op een jongen in de kleedkamers van de gymzaal. Onder dwang en met geweld trekken ze zijn kleren uit. Geschreeuw en gejoel klinkt er. Het was vreemd om te zien. Maar iedereen van de omstanders lachte. Behalve die jongen.

Nu, zoveel jaren later besef ik pas dat dit pure aanranding en seksuele intimidatie en agressie was. Toen, was het een soort vreemde grap. Ik snap ook wel dat mannen er liever niet over praten. Dat heeft allemaal met die stereotypering te maken.

“De bal ligt bij jullie mannen”. Laat me niet lachen zeg. Alsof mannen beesten zijn. Spreek mannen en vrouwen aan op hun gedrag maar scheer ze niet allemaal over 1 kam. Dat is te gemakkelijk, en zorgt alleen maar voor nog meer polarisatie in de samenleving.

» Posted By daan On October 19, 2017 @ 20:42

@Judith, ik ben een man. Jouw verhaal onderschrijft mijn stelling dat seksueel geweld niet alleen voorbehouden is aan mannen, maar dat er ook vrouwen zijn die zich daar aan bezondigen. dit vreselijke gedrag heeft niets met man of vrouw-zijn te maken maar met directe lustbevrediging zonder rekening te houden met de ander. Bedankt voor je verhaal.

» Posted By daan On October 18, 2017 @ 18:00

Ik ga nog even door. Het is best een interessant onderwerp, en ik hou niet van generalisaties die alle mannen over één kam scheren. Vrouwen die mannen verkrachten of aanranden is een taboe-onderwerp. Ik ben niet verantwoordelijk voor de juistheid van de cijfers die geleverd wordt door the Center for Disease Control’s National Survey, maar het onderzoek toont wel aan dat in meer of mindere mate mannen door vrouwen worden verkracht (of vrouwen mannen verkrachten)

The Hard Truth About Girl-on-Guy Rape http://www.vocativ.com/underworld/crime/hard-truth-girl-guy-rape/index.html

According to the Center for Disease Control’s national survey on sexual violence, more than 5 million men in the United States have been “made to penetrate” someone else in their lifetime, whether by coercion, intimidation, or because they were incapacitated. In a largely overlooked study focusing exclusively on college males, 51.2 percent of participants reported experiencing a least one incident of sexual victimization, including unwanted sexual contact (21.7 percent), sexual coercion (12.4 percent) and rape (17.1 percent).  Of course, most men assume they’ll be ostracized for reporting such emasculating violations, so the real numbers are likely at lot higher.

» Posted By daan On October 18, 2017 @ 17:53

In mijn leven ben ik op jonge leeftijd 1 maal bedreigd met seksueel geweld door een man en 1 maal aangerand. Maar ook ben ik 1 maal door een vrouw aangerand, en heb ik enkele malen te maken gehad met door mij ongewenste seksueel getinte toespelingen door vrouwen. ( Overigens, het werd met minachting weggelachen toen ik op latere leeftijd het voorval met de vrouwelijke aanrander beschreef aan een vrouwelijke kennis van me)

Door deze ervaringen meen ik te kunnen stellen dat de bal niet
bij jullie mannen ligt. Dit grensoverschrijdend gedrag heeft volgens mij niets met mannen ( of vrouwen) an sich te maken, ofschoon duidelijk is dat meer mannen dan vrouwen zich er aan bezondigen.

Ook Wikipedia heeft wat te vertellen over Rape of Males
https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_of_males#Female-on-male_rape

Aanranding en verkrachting heeft te maken met directe lustbevrediging, ‘en wel nú meteen’, zonder rekening te houden met wat die ander wil. Is dat alleen voorbehouden aan mannen? Mijn ervaring zegt van niet.

1 Op de 8 vrouwen zou in haar leven zijn verkracht. Volgens een onderzoek. Eén op ácht? Of moeten we die uitslag met en korreltje zout nemen? https://www.nrc.nl/nieuws/2016/01/15/1-op-de-8-nederlandse-vrouwen-is-verkracht-1577119-a81901

» Posted By daan On October 18, 2017 @ 17:22

Rechts, rechtser, Rutte

Mijn kinderen wordt gedwongen het Wilhelmus te zingen. Ik heb de tekst er nog eens bij gepakt. In totaal komt 15 keer het woord ‘God’, of ‘de Heer’ voor in het volkslied. In 2017 wordt kinderen de christelijke god ingeprent alsof het de 19e eeuw is. We moeten kerk en staat gescheiden houden. Dat nu de staat christelijke propaganda bedrijft is tenenkrommend een de staat onwaardig.

» Posted By daan On October 11, 2017 @ 11:50

Zelfrechtvaardigingen zijn geen excuus

Ik heb altijd de stelregel dat iets of iemand fascistisch of extreem rechts of links is als er de bereidheid is geweld te gebruiken om een ideologie te verdedigen of op te leggen. Mijn ogen zijn wat weer verder geopend bij het zien van het sadistische geweld door de Spaanse overheid dat werd losgelaten op vreedzame mensen die een referendum hielden. Blijkbaar vindt het volk het normaal dat er op ze losgeslagen wordt door oppermachtige politie-eenheden maar is de wereld te klein als er ergens Neo Nazi vlaggen zwaaien.

» Posted By daan On October 02, 2017 @ 16:16

Debat of inzicht?

Marco, ik ga er niet over. Maar als ik het voor het zeggen zou hebben, dan zou ik het héél héél zeker willen hebben. Het is namelijk nogal ingrijpend. Het moet niet gaan over wetenschappers met een afwijkende mening maar of het onderzoek goed en gedegen is. Het moet gaan over de feiten en niet over meningen.

Deze Roy Spencer bijvoorbeeld https://www.youtube.com/watch?v=kotqWXZkZS0 die het er mee eens is dat menselijk handelen invloed heeft op het klimaat en die dus ook tot de 97 procent hoort. Maar of dat helemaal terecht is? Het gaat hem er om of de mens een significante invloed heeft op het klimaat. En dat is belangrijk om te weten als er op basis van die zogenaamde 97 procent consensus politiek beleid wordt gemaakt. Dus dat is zijn kritiek. Dat moet volgens mij onder wetenschappers als eerste opgehelderd worden.

» Posted By daan On September 15, 2017 @ 16:58

Inzicht,ja. Begin bij het begin. Is de mens de veroorzaker van de klimaatverandering. Dat moet je zeker weten. Het onderzoek van John Cook beweert dat 97 procent van wetenschappers de mens als schuldige aanwijst. Er zijn nogal wat wetenschappers die vraagtekens zetten bij dat onderzoek. Dus we moeten helder hebben of de mens de grote boosdoener is of dat het zo is dat de natuur gewoon haar werk doet.

» Posted By daan On September 13, 2017 @ 20:06

Hypocrisie

Hét antwoord op de column van Karin Spaink: https://twitter.com/JasperEndeman/status/901441848786472960

» Posted By daan On August 26, 2017 @ 16:15

@CiNNeR, Als de moslims 2 procent van de VS bevolking uitmaken dan is de terrorisme dichtheid hoger dan bij de blanke bevolking (72 procent), als ik uitga van de gegevens die in het rapport gepresenteerd worden. Dat is wat anders dan dat “moslims een mate van terreur drift in zich zouden hebben” zoals jij schrijft, en wat inderdaad onzin is.

» Posted By daan On August 25, 2017 @ 14:47

@CiNNer, dat heeft u goed gezien. Maar uit de demografie blijkt wel dat de terrorisme dichtheid onder de Islamitische bevolking hoger is dan bij onze blanke vrienden.

» Posted By daan On August 25, 2017 @ 09:23

Wat nu Karin?

» Posted By daan On August 23, 2017 @ 23:50

@Hans, Het GOA noemt zich een “an independent, nonpartisan agency that works for Congress. Often called the “congressional watchdog,”

Ja, my ass. En de kranten ( het Parool) die met dit rapport dwepen moeten zich kapot schamen. Karins stukje kan rechtstreeks de prullenbak in want er klopt niets van.

» Posted By daan On August 23, 2017 @ 22:16

 Page 1 of 2  1  2  » 
«« Back To Stats Page