Statistiek

Comments Posted By Hetty

Displaying 121 To 150 Of 172 Comments

Kopzorgen

… en hoeveel in Zweden of Japan?

» Posted By Hetty On April 01, 2011 @ 16:07

@58 Maurice
Waar ik naartoe wil, Maurice, is dat de discussie over hoofddoekjes volkomen belachelijk is. Het verband ligt in de manier waarop andere culturen, in dit geval, de islamitische, behandeld worden, door aan de ene kant de verketterde Wilders en aan de andere kant onze grote partijen die zichzelf nu weer op de borst kloppen en opwerpen als redders van de beschaving door weer een oorlog te beginnen. Wilders zeurt over hoofddoekjes en wil geen immigratie. Daar is in feite weinig tegen in te voeren. Immigranten willen eigenlijk ook liever thuis blijven als ze daar een goede boterham kunnen verdienen in vrede en vrijheid. Maar dat wordt hun niet gegund door onze neoliberale potentaten hier. Onze grote partijen richten meer schade aan aan andere culturen en naties dan Wilders met zijn gezeur. De hypocrieten en witgekalkte graven die zich nu voordoen als redders van de humaniteit, namelijk CDA, VVD en PvdA (met wat klein grut dat zich ook groot wil voordoen) gooien bommen wanneer ze maar de gelegenheid krijgen. Van fair trade is ook geen sprake. De olie van Irak is nu in handen van de VS, BP, Royal Dutch Shell, etc. etc. Deze, laat ik eens een woord van Theodor Holman gebruiken – het mocht van de rechter, deze ‘gristenhonden’ (no offense intended) richten meer schade aan dan de PVV. De PVV is de gebeten hond en op sommige punten terecht, maar de ware gesel ligt bij ons establishment, de witgekalkte graven die moord en uitbuiting rechtvaardigen in naam van de menselijkheid. Daar wordt ik even niet goed van. Wilders is de bliksemafleider. Intussen gaat de onderdrukking en de creatie van westerse dictators gewoon door. Het enige wat ons establishment kan is collaboreren met oorlogsmisdadigers. Gisteren een vriend, vandaag een vijand. Bommen los, houzee!
(Sorry voor het plastische taalgebruik.)

» Posted By Hetty On March 24, 2011 @ 20:16

@58 Maurice
Er zijn dingen die belangrijker zijn dan hoofddoekjes, bvb geen oorlogen, geen uitbuiting, fair trade.

» Posted By Hetty On March 24, 2011 @ 17:51

Verdulleme, zet ik een euroteken ervoor, moet zijn @52 Jpaul.

» Posted By Hetty On March 24, 2011 @ 09:20

€52 JPaul
Ja inderdaad. Kunst is altijd ideologisch of religieus. Abstracte kunst is enkel decoratief (wat past in een maatschappij die lak heeft aan betekenis en zingeving en sociale context).
Maar ik ben helemaal niet religieus. Heb wel de prachtige tentoonstelling gezien in De Nieuwe Kerk, Passie voor Perfectie.
Ik denk dat je tegen de uitwassen moet reageren. Dat geldt ook voor de kutmarokkaantjes hier. Aanpakken die ettertjes. En in dit verband is de hoofddoekjeskwestie vrij irrelevant. Waar gaat het over!
Het valt me ontzettend mee dat de PVV weigert mee te doen met een oorlog tegen Libië. Dat is tenminste een weigering om onze militaristische en hemeltergend hypocriete visie met wapens op te dringen.
Wie ervoor zorgt dat ginds geen dictatoren onderhouden worden, geen oorlogen gevoerd worden voor olie, die mag van mij een punt maken van de hoofddoekjes hier.

» Posted By Hetty On March 24, 2011 @ 09:18

Ineke, hoor eens, dan had Maarten ‘t Hart geen tirades over de gereformeerden kunnen schrijven. Dat had ik voor geen goud willen missen.

» Posted By Hetty On March 24, 2011 @ 00:27

Juzo, indien de bevolking misleid wordt door politici dan kun je inderdaad niet meer spreken van een democratie. Maar aangezien alles te maken heeft met marketing en beeldvorming is het kwestie van gewoon doordrammen, geholpen door een gelijkgeschakelde pers. Het aloude trucje werkt nog steeds: het demoniseren van de tegenstander, en het ophemelen van meestanders.
Wilders is daar goed in, maar hij maakt zelf wel deel uit van een gevaarlijk militarisch westen, dat keer op keer bewijst lak te hebben aan democratie, vrede en tolerantie. Het is in feite een primitieve geestesgesteldheid, het projecteren van eigen fouten en gebreken op anderen. Het schoonwassen van eigen zieltje door de ander vuil te spuiten.

» Posted By Hetty On March 23, 2011 @ 10:52

Wat veel belangrijker is dan hoofddoekjes is de kwestie van oorlog en militaire interventies. Ik word niet goed van de hypocrisie tegenwoordig: in naam van het beschermen van de bevolking wordt de bevolking gebombardeerd. We zagen het in Joegoslavië, in Irak, in Afghanistan, etc. etc. Samen met dictators wil Wammes Waggel Rutte optrekken tegen een dictator. Waanzin troef.

» Posted By Hetty On March 23, 2011 @ 09:54

The Daily Show, NL

Net gekeken. Hardstikke goed zeg. Van mij mag het ook langer.

» Posted By Hetty On February 01, 2011 @ 22:54

Ben benieuwd.

» Posted By Hetty On January 20, 2011 @ 14:28

Voorspellingen

Nog eentje: de regering wordt door de rechter verplicht om de door Zalm uit de pensioenkas gestolen 20 miljard terug te betalen.

» Posted By Hetty On January 01, 2011 @ 01:40

Knetterende katten

Een luchtbevochtiger helpt meestal wel. Maar daar zijn diverse types van. De ultrasone moet je zeker niet hebben, want die verspreiden fijnstof (kalk) in je kamer. De stoombevochtiger zijn beter, maar die moeten op een veilige plek geplaatst worden, omdat ze vanzelfsprekend stoom produceren.

» Posted By Hetty On December 24, 2010 @ 17:12

Priemjaar

Gefeliciteerd, Karin. Proost.

» Posted By Hetty On December 20, 2010 @ 22:35

Hoeder, moeder & broeder

Zo’n twee weken begaf de harde schijf van mijn computer het. Geen beweging in te krijgen. Dat betekent dat alles waar je mee bezig bent, je weblog, je foto’s, movies, muziek, etc. ineens weg is, niet meer beschikbaar, helemaal verdwenen. Goed, ik had een backup, maar die belevenis was traumatisch voor me. Ik realiseerde me ineens dat je zonder computer heel wat dingen niet kan, veel bankzaken lopen via internet, aankopen, betalingen, contacten, hulp, etc.
Als alleenstaande oudere realiseerde ik me ineens mijn grote kwetsbaarheid. Ik ben er nog niet helemaal overheen. Ik hoop dat het een dipje is, maar is was echt geschokt door die computerstoring. Dat neemt niet weg dat ik een dag later weer in de ether was, maar toch, het was een heel onprettige ervaring.
Technologie is een zeer kwetsbaar medium. Het zal toch altijd van ons mensen afhangen en van onze biodiversiteit of de mensheid problemen kan overwinnen.
Trouwens, Karin, ik hoop dat je najaarsdepressie intussen is verdwenen.

» Posted By Hetty On December 03, 2010 @ 16:00

Ziekte als decor

Die ziekenhuisseries, het is om ziek van te worden. ;^)
En dat moet dan vooral rond etenstijd. Geef mij maar een goeie ouwe Stephen Fry met zijn bipolar.

» Posted By Hetty On November 09, 2010 @ 22:08

Toeval

Cognitieve congruëntie van compatibiliteiten?

» Posted By Hetty On October 27, 2010 @ 12:01

Zaken doen

Rutte kan zich in deze constellatie voordoen als de ‘good cop’ terwijl Wilders de ‘bad cop’ is.
De onveiligheid en onzekerheid die mensen voelen is een gevolg van het neoliberalisme dat ons de huidige crisis bezorgd heeft, dat verantwoordelijk is voor talloze maatschappelijke veranderingen, bedrijfssluitingen, ontslagen, ‘flexibiliteit’, bezuinigingen, stijgende kosten. Globalisering houdt armoede in de derde wereld stand, en zorgt voor emigratie naar welvarender landen. Hier aangekomen worden de immigranten nog eens flink aangepakt door volksmenners als Wilders die hen weer terug willen sturen. Cynisch en asociaal.

» Posted By Hetty On October 26, 2010 @ 22:54

… enzo

You’re doing fine, Karin. Ook herfstblues gaan eens over.
Een duik in de blues kan soms helpen:
http://radiotime.com/program/p_170/Blues_Before_Sunrise.aspx
A hair of the dog that bit you of zoiets.

» Posted By Hetty On October 23, 2010 @ 12:01

Geheime chaos

@ JPaul : Toen Bush aan de macht kwam heb ik me te pletter geblogd (op mijn Engelstalige weblog), en toen was al duidelijk dat door Bush, Rove, Cheney en Rumsfeld, the gang of four, er geheime diensten werden opgericht en dat er ook een privatisering van ‘intelligence’ plaatsvond. Legeroperaties werden uitbesteed aan soldiers of fortune, openlijk en geheim. London is een centrum van deze oorlogsmachines.
Maar toen werden al die berichten bestempeld als ‘complotheorieën’.
Ik ben bang dat het zelfs voor Obama te laat is om nog in te grijpen.
Zoals juzo al zegt, het is een industrie geworden, een oorlogsindustrie, en bijhorende surveillance-industrie. De VS heeft al een gevangenisindustrie.
De media springen op de feiten als het hen goed uitkomt en liefst na de feiten.

» Posted By Hetty On July 21, 2010 @ 12:21

Hier staat een leuke cartoon over dit onderwerp:
http://toonstore.dmspost.com/2010/07/intelligence/

Maar vergeet niet dat de Washington Post dit al veel eerder had moeten weten. Nu komen ze er mee uit op het moment dat Obama deze kritiek voor z’n snufferd krijgt. Niet echt eerlijk. Want de wildgroei ontstond toch vooral onder George Dubya Bush. Of ze hopen dat Obama er wat aan doet is nog de vraag.

» Posted By Hetty On July 20, 2010 @ 22:27

Britannia rules

Nu maar hopen dat de Tory/LibDem coalitie het langer dan een paar maanden volhoudt om alles netjes wettelijk vast te leggen. De Tories zijn tenslotte een zeer rechtse partij. Remember Thatcher.

» Posted By Hetty On May 21, 2010 @ 23:32

Whoops

Daar zit wat in, Karin.
Als ik de naam hoor dan flitst bij me op ‘Guten Morgen, du Schöne’ (van Maxie Wander dus). ‘Ein Leben ist nicht genug’, geldt ook voor katten.

» Posted By Hetty On May 12, 2010 @ 17:32

Maxima is ook een leuke naam.

» Posted By Hetty On May 11, 2010 @ 22:43

Ideetjes

Ja, en al die politici die tegen milieuverbetering zijn krijgen ook een premieverhoging. Wie auto rijdt ook. Dus algemeen gezien, laten we de VVD leden en stemmers een flinke premieverhoging geven.
Balkenende c.s. kunnen rekenen op een superhoge premie, want de economische crisis leidt tot stress onder de werknemers.
We maken een lijst met politici en bestuurders die een negatieve invloed hebben op de bevolking. Ik zie dat wel zitten.

» Posted By Hetty On February 04, 2010 @ 01:28

Escalatie

Yes We Scan
http://web.me.com/heli1/Gein/weblog/yes_we_scan.html
Scan as scan can.

» Posted By Hetty On January 08, 2010 @ 13:20

UPC sucks

Juzo, het probleem is dat tegenwoordig alle bedrijven zoveel mogelijk willen verdienen met zo weinig mogelijk werk.
De programmagids van UPC wordt niet bijgehouden, al een paar dagen werkt die helemaal niet meer. M.a.w. wat ze aanbieden en waar je voor betaalt werkt niet naar behoren.

» Posted By Hetty On December 13, 2009 @ 11:53

Ja inderdaad, UPC zuigt. Hun digitale programmagids geeft foute informatie, wordt slecht bijgewerkt.
Ze sturen aan hun klanten een brochure en bieden drie gratis films aan ‘kan oplopen tot €20! zeggen ze). Maar ze zeggen er niet bij dat je keuze beperkt is tot de oude films, niet de extra filmzenders, want daarvoor moet je een extra abonnement nemen. M.a.w. je hebt de keuze uit oude films die je of al gezien hebt of niet wil zien. Kies je 3 films dan kom je nooit op €20, maar hoogstens rond de €5. Het is dus geen cadeautje, maar een poging om mensen te verleiden tot het abonneren op een extra zender.

» Posted By Hetty On December 11, 2009 @ 16:49

Dag schat

Sterkte, Karin.

» Posted By Hetty On October 26, 2009 @ 22:51

De smaak van woorden

Voyelles

A noir, E blanc, I rouge, U vert, O bleu: voyelles,
Je dirai quelque jour vos naissances latentes:
A, noir corset velu des mouches éclatantes
Qui bombinent autour des puanteurs cruelles,

Golfes d’ombre; E, candeurs des vapeurs et des tentes,
Lances des glaciers fiers, rois blancs, frissons d’ombelles;
I, pourpres, sang craché, rire des lèvres belles
Dans la colère ou les ivresses pénitentes;

U, cycles, vibrements divins des mers virides,
Paix des pâtis semés d’animaux, paix des rides
Que l’alchimie imprime aux grands fronts studieux;

O, suprême Clairon plein des strideurs étranges,
Silences traversés des [Mondes et des Anges]:
—O l’Oméga, rayon violet de [Ses] Yeux!

» Posted By Hetty On September 25, 2009 @ 22:13

Katjes in de voorhoede

Those who oppress
Millions of Palestinians
For 42 years –
Rave about the freedom fighters
– in Iran.

Those who rejected the results
Of the Palestinian elections –
Are shocked by the thwarting
Of the people’s will
– in Iran.

Those who shoot and kill
Palestinian demonstrators
In Wadi Ara, Bilin and Nialin –
Shudder at the sight of
The police shooting protesters
– in Iran.

http://www.gush-shalom.org
info@gush-shalom.org

Ad published in Haaretz
June 26, 2009

» Posted By Hetty On June 27, 2009 @ 01:14

«« Back To Stats Page