Knetterende katten

Sinds de winter is ingevallen knetteren mijn katten dat het een aard heeft. Als ik ze aanhaal, raakt hun vacht statisch geladen: we krijgen daarna alletwee korte, venijnige tikjes. Ik probeer hun oortjes of neus zo min mogelijk aan te raken, want daar een schokje krijgen lijkt me pijnlijk voor ze. Maar dat lukt niet altijd. En het helpt als ik één hand op hun lijfje houd terwijl ik ze met de andere streel, want dan bouwt die spanning zich niet op. Maar ook dat lukt vaak niet.

Het is weliswaar grappig om te zien hoe Max d’r haren overeind gaan staan als ik met mijn hand in de buurt kom, maar toch… Heeft iemand tips om te voorkomen dat aaien een straf wordt? Hoe zorg ik dat mijn katten niet knetteren?

Update: De lucht in huis bleek te droog te zijn. De tip was bakjes water op de radiator te zetten, maar dat hielp niet veel. De beste en snelste oplossing: leg een kletsnatte handdoek over de radiator. In een paar uur tijd verdamp je dan al snel een liter water. Problem solved! Al binnen een paar uur knetterden de katten niet meer, en ook ik vind de lucht in huis ineens een stuk prettiger ‘aanvoelen’.


Aantal reacties: 15