Whoops

Max is nu negen weken. We zijn zojuist samen bij de dierenarts geweest voor een algehele inspectie en voor z’n eerste vaccinatie. Alles was prima in orde en hij groeit goed: inmiddels weegt-ie 830 gram. ‘Een heel mooi katje,’ zei de dierenarts, en ook haar vielen z’n grote oren op. Er bleken wat vlooienpoepjes in z’n vacht te zitten, en dus kreeg-ie behalve zijn inentingen ook nog wat koude druppels in z’n nekvel gewreven. Het chippen (dat blijkt vanaf volgend jaar verplicht voor alle honden en katten) hebben we uitgesteld: ‘t is een fikse naald die erin moet en dan is het beter te wachten tot-ie wat groter is.

Eén verrassing was er wel: Max blijkt Maxine te zijn! Het is geen katertje maar een poesje… Dan komt het maar mooi uit dat haar oorspronkelijke naam, Boris, is afgeschaft. ‘Max’ als afkorting van Maxine kan gerust, maar ‘Boris’ was toch wat raar geweest nu :)

Author: Spaink

beheerder / moderator

11 thoughts on “Whoops”

  1. Bij jonge katjes valt er maar heel weinig te zien. Balletjes komen pas later. De dierenarts had ook niet meteen zekerheid, en ze doet dat sexen toch vaker dan ik :)

  2. Dan is Michael in de toekomst toch wel aardig voor haar met enige zekerheid?

    Toch?

  3. Bekend probleem. Wij hebben ook maar besloten dat Ben een prima naam voor een poes is, ondanks dat ze zo rood is dat iedereen denkt dat ze een kater is

  4. Daar zit wat in, Karin.
    Als ik de naam hoor dan flitst bij me op ‘Guten Morgen, du Schöne’ (van Maxie Wander dus). ‘Ein Leben ist nicht genug’, geldt ook voor katten.

  5. Reken niet teveel op het geslachtsverschil om de vrede te doen weerkeren. We hebben hier een oude poes,daar is nu een jonge kater bijgekomen en die verdraagd die poes alleen nog maar in de buurt van haar mand, als ze elders in huis komt valt hij haar aan.

  6. Grappig dat die vergissing er was. Gelukkig is ze beland bij iemand die zich verdiept heeft in genderissues. ‘t Maakt ook geen bal (sorry, flauw woordgrapje) uit welk geslacht hij/zij heeft, om op te vreten is Max toch wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.