Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /htdocs/www.spaink.net/wp-content/advanced-cache.php on line 489

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /htdocs/www.spaink.net/wp-content/advanced-cache.php on line 489
Karin Spaink - The Daily Show, NL

The Daily Show, NL

Al eerder heb ik uitgelegd waarom ik een groot fan ben van The Daily Show. TDS geeft scherp commentaar op het politieke nieuws. Het programma is geestig, onderhoudend en bovenal knap gemaakt. Gastheer Jon Stewart is behalve een meester in timing ook erudiet: iemand die liever argumenten hoort dan stellingen, en die oprecht luistert naar mensen waar-ie het apert mee oneens is.

Op 31 januari start de Nederlandse editie van The Daily Show! Ik vind het spannend en dapper dat iemand zo’n ambitieus format als voorbeeld neemt, en nu ‘s niet het zoveelste keuvelprogramma bedenkt. TDS-NL draait drie weken achtereen op proef, steeds van maandag tot en met donderdag; daarna wordt bekeken of ze doorgaan. Er zit een flinke redactie achter het programma, die zowel veel beeld- als tekstresearch heeft gedaan en die al een paar maanden hard aan ‘t werk is. Dat stemt optimistisch, want zo’n programma werkt alleen wanneer je goed beslagen ten ijs komt en met bravoure de diepte in wilt duiken.

De vaste gastheer is Jan Jaap van der Wal. Een goede keus: je moet daar geen parlementair journalist neerzetten, wel iemand die geëngageerd is, die zich kan verbazen, die oprecht nieuwsgierig is en breed georiënteerd, die verdomde gevat kan zijn, die zelfspot heeft, en die een grap tijd weet te geven. Ongeacht hoe het programma uitpakt, verdient Van der Wal kudos voor zijn lef: ‘t is nogal wat om publiekelijk Jon Stewarts schoenen aan te trekken. Van der Wal gaat zich meten met de beste.

Bij de tweede uitzending, op 1 februari, ben ik er te gast – dit tot mijn eer en genoegen. En dapper van hen, want we gaan het hebben over lastige dingen als privacy en digitale rechten. Er zijn weinig programma’s die tijd inruimen om daar nou ‘s rustig over te praten, zonder dat een of andere hype de insteek is…

TDS-NL zal van 31 januari tot en met 17 februari vanaf 22:30 worden uitgezonden op The Comedy Central (herhalingen: diezelfde nacht om 0:30 en daags erna om 19:00). Wie de opnames wil bijwonen – ze worden in Amsterdam Noord gemaakt, van 19:00 tot 19:45 – kan zich hier aanmelden.


Aantal reacties: 5

 1. url url'>Hans Konings ≡ 19 Jan 2011 ≡ 22:37

  He leuk, Karin. Ik ga zeker kijken.

 2. ≡ 20 Jan 2011 ≡ 01:16

  The Comedy Central… is die ook buiten Amsterdam te zien?

 3. url url'>Spaink ≡ 20 Jan 2011 ≡ 02:45

  Stolat, volgens mij wel… Maar ik heb zelf al tijden geen tv-abonnement meer, dus ik ben een slechte bron in deze. Via hun hun website kun je de meeste programma’s geloof ik later terugzien.

 4. ≡ 20 Jan 2011 ≡ 10:13

  Helemaal te gek! Jammer dat het niet gewoon op Ned.1, 2 of 3 komt, maar dat komt later misschien? Dit moet heel Nederland te zien krijgen natuurlijk.
  Tip voor Jan-Jaap: zorg voor een paar hilarische momenten, ook qua beeld/plaatje, dan heb je kans dat het ook bijv. bij DWDD of P&W in de zappservice komt. Maar misschien is dat wel helemaal niet nodig, en is het opzienbarend genoeg van zichzelf. Veel succes!

 5. url url'>Hetty ≡ 20 Jan 2011 ≡ 14:28

  Ben benieuwd.

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *