Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Manfred

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Feestje voor de meerderheid

Noem iemand een flirtcoach en alleen daardoor al leer je jongens dat het ‘nee’ van een vrouw of meisje onzin is.

Want alleen jongens flirten?

» Posted By Manfred On June 13, 2019 @ 21:06

Behandelbaar

@9 Els, moeten we volgens jou dan wel of geen rekening houden met (de mogelijkheid van) een depressie? Of andere vormen van ontoerekeningsvatbaarheid?

» Posted By Manfred On March 18, 2018 @ 18:54

Goed gezien.

Dit gaat helemaal grappig worden als zo’n rechtgeaard gristen bij het OM zich over die dossiers gaat buigen.

“Heeft u al gebeden tot onze Lieve Heer voor genezing, mevrouw? Niet? Wonderen kunnen we nooit helemaal uitsluiten weet u. Dus u bent voorlopig nog niet uitbehandeld.”

» Posted By Manfred On March 15, 2018 @ 12:46

Naargeestig nonchalant

Bij een vergismoord is er sprake van een persoonsverwisseling. Als er zoals hier een onschuldige omstander wordt geraakt/gedood is dat collateral damage. Bijkomende schade. Is daar al een Nederlandse uitdrukking voor?

De vorige beschieting van Gianni L. lijkt niet direct met die mocro wars te maken te hebben.

Volgens verschillende bronnen had S. een hoogopgelopen ruzie met jongens die in Kattenburg op straat hangen en daar volgens buurtbewoners rottigheid uithaalden. In de dagen voor de schietpartij in november zou de ruzie tussen S. en het groepje jongens verder zijn geëscaleerd vanwege een conflict over een gestolen scooter. S. zou daarbij fors zijn mishandeld.
https://www.parool.nl/amsterdam/onderzoek-naar-verband-schietpartijen-wittenburg~a4562229/

Dit tast verder de strekking van je verhaal niet aan.

» Posted By Manfred On February 01, 2018 @ 00:56

Helden, roofheren en moordenaars

@4 Dat hernoemen gaat ook wel eens pijnlijk mis. Zo werd in de Amsterdamse Transvaalbuurt de Louis Bothastraat hernoemd naar Albert Luthulistraat omdat men Louis (1862-1919) aanzag voor Pieter Willem Botha (1916-2006). In dezelfde buurt werd het Pretoriusplein hernoemd naar Steve Bikoplein terwijl die arme Andries Pretorius (1798-1853) toch echt niets te maken had met de Apartheid.

» Posted By Manfred On January 29, 2018 @ 00:31

Meer slettenbakkerij, minder machismo!

Bij judo en ju-jitsu is een van de eerste dingen die je leert hoe je moet vallen zonder jezelf te blesseren. Bij flirten zou een van de eerste lessen moeten zijn hoe je charmant een blauwtje moet lopen.

» Posted By Manfred On January 29, 2018 @ 00:33

Ban de vuurwerkbom

De overheid moet geen evenementen organiseren. Een paar minuten vuurwerk voor een handjevol mensen = instant faal. Als het al doorgaat want overheden zijn dol op afgelasten. Gemeenteshows zijn geen alternatief en kunnen particulier vuurwerk niet vervangen.

» Posted By Manfred On January 04, 2018 @ 22:23

Eindejaarswens

#1 Kijk meer tekenfilms.

#2 Volg meer nieuws en minder achtergrondverhalen. Alleen haal dat nieuws niet van nu.nl of tv maar uit buitenlandse kranten die de Nederlandse oogkleppen negeren. Achtergrondverhalen zoals die van De Correspondent zijn helaas niet veel meer dan uitgewerkte propaganda. Of zoals DC-baas Rob Wijnberg zegt: journalistiek is actievoeren.

#3 Jammer alleen dat die andersdenkenden zélf niet zo gecharmeerd zijn van andere andersdenkenden. Ze schatten eerst in of een nieuweling in hun kamp of van dat van de vijand behoort, ben je van hun krijg je een like, lijk je op ‘de ander’ krijg je een block en in beide gevallen doet wat je eigenlijk zegt er niet toe.

#4 Ga vaker uit eten.

» Posted By Manfred On December 22, 2017 @ 13:37

Haat is besmettelijk

“Wie een evident racistische uitlating bij Twitter meldt, ziet zelden resultaat.”

Ik krijg over bijna alles wat ik rapporteer op Twitter feedback en in de meeste gevallen onderneemt Twitter ook actie.

Misschien moet je nog maar eens kijken naar de criteria die Twitter hanteert. Je kunt namelijk niet een ‘evident racistische uitlating’ melden, die optie bestaat niet. Wel bestaat de optie ‘uitingen van haat jegens ras, religie, geslacht of geaardheid’ en wel tegen jou zelf, een ander individu of een groep mensen.

Twitter beschouwt meningen over vermeende rassenverschillen niet als haat. Maar omdat dit de kern is van racisme doe jij dat waarschijnlijk wel.

» Posted By Manfred On December 30, 2017 @ 10:45

Nooit moe van #MeToo

In de media is ‘slachtoffer’ degene die zo slim is het eerst met zijnhaar verhaal naar buiten te komen, de ‘dader’ is de sul die zich de kaas van het brood liet eten en gedwongen is tot reageren achteraf. Zodoende kan het felbegeerde slachtofferschap worden opgeëist door degene met de grootste media awareness en alertheid en dus macht.

» Posted By Manfred On October 31, 2017 @ 02:35

Rechts, rechtser, Rutte

@15 Begin zelf eerst maar eens met lezen, barbaar. Bijvoorbeeld over hoe immigratie de ‘Europese cultuur’ hielp te ontwikkelen in plaats van verwoestte. Zonder die immigratie was jij nu nog steeds een ‘ijstijdjager’ geweest.
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/10/14/wij-europeanen-zijn-allemaal-migrantenkinderen-13113929-a1577216

» Posted By Manfred On October 14, 2017 @ 14:24

@12 “Elke massale immigratie, zo laat de geschiedenis zien, verwoest de autochtone samenleving. De ‘barbaren’ deden het Romeinse rijk vallen (of die beschaving helemaal aan zijn einde kwam, is nog een discutabel punt onder historici)”

Nee, dat is geen discutabel punt onder historici.
In de eerste plaats ging het Romeinse rijk in het westen naadloos over in het Heilige Roomse Rijk en in het oosten in het Byzantijnse rijk, het is nooit ‘gevallen’. In de tweede plaats waren er tegen het einde van het West-Romeinse keizertijdperk helemaal geen belangrijke immigraties in het westen, laat staan massale en al helemaal niet van barbaren.
En in de derde plaats was het West-Romeinse rijk allesbehalve een ‘autochtone samenleving’.

» Posted By Manfred On October 14, 2017 @ 02:23

@8 Het onhandige is dat toen zijn Molukse moeder emigreerde de Molukken nog Nederland waren en zij dus nog Nederlands en zij dus niet immigreerde en dus geen immigrant was.

Maar je voorbeeld wordt erg grappig als je kijkt naar de rest van het ‘alt-right’ gezelschap van de afgelopen 15 jaar.

Was Pim nog volbloed Nederlander, Geert is al kwart Molukker, Thierry is een halve Waal en Konstant in ieder geval geestelijk alvast een vollblut Volksduitser.

Conclusie: hoe rechtser hoe buitenlandser. :)

» Posted By Manfred On October 12, 2017 @ 16:24

Zelfrechtvaardigingen zijn geen excuus

Goed verhaal. Behalve dat laatste.

Kunnen we ophouden met de eindeloze stroom verhalen over bange witte mensen, en meer plaats inruimen voor de verhalen van bange migranten, bezorgde homoseksuelen, gewantrouwde mensen van kleur?

Ja graag, resp. nee liever niet. Want van die laatste verhalen krijgen we ook al zo’n anderhalf decennium een eindeloze stroom voor onze kiezen. En die ben ik net zo goed beu.

» Posted By Manfred On October 05, 2017 @ 14:58

Tweespalt onder de bewakers

Zonder auteursrecht hebben componisten en schrijvers geen inkomsten. Jouw ‘vrije en creatieve geesten’ worden dan inderdaad dat: geesten.

Drm is trouwens niet voor de ‘creator’ maar voor de producent, uitgever, distributeur. Kortom: de tussenhandel.

» Posted By Manfred On September 25, 2017 @ 20:51

Want je browser niet updaten maakt hem opeens veel veiliger dan de vorige versies met zwakheden als Flash e.d.? Vreemd advies.
Bovendien nutteloos omdat nieuwe drm-content niet magisch opeens wel afspeelbaar wordt in je oude browser.

» Posted By Manfred On September 22, 2017 @ 15:31

Fijne frisse jongens

LOL@#2 “zal de Balkans worden versteld”

Ja daar zijn die Balkans wel aan toe, aan een verstelbeurt. Wassen, fris geurtje, rafeltjes stikken, bergvulling in de gaten en de Balkans kunnen er weer tegenaan.

@Karin, het venijn zit ‘m in de staart; de link naar de litanie in Ikjes Blog. Wat een dossier!

» Posted By Manfred On August 17, 2017 @ 01:25

Winkelwagentje

Is een radicale verandering van dieet verstandig met MS?

» Posted By Manfred On August 12, 2017 @ 06:17

Tere zieltjes

De ‘witte man’ is de nieuwe jood: de bron van al het kwaad. Een bruikbare satan, zowel voor de antiracisten als de antiseksisten. Dat deze daardoor zelf racisten en seksisten worden hebben ze nog niet door.

Over die racistische component schreef Breedveld onlangs een inzichtelijk stuk:
http://www.frontaalnaakt.nl/archives/wilt-u-steun-mevrouw-nourhussen-dan-moet-u-uw-vrienden-koesteren.html
je krijgt geen moer voor elkaar als je medestanders tot op het bot beledigt omdat ze wit zijn

Ik denk dat zijn kritiek ook van toepassing is op het discours over seksisme.

» Posted By Manfred On August 04, 2017 @ 00:49

of mannen beklommen fluks de barricaden om luidkeels tegen deze ellende te protesteren, plus plechtig te verklaren dat ze nu nóóit meer zouden kijken

Nee, dat deden ze niet.

Mannen maakten geen bezwaar tegen een nieuwe film van een superheld – in dit geval heldin, behalve degenen die zich beklaagden over het uitmelken van het genre.

En de lol van een nieuwe Dr. Who zit ‘m deels in het kunnen bespreken van de voors en tegens van de nieuweling, het ophemelen van die ene favoriet uit het verleden en het etaleren van je trivia uit alle afleveringen. Dat de nieuweling een vrouw is helt daarbij, dat dit veelvuldig besproken werd betekent dat ze er nu al helemaal bij hoort.

Iedereen die die twee besprak gaat kijken.

» Posted By Manfred On August 03, 2017 @ 11:09

Vrij en verbonden

@20 Wat dacht je hier van: Blacks owned slaves even in America, according to the United States’ census of 1830. In just the one town of Charleston, South Carolina, 407 black Americans owned slaves themselves. One study has concluded that 28% of free blacks owned slaves, which is far higher than the free whites who owned slaves.

Wat ik daar van denk, is dat er dus nog geen 1500 vrije zwarten waren, waarvan 407 er voor moesten kiezen om hun dierbaren als slaaf te laten registreren omdat die slaven anders vogelvrij zouden zijn.

En dat die 28% burgers die ‘slaven’ dus niet hielden omdat ze gratis personeel nodig hadden. En dat daarom die 28% ook hoger is dan het percentage ‘free whites’ (alsof er witte slaven waren) met slaven omdat alleen grootgrondbezitters slaven nodig hadden en konden bekostigen, gewone burgers niet.

The Christian slave trade went on for a few hundred years

En dit is ronduit belachelijk, christenen hebben slaven gehad vanaf het moment dat ze economisch een rol gingen spelen, dus vanaf ca 400 nC. Heeft niks met christen of moslim te maken maar alles met de handels- en produktietradities ter plekke.

» Posted By Manfred On July 08, 2017 @ 23:32

Dat onze voorouders,
Jouw voorouders, niet de mijne. En ik ben net zoveel Nederlander als jij. Zadel mij niet op met jouw schuldgevoel.

Bovendien zijn die nakomelingen van slaven zélf helemaal niet zo saamhorig. Tijdens de AT5-rapportage van Keti Koti zei een Antilliaanse dat de Surinamers niets weten van hun Tula, een Indo dat beiden niets weten over Indonesië en alle drie zullen ze niets weten over Veenhuizen.

We hebben helemaal geen gemeenschappelijke geschiedenis. We zijn niet eens een ‘we’.

» Posted By Manfred On July 06, 2017 @ 11:39

Zwarte man in auto

“dat schijnt normaal te zijn voor zwarte mannen in Amerika, en helaas soms ook in Nederland”

Dat gaat niet samen. Of het is normaal en treft dan alle autorijdende zwarte mannen in Nederland met een incidentele uitzondering, of het gebeurt soms en is dan een incidentele uitzondering en dus niet normaal.

En in beide gevallen is het niet vermeldenswaardig, want in het eerste geval een open deur en in het tweede geval een nietszeggend incident.

Verder is in mijn ogen Castile vermoord omdat de agent al voor de aanhouding zich onveilig voelde waardoor het motief om te schieten al bestond voor het contact, er is daarmee geen sprake meer van slechts doodslag.

» Posted By Manfred On June 29, 2017 @ 14:33

Moslims in het blauw

Kernzin van het betoog is Alleen een divers korps is neutraal. Helaas maakt Spaink nergens duidelijk wat zij onder neutraal verstaat of waarom zij die neutraliteit belangrijk vindt. Het verzandt in de cirkelredenering divers = neutraal en neutraal is belangrijk want neutraal = divers. Of zoiets.

» Posted By Manfred On May 25, 2017 @ 18:41

De zorg schendt verplicht uw privacy

Delta Lloyd doet zowel in hypotheken, zorgverzekering, pensioen als levensverzekering. Uiteraard kijken die verschillende afdelingen in elkaars dossiers.

» Posted By Manfred On March 09, 2017 @ 11:53

«« Back To Stats Page