Fijne frisse jongens

Cartoon uit The GuardianHeb je honderden extreemrechtse mannen die in gevechtskleding in je stad rondbanjeren omdat ze het land ‘willen terugveroveren’, terwijl ze zichzelf bewapend hebben met semiautomatische geweren en nazivlaggen, en luidkeels ‘Soil and blood! Soil and blood!’ scanderen – ja, dan mag je toch gerust spreken van de coming-out van de neonazi’s.

[Zei Twitter, kort daarna: dat een grote groep witte mannen zwaarbewapend en groepsgewijs over straat kan lopen zonder dat de politie ook maar iets doet, is toch goddorie het ultieme bewijs van white privilege?]

Wanneer een paar uur nadat een van die frisse jongens zijn auto in volle vaart in een groep tegendemonstranten heeft geboord, waarbij hij circa twintig gewonden en een dode veroorzaakte, de president van je eigen land zich pas na twee dagen uitspreekt tegen nazisme en zich aanvankelijk lafjes keert tegen ‘het geweld van vele kanten, van véle kanten’ – ja, dan mag je toch gerust spreken van een president die extreemrechts geweld met grote tolerantie bejegent.

[Schreef de neonazi-site The Daily Stormer subiet, bijna juichend: ‘Trump veroordeelde ons niet. Hij impliceerde dat er over en weer haat was… over en weer! Hij verzette zich nauwelijks tegen ons. Hij zegt dat hij van ons houdt!’]

Weigert de Amerikaanse president, ook na herhaalde vragen, zich uit te spreken over een extreemrechtse daad van terreur, nadat hij eerder al meermalen had geweigerd enige terreurdaad van rechtse kant op Amerikaanse grond te erkennen – ja, dan mag je gerust spreken van uiterst selectieve verontwaardiging.

[Zei John Oliver, daags daarna: ‘Iemand die openlijke nazi’s weigert te veroordelen begaat een omgekeerde Godwin. Man, wat is er nu evidenter in het leven dan dat je nazi’s dient te veroordelen?’]

Zie je daags na de aanslag in Charlottesville een tweet voorbijkomen van Geert Wilders, de man die routineus eist dat elke moslim zich hoogstpersoonlijk distantieert van geweld dat door een extremist wordt gepleegd. Een tweet waarin Wilders exact dezelfde leuzen gebruikt als de nazi’s dat weekend in Charlottesville deden: ‘Onze bevolking
wordt vervangen. Genoeg is genoeg.’

[Zegt de Nederlandse pers: niets, helemaal niets.]

Lees je terug met welk canaille Thierry Baudet zich omgeeft, kijk je met wie hij goedlachs op de foto is gegaan en van welke ontmoetingen hij trots zijn selfies heeft gepost, inventariseer je waar hij naartoe gaat om te spreken en welke gasten of sprekers hij op zijn partijbijeenkomsten uitnodigt (van de NVU tot aan de IJzerwake, van Erkenbrand tot Kalergi), haal je je zijn uitspraken voor de geest over ‘de homeopathische verdunning van het volk’ tot ‘de omvolking van Europa’, lees je hoe hij de ‘volkswil’ systematisch boven recht en ratio stelt, en dat je dan tot op het bot huivert…

Dan schrik je je rot hoe vaak en hoe kritiekloos de Nederlandse pers het FvD aan het woord laat. Het zijn zulke leuke jongens, met zo’n fris geluid!

[Cartoon: © copyright The Guardian]

Author: Spaink

beheerder / moderator

13 thoughts on “Fijne frisse jongens”

 1. Karin, bedankt voor je Nieuwsbrief. Ik woon al geruime tijd in Spanje, dus ik volg de gebeurtenissen en ontwikkelingen in Nederland op afstand. Waarover je schrijft in deze Nieuwsbrief is zorgwekkend en weerzinwekkend (Ik ken FvD en dhr. Thierry Beaudet helemaal niet – ik zal me erin verdiepen). Echter, ik mis in je Nieuwsbrief een oplossing voor dit probleem. Ook in de linken van je Nieuwsbrief lees ik geen oplossingen, alleen waarschuwingen. ‘Een gewaarschuwd mens telt voor twee’ is de uitdrukking naar ik meen. Ondertussen ben ik zo vaak gewaarschuwd dat ik echt hunker naar een ‘wat doen we eraan?!’ Ik ben op leeftijd en ben blij met mensen, zoals jij. Laten we dus doorpakken.

 2. De rechtse groep had vergunning on te protesteren, BLM en anti-fa kwamen zonder vergunning langs voor de confrontatie. Lokale overheid had ze gescheiden moeten houden, kleine politie macht is niet zo best uitgerust als die van New York, dus de national guard had paraat moeten staan. Al deze groepen zijn niet fris maar mogen wel protesteren met vergunning zonder slagveld. “Moldy locks” was immers een anti-fa griet die ” 50 nazi scalps” wilde tijdens een andere rel. De wereld zal worden verbeterd n.a. WW3, als we 1/3e van de populatie overhouden zal de Balkans worden versteld. Nog even geduld dus.

 3. Ik zeg niet graag uit mijn derde generatie van Joodse Duitsers ( mijn Oma was Joodse Duitser met haar oudere zus, op de vlucht naar Nijmegen ), maar goed, uit je artikel doet me erg denken aan de geschiedenis van Hitler in 1919, was hij lid van de voorloper van de nazipartij (DAP). En tot zijn rijkskanselier in 1933 enzovoorts, niemand greep het aan zijn kraag ( behalve dat hij wel 1 jaar maar in de gevangenis zat ) en niemand stak zijn hand voor als anti-Hitler. Best eng, geen mond open zetten. Wachtend wachtend tot het ergste haalbare WOII einde toe…

  Dus, Oppassen, Oppassen als het nu hetzelfde manier van nietzeggende tegenspraak tot alle media journalisten of leider zoals die 2 idiote rare kapsels Trump en Wilders een eigen schijntje toespraken, doet niemand ook wat tegen die mafkezen. Welnu, de witte carnavalmutsen met nazi vlaggen exploderen en wie wel tegenspraken of geweld gebruikten, is natuurlijk op dit moment even in stilte uit voorzichtigheid, maar oppassen, oppassen daar sluipen nog meer engerds rond, zo’n adder Baudet, die schijnt ook weer toe te spreken, eerst vaag en dan pas boemmmm. Karin, Zorg dat je artikel ook op Landelijke media komt, en niet alleen je site. Dan krijg je meer journalisten over je heen, meer woorden en goede ‘daden’ ???

 4. LOL@#2 “zal de Balkans worden versteld”

  Ja daar zijn die Balkans wel aan toe, aan een verstelbeurt. Wassen, fris geurtje, rafeltjes stikken, bergvulling in de gaten en de Balkans kunnen er weer tegenaan.

  @Karin, het venijn zit ‘m in de staart; de link naar de litanie in Ikjes Blog. Wat een dossier!

 5. De slinger gaat de ene keer naar links… en de andere keer naar rechts…. Vooral in een land dat een kiesstelsel heeft, net als Engeland, wat eigenlijk neerkomt op het recht van de sterkste, zie je dat, ehh, geslinger.

  Rien, 1,

  Q: “Echter, ik mis in je Nieuwsbrief een oplossing voor dit probleem.”

  Precies! Ondanks dat Karin al een tijd geleden heeft geschreven dat ze meer naar oplossingen toe wil werken, doet ze dat totnogtoe niet. Wat mij betreft mag ze de titel ‘Weeklager van het jaar krijgen’, want het is steeds geweeklaag wat we hier lezen. Inhoudelijk correct geweeklaag, maar eenzijdig geweeklaag, wat blijkt uit de info van:

  Landy, 2,

  Dank voor die aanvulling, Landy, die duidelijk maakt dat Trump in zekere zin gelijk had door te zeggen dat de haat van beide kanten komt.

  Judith, 3,

  WO-II kon vooral ontstaan in omstandigheden – de biotoop – waarin de haat jegens de landen die Duitslang vernederd hadden na WO-I kon groeien. Iedereen heeft het altijd over Hitler, maar Hitler was veel meer een gevolg dan een oorzaak.

  En Karins artikel staat op Landelijke media, nou ja, Het Parool. Dat er geen journalisten over haar heen vallen komt waarschijnlijk doordat die op haar al net zo zijn uitgekeken als op Wilders. Ingeval Karin met oplossingen zou komen, is dat natuurlijk jammer…. Bovendien zitten alle journalisten nu komkommer te eten.

  LOL @ 4, maar het uitbuiten van iemands spelfouten zet, afgezien van de LOL, weinig zoden aan de dijk.

  Janus.

 6. Trouwens, Judith,

  Karin huilt hier in feite met de wolven in het bos – ‘iedereen’ had al gezegd wat zij nu ook zegt – en ook nog een beetje laat ook. Dan moet je niet raar opkijken, als er weinig op wordt gereageerd. Zelfs hier loopt het niet bepaald storm; dat was vroeger wel anders – those were the days.

  J.

 7. Janus, Je moet niet te snel oordelen over Karin. Wat ze schrijft, vind ik het heel goede zet om iedereen’ s ogen open te houden en natuurlijk met volle hoop om iedereen met mond open zetten, niets rechts, maar in middenlijn zogezegd neutralistisch gebied met goede kritieken leveren en protest tegen “politieke zwijgers”. Want wie zwijgt stemt toe, luidt het motto ( mijn motto dus ook ). Ik denk dat je mijn reactie over Hitler niet vergelijkbaar hebt gelezen. Ja, ik had het over Voorafgaande gebeurtenis hoe Hitler toch tot de machtige rijkskanselier werd, dus klop op de schouder, liever gezegd op alle koppen die zwijgen, oppassen!!!! Zo voel ik me wel goed aan, aan elke situatie en wel politieke ontwikkelingen daarover. Oppassen, Oppassen die rare kapsels en dezelfde propagenda-Joseph Goebbels- figuur Baudet wel naar voren, waarom niet Pechtolt of Koenders ( waardeloos die schuift teveel naar andere landen waar hij liefst door het bos heen kijkt ), noem maar op. Niet alleen Nederland, maar Hele Europa moet uitkijken naar die uitspraken van de rechtsidioten Trump en Wilders. Tenslotte Parool is Amsterdamse Krant is inderdaad niet genoeg. Janus, je moet niet aan iedereen geloofwaardig maken door je taalgebruik wat het wel goed of niet goed is, want je hebt binnen werklustige Karin niet gezien, met wie ze wel met journalisten vast wel had gesproken en wel wie niet. Janus, heet je zo of Gladjanus ? Dus ook oppassen! Ik bedoel niets persoonlijks, maar het gaat mij alles om de ontwikkelingen van nu, de zwijgers met mond open zetten, niets laten staan, tegen overdosis rascistisch uitlatingen en Rutte zegt ook helemaal niets. Helemaal pleuris VVD-stropdassen die alleen op economisch richten en wel bla bla bla. Niets over de ontwikkelingen die tot gevaar als vuile adders naar voren sluipen. Ik zeg nu, helaas wel uit theorie: Stop Baudet die alleen voor de camera’s wilt gooien, al sensatie ruiken voor zijn valse reputatie. Rotvent !!! Ik woon wel in Zuid Limburg, volgens mij ben ik enige die met mond open zet, erg he? zo weinig! Kijk hier niet ver vandaan 20 KM vandaan ligt rare wijk Blijerheide in Kerkrade waar Goebbels op school zat. Zo wil ik er niet aandenken, zeker Baudet en Wilders ook niet. Verrek maar, maar hoe? Op Politieke regering massaal protest aangeven, maar komt iedereen dan wel? Vroeger was het zeer aktiefste van de wereld: altijd massaal protest, maar nu zit iedereen met mobiel te snuffelen met kromme nek. Worden ze wijzer? Ik zeg nee. Zet hem op, hoe dan? Kan gewoon niet anders dan alleen melden aan de pers, Kranten, journalisten zoals Karin dat ook vrij snel doet. Voor mij toch petje af voor Karin !

 8. Karin is geen journalist maar een columnist. Dat wil zeggen dat ze een stukje schrijft waar in haar mening over een onderwerp tot uitdrukking komt zonder dat er sprake hoeft te zijn van een logische onderbouwing die op feiten gebaseerd is. Het is een vorm die bij uitstek geschikt is om de opinie te vormen van de lezer, vandaar dat kranten heden ten dage bol staan van de columns.

  Gisteravond werd er als reactie op Charlottesville gedemonstreerd door de Anti-fascisten in Amsterdam. Ondanks dat het niet langs de formele was aangekondigd beslot burgemeester van der Laan groen licht te geven mits aan en aantal voorwaarden werd voldaan, o.a. géén vuurwerk afsteken en geen gezichtsbedekking dragen.

  Die avond werd er lustig vuurwerk afgestoken en liep men veelal met shawls voor het gezicht. Lekkere gasten dus, die zgn antifascisten. Waarom de politie niet optrad is een raadsel. Waarom deze anti-fascisten eng zijn en waarom de overheid ze streng in de gaten moet houden wordt duidelijk in deze twee filmpjes https://www.geenstijl.nl/5138127/handen-af-van-tom-en-willie/ Oppassen dus voor dit linkse fascistenvolk, ze zijn onverdraagzaam, gewelddadig en rancuneus.

 9. Die artikel van ‘Schild & vrienden’ is best eng, uit stilletjes , ergens uit de lucht komen vallen. Zoiets voorspelt toch naar narigheid, ‘Krank’, bekrompend, zo onwetend. Wie voorkomt dan die idioten?
  Andere kant zie je toch weer: Idiote publieke omroep doet het weer om die alternatieven te “propaganderen. Zoals ik eerder zei in haar artikel: Niets reageren, niets schrijven daarover, dat maakt minder verspreiding van die krank nieuws.

  Daan,

  Columnist, Journalist en Redacteur zijn even hetzelfde als journalistiek gefunctioneerd, toch? Columnist schrijf je het ook, elke nieuws net als journalist….

 10. Karin, De oorzaak van WOII was de uiterste kern van de Joodse Kunstacademie waar Hitler graag kunstenaar wilde worden, toch afgewezen was. Het haalde hem krank in zijn hoofd: “Mij afwijzen, dan ben ik mooi op de zoete wraak”. ( tja zacht uitgedrukt aangezien gruwelijkheidsoorlog dan ooit )
  Volgens mij was die kern uit zijn hoofd ontstaan, want Hitler ~Adolf~ was de Oostenrijker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.