Statistiek

Comments Posted By Johan

Displaying 121 To 150 Of 155 Comments

Julianna

Kortom, net zo onrealistisch de ene kant op als Rambo IV onrealistisch de andere kant op was. :-)

» Posted By Johan On March 09, 2010 @ 13:50

Deelraad

@Tartarus: ik ben een half jaar bij Essent Milieu gedetacheerd geweest, en daar klaagde men juist over het feit dat de Fransen hun afvalverbranders subsidieren zodat die onder de prijs konden werken en Nederlandse aanbieders het nakijken hadden. Misschien die Fransen stimuleren om daar vooral mee door te gaan? Of heeft die installatie in Amsterdam een Frans moederbedrijf?

» Posted By Johan On March 05, 2010 @ 16:15

Gefeliciteerd met de vorkeursstemmen. Wat wordt het denk je? GL-PvdA hebben samen een meerderheid.

» Posted By Johan On March 05, 2010 @ 14:04

Leve Duitsland!

Het wordt tijd dat Nederland ook een grondwettelijk hof invoert. Een paar jaar geleden hoorde je er wel eens wat over, maar die discussie schijnt een stille dood gestorven te zijn (men is zeker bang dat er teveel wetten afgewezen zullen worden).

» Posted By Johan On March 02, 2010 @ 22:54

Handje contantje

@Max, waar (het idee achter) die film totaal aan voorbij gaat is dat je met geld niet alleen consumeet maar het ook kunt investeren om waarde te creeeren. We hebben nu aan spullen meer waarde dan 20 jaar geleden. Als je de waarde van geld nog steeds 1 op 1 aan goud zou kopelen was er dus een enorme deflatie geweest omdat we minder snel goud delven dan economische waarde creeeren. Geld is verworden van stukjes zeldzaam metaal tot iets abstracts om de economie aan de gang te houden, en zolang dat goed werkt vind ik het best. Natuurlijk kan het misgaan, maar dat kan met “echt” geld ook: kijk maar naar de economische malaise na de val van het Romeinse Rijk.

» Posted By Johan On March 03, 2010 @ 14:58

@Maurice, het meeste geld dat “bijgedrukt” wordt “bestaat” alleen digitaal. Er bestaat zowiezo veel meer giraal geld dan dat er aan munten en bankbiljetten in kluizen en portomonees zit. Alleen in landen als Zimbabwe draait de geldpers letterlijk (totdat ze zelfs geen nieuw papier voor bankbiljetten meer konden betalen).

» Posted By Johan On March 03, 2010 @ 11:17

Ik moet nog zien dat het lukt hoor. De Consumentenbond heeft zich welliswaar voor dit controleplannetje van de overheid laten spannen, net zoals de ANWB omgekocht/afgedreigd is om voor rekeningrijden te zijn, maar helemaal afschaffen van contanten is te onhandig, zoals je zelf al aangeeft.

» Posted By Johan On March 02, 2010 @ 22:52

Wennen

“Een minister met een lamme arm of een beugelvoet.”

OK, hij is flauw: we hebben al een minister met een rouwvoet. Dat klinkt ook als een enge ziekte.

En Balkenende heeft een tijd geleden ook nogal last gehad van een voet.

» Posted By Johan On February 26, 2010 @ 15:44

Donatie

Ze kunnen dieven beter laten kiezen: betalen of aangifte doen. Van aangifte doen wordt de winkelier toch niks beter.

» Posted By Johan On February 25, 2010 @ 18:00

Niet alles is reclame

@Spaink: “Janus: je kunt het niet eens zijn met het belastingstelsel, maar de Belastingdienst perst niet af, dat ik een nogal onzinnige uitspraak.”

De Maffia wil beschermingsgeld innen. Als je niet betaald komen er een paar stevige kerels naar je toe om je te dwingen te betalen.

De overheid wil belastinggeld innen. Als je niet betaald komt de deurwaarder samen met de politie om je te dwingen te betalen.

Het grootste verschil dat ik zie is dat de overheid je opsluit als je echt weigert en de maffia je mogelijk in elkaar laat slaan, maar dat is een gradueel verschil en geen principieel.

» Posted By Johan On February 18, 2010 @ 13:04

Dat soort onzin krijg je vanzelf als ambtenaren zelf gaan beslissen wat ze wel en niet mogen. Maar heeft dat nog consequenties? Is iemand verplicht zich iets van die uitspraak aan te trekken?

» Posted By Johan On February 16, 2010 @ 21:58

Big Brother Awards

@Andreas: veel meer dan klagen achteraf kunnen we nu ook niet, dat is juist eenn van de problemen met de indirecte democratie. En omdat iets in de 19e eeuw noodzakelijk was aan compromissen wegens technische beperkingen wil dat niet zeggen dat dat niet kan veranderen met het voortschreiden van de techniek. Extreem voorbeeld: de USA met haar kiesmannen. In de 19e eeuw, toen paard en wagen de standaard voor vervoer en telegrafie onbetrouwbaar was, noodzakelijk. Nu al lang niet meer, maar blijkbaar spelen er belangen waardoor niemand het stelsel kan veranderen.

» Posted By Johan On February 12, 2010 @ 12:37

Andreas, democratie wil zeggen dat het volk het uiteindelijk voor het zeggen heeft. Dat dat perse indirect, via gekozen vertegenwoordigers, zou moeten is een fabel die de huidige politici graag in stand houden.

De eerste democratische regeringsvormen, in sommige antieke Griekse steden, werkten met een directe democratie (alleen voor vrije mannen dan, maar dat was toch al beter dan een enkele dictator). Zwitserland geeft al eeuwen met referenda de burger zelf directe invloed, en met de moderne communicatiemiddelen zou dat in vrijwel geen enkel land nog een probleem mogen zijn. Maar dat gaat politici veel macht kosten dus daar wil men niet aan.

» Posted By Johan On February 11, 2010 @ 16:03

@Elly, er zijn al genoeg oproepen gedaan in die richting (Walonie mag dan naar Frankrijk, als die er zin in hebben tenminste).

Maar het is nog maar de vraag hoe lang de natiestaat nog veel uitmaakt. Haar invloed wordt zowel van onderaf (lokale overheden, regionale samenwerking, grote bedrijven) als van bovenaf (EU, VN, grote multinationals) aangetast. Het zou me niks verbazen als het de natiestaat over enkele eeuwen net zo vergaat als het leenstelsel na de middeleeuwen. Toen was centralisatie van de macht juist een oplossing voor contnue oorlogje voerende edelen, ik zie geen redenen waarom er niet iets in plaats van de natiestaat zou komen dat de problemen daarmee weer oplost.

» Posted By Johan On February 10, 2010 @ 11:46

Sjaak, egenwoordig loopt Rotterdam voorop als het om overheidsterreur tegen burgers gaat. En Ter Dorst was burgemeester in Nijmegen, dat ligt een heel stuk boven (Zuid) Limburg.

En in Limburg hopen we juist dat we qua leefomgeving juist niet op de randstad gaan lijken. Dan liever afsplitsen en samen gaan met Vlaanderen.

» Posted By Johan On February 09, 2010 @ 16:11

@Juzo, alsof ze die foto zo goed controleren. Doet me denken aan die student die een OV studentenkaart had op naam van O.B. Laden en ook een foto van die baardmans erop had staan, en dat daarna herhaalde met een foto van Koningin Beatrix.

En Ter Dorst had zeker last van een kater…

» Posted By Johan On February 09, 2010 @ 01:34

Dat vermogen moet ook ergens door opgenomen worden: dingen die geen stroom geleiden kunnen geen vermogen onttrekken aan microgolven en worden dus ook niet warm (stop maar eens droge macaroni vers uit het pak in de magnetron en probeer het op te warmen…). In het paspoort zit maar 1 ding dat stroom geleidt, die rfid chip. Die gaat er aan. Zolang ze er geen metalen strips of zo in stoppen, zoals bij de eurobiljetten denk ik dat het weinig kwaad kan.

Maar ik zal het eens uittesten met een oud paspoort.

» Posted By Johan On February 08, 2010 @ 12:14

Ik bedoelde met afbijten chemisch afbijten: je vingertoppen er voor opofferen is toch iets meer dan ik er voor over heb om de overheid die informatie te onthouden.

» Posted By Johan On February 07, 2010 @ 22:09

M’n paspoort is niet te groot voor de magnetron. Dat ik dan sommige landen niet inkom vind ik geen probleem, die landen wilde ik toch al niet binnen. En vingerafdrukken kun je afbijten, wat je niet hebt kun je ook niet afstaan.

» Posted By Johan On February 07, 2010 @ 20:31

Ideetjes

Ik zie een gat in de markt: ik open een sportschool en biedt lidmaatschappen aan die goedkoper zijn dan de premieverhoging die je krijgt als je niet sport. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je echt komt sporten, dan zou de zaal overvol zitten, maar dat geeft niet, de overheid kennende die in een papieren werkelijkheid leeft zullen ze alleen registreren dat je lid bent van een sportvereniging en “dus” sport.

Tegen de tijd dat men ook een aanwezigheidsregistratie verplicht stelt zal ik eens gaan nadenken aan een manier om die te vervalsen – dat kan dan mooi gekoppeld worden aan hacks op de systemen van de OV chipkaart en rekeningrijden om die onderling klopend te krijgen, en aan een apart te kopen programma om de rittenregistratie van je leasebak bij te werken om onder de bijtelling uit te komen. Ik voorzie een gouden toekomst voor de hackers van dit soort systemen.

» Posted By Johan On February 03, 2010 @ 11:16

BBA nominaties bekend

Het eerste protest is ook al binnen: mw. Gerkens is het niet eens met haar kandidatuur i.v.m. het downloadverbod dat ze voorstaat. Blijkbaar heeft zij nog nooit va het Streisand effect gehoord.

» Posted By Johan On January 29, 2010 @ 12:29

Bij leven en welzijn

“Hoe het bij u zit weet ik niet, maar het idee dat mijn organen doorleven als ik dood ben, vind ik akelig.”

Curieus hoe mensen hierin kunnen verschillen. Ik zou het juist een prettig idee vinden dat een deel van mezelf nog zou voortleven.

Overigens komt dat “geven en nemen” in de praktijk neer op het zetten van een krabbel onder een donorverklaring. Juist als je van alles mankeert kun je dat doen in de wetenschap dat men er toch geen gebruik van zal maken. Ik geef toe dat het enigzins hypocriet is maar dat krijg je met zo’n verambtelijkt systeem.

» Posted By Johan On December 19, 2009 @ 00:05

Steun Het nieuwe rijk!

@Janiek: Het gaat er ook om dat je je tegenstander impliciet met nazi-praktijken associƫert. Dat dat gebeurt in situaties waarin woede en machteloosheid de overhand krijgen

Dat is precies hoe veel mensen zich nu voelen tegenover de huidige overheid. En de overheid lijkt niet echt van plan om in gesprek te komen, anders dan “om het nog een keer uit te leggen”.

» Posted By Johan On November 26, 2009 @ 14:26

Prachtige actie. Het erbij slepen van auteurs/merkenrecht doet me denken aan de scientology zaken: als ze niet inhoudelijk wilden reageren kwamen ze daarmee aan. Met name het CDA is de laatste jaren bezig geweest structureel een controlestaat op te bouwen en we laten het gebeuren. Bij mijn volgende paspoort laver ik in ieder geval geen vingerafdrukken in: wat je niet hebt kun je niet afgeven, en vingerafdrukken zijn er wel af te schuren of te bijten met Formule W (een wrattenoplosser die bij de apotheek vrij te koop is).

» Posted By Johan On November 25, 2009 @ 23:32

Blond

Nou, als het gaat over emancipatie is er blijkbaar een gebied waar mannen nog moeten emanciperen: tegen vrouwenbesnijdenis wordt terecht opgetreden, maar mannenbesnijdenis, net zo’n verminking, wordt als min of meer normaal gezien. Daar is nog veel werk te verrichten.

» Posted By Johan On November 28, 2009 @ 16:41

Neutrale netwerken

Ferrie, je kunt in eMule beter het KAD protocol gebruiken, dat werkt serverloos waardoor je de single popints of failure kwijt bent. The Priate Bay merkt nu ook wat voor nadelen zo’n SPF heeft. En er zijn genoeg sites die gecheckte links aanbieden. High ID is dan wel aan te raden, dus port forwarding instellen alsje achter een NAT router zit.

Overigens zijn er 2 manieren om te kijken of je p2pprogramma’s draait: protocol analyse en gewoon kijken of jouw PC zaken up- en download van heel veel verschillende niet gerelateerde IP adressen. Blijkbaar past UPC de eerste methode toe omdat obfuscation daartegen werkt.

» Posted By Johan On October 08, 2009 @ 15:17

Uitgesteld kijken

@Juzo, ach, wegdoen niet gauw. Het is voor mij nu eenmaal tegennatuurlijk om een nog goed werkend apparaat af te danken en in de 2e hands verkoop krijg je er niks meer voor. Ik heb ook nog een hele collectie min of meer antieke telefoons en comnputers staan. Maar als de TV stuk gaat betwijfel ik of ik wel een nieuwe neem.

» Posted By Johan On August 06, 2009 @ 23:41

Sinds ik onbeperkt internet heb is er een wereld voor me open gegaan en is de TV vrijwel werkloos (de schotel stond toch op het dak dus NL 1,2 en 3 en wat ongecodeerde Duitsers ontvangen we nog). En Robin, op sommige p2p sites kan ik gewoon BBC series opzoeken. Zo kan ik nu eindelijk weer kijken naar “Walking with Dinosaurs”, ik heb die nog op VHS maar had geen werkende afspeler meer. Nu hab ik ze als avi bestand en kan ik ze zowel op de TV als de computer afspelen.

» Posted By Johan On August 05, 2009 @ 12:49

Vreemde vogels

Ik heb ooit eens een biologisch artikel gelezen (ik zal eens proberen het op internet te vinden) waarin de ontwikkeling tot geslachtelijke voortplanting werd behandeld, en dat werd aardig ingewikkeld: sommige soorten kennen veel meer dan 2 geslachten, kunnen van geslacht veranderen (zonder operaties) en maken soms extra nakomelingen door zich als een ander geslacht voor te doen dan ze zijn. Dit scheen wel weer een evolutie naar 2 geslachten te bevorderen.

Het blijkt dat deze ontwikkelingen nog haar sporen nagelaten heeft in de mens, nog afgezien natuurlijk van de enorme variatie die een hoog ontwikkeld brein van nature zowiezo al heeft.

» Posted By Johan On June 18, 2009 @ 18:21

Drie in een

Bekend verschijnsel, ik heb onze huidige 2 katten beide al vaker van het toetsenbord van m’n laptop gezet, dat vonden ze blijkbaar een lekker plekje om te liggen. Lekker warm ook.

» Posted By Johan On June 07, 2009 @ 16:06

«« Back To Stats Page