Test 1, 2, 3…

Mijn columns post ik ook op Facebook; ik ben een manier aan het zoeken om alle stukken en blogjes die ik hier neerzet, automatisch naar Facebook door te sturen. Dat is nogal wat gepuzzel en vooralsnog lukt het me van geen kant, maar op termijn komt het vast voor elkaar :)

Daarnaast wilde ik graag meer sociale tools aan mijn site toevoegen. Vandaar dat je sinds vandaag in het grijze blok dat onder elk artikel staat, een ‘Share this’ logootje plus link aantreft. Via de opties die verschijnen als je je muis boven die link houdt, kun je vanaf nu mijn stukjes rechtstreeks doorsturen naar Facebook, Twitter, Stumble Upon, LinkedIn, Del.icio.us en wat al niet.

En ooit wil ik nog ‘s een heel simpel webshopje aan mijn site toevoegen. Daar komen te zijner tijd digitale versies van uitverkochte boeken te staan, zodat je voor een klein bedrag (een paar euro ofzo) dat boek als e-book kunt kopen. En nee, daar komt geen DRM op: je kunt het dan op elke e-reader of computer lezen, zonder gedoe en gedonder.

Afbeelding: ‘The social media campaign’, door Laurel Papworth (laurelpapworth.com) en Gary Hayes (personalizemedia.com); Creative Commons (via Flickr).

Author: Spaink

beheerder / moderator

21 thoughts on “Test 1, 2, 3…”

  1. Een raar maniertje maar het werkt, en snel, is het volgende.

    Je maakt van je column, die immers toch alleen tekst is, ‘n GIF met TXTTGF (TextToGIF). Dat is zo gebeurd. (Fotootje erbij kan nog.)

    Die GIF zet je op je Blog, die immers zwarte tekst is op witte achtergrond. De lezer ziet geen randen, en geen verschil.

    Daarna alleen nog diezelfde (tekst) GIF een keer in Mobypicture.

    Van Mobypicture gaat ‘ie “automatisch”, als je daar voor kiest en dat “aanzet”, in één klap naar Facebook, Delicious, Twitter en nog ‘n heel stel andere die ze daar aanbieden.

    Ik zal morgen wel eens demonstreren.

  2. Juxo, de oplossing die jij suggereert is bepaald onhandig en vooral contraproductief. Tekst omzetten naar gif betekent dat de website volkomen onleesbaar wordt voor blinden of slechtzienden, dat je het font niet meer kunt vergoten of verkleine, dat-ie op mobieltjes niet meer is te lezen, en dat niemand uit mijn teksten kan kopiëren. De tekst is dan bovendien niet langer indexeerbaar, waardoor mensen die een zoekmachine gebruiken nooit meer hier belanden.

  3. Wij houden het nergens op, en allemaal de mond dicht. Alleen omdat ik dat wil. En geen gezeur ‘an me kop, want daar kan ik al helemáál niet tegen. Vandaag en ‘an de dag. Nog niet ‘eris, ‘antoe. Zo. Volgende zaak.

  4. “Juzo, je wordt mild! Gisteren gaf je me compliment, en nu zeg je zonder slag of stoot dat ik een punt heb. Wat leuk :)”

    1 april! :-)

  5. Aan collega Brun blogreply’de ik vanmorgen:

    “van aprilgrappen moet ik niks hebben.
    Het leven is al ernstig genoeg en in mijn vocabulaire komt het woord grappen niet voor.

    Daarbij is het zo dat geen enkele Nederlander goed grappen kan maken.
    Daar is de soort niet voor geschikt.

    Vroeger niet, nu niet en nooit niet niet niet niet nietniet.”

    Ik ben ‘n ouwe, lastige vervelende zuurpruim,
    en dat wil ik graag zo houden.

    Van al ‘t andere heb en houd ik m’n bekomst.

  6. Je zou dus moeten overgaan op Opera, en dat zal dus natuurlijk niet zo makkelijk zijn, omdat je dat allemaal niet gewend bent. Ik werk er al een tijdje mee, naast tegelijkertijd IE en FF. Maar Opera gaat nogal ahead, met nieuwe toepassingen, en heeft meer workflow (mail, groups etc.) dan IE en FF.

    De gelijktijdige web-blog-site-filedeling naar social networks en het draaien server zal ik uitproberen in de komende dagen via

    http://jules4.juzo7788.operaunite.com/

    Het lijkt allemaal wel te lukken, en dan is het reuze makkelijk.
    Je kan er wat experimenteren aan wagen.

    Bovenstaande met jules3 gaat ook (als ‘t werkt). Passes gaan alleen via de mail of Fb.

  7. Je krijgt dan inderdaad, -afhankelijk van de blogpagina (artikel) waarnaar je verwijst-, vanuit Opera Unite, in Twitter, Facebook en Delicious de volgende melding:

    Opera Unite Home by juzo7788 | Opera Unite at http://jules4.juzo7788.operaunite.com/_root/

    Je zou dan de blogsite helemaal zelf moeten gaan draaien.
    Dat is voor jou natuurlijk vrijwel niet te doen en voor mij op WordPress ook niet.

    Ik zal er nog eens aan sleutelen. Het is tenslotte maar ‘n experiment.
    Zonder experimenten komen we er niet.

  8. http://rodehond.web-log.nl/rodehond/

    ha die karin

    bovenstaande blog heeft een voorlees functie : gratis : met best wel een mooie stem ( computerstem )

    is wel de moeite waard : bovenaan je stukje staat dan een knopje die je in kan drukken en dan leest de computer de text voor

    keuze uit een mannen en een meisjes stem

  9. Voor het automatisch doorsturen van de berichten die je hier plaatst, geeft Facebook een methode. Werkt die niet bij jou of wil je die manier niet gebruiken? Voor Twitter bestaat een gelijksoortige manier.

    Facebook Help Centre zegt:

    Facebook allows you to quickly and easily import an external blog from another website.

    1. On the Notes page, click the Import a blog link on the right side of the page.
    2. Enter the URL (web address) of your blog into the text box, and check the box underneath that states that you agree to our Terms of Use.
    3. To complete the process, click on “Save Settings.” Once you do this, your previous posts will appear as notes and any new posts you make will automatically display.

  10. Bij Twitter werkt het wel, bij mijn Facebook niet, maar ik ben op Facebook kennelijk ‘n apart geval, want daar klopt niets van. Kan aan mij liggen. Bij WordPress werkt ‘t ook, naar Delicious, met tekst, foto’s en al. Maar dat heb ik niet aangezet.Ik word een beetje wild van al die gekke social networks. ‘t Is prachtig allemaal, maar je hebt er geen fluit aan. Beter kun je optimale bereikbaarheid en maximale terugvind opzoekbaarheid regelen met de zoekmachines. (Door dat op de blogs en netwerken aan te zetten). WordPress levert daar aparte scriptjes voor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.