Gezocht: grijze kitten m/v

Sinds Tweety’s dood ben ik au fond katloos: Michael komt vooral thuis om te eten en is verder hoofdzakelijk de hort op. Hij was vroeger al nooit zo aanhankelijk, en dat is na Tweety’s dood niet veranderd. Niksniet bij me slapen of bij me zitten. Ik ben geloof ik in de eerste plaats zijn afhaalrestaurant.

Nou wil ik dat gerust voor ‘m zijn, maar toch: ik mis het erg, zo’n kat om me heen die hier is omdat-ie mijn aanwezigheid op prijs stelt. Daarnaast: de eerste en laatste keer dat ik een kitten had, was in 1984; dat was Kim. Tweety en Michael zijn beiden komen aanlopen en waren toen al flink wat ouder. Daarom zoek ik een kitten, het allerliefst een grijze: egaal grijs dan wel gestreept grijs. Of het een mannetje of en vrouwtje is maakt me niet veel uit.

Aangeboden: een huis met tuin (die aansluit op andere tuinen en op een gezamenlijk dakterras bovenop de parkeergarage – een waar katten-Eldorado), plus een lief baasje dat betrekkelijk veel thuis is en dat zelf ook een nachtdier is.

Gevraagd: een kitten die eind april / begin mei naar een nieuw thuis mag. Als het ouderlijk huis in de buurt van Amsterdam is, is dat handig maar ‘t is geen voorwaarde. Voor meer informatie etc: karin at spaink punt net.

PS: waarom een grijze, is me gevraagd (hier en op Facebook). Eigenlijk vooral omdat twee eerdere katten waarvan ik erg hield zijn gestorven, en die waren allebei zwart. Ik mis een kat die zo nabij was als Kim of Tweety, maar ik wil geen vervanger voor die twee onvervangbare katten, ik wil gewoon graag meer kat in huis, een kat waarvan ik opnieuw en vers kan houden, zonder teveel heimwee of herinnering. Daarom: een andere kleur – dat helpt.

PPS: Voor al diegenen die nog steeds katjes aanbieden: ik ben allang voorzien. Max is inmiddels ruim zeven maanden oud…

Author: Spaink

beheerder / moderator

21 thoughts on “Gezocht: grijze kitten m/v”

 1. Lief fotootje van dat grijze Tijgetje. Ken det wel? in combinatie met die verzameling Black Magic Women (m/v) panthers in jouw huishouden en wat denkt er je binnenhuisarchitect zelf van?
  Zat te vinden in het asiel, dunkt me. Hoe het uitpakt (wellicht mag ze/hij je niet en moet je weg uit haar/zijn huis – weet jij ook es wat ‘t is om ontheemd te zijn) blijft afwachten; maar dat weet je allang.

 2. JPaul, in het asiel vind je geen kittens… En na twee volwassen katten te hebben opgenomen, mag ik wel weer ‘s een kitten, vind ik. Wat de kleur betreft: zelf ben ik al lang niet meer black magic, maar overwegend grijs :)

 3. Waarom een voorkeur voor grijs?
  Je bent toch niet aan het accessorizen hoop ik?

  Je kan ook op marktplaats kijken voor kittens. Maar daar moet je wel snel bij zijn (auto) en het liefst ook overdag heb ik gehoord.

 4. Mijn zwarte katten gaan steeds dood… En grijs heeft iets zachts. Op Marktplaats kijk ik ook maar ik dacht: waarom ook niet hier?

 5. Als ze niet dood mogen gaan, kom je al gauw op een knuffel uit. En die zijn er ook in het grijs weet ik uit ervaring!

  Maar ik begrijp wat je wilt zeggen.. eentje die er iets anders uitziet als de vorige :-)

 6. In het asiel zitten eind mei vast weer kittens zat! In de zomer komen er soms 10 per dag binnen. Het eerste nestje is alweer geboren in het dierenasiel in Amsterdam, die kittentjes zitten nu in een pleeggezin. Streep het asiel dus niet zomaar weg! Alleen de kleur is moeilijk te regelen op bestelling…
  Ook de poezenboot en het kattenasiel in Amsterdam-Noord puilen straks weer uit van de kittens.

 7. Johan, ik heb bij dat Katimo gekeken maar die opereren vooral in Limburg… Marion, dank voor de tip, ik zal het asiel in de gaten houden.

 8. Ik weet dat Katimo in Limburg zit, maar ik weet niet hoe je zoiets normaal aanpakt. Op die kater na hebben we eigenlijk alle katten via-via gekregen, of zijn ze komen aanlopen.

  Het is zowiezo aan te raden eerst te bellen voordat je er heen gaat. Bij een asiel in de buurt is het natuurlijk wel makkelijker om er op de bonnefooi langs te gaan om te kijken of er iets naar wens zit.

 9. ik mag geen kat

  ha ja dat zit zo : ik zat ooit in de problemen psychisch en toen heb ik met mn stomme hoofd ja gezegd tegen een heel stom huis

  was al geen leuk huis alleen na een maand kwam ik erachter : de huurbaas ( het riag ) die heeft in het contract staan dat je in dat huis geen kat mag

  ha dus ja das wel balen vind ik want ja nu is mn huis zo leeg hee?

  en ja hoeveel nederlanders zijn er nu op dit moment die geen kat mogen hebben van de overheid?

  ( een op de milioen? ofzo ? )

  totaal belachelijk idee…… in de harry potter film staat toch luid en duidelijk vermeld : iedere student van zweinstein heeft het recht om een kat of een uil of een rat mee te nemen in het grote kasteel )

  ik baal heel erg natuurlijk : ben wel op zoek naar een ander huis maar ja die vind je niet een twee drie hee? )

 10. In augustus 2005, ik had nog maar 1 kat (had er altijd 2), heb ik ook voor het eerst in jaren weer een kitten genomen, een grijs gestreept katertje, nu inmiddels een grote kater (Felix). Het was één groot feest. (zie: http://koppiekoppie.web-log.nl/koppiekoppie/photography_cats_fotos_katten_in_huis/index.html). Ik kwam eraan via internet. Ik blogde toen heel veel en had daardoor contact met iemand van een blog die schreef over haar eigen katten maar ook katten een thuis bezorgde. Maar ik zag nu dat zij ermee is gestopt. Ik moest hem ophalen ergens in Leiden, een heel klein flatje vol met mensen en huisdieren, waaronder een nest kittens. Je moet wel proberen de eerste weken veel thuis te zijn, zodat je a) hem/haar kunt opvoeden en b) er volop van kunt genieten. Ik zou ook nu eerder voor het asyl kiezen, die hebben toch ook wel vaak kittens. Je kunt vragen bij een dierenasyl in de buurt of ze je willen waarschuwen als ze kittens binnen krijgen. Mijn kitten zat onder de vlooien, had een ontstoken oog, oormijt en wormen. Bij een asyl zijn ze meestal ingeënt en in goede conditie.

 11. Sonja, ik zal zeker ook bij het asiel proberen. En vanzelf veel thuis zijn als dat jonkie er is – daar verheug ik me nu al op :)

 12. Afgelopen zondag is onze Minerva bevallen van 6 kittens: 1 zwart, 1 zwart-wit, twee grijs-wit, 1 cyperse en 1 lapje. We wonen in Utrecht, dat is misschien wat lastig maar ikvind het een eer om jou een kat te leveren. Mail me als je belangstelling hebt.

 13. er zijn een absoluut smook met kleur van zijn vacht,katertje van cornish rex 14/02/10,zeer mooi,echt schoon,goed ken een kattenbak,respect van een nachtrust en direct binnenkatje zijn !bij einde van april,hij klaar voor nieuwe thuis,hij heeft voor dit moment een top ras-zuiver een stamboom,paspoort van gezondheid van europees een type,garantie en prijs van 500 euro !woon ben ik in Brugge,je kan bellen ook:(032)0498537341

 14. Hey, Ik ben ellen en mijn kat is net bevallen van 4 mooie grijs-witte katjes ze hebben echt mooie helder blauwe/groene oogjes en zyn nu 2 maande oud dus ze zyn nog klein ik heb ook een aantal foto’s dus als je intresse hebt laat me iets weten :-) ze zijn helemaal gratis :-) groetjes ellen

  ( ellenpeeters@live.be)

 15. Ha die Ellen,
  leuk van je nestje kittens, helaas is Karin alweer enige tijd voorzien van Max (zie andere posts in dit blogje, inclusief foto’s en filpmjes). kattenfreak als ik ben, wil ik graag fotootjes zien van kleine pluizebolletjes…. lief !!!!

 16. Ik heb hier 2 kittens uit 1 nestje van 3 maanden, het mannetje is zwart en het vrouwtje grijs. Ik kan hier geen foto’s zenden…. maar deze kunnen zo opgehaald worden. Ze lopen samen ook buiten dus dat zijn ze ook gewend.

  mvg,

  Debby

 17. Lijkt me geweldig, inmiddels, maar heb alleen maar een plaats om ze binnen te houden en na alle verhalen zal ik dit zielig vinden..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.