Oh nee! Niet Guusje…

Oh néé! Niet Guusje ter Horst, die de nationale vingerafdrukkendatabank heeft doorgedrukt en zich daarbij valselijk verschool achter Europa’s rokken – want van Europa hoefde dat helemaal niet, dat heeft haar ministerie helemaal zelf bedacht. Niet Guusje Liegebeest, die als grootste privacyschender van Nederland afgelopen februari de Big Brother Award 2009 in de wacht sleepte, en daarna in een open brief aan de jury zonder blikken of blozen loog dat zij juist die week door het parlement toch heus lof toegezwaaid had gekregen vanwege haar o zo zorgvuldige afweging tussen privacy en veiligheid – want dat had het parlement helemaal niet gedaan, zoals uit grondig onderzoek van Sargasso bleek. (1) (2)

Niet Guusje, die toen ze wethouder in Amsterdam was de bijnaam ‘Guusje Tegen’ wist te krijgen: ze was tegen de kermis op de Dam, tegen haringkarren op bruggen, tegen het culinair festijn op het Amstelveld en tegen de winkelopenstelling op zondag. Guusje Tegen, die weigerde de Regulierdwarsstraat. een homo-uitgaansstraat, autovrij te maken, (3) maar wel de Amsterdamse grachten van alle auto’s wou ontdoen en daarbij arrogant zei: ‘Met de bewoners van de binnenstad heb ik niks te maken.’ (4)

Niet Guusje, die als Nijmeegs burgemeester op de bon werd geslingerd wegens rijden onder invloed en toen haar bekeuring van hogerhand onzichtbaar liet maken in het politieregister. (5)

Niet Guusje, die zich er vorig jaar in een interview met Vrij Nederland over bekermde dat het zo akelig en zo ongepast was dat burgers de overheid met wantrouwen bejegenden, terwijl zijzelf als minister intussen de burgers voor geen cent vertrouwde en de ene na de andere controlemaatregel jegens de bevolking uitvaardigde. (6) Niet Guusje Ocherm, die wilde dat wij blind op haar vertrouwden terwijl zij en haar kornuiten in het kabinet wet op wet bedachten die de grondwet en onze burgerrechten verder uitholden. Niet Guusje Ocherm, die in een kabinet zat dat draaien en klungelen tot een treurige kunst verhief en dat haar eigen kleinzieligheid niet onder ogen kon zien.

Niet Guusje. Die is apert ongeschikt als hoofdstedelijk burgemeester: ze is te regentesk, te arrogant, te leugenachtig, te verbeten, te truttig, te ijdel en te kortzichtig. Ze mist allure, flair en schwung; en wat ze wel in haar mars heeft, blief ik niet.

Oh nee. Geen Guusje. Want er zijn zoveel betere kandidaten. Boris Dittrich bijvoorbeeld. D66 verdient nu eindelijk eens een burgemeester in een grote stad, en Dittrich snapt een boel van homobeleid, van internationale politiek, van voorzichtig manoeuvreren en toch koers houden. Hij is zachtmoedig maar met principes. Of Andrée van Es: een door de wol geverfde GroenLinkser, die het onschatbare vermogen heeft twisten te kunnen overzien, te doorgronden en te overstijgen. Van Es kan kemphanen met goede argumenten de sporen uittrekken en dan zijn die na afloop nog blij met haar ingreep ook. Ze is bovendien charmant en intelligent. Of Eberhard van der Laan, die zowat als enige minister van de zojuist afgedankte ploeg allerwege respect behield, en die van integratie en emancipatie oprecht zijn vak heeft gemaakt.

Er zijn veel goede kandidaten, maar Guusje ter Horst hoort daar niet bij.


Aantal reacties: 40

 1. ≡ 16 Mar 2010 ≡ 17:07

  Maar ze….. is zo integer en betrouwbaar!

 2. ≡ 16 Mar 2010 ≡ 17:19

  Moeten we dan werkelijk voor _alles_ een facebook groep opzetten?

 3. ≡ 16 Mar 2010 ≡ 17:31

  Ja, ons alles Andree van Es !!! Mijn stem heb je, al heb je er weinig aan.

 4. ≡ 16 Mar 2010 ≡ 17:31

  Enne Guusje lijkt verdacht veel op mijn DGTpeut …. creepy….

 5. ≡ 16 Mar 2010 ≡ 20:14

  Ik ben ‘t ‘r wel mee eens, eigenlijk, tot m’n eigen verbazing.

  Met Guusje wist je van tevoren welk drama ‘t zou worden.

  Door naar haar op televisie in Nijmegen te kijken, toen ze nog geen minister was, in de raadsvergaderingen. Bij de veel te warme vierdaagse. En bij de andere incidenten waar ze keer op keer misgreep. “Dit gaat ‘n nationale ramp worden”, dacht iedereen toen al. Ik sta d’r dus helemaal niet van te kijken dat ‘t zo gelopen is.

  Maar nu? Krijg haar maar eens weg, en iedereen, ook de regering zit met haar opgescheept.

  Als ze kandidaat is, worden we wél genaaid hou daar rekening mee.

  Dat soort dingen gebeuren.

  Het enige dat zou kunnen helpen is, een comité’tje vormen (kópen met steekpenningen!)

  van mensen in haar omgeving, die nóg veel sluwer, achterbakser, gemener, doortrapter en listig-ten-val-brengend, samenzweerderig, vlijend, inlikkend, besodemieterend, verraderlijk

  kunnen en willen zijn dan zij.

  Maar dan moet je wel weten op welk type (vrouw) ze valt, en van goeden huze komen. En die hebben we niet, in Nederland, die dat willen doen.

  Zij heeft het zesde zintuig.
  Dan ben je uitgeluld.

 6. url url'>Spaink ≡ 16 Mar 2010 ≡ 20:45

  Pi, ik had ook al gedacht: een Facebookgroep ‘Guus ga naar huus (en da’s niet Amsterdam!)’

 7. ≡ 16 Mar 2010 ≡ 20:45

  Helemaal eens. Guusje is echt zo’n type die eigenlijk meer bij een extreem rechtse partij thuishoort.
  Ik dacht bij nieuwe burgemeester ook aan Jette Kleinsma, leuk voor het lijstje misschien? Boris Dittrich is ook een goed idee. Ben heel benieuwd wat het wordt uiteindelijk. Krijgen we nog enige inspraak?

 8. url url'>Alice ≡ 16 Mar 2010 ≡ 21:11

  O hemel nee. Bespaar ons Guusje. Ik woon dan wel in Den Haag maar ik leef in Amsterdam en met Guusje als burgermeester wordt dat leven gegarandeerd minder fijn.

  Guusje mag van mij burgermeester worden van Nederhorst. Klein genoeg voor haar.

  Wil je nooit meer zulke nachtmerries oproepen alsjeblieft? Kost me weer een nacht woelen.

 9. ≡ 16 Mar 2010 ≡ 21:15

  Jullie verdienen een Camiel ;-)

 10. ≡ 16 Mar 2010 ≡ 22:05

  heb pek&veren al uit het schuurtje gehaald.
  ik kan niet wachten om haar de stad uit te jagen. :)

 11. ≡ 16 Mar 2010 ≡ 22:18

  @ Helm: Camiel gaat al naar Maastricht ;-)

 12. ≡ 17 Mar 2010 ≡ 01:14

  Briljant stuk !!!
  Ik hoop zo dat het invloed heeft.

 13. ≡ 17 Mar 2010 ≡ 08:05

  Eindelijk de meningen gelijkgezind.

  Is een water-portefeuille dan niks voor haar? Bedoel onder water komen jullie in het westen toch, kan Guusje niks fouts aan doen. Heeft zij ook een heerlijk oerhollands onderwerp bij de poten. Kan zij nog eens een beetje verder stangen bij gemeenten en zo. En geld zit bij er de waterschappen maar zat. En Willem IV heeft er dan een kluif aan en bij. Heerlijk meer polders onder water zetten geeft ook nog weer eens een hoop commotie bij de mensen. Komt Guus ook nog weer eens veel meer op televisie.

  Laten wij eerlijk zijn: braken moet je inmiddels van dat mens. Vooral die grijns steeds. Tja als zij in Amsterdam komt vliegen de Marokkies, Turken en allochtonen eerdaags gezamelijk op tegen het gemeentehuis. Dán is de boel pas echt bij elkaar gehouden. Dus pas op zij kán het wél.

 14. ≡ 17 Mar 2010 ≡ 10:05

  Zij blijft angstvallig dicht bij gemeentewet, APV en Reglement van Orde. Zij zal zich niet verzetten tegen de provincie. Zij zal de adviezen van de afdelingshoofden blindelings opvolgen met een stalen gezicht en harde hand. Zij zal niets, totaal niets creatiefs laten zien. Zij is 1.lui; 2.gemakzuchtig en 3. uiterst waakzaam. Die mensen zijn niet weg te branden. In feite is zij slechts alleen maar een heel angstig beperkt dom vogeltje. Die mensen hullen zich altijd in een doods en dodelijk statisch amorf harnas. Alleen maar vol stereotiepen. Ze zal ook altijd onveranderlijk blijven kijken en heersen zoals ze doet. ‘n Mens zonder menselijkheid. Zonder gevoel, zonder emotie. Dat is ‘t ergste wat je kan overkomen. Ze zal optreden als een man. Niets wispelturigs van een vrouw. Er zit totaal niets creatiefs in haar denken doen en laten en daarom houdt zij het ‘t langste vol. Zeker tien jaar zit er in Amsterdam ‘n brok granietbeton op de stoel, aangegaapt en nagedragen door waterbuilige mekkerende palfreniers en slippendragers. Walgelijk. Wat ben ik blij dat we haar niet hebben. In Maastricht. Te érg om aan te zien. Arme Amsterdammers. Voor het eerst van mijn leven heb ik er meelij mee. Het gaat jullie niet goed.

 15. ≡ 17 Mar 2010 ≡ 09:27

  Gelukkig duw je weinig kandidaten van je eigen partij naar voren ;)

 16. ≡ 17 Mar 2010 ≡ 10:38

  Zij zou het redden, alleen door haar uiterlijk, sexappeal en emotionaliteits-quotiënt.

 17. ≡ 17 Mar 2010 ≡ 10:10

  Is Ina Brouwer beschikbaar?

 18. ≡ 17 Mar 2010 ≡ 11:39

  Hoor de naam van Wallage rondzoemen

 19. ≡ 17 Mar 2010 ≡ 12:21

  Andrée van Es? Die was toch dood?

 20. url url'>Spaink ≡ 17 Mar 2010 ≡ 15:11

  Welnee, Andrée is alive & kicking ass.

 21. ≡ 17 Mar 2010 ≡ 16:05

  Ik heb Guusje een keer mogen ontmoeten toen ze als loco de representatieve honneurs moest waarnemen voor toenmalig burgemeester Patijn die verhinderd was. Het sacherijn droop van haar af en ze wist niet hoe snel ze zich weer uit de voeten moest maken, terwijl ze op dat moment gastvrouwe en het gezicht van Amsterdam was. Sindsdien heb ik Guusje niet zo hoog zitten.

 22. ≡ 17 Mar 2010 ≡ 20:13

  Dat corpschef Henk van Zwam (what’s in a name?) zich heeft LATEN ringeloren (en ik zeg met opzet NIET “omkopen”, want ik heb geen zin in Gestapo aan de deur), is zijn eigen schuld en NIET van die Guusje.
  Dat vierdaagselopers met een plank voor de hardhouten kop het vertikken om, als hun lichaam daar klaarblijkelijk om vraagt, de kroeg in te stappen voor een grote pot pilsener is eigen schuld, dikke bult; en Guusje niet aan te rekenen.
  De rest (ach, mwoaah.., bagatel) wel, natuurlijk.

 23. url url'>Willem ≡ 17 Mar 2010 ≡ 22:29

  Guusje ontbeert slechts één capaciteit: menselijkheid. En dat is wel zo handig voor een burgemeester.

 24. ≡ 18 Mar 2010 ≡ 07:31

  Oh wat heerlijk, Spaink organiseert een volksoploop eerdaags. Als domme Guus haar billen toont in het amsterdamse zijn de rapen gaar. Heerlijk, heerlijk, de tijden van Gysbregt van Amstel keren weer. Niks geen votum via raadszetel, maar een heus iniatief vanaf de straat. Eindelijk weer eens echte stokslagen en erger in het amsterdamse.

 25. ≡ 18 Mar 2010 ≡ 10:05

  Reken maar dat ‘t ‘r niet van komt. Ze gaat er gewoon zitten en ze regeert. Klaar af.
  Mir nichts Dir nichts.

  Tsja.

  Sukke dingen gebeuren.

  Maar ‘t is op ‘n afstandje, wel prachtig om te zien.

  Wat zal ‘t ‘r tóégaan…, daar in Amsterdam…

  Ongelooflijk.

  Ach, ieder volk, krijgt de leidsters, die het verdient, hè.

  Dat is waar ook.
  Daar had ik al niet meer aan gedacht.

 26. ≡ 18 Mar 2010 ≡ 13:17

  JPke, wat dacht je van koud pilske in de warme zon ??? Okay, off topic, who cares…

 27. ≡ 18 Mar 2010 ≡ 14:41

  Wat kunnen burgemeesters eigenlijk? Volgens Cohen had hij nauwelijks iets te maken met de Noord Zuid lijn. Orde en veiligheid? Op dat gebied zijn ze ook steeds meer een soort procesbegeleider:
  http://www.gelderlander.nl/voorpagina/6414101/Burgemeester-Veenendaal-Ga-niet-alleen-over-straat.ece

 28. url url'>Guusje-Tegen ≡ 18 Mar 2010 ≡ 15:50

  De Guus ga naar huus!!-facebook page is er. Wordt fan!
  http://www.facebook.com/pages/Guus-ga-naar-huus/420154327264?v=wall

 29. url url'>web_krijter ≡ 18 Mar 2010 ≡ 16:51

  Als de koningin haar niet mag, en dat is best heel goed mogelijk, gaar het feest voor Guusje Terhorst niet door. Want uiteindelijk word je door de kroon benoemd.

 30. url url'>Sietze Zijl ≡ 18 Mar 2010 ≡ 17:47

  Van ons mag Karin Spaink zelf wel. Niet onder de noemer “alles is beter” Maar sinds het collectieve geheugen van de PvdA is aangetast door Alzheimer, de plattelandsvrouwen het CDA instant houden, de VVD bezwijkt onder de giftige dampen van asfalt, de CU een probleem met de Heer heeft, D66 twijfelt of er meer homo’s zijn dan negers e.a., de SP geen revolutie wil, en last but not least GL in de menopauze geraakt, moeten we vast stellen dat hersens dun gezaaid zijn.
  Karin I’ll place your bets #Kat

 31. ≡ 18 Mar 2010 ≡ 18:57

  Nee, niet Andreé van Es! Andrée van Es is in het echte leven net zo regentesk en egocentrisch als Guusje. Haar imago is haar carrière dus dat ze wel goed bewaken. Ooit was men heel bij dat ze vertrok bij de VPRO en bij de RvC van de Dageraad. Bij beiden was dat niet voor niets.

 32. ≡ 18 Mar 2010 ≡ 19:36

  Met pek en veren het land uitzetten die Guusje ter Horst!

 33. url url'>Spaink ≡ 19 Mar 2010 ≡ 00:30

  Tarak, ik ken Andrée goed genoeg om Heel Zeker te weten dat ze niet regentesk is.

 34. ≡ 19 Mar 2010 ≡ 09:06

  De meest voor de hand liggende kandidaat voor het burgemeesterschap in Amsterdam zal per traditie in Joodse kringen moeten worden gezocht.

  Aangezien er echter nogal wat hete hangijzers in de hoofdstad moeten worden opgelost, zullen die kandidaten uit traditioneel-opportunistische motieven zich niet beschikbaar verklaren om aan de huidige vastomlijnde voorwaarden te voldoen.

  (Het levert niet voldoende op, in verhouding met de te verwachten sores en de kinnesinne van het achenebbisj)

 35. ≡ 19 Mar 2010 ≡ 11:00

  Lillian Gonzalez?
  Lijkt me heel wijs en beschaafd. En helemaal niet regentesk.

 36. ≡ 19 Mar 2010 ≡ 11:01

  Carina Schaapman / Content

  Kan goed prioriteiten leggen.

 37. url url'>John Zwart ≡ 20 Mar 2010 ≡ 15:08

  We hebben al een prima stadsdichter in Amsterdam.
  Laten we hem de burgemeesterjob erbij geven,
  doet goed recht aan de “big melting pot” die Amsterdam sinds eeuwen is.
  Ramsey Nasr.

 38. ≡ 20 Mar 2010 ≡ 22:03

  Het schijnt een mode teworden dat “hoogopgeleiden” zich denken tekunnen permitteren dat liegen en bedriegen in de nederlandse
  politiek is toegestaan.

  En ja, hier in dit land is dat ook zo, de 2de kamer, die een controle-
  rende taak heeft, maakt zich meer zorgen over het persoonlijke
  wel en wee, dan dat men het “volk ” goed vertegenwoordigd en
  de stap durft tenemen om iemand die “een staats zonde” pleegt
  er bij de haren erbijtesleuren en desnoods “het woord”
  uittespreken.

  Maar nee, zij rotten massaal op, onderhet voorwendsel zonodig een gezin temoeten stichten.Nou, ik hoop dan vanganserharten dat het niet in de genen zit, maar slechts bijdegene blijft, en er niet met tietemelk ingezogen wordt hoe het later moet als ze groot zijn

  Wij zijn onder andere danzij onze “Gelovige en ozo Christelijke” volksvertegenwoordigers, ministers die met onze premier een bakellende vormen, en veroorzaakten, afgegeleden naar niet meer dan een midden amerikaans of afrikaanse bananen republiek.Dictatuur die in Europa zijn gelijke (nog) niet kent.
  Alles wat we zeggen denkentegaan doen, schrijven kan dankzij guus tegen ons gebruikt worden, ook al zijn we niet verdacht, is het verdacht om niet verdacht tezijn.
  Dankzij een bitch die ons naait, voorbind dildo ofzo, alles kan tegenwoordig

  JP liegt, Guus “de koein staan op springen” liegt, die hart Leers is liegt
  ook , Woutertje liegt, dan weet ik het niet meer, Noutje wie kan hem vergeten liegt ook.

  Dus mensen, onze volks leiders en consorten zij liegen en bedriegen
  dat het een lust is, en komen ermee weg.

  En wij, we slikken het het alsof het pap is, maken ons drukker over de download snelheid of de HDTV dan onze toekomst, waar we niet meer
  aan bouwen omdat een doodvolk dat niet meer kan.

 39. ≡ 21 Mar 2010 ≡ 08:20

  “Politiek liegen” heeft een cultuur.

  Midden jaren negentig bij uitzending Dutchbat naar Screbrenica is er ook feitelijk gelogen. Per ministerieel bevel – Stemerdink, als ik mij goed herinner – werden vóór uitzending troepen de vaste wapens op voertuigen uitgewisseld voor veel lichtere bewapening. Men wist dat het in Joegoslavie niet vrolijk toeging.

  In zoverre nu een amerikaans oud- generaal klaagt over homosexualiteit in nederlandse leger is dat weliswaar gechargeert, maar hij heeft wél gelijk dat er iets stevig fout zat.

  Het nederlandse – én joegaslavische – volk is een rad voor ogen gedraait. Natuurlijk heef Mladic en consorten het allemaal veroorzaakt, maar beschermfunctie van nederlandse leger was op voorhand niet gegeven.

  Wat je ziet is dat men er nog mee wegkomt ook.

 40. ≡ 24 Mar 2010 ≡ 21:46

  Guusje kan zich beter richten op haar nieuwe liefde dan op de stad Amsterdam want daar heeft ze in het verleden weinig liefde voor getoond. De eigenaresse van de haringstal over het Singel verwoordde dat zo mooi, ik had graag gezien dat haar repliek op YouTube stond. Eberhard van der Laan is mijn kandidaat. Geen sterallures, geen kapsones, harde werker, eerlijke man.

Trackbacks & Pingbacks 3

 1. From Oh nee, niet Guusje! - Sargasso on 17 Mar 2010 at 09:09

  […] de supermarkt en de toekomst (11) RonaldOh nee, niet Guusje!17-03-2010 om 09:09 door SteephOh nee, niet Guusje!Amsterdam, burgemeester, Guusje ter Horst, Waan v/d Dag Terug naar het blog 0 Reacties Naar […]

 2. From Zes redenen tegen Guusje ter Horst | DeJaap on 17 Mar 2010 at 13:57

  […] Karin Spaink geeft zes redenen tegen Ter Horst als burgemeester van onze hoofdstad.Lees de zes redenen tegen Ter Horst. Gepubliceerd op: 17 maart 2010 Auteur: Bert Brussen Categorie: Politiek Tags: Guusje ter […]

 3. From Het wachten is op Guusje ter Horst dat ze haar collega’s volgt | Nieuwe-verkiezingen.nl on 17 Mar 2010 at 16:36

  […] Niet welkom? Wat een onzin! Waarom is Guusje ter Horst niet welkom in Amsterdam volgens Karin Spaink klik hier […]

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *