Statistiek

Comments Posted By Johan

Displaying 31 To 60 Of 140 Comments

Beestjes, update

Anders is er nog de biologische bestrijding. Zijn miereneters eigenlijk als huisdier te houden, of zijn er andere natuurlijke vijanden/parasieten/ziekten waar mieren gevoelig voor zijn?

» Posted By Johan On July 01, 2015 @ 13:25

Of toch maar vergif proberen?

» Posted By Johan On June 27, 2015 @ 23:34

Beestjes

Je hebt natuurlijk ook nog de mierenlokdoos…

» Posted By Johan On May 27, 2015 @ 22:18

Die gevleugelde mieren zijn gewoonlijk mannetjesmieren hoor.

» Posted By Johan On May 27, 2015 @ 12:28

De toekomst is nu

Moraal is irrelevant. You will be assimilated.

» Posted By Johan On May 15, 2015 @ 11:48

Heel veilig

Tja, ze kunnen nu 3G verkeer dat uitgezonden wordt ontcijferen (2G was al zo slecht versleutelt dat ze dat toch wel konden). Maar dan moeten ze het wel eerst onderscheppen, en daar is dure en grote aparatuur voor nodig. Dat zet je echt niet landelijk dekkend op – dat zou sowieso opvallen. Dus zolang je niet in de buurt van Amerikaanse ambassades en consulaten komt denk ik dat je toch wel redelijk veilig bent hiervoor.

» Posted By Johan On February 26, 2015 @ 01:49

Een paar centimeter

Oei, ik wist niet dat het zo slecht ging. Sterkte en ik hoop dat het gauw weer wat beter met je gaat.

» Posted By Johan On February 12, 2015 @ 01:36

Bureauspeurders

Vreemd dat dit van een CDAer komt. In het verleden was het CDA altijd de anti-privacy partij bij uitstek, al is die rol na het marginaliseren van de partij overgenomen door de VVD.

» Posted By Johan On February 07, 2015 @ 21:11

Geste

Vergeet ook niet dat veel prostituees, zeker degene die illegaal hier zijn, als ze opgepakt worden meteen dan roepen dat ze gedwongen werden zodat ze hier kunnen blijven. En als ze zeggen dat ze het vrijwillig deden krijgen ze bovendien nog een naheffing van de belastingdienst want zeker degene die niet in privehuizen werken doen het vrijwel allemaal zwart (of nog erger, naast een uitkering, dan zijn de rapen helemaal gaar).

Dat dit mede van de PvdA komt verbaasd me niets, daar zit blijkbaar een flinke groep fundamentalistische feministen die prostitutie liefst helemaal verbieden maar nog net genoeg realiteitszin hebben om te snappen dat dat momenteel onhaalbaar is en nu met zoiets komen. We hebben het ook gezien met Mirthe Hilkens.

Staatsbordelen gaan niet werken. Daar gaat de ARBO overheen, de discussie breekt los of de dames dan een vast uurloon moeten krijgen i.p.v. “stukloon”, en Opstelten en Teeven willen de klanten registreren (naast de wietpas een wippas). Dat wordt te duur en te privacy onvriendelijk om enige concurrentie van betekenis te kunnen vormen met de bestaande zaken.

» Posted By Johan On July 22, 2014 @ 13:39

Bijgewerkt

Gelukkig, ik begon me al even bezorgd te maken. In de trand van “Ik schrijf niet meer, dus…”.

» Posted By Johan On April 20, 2014 @ 13:17

Nicotine & dampen

Soldaten die wekenlang werden blootgesteld aan PG-nevel, hadden aanzienlijk minder last van longinfecties dan andere soldaten.

Worden er in de USA dan nog steeds proeven op soldaten uitgevoerd?

» Posted By Johan On April 18, 2014 @ 16:57

Kortzichtig

Wat is het probleem eigenlijk met die nicotineverslaving? Dat is toch niet zo schadelijk dacht ik? Die stof heb je zelfs nodig. Sommige mensen maken van nature te weinig nicotine aan en zijn extra vatbaar voor verslaving, al zou je in dit geval beter over voedingssupplement kunnen spreken. Bij roken is het de teer die de longen aantast, als die verdwijnt heb je de grootste winst te pakken.

» Posted By Johan On April 11, 2014 @ 13:39

Keuze

@CiNNeR: je geeft dus eigenlijk toe dat er veel waars in de uitdrukking “Bah, wat gezond” zit. Dat wat sommigen hier gezond eten noemen smaakt beduidend minder goed.

» Posted By Johan On November 15, 2013 @ 20:17

Buh, krijgen we die kruistiocht tegen zout en vet weer. Ik moet tegenwoordig ‘s zomers extra zout op m’n eten doen omdat ik anders flauw wordt van het zoutgebrek door zweten. Gelukkig is het niet duur.

» Posted By Johan On November 13, 2013 @ 22:47

Opstap

De PvdA is de laatste tijd wel erg moralistsich bezig. Eerst dat gezeur over prostitutie en nu dit weer.

» Posted By Johan On November 06, 2013 @ 21:25

Kapot

Open source crypto gebruiken is zowiezo noodzakelijk – dat voorkomt in elk geval zaken als geheime masterkeys. Subtiele fouten kunnen er nog steeds in sluipen – pseudo random generators zijn een geliefd doelwit omdat zwakheden hierin vaak moeilijk te vinden zijn, maar je sluit al veel uit. Sommige standaarden worden natuurlijk wel verdacht, maar die worden de komende tijd in elk geval goed doorgeplozen.

» Posted By Johan On September 16, 2013 @ 12:47

Betalen zonder moeite

Dan moet je dus perse die telefoon gebruiken om te betalen. Dat zal goed werken zeg – doet me denken aan die actie van de Postbank destijds met die Siemens telefoon om te internetbankieren. Nederlanders zijn er als de kippen bj om een gratis telefoon op te halen, maar als ze geen zin hebben hem te gebruiken om te betalen dan doen ze het niet en 2 jaar later is die telefoon weer zo verouderd dat de meesten hem in een la leggen of doorverkopen.

» Posted By Johan On August 31, 2013 @ 03:31

Ik betaal zowiezo bijna alles contant. Toen die 2 kinderen ontvoerd en vermoord waren door hun vader eerder dit jaar kreeg je een idee hoe ze je met pinbetalingen kunnen volgen: de vader was slim genoeg om daarna alles contant te betalen maar ze wisten al z’n oude gewoonten op te duiken en openbaar te maken.

» Posted By Johan On August 28, 2013 @ 17:37

@JPaul: daar hoef je niet bang voor te zijn, je zult eerst op de een of andere manier een koppeling moeten maken tussen jouw bankrekening en de NFC code die in jouw telefoon opgeslagen is, want meer is het niet – een (hopenlijk uniek) nummer dat uitgelezen wordt. Als je dat niet doet kan er ook niks afgeschreven worden, hoe moet de kassa dan weten wat jouw bankrekening is?

Overigens voorzie ik dat dit net zo hard gaat floppen als de chipknip. Het biedt geen meerwaarde boven contant geld en pinnen. tenzij men het op sommige plekken als enige betaalmiddel weet op te dringen, zoals men met de chipknip geprobeerd heeft, denk ik zelfs dat het nog veel harder gaat floppen.

» Posted By Johan On August 28, 2013 @ 14:58

Arme Max

Ik begrijp dat je de eigenaar dus ook kent, dan moet er toch wel uit te komen zijn zonder al te drastische maatregelen. Best een mooi beest, die Bella trouwens, lijkt sprekend op onze Salomo.

» Posted By Johan On August 20, 2013 @ 01:26

Achtervolgd door prullenbak en wc

Ik voorzie graffityspuiters en vandalen in een nieuwe rol als privacyvoorvechters…

» Posted By Johan On August 14, 2013 @ 15:42

Kweekvlees

@plamoen: als je smakeloze eiwitburgers wilt maken heb je niet eens meelwormen nodig, die kun je in de vegetarische afdeling van menig supermarkt wel vinden. Tegen de tijd dat het qua smaak in de buurt van vlees begint te komen wordt het pas interessant.

» Posted By Johan On August 10, 2013 @ 17:41

De vegetariers hebben al gereageerd ja, op Joop.nl stond er een stuk over. Ze maken zich druk over het feit dat die stamcellen met dierlijke producten gevoed moeten worden om te delen en groeien. Niet dat het mij verder veel kan schelen, als dit even goed smaakt als echt vlees en ooit goedkoper wordt vind ik het best.

Al betwijfel ik of het voorlopig qua smaak kan winnen van wild: het zal best vergelijkbaar zijn met gehakt en soortgelijke gemalen vleesproducten van gefokte beesten die nooit buiten komen, maar een niet of nauwelijks van echt te onderscheiden reerug of biefstuk zie ik voorlopig nog niet zo gemaakt worden.

Overigens, veeteelt levert wel veel afval op maar zonder al die restproducten is intensieve landbouw ook niet haalbaar.

» Posted By Johan On August 06, 2013 @ 18:45

Doosje

Kon je niet van tevoren kiezen in wat voor urn je haar as meekreeg? Bij de crematies van mensen die ik meegemaakt heb is de as steeds verstrooid maar bij het dierencrematorium hier kun je zelfs op maat gemaakte urnen bestellen waar je je trouwe viervoeter in meekrijgt.

» Posted By Johan On April 17, 2013 @ 21:42

Gesloten technologie

@Eerde: ik hoop dat de tijd daar al rijp voor is. Bij PC’s is de hardware een comodity geworden die elk bedrijf van de plank kan bestellen, bij telefoons ligt dat (nog?) lastiger en is het lastig om tegen de research budgetten van een Samsung of Apple op te boksen. Het is al een hele verandering dat je als klein bedrijf uberhaupt een werkende telefoon kunt bouwen door onderdelen in te kopen, 15 jaar geleden was dat nooit gelukt.

Afgezien daarvan ben ik geen fan van puur touchscreen voor telefoons, een form factor waar ook Sailfish exclusief op mikt. voorlopig blijf ik nog even bij mijn (gehackte, dat wel) Nokia E72 met vast toetsenbord.

» Posted By Johan On April 02, 2013 @ 10:23

Het probleem is dat alle smartphone systemen min of meer gesloten zijn. Natuurlijk, veel Android systemen zijn makkelijk te rooten maar dat zie ik mijn vriendin toch echt niet klaarspelen hoor. En ook daar proberen fabrikanten het eigenlijk tegen te gaan, al zijn de meeste niet zo fanatiek als Apple. Bij windows phone is het verhaal min of meer hetzelfde als bij Apple, en andere systemen hebben momenteel een verwaarloosbaar marktaandeel.

» Posted By Johan On April 01, 2013 @ 19:42

Wat betreft die Amerikaanse wet heb je toch iets niet helemaal begrepen denk ik: jailbreaken / rooten / hacken (resp. jargon voor iPhones, Android phones en Symbian toestellen waarmee het weghalen van restricties als welke software je kunt installeren wordt bedoeld) is daar nog steeds legaal. Unlocken (simlock van een telefoon afhalen waardoor elke simkaart erin kan) is daar nu blijkbaar illegaal.

In Nederland is daar al jurisprudentie over: simunlocks waarbij software waar auteursrechten op zit aangepast wordt (gehackte firmware flashen) mag niet van de rechter, codegeneratoren of unlocken door bitjes om te mzetten in e.o.a. register op de telefoon mag wel. Uiteraard is in de praktijk de controle op dit soort zaken 0, en in de USA zal dat niet veel anders zijn denk ik.

» Posted By Johan On March 30, 2013 @ 00:25

Dag schat

Gecondoleerd met je verlies. Veel sterkte de komende tijd.

» Posted By Johan On February 11, 2013 @ 13:53

Ethiek

Nee, ‘s zomers laat ik gewoon de voor- of achterdeur openstaan (niet beide tegelijk, dan slaan ze dicht door de tocht) zodat de katten vrij in- en uit kunnen lopen. In een dorp gaat dat gelukkig nog. Ik laat soms wel de sleutel in de deur zitten maar alleen als ik naar de brievenbus loop als het koud is. Dan kan ik de voordeur altijd zien.

» Posted By Johan On January 17, 2013 @ 02:55

Wel heb je ooit, sta ik in de tuin achter een struik te werken gooi jij m’n voordeur dicht en de sleutels naar binnen. En de slotenmakeris al gesloten. Kan ik in jouw bed slapen vannacht want buiten slpen met -10 zie ik niet zo zitten…

:-) :-)

» Posted By Johan On January 16, 2013 @ 19:40

«« Back To Stats Page