Statistiek

Comments Posted By Johan

Displaying 31 To 60 Of 147 Comments

Nog meer controle is een heilloze weg

Het schijnt een bewuste strategie van IS te zijn om een burgeroorlog tussen moslims en niet-moslims uit te lokken in Europa. Ze hopen die dan te winnen natuurlijk doordat ook gematigde moslims dan gedwongen worden partij te kiezen, maar ik denk eerder dat er lang voordat er genoeg moslims hier zijn al beleid ingevoerd wordt dat iedere verdachte moslim meteen uitgezet of, als dat niet kan, voor onbepaalde tijd gedetineerd wordt. Burgerrechten of niet.

» Posted By Johan On July 28, 2016 @ 13:58

Rustig buurtje

@pieter: Hoezo wereldvreemd? Als niet bewezen kan worden dat je schuldig bent dien je vrijgesproken te worden, punt. Beide personen straffen lijkt op het begin van een collectieve straf, en dat is verboden. Dat ze beide veroordeeld zijn vind ik juist vreemd.

» Posted By Johan On July 21, 2016 @ 08:36

De laatste sigaret

Ik zag net dit artikel: https://science.slashdot.org/story/16/05/26/1710202/e-cigs-are-exploding-in-vapers-faces-at-an-alarming-rate

Toch een kwestie van oppassen, en zorgen dat die apparaten fatsoenlijk gefabriceerd worden. Natuurlijk is verbieden en tegenwerken vanuit de overheid een prima middel om een zwarte markt te creeeren waarin veel troep verkocht kan worden, net als met XTC pillen.

» Posted By Johan On May 27, 2016 @ 15:45

Verrassend verzet

Aan de andere kant, dat geld staat nu opgepot ergens vast en is niet meer dan een getal in een computer. Overheden kunnen veel makkelijker geld bijdrukken, dat heeft alleen hetzelfde effect als wanneer al dat opgepotte geld opeens vrij zou komen: inflatie.

» Posted By Johan On April 13, 2016 @ 19:17

Fluitje van een cent

Als het zo makkelijk is moet ik ook maar eens belasting gaan ontwijken.

» Posted By Johan On April 09, 2016 @ 22:56

Vuurwapen of vergif

Mja, Trump uit zich nou niet bepaald diplomatiek nee. Maar wat is het alternatief? Hillary heeft in het verleden voor elke oorlog gestemd waar ze maar voor kon stemmen, daar verwacht ik eerlijk gezegd nog meer ellende van dan van Trump.

» Posted By Johan On March 30, 2016 @ 23:27

Vieze zaken

Qua bedrijfsvoering is een groot deel van de schade natuurlijk ook dat de peperdure zero-day gaten die ze gebruikten om hun rommel bij hun slachtoffers te bezorgen nu uitgelekt zijn. Het gat in Flash is al gedicht. En natuurlujk dat virusscanners nu alert zullen worden op hun software.

» Posted By Johan On July 09, 2015 @ 18:31

Beestjes, update

Anders is er nog de biologische bestrijding. Zijn miereneters eigenlijk als huisdier te houden, of zijn er andere natuurlijke vijanden/parasieten/ziekten waar mieren gevoelig voor zijn?

» Posted By Johan On July 01, 2015 @ 13:25

Of toch maar vergif proberen?

» Posted By Johan On June 27, 2015 @ 23:34

Beestjes

Je hebt natuurlijk ook nog de mierenlokdoos…

» Posted By Johan On May 27, 2015 @ 22:18

Die gevleugelde mieren zijn gewoonlijk mannetjesmieren hoor.

» Posted By Johan On May 27, 2015 @ 12:28

De toekomst is nu

Moraal is irrelevant. You will be assimilated.

» Posted By Johan On May 15, 2015 @ 11:48

Heel veilig

Tja, ze kunnen nu 3G verkeer dat uitgezonden wordt ontcijferen (2G was al zo slecht versleutelt dat ze dat toch wel konden). Maar dan moeten ze het wel eerst onderscheppen, en daar is dure en grote aparatuur voor nodig. Dat zet je echt niet landelijk dekkend op – dat zou sowieso opvallen. Dus zolang je niet in de buurt van Amerikaanse ambassades en consulaten komt denk ik dat je toch wel redelijk veilig bent hiervoor.

» Posted By Johan On February 26, 2015 @ 01:49

Een paar centimeter

Oei, ik wist niet dat het zo slecht ging. Sterkte en ik hoop dat het gauw weer wat beter met je gaat.

» Posted By Johan On February 12, 2015 @ 01:36

Bureauspeurders

Vreemd dat dit van een CDAer komt. In het verleden was het CDA altijd de anti-privacy partij bij uitstek, al is die rol na het marginaliseren van de partij overgenomen door de VVD.

» Posted By Johan On February 07, 2015 @ 21:11

Geste

Vergeet ook niet dat veel prostituees, zeker degene die illegaal hier zijn, als ze opgepakt worden meteen dan roepen dat ze gedwongen werden zodat ze hier kunnen blijven. En als ze zeggen dat ze het vrijwillig deden krijgen ze bovendien nog een naheffing van de belastingdienst want zeker degene die niet in privehuizen werken doen het vrijwel allemaal zwart (of nog erger, naast een uitkering, dan zijn de rapen helemaal gaar).

Dat dit mede van de PvdA komt verbaasd me niets, daar zit blijkbaar een flinke groep fundamentalistische feministen die prostitutie liefst helemaal verbieden maar nog net genoeg realiteitszin hebben om te snappen dat dat momenteel onhaalbaar is en nu met zoiets komen. We hebben het ook gezien met Mirthe Hilkens.

Staatsbordelen gaan niet werken. Daar gaat de ARBO overheen, de discussie breekt los of de dames dan een vast uurloon moeten krijgen i.p.v. “stukloon”, en Opstelten en Teeven willen de klanten registreren (naast de wietpas een wippas). Dat wordt te duur en te privacy onvriendelijk om enige concurrentie van betekenis te kunnen vormen met de bestaande zaken.

» Posted By Johan On July 22, 2014 @ 13:39

Bijgewerkt

Gelukkig, ik begon me al even bezorgd te maken. In de trand van “Ik schrijf niet meer, dus…”.

» Posted By Johan On April 20, 2014 @ 13:17

Nicotine & dampen

Soldaten die wekenlang werden blootgesteld aan PG-nevel, hadden aanzienlijk minder last van longinfecties dan andere soldaten.

Worden er in de USA dan nog steeds proeven op soldaten uitgevoerd?

» Posted By Johan On April 18, 2014 @ 16:57

Kortzichtig

Wat is het probleem eigenlijk met die nicotineverslaving? Dat is toch niet zo schadelijk dacht ik? Die stof heb je zelfs nodig. Sommige mensen maken van nature te weinig nicotine aan en zijn extra vatbaar voor verslaving, al zou je in dit geval beter over voedingssupplement kunnen spreken. Bij roken is het de teer die de longen aantast, als die verdwijnt heb je de grootste winst te pakken.

» Posted By Johan On April 11, 2014 @ 13:39

Keuze

@CiNNeR: je geeft dus eigenlijk toe dat er veel waars in de uitdrukking “Bah, wat gezond” zit. Dat wat sommigen hier gezond eten noemen smaakt beduidend minder goed.

» Posted By Johan On November 15, 2013 @ 20:17

Buh, krijgen we die kruistiocht tegen zout en vet weer. Ik moet tegenwoordig ‘s zomers extra zout op m’n eten doen omdat ik anders flauw wordt van het zoutgebrek door zweten. Gelukkig is het niet duur.

» Posted By Johan On November 13, 2013 @ 22:47

Opstap

De PvdA is de laatste tijd wel erg moralistsich bezig. Eerst dat gezeur over prostitutie en nu dit weer.

» Posted By Johan On November 06, 2013 @ 21:25

Kapot

Open source crypto gebruiken is zowiezo noodzakelijk – dat voorkomt in elk geval zaken als geheime masterkeys. Subtiele fouten kunnen er nog steeds in sluipen – pseudo random generators zijn een geliefd doelwit omdat zwakheden hierin vaak moeilijk te vinden zijn, maar je sluit al veel uit. Sommige standaarden worden natuurlijk wel verdacht, maar die worden de komende tijd in elk geval goed doorgeplozen.

» Posted By Johan On September 16, 2013 @ 12:47

Betalen zonder moeite

Dan moet je dus perse die telefoon gebruiken om te betalen. Dat zal goed werken zeg – doet me denken aan die actie van de Postbank destijds met die Siemens telefoon om te internetbankieren. Nederlanders zijn er als de kippen bj om een gratis telefoon op te halen, maar als ze geen zin hebben hem te gebruiken om te betalen dan doen ze het niet en 2 jaar later is die telefoon weer zo verouderd dat de meesten hem in een la leggen of doorverkopen.

» Posted By Johan On August 31, 2013 @ 03:31

Ik betaal zowiezo bijna alles contant. Toen die 2 kinderen ontvoerd en vermoord waren door hun vader eerder dit jaar kreeg je een idee hoe ze je met pinbetalingen kunnen volgen: de vader was slim genoeg om daarna alles contant te betalen maar ze wisten al z’n oude gewoonten op te duiken en openbaar te maken.

» Posted By Johan On August 28, 2013 @ 17:37

@JPaul: daar hoef je niet bang voor te zijn, je zult eerst op de een of andere manier een koppeling moeten maken tussen jouw bankrekening en de NFC code die in jouw telefoon opgeslagen is, want meer is het niet – een (hopenlijk uniek) nummer dat uitgelezen wordt. Als je dat niet doet kan er ook niks afgeschreven worden, hoe moet de kassa dan weten wat jouw bankrekening is?

Overigens voorzie ik dat dit net zo hard gaat floppen als de chipknip. Het biedt geen meerwaarde boven contant geld en pinnen. tenzij men het op sommige plekken als enige betaalmiddel weet op te dringen, zoals men met de chipknip geprobeerd heeft, denk ik zelfs dat het nog veel harder gaat floppen.

» Posted By Johan On August 28, 2013 @ 14:58

Arme Max

Ik begrijp dat je de eigenaar dus ook kent, dan moet er toch wel uit te komen zijn zonder al te drastische maatregelen. Best een mooi beest, die Bella trouwens, lijkt sprekend op onze Salomo.

» Posted By Johan On August 20, 2013 @ 01:26

Achtervolgd door prullenbak en wc

Ik voorzie graffityspuiters en vandalen in een nieuwe rol als privacyvoorvechters…

» Posted By Johan On August 14, 2013 @ 15:42

Kweekvlees

@plamoen: als je smakeloze eiwitburgers wilt maken heb je niet eens meelwormen nodig, die kun je in de vegetarische afdeling van menig supermarkt wel vinden. Tegen de tijd dat het qua smaak in de buurt van vlees begint te komen wordt het pas interessant.

» Posted By Johan On August 10, 2013 @ 17:41

De vegetariers hebben al gereageerd ja, op Joop.nl stond er een stuk over. Ze maken zich druk over het feit dat die stamcellen met dierlijke producten gevoed moeten worden om te delen en groeien. Niet dat het mij verder veel kan schelen, als dit even goed smaakt als echt vlees en ooit goedkoper wordt vind ik het best.

Al betwijfel ik of het voorlopig qua smaak kan winnen van wild: het zal best vergelijkbaar zijn met gehakt en soortgelijke gemalen vleesproducten van gefokte beesten die nooit buiten komen, maar een niet of nauwelijks van echt te onderscheiden reerug of biefstuk zie ik voorlopig nog niet zo gemaakt worden.

Overigens, veeteelt levert wel veel afval op maar zonder al die restproducten is intensieve landbouw ook niet haalbaar.

» Posted By Johan On August 06, 2013 @ 18:45

«« Back To Stats Page