Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Jeroen

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Godgeklaagd

@Karin:

Kleine typo:

“Zegt Brandt, nog steeds in Buitenlands Bestuur: ‘We hebben geen aanwijzingen om te denken dat het [bij ons] slechter of beter is dan in andere organisaties.”

Moet waarschijnlijk zijn:

“Zegt Brandt, nog steeds in Binnenlands Bestuur: ‘We hebben geen aanwijzingen om te denken dat het [bij ons] slechter of beter is dan in andere organisaties.

Grote groet.

» Posted By Jeroen On October 09, 2018 @ 08:34

Tegenbeweging

Maar wellicht iets minder slecht -en de onderzoeken zijn op dat punt nog aardig tegenstrijdig- is nog steeds slecht. Ook voor de omgeving. Mijn broer is ook van een sigaret overgegaan op een e-sigaret, maar hij stinkt nog net zo hard als voorheen.
Daar omtrent begin ik wel een andere beweging te zien, zowel op mijn werk als in vriendenkring: rokers, sigaret en e-sigaret, worden steeds minder vaak uitgenodigd omdat men ze gewoon vindt stinken. Sta ik helemaal achter, waarom zou je een stinkend figuur, waarvan de geur ook nog eens slecht voor je is, in je buurt tolereren… ?

» Posted By Jeroen On October 28, 2015 @ 02:42

Vieze zaken

Fenomenale hack. Finfisher heeft het overleefd, maar ik hoop dat dit bedrijf dat niet doet. Met hun levering aan Sudan bereikten ze een moreel dieptepunt. Gelukkig blijkt uit hun mail dat de Sudanese trainees nauwelijks met computers konden omgaan. Ik hoop dat de hacker(s) ermee weg komen want m.i. hebben ze de samenleving, journalisten, activisten enz een grote dienst bewezen.

Oh ja, en kudos voor hun humor. Het waren m’n meest vermakelijke twitter uurtjes ooit :-)

» Posted By Jeroen On July 09, 2015 @ 20:04

Complot

@Janus: Ik denk dat we het inderdaad niet snel eens zullen worden over Antroposofie. Ikzelf beschouw alle religies als schadelijk, omdat zij kennis-claims doen op basis van aannames en overtuigingen die geen basis hebben in de geobserveerde wereld. Daarmee leiden zij tot handelingen die zinloos of contra-productief zijn. Ik kan je alleen aanraden “De betovering van het geloof” van Daniel Dennett te lezen.

De claims over kwantummechanica, gevoed door fratsenmakers als Deepak Chopra, tonen een schrijnend niveau van onkunde aan over zowel de kwantummechanica en van wat er nu werkelijk in die oude teksten staat. Ik zou pas echt onder de indruk zijn als ergens in die oude teksten ondubbelzinnig de vergelijking van Schrödinger terug zou komen. (En als iets dergelijks een keer gebeurd, ben ik echt niet te beroerd dat te erkennen, zo is er een keer een patent op het gebruik van neem als insecticide ongeldig verklaard omdat het in de Ayurveda stond.)

Wat jij de achilleshiel noem is de grote kracht van de wetenschap: de eis dat resultaten reproduceerbaar moeten zijn zorgt ervoor dat allerlei onzin over het algemeen redelijk snel uitgefilterd wordt. Zonder bewijs geen wetenschap, en iemand die uitzonderlijke claims maakt zal met uitzonderlijk bewijs moeten komen.

» Posted By Jeroen On June 05, 2015 @ 15:50

@Janus: De Anthroposophie is voor een groot deel gebaseerd op de vermeende helderziendheid van Steiner, en voor een ander deel op de Theosofische beweging van Madame Blavatsky, die ook nogal wat bij elkaar heeft gefantaseerd, maar die echter naar de smaak van Steiner iets te oosters georienteerd was. Wie iets meer dan oppervlakkig door zijn uitgebreide oeuvre gaat, wordt geconfronteerd met een geheel alternatieve wereldgeschiedenis, waarvoor geen rationele basis te vinden is (en dat is wat ik bedoel met wazig). Dat zijn ‘geesteswetenschappen’ geen wetenschap zijn, blijkt ook wel als je realiseerd dat zijn werk buiten zijn eigen kringen niet of nauwelijks geciteerd wordt. Ook de Antroposofen zelf lopen zelf niet echt te koop met zijn verhalen over Atlantische wortelrassen, reincarnatie, Christiaan Rozenkruis, enz. Het zou maar potentiele toekomstige leden alleen maar afschrikken…

Dat doet niets af van het feit dat het inderdaad beter is om zowel creativiteit als rationaliteit te ontwikkelen, maar daarvoor heb je die hele irrationele ballast niet nodig. Ook staat voor mij buiten kijf dat de meeste hedendaagse antroposofen zich verre houden van racisme. Toch zijn een aantal teksten van Steiner glashelder racistisch. Zelfs de antroposofische beweging zelf heeft dat erkent.

Tenslotte, wetenschap is niet democratisch. Zelfs als 99% van de wereldbevolking iets vindt, maar dat in strijd is met de observaties, dan wordt dat daardoor niet plotseling waar; een klein clubje criticasters kunnen het dus prima bij het rechte eind hebben: het is een kwestie van naar hun argumenten luisteren.

» Posted By Jeroen On June 05, 2015 @ 09:16

Vrije scholen; als je daarmee bedoeld de op de anthroposophische leer van Rudolf Steiner gebaseerde scholen, dan zou ik daar heel voorzichtig mee zijn. Dat is namelijk een nogal wazige leer, met een wereldbeeld dat in vreemdheid niet veel onderdoet aan dat van de Scientology kerk, met racistische ondertonen, en pedagogische ideeen die nergens op gebaseerd zijn. In het Engels staan deze scholen bekend als Waldorf scholen; deze site geeft wat informatie van oud-leerlingen: http://www.waldorfcritics.org/

» Posted By Jeroen On June 04, 2015 @ 16:25

Beste Karin,

Ik ben het helemaal eens met je essay. De genomen maatregelen hebben het voorspelbare effect: de zorg wordt slechter.

Echter kwam er onlangs een rapport uit waaruit zou blijken dat Nederland de beste zorg heeft van Europa.
[ http://www.volkskrant.nl/dossier-zorg/nederland-heeft-beste-zorg-van-europa~a3838820/ ]

Het onderzoek geeft als nadeel aan dat de kosten van de Nederlandse zorg erg hoog zijn, maar door de politieke besluiten is de zorg niet alleen duurder maar ook voor veel mensen gedeeltelijk onbetaalbaar geworden. Dan veracht je toch niet dat “Nederland op kop loopt en de voorsprong groter wordt.”

Heb jij er misschien enig verklaring voor dit resultaat?

Groeten,
Jeroen

» Posted By Jeroen On March 18, 2015 @ 13:03

Nicotine & dampen

Spaink @ 11: dat lijkt me inderdaad evident. Een sigaret opeten is ook niet gezond. Maar er worden ook claims gemaakt over de damp zelf dat die ongezond is voor jonge kinderen. Er was toch al onderzoek gedaan naar de uitgeademde damp?

» Posted By Jeroen On April 30, 2014 @ 11:18

Hoeveel is er waar van dit (oude) verhaal?
http://www.nu.nl/gezondheid/3640052/vulling-e-sigaret-levensgevaarlijk-kinderen.html

» Posted By Jeroen On April 23, 2014 @ 07:54

Schijnheil

Off topic:

Karin, in de eerste zin staat één keer zei te veel.

» Posted By Jeroen On December 14, 2013 @ 14:13

Exit GroenLinks

Ik vind de Piratenpartij ook sympathiek en ik ben het eens met veel wat er in hun partijprogramma staat. Toch twijfel ik heel erg om er op te gaan stemmen en de reden hiervoor is, is dat de Piratenpartij blijkbaar bereidt is steun te geven aan elk kabinet. Althans dat lees ik in het partijprogramma: “Als het tot een coalitie komt, dan zijn we bereid alle andere punten te laten varen voor de punten in dit hoofdstuk [hfst7: Standpunten (Verdieping)] , die een uitwerking vormen van onze zeven kernpunten [hfst4: De 7 Kernpunten van de Piratenpartij].”

Dus de Piratenpartij kan dus ook (ook al zal dat niet zo snel gebeuren, maar toch…) met rechtse partijen in zee gaan. Of nog erger een rechts kabinet aan een meerderheid helpen als een soort SGP.

» Posted By Jeroen On July 31, 2012 @ 15:40

Pink Ribbon in cijfers

Respect Karin! Elke subsidiespons zal zichzelf in leven houden. Zo ook de roze spons.

» Posted By Jeroen On November 22, 2011 @ 00:07

Pink Ribbon

Je conclusie, maar eigenlijk je hele stuk, staat vol met feitelijke onjuistheden. Pure stemmingmakerij dit.

» Posted By Jeroen On November 18, 2011 @ 14:49

Kortzichtig

@Juzo: Get a life!

» Posted By Jeroen On March 03, 2011 @ 02:07

Anonymous Pharao

@Spaink
Ik hoop dat het collectief geheugen van “De Egyptenaar” nog weet hoe de democratie werkt…
De afgelopen decennia hebben de Egyptenaren echt geen democratische vrijheden kunnen genieten:

http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_modern_Egypt

Begrijp me goed, ik hoop echt dat het goed komt met Egypte en de Egyptenaren.
Ik zou ook het liefst zien dat er vrijheid van godsdienst, vergadering, samenkomst, meningsuiting, etc. komt, maar ik hou mijn adem in.
Het kan net zo goed een ommezwaai worden naar de volgende “Grote Leider”… En dat heeft alles te maken met hoe “wij” landen als Egypte hebben gebruikt de laatste eeuw.

groet,

Jeroen

» Posted By Jeroen On February 01, 2011 @ 00:03

Zit nu naar Ned. 2 te kijken naar de serie “De weg naar het Avondland”.
Het is wel typerend dat in deze aflevering de corruptie in Egypte uitgebreid aan bod komt. Eén van de Egyptenaars aan het woord roept om een “Egyptische Stalin” om de problemen op te lossen…

De hele serie: http://www.hollanddoc.nl/kijk-luister/programma/de-weg-naar-het-avondland.html

» Posted By Jeroen On January 30, 2011 @ 20:28

‘I am proud to be Egyptian today…’

@Agnes

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van de Arabische landen en vooral het Midden-Oosten dan heb ik misschien een handige leestip.

Ik heb een paar jaar geleden het boek “De grote beschavingsoorlog” van Robert Fisk gelezen. Hij plaatst e.e.a. in historisch perspectief en het heeft voor mij persoonlijk zeer verhelderend gewerkt:

http://www.uitpers.be/boek_view.php?id=1217

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/de-grote-beschavingsoorlog/1001004005567773/index.html

groet,

Jeroen

» Posted By Jeroen On January 30, 2011 @ 13:11

De vierde macht gelekt

Het zou mij niets verbazen als Maxime Jacques Marcel Verhagen er achter heeft gezeten om Bos onder druk te zetten.

Als er iemand is die je een machtswellusteling zou kunnen noemen die per definitie altijd zijn zin zal doordrijven, dan is dat onze Maxime wel. Bah!!

En ja, het zijn telegrammen van de VS, dus het CDA kan alles ontkennen.

» Posted By Jeroen On January 18, 2011 @ 22:27

Botnet

@26 Meneer Jules, ik denk dat de “Cloud” eerder weer nieuwe problemen gaat opleveren: http://www.security.nl/artikel/35589/1/Microsoft_clouddienst_lekt_adresboek_bedrijven.html

» Posted By Jeroen On December 23, 2010 @ 22:17

Anti-privacy

Tsja, ik maak me al een paar jaar bezorgd om het gemak waarmee “De Nederlander” burgerrechten opoffert aan het “Algemeen Belang” en “Veiligheid”.
Maar wat ik nog veel bedenkelijker vindt is het feit dat al deze maatregelen zo geluidloos kunnen worden ingevoerd in Nederland.
Ik bedoel, je kunt veel kritiek hebben op de VS, maar daar zijn de burgerrechten toch net even wat beter vastgelegd in de constitutie.
Het gemak waarmee hier in Nederland maatregelen worden toegepast omdat ze simpelweg technisch mogelijk zijn geworden door de voortgang van de techniek, zonder enige fundamentele discussie, is echt stuitend.

» Posted By Jeroen On September 05, 2009 @ 00:51

Licht & lucht

Ik vond het een leuke zin :)
1 zin zegt enorm veel over je denken, dat wel natuurlijk :)

» Posted By Jeroen On February 15, 2009 @ 19:36

Wie, wat, waar & waarom: cv

Ik wilde alleen even een bedankje plaatsen voor de volhardendheid tegen Scientology, en ik vind het geweldig dat deze documenten nu zo publiek blijven.

Bedankt!

» Posted By Jeroen On February 11, 2016 @ 18:47

Landmark: ‘gek van geluk’

Goh, Het wordt aardig lastig om te bepalen of je een essence training wel of niet moet doen. Zoveel voor en tegenstand. Het doet iig mij wel twijvelen of ik hier mee moet beginnen. De gevolgen die het kan hebben zijn niet te min, in een psychose raken.

Wat ik bovendien niet snap is dat de cursus tot 2 uur ‘s nachts duurt, en ze je daarna gewoon naar huis laten rijden, is dat wel veilig, en waarom moet dat zo laat? Verder las ik dat men extra weinig eten geeft, zodat je labiel wordt, wat is hiervan waar? Daarnaast lees ik dat men je helemaal afsluit van de buitenwereld. Zijn er geen pauzes tussendoor zodat je naar buiten kunt?

Ik zou de cursus graag doen om wat meer te weten te komen over gevoelens werken en hoe ik ze kan beinvloeden, maar door alle tegenstand ben ik niet meer zo zeker of ik hem nog wel wil doen…

Gr. Jeroen

» Posted By Jeroen On June 02, 2008 @ 00:04

«« Back To Stats Page