Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /htdocs/www.spaink.net/wp-content/advanced-cache.php on line 489

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /htdocs/www.spaink.net/wp-content/advanced-cache.php on line 489
Karin Spaink - Licht & lucht

Licht & lucht

Gisteravond stapte ik na ‘t werk om half zes in mijn autootje om naar huis te rijden. Voor het eerst in maanden hoefde ik de koplampen nog niet aan te doen. De zon ging goudverdronken onder, de lucht zat vol klodders koper en brons, strepen van honing en caramel, oranje en roze vlekken. Toen ik thuiskwam hoorde ik de eenden kwaken in het grachtje voor mijn huis. Warempel! De winter wijkt – het wordt godlof weer lente.

Michael, een van mijn twee zwerfkatten, was sneller van begrip. Die had ‘t de avond daarvoor al in de gaten. Hij was die hele nacht de hort op en kwam pas na een dag thuis. Hij had fijn de wijven achterna gezeten. Michael en ik worden altijd erg vrolijk van de lente.


Aantal reacties: 16

 1. ≡ 07 Feb 2009 ≡ 12:21

  Nou, dan moeten Michael en jij je toch maar instellen op een teleurstelling. Ik had ook dat Goddank, eindelijk lente!-gevoel gisteren, tot ik het weerbericht hoorde. Maar goed. Over vier weken is het maart en toch echt wel aankomende lente. Zal vanmiddag eens in het mooie Arboretum Trompenburg hier vlak bij mij gaan kijken of de toverhazelaar al in bloei staat, en of er al sneeuwklokjes zijn.

 2. url url'>Kitty ≡ 07 Feb 2009 ≡ 12:49

  Ik had gisterenmiddag ook al een lentegevoel; gelukkig gaat het komende week sneeuwen: is het gewoon weer even winter ;) (ik houd overigens niet van sneeuw, wel van koude).

 3. url url'>Spaink ≡ 07 Feb 2009 ≡ 13:31

  Joan, hier in de tuin bloeien de sneeuwklokjes al een week! En dat het weer gaat sneeuwen kan me nu niet meer schelen: de nachten worden korter, de dagen lichter. We zijn weer over het dieptepunt heen.

 4. ≡ 07 Feb 2009 ≡ 16:47

  Ja, inderdaad, de sneeuwklokjes zijn ook hier uit (op sommige plekken een beetje aarzelend) en de toverhazelaars staan in volle bloei. Ook zitten al flinke knoppen in de rhododendrons, dus goed dat er sneeuw verwacht wordt want dat isoleert een beetje bij vorst. Het wordt inderdaad gelukkig weer voorjaar!

 5. url url'>Ron C. de Weijze ≡ 10 Feb 2009 ≡ 12:43

  “Achter de wijven aan”, is dat hoe jij denkt dat mannen denken over vrouwen Karin? Of is dat hoe zij dat zouden moeten?

 6. url url'>Spaink ≡ 10 Feb 2009 ≡ 13:06

  Ron, die vraag is alleen relevant als jij denkt dat mannen katers zijn.

 7. url url'>Ron C. de Weijze ≡ 10 Feb 2009 ≡ 13:26

  Ja, danwel dat katers denken in termen van ‘wijven’.

 8. url url'>Spaink ≡ 10 Feb 2009 ≡ 14:42

  Dan heb je zelf al antwoord gegeven. Overigens denk ik niet dat mannen katers zijn, maar goed, elk zijn meug.

 9. url url'>Ron C. de Weijze ≡ 10 Feb 2009 ≡ 15:04

  Ja, wurm je er maar uit! Waarom zouden katers zo denken? Behalve dat het geen mensen zijn, heb jij ze wel menselijke gedachten toegedicht, dus wat zegt dat over jouw denken? Dus graag re-entrant #5.

 10. url url'>Spaink ≡ 10 Feb 2009 ≡ 15:28

  Ik weet niet wat (of hoe) katers denken. Ik weet wel wat ze doen.

 11. url url'>Ron C. de Weijze ≡ 10 Feb 2009 ≡ 15:53

  Goed, dan concludeer ik dat je naar analogie van het waargenomen katergedrag dezelfde projectie hebt toegepast als die je anders op de andere kunne toepast. Dat dat een andere vraag is, ben ik verder met je eens maar ik meende die stap al gemaakt te zien zijn. My mistake.

 12. url url'>Spaink ≡ 10 Feb 2009 ≡ 17:01

  Je concludeert maar een eind weg. Maar je conclusies zijn voor eigen rekening.

 13. url url'>Ron C. de Weijze ≡ 10 Feb 2009 ≡ 17:25

  Zo je wenst. Ben al weg, en een eind.

 14. ≡ 15 Feb 2009 ≡ 19:36

  Ik vond het een leuke zin :)
  1 zin zegt enorm veel over je denken, dat wel natuurlijk :)

 15. ≡ 07 Jul 2018 ≡ 21:38

  Ron,

  Was je maar een kater. Doen wat je natuur je ingeeft. Ben je verleerd. Je denkt teveel.

  Groet,

  Fritz the Cat.

 16. ≡ 08 Jul 2018 ≡ 08:26

  Nou, het is geen vrouwenonvriendelijkheid, gewoon uitdrukking vanuit haar vermakige avondrood.
  Ik ken veelste veel vrouwenonvriendelijke mannen die spreken, want dat zijn verschrikkelijkste spreuken van de aardbol, in elke vernedering wanneer er een vrouw aanwezig is.
  Ook geldt voor homo’s die soort spreken over lesbisch vrouwen. Echt niet normaal. Daar was ik ook ziedend om geweest en zelfs dove homoman in XXX werd echt zo hard van zijn huid vol gescholden DOOR MIJ ! Ik heb hem vaarwel toegezegd, klaar!

  Ach man Ron, Achter de wijven aan is niet hetzelfde als de wijf achterna gezeten, hahaha laat me niet lache……

  Nooit gedacht of ik ooit achter de wijven had gezeten, waar denk ik dan aan als ik achter de wijven aan loop??? Geen idee hoor! Als ik toevallig achter de vrouwen staat, zie ik hen wel van achteren tuurlijk, dan zeg ik weleens: Woww, wat mooi, prachtig vrouw, zo prachtig wowww!

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *