Licht & lucht

Gisteravond stapte ik na ‘t werk om half zes in mijn autootje om naar huis te rijden. Voor het eerst in maanden hoefde ik de koplampen nog niet aan te doen. De zon ging goudverdronken onder, de lucht zat vol klodders koper en brons, strepen van honing en caramel, oranje en roze vlekken. Toen ik thuiskwam hoorde ik de eenden kwaken in het grachtje voor mijn huis. Warempel! De winter wijkt – het wordt godlof weer lente.

Michael, een van mijn twee zwerfkatten, was sneller van begrip. Die had ‘t de avond daarvoor al in de gaten. Hij was die hele nacht de hort op en kwam pas na een dag thuis. Hij had fijn de wijven achterna gezeten. Michael en ik worden altijd erg vrolijk van de lente.

Author: Spaink

beheerder / moderator

16 thoughts on “Licht & lucht”

 1. Nou, dan moeten Michael en jij je toch maar instellen op een teleurstelling. Ik had ook dat Goddank, eindelijk lente!-gevoel gisteren, tot ik het weerbericht hoorde. Maar goed. Over vier weken is het maart en toch echt wel aankomende lente. Zal vanmiddag eens in het mooie Arboretum Trompenburg hier vlak bij mij gaan kijken of de toverhazelaar al in bloei staat, en of er al sneeuwklokjes zijn.

 2. Ik had gisterenmiddag ook al een lentegevoel; gelukkig gaat het komende week sneeuwen: is het gewoon weer even winter ;) (ik houd overigens niet van sneeuw, wel van koude).

 3. Joan, hier in de tuin bloeien de sneeuwklokjes al een week! En dat het weer gaat sneeuwen kan me nu niet meer schelen: de nachten worden korter, de dagen lichter. We zijn weer over het dieptepunt heen.

 4. Ja, inderdaad, de sneeuwklokjes zijn ook hier uit (op sommige plekken een beetje aarzelend) en de toverhazelaars staan in volle bloei. Ook zitten al flinke knoppen in de rhododendrons, dus goed dat er sneeuw verwacht wordt want dat isoleert een beetje bij vorst. Het wordt inderdaad gelukkig weer voorjaar!

 5. Ja, wurm je er maar uit! Waarom zouden katers zo denken? Behalve dat het geen mensen zijn, heb jij ze wel menselijke gedachten toegedicht, dus wat zegt dat over jouw denken? Dus graag re-entrant #5.

 6. Goed, dan concludeer ik dat je naar analogie van het waargenomen katergedrag dezelfde projectie hebt toegepast als die je anders op de andere kunne toepast. Dat dat een andere vraag is, ben ik verder met je eens maar ik meende die stap al gemaakt te zien zijn. My mistake.

 7. Ron,

  Was je maar een kater. Doen wat je natuur je ingeeft. Ben je verleerd. Je denkt teveel.

  Groet,

  Fritz the Cat.

 8. Nou, het is geen vrouwenonvriendelijkheid, gewoon uitdrukking vanuit haar vermakige avondrood.
  Ik ken veelste veel vrouwenonvriendelijke mannen die spreken, want dat zijn verschrikkelijkste spreuken van de aardbol, in elke vernedering wanneer er een vrouw aanwezig is.
  Ook geldt voor homo’s die soort spreken over lesbisch vrouwen. Echt niet normaal. Daar was ik ook ziedend om geweest en zelfs dove homoman in XXX werd echt zo hard van zijn huid vol gescholden DOOR MIJ ! Ik heb hem vaarwel toegezegd, klaar!

  Ach man Ron, Achter de wijven aan is niet hetzelfde als de wijf achterna gezeten, hahaha laat me niet lache……

  Nooit gedacht of ik ooit achter de wijven had gezeten, waar denk ik dan aan als ik achter de wijven aan loop??? Geen idee hoor! Als ik toevallig achter de vrouwen staat, zie ik hen wel van achteren tuurlijk, dan zeg ik weleens: Woww, wat mooi, prachtig vrouw, zo prachtig wowww!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.