Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Puck

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Veiligheid

Ik heb laatst geprotesteerd toen men mij vroeg om een kopie van zowel de voor- als de achterkant van mijn ID-kaart. Bij de afdeling vrijwilligerswerk van de geestelijke verzorging van een zorginstelling – toch niet echt een organisatie van wereldformaat.
Nou ja.. geprotesteerd: het begon met een dappere vraag in de vorm van ‘maar is dat wettelijk voorgeschreven??’. Omdat ik me vaag herinnerde dat er iets was, met ID-kaarten en het feit dat het maar onder bepaalde specifieke voorwaarden en situaties verplicht is om je te legitimeren.
Maar de mevrouw zei ‘Ja, dat is voorschrift!’, en zij klonk veel fermer dan ik me voelde. Dus ik ben afgedropen, en heb, om toch nog iets van mijn protest waar te maken, de achterkant niet opgestuurd.
Nu krijg ik geen kerstpakket. Omdat ik niet Officieel ben.
Over veiligheidsmaatregelen gesproken… want iemand zijn kerstpakket onthouden, daar red je levens mee…

» Posted By Puck On June 28, 2013 @ 03:19

Internet overal

Ik wou dat er een hacker was die zich ging richten op ongevaarlijke maar gevoelsmatig zeer bedreigende dingen.
Noem het educatief, opvoedkundig hacken. Om mensen met hun neus op de waarheid te drukken.

Dus niet de pc, de bankrekening en dergelijke. Niets waar mensen mogelijk materiele schade door krijgen.
Dat geeft een hoop verontwaardiging en woede, maar het lijkt op de lange termijn toch niet door te dringen. Lijdt hooguit tot meer (vraag om) beveiliging – terwijl dat niet het wezenlijke probleem is.

Maar de wasmachine, de tv, het koffiezetapparaat.
Als het hele huis vanuit het niets bezeten lijkt, als apparaten ‘zomaar’ zelf aan de gang gaan, dan realiseert de doorsnee burger zich misschien eindelijk eens wat het werkelijk betekent, dat overal kleine computertjes in zitten.

Het probleem zit hem m.i. precies bij Dicks vraag: ‘is het allemaal wel zo zinvol?’.
Een groot deel van de electronische toepassingen lijkt te geschieden onder het motto: ‘gewoon, omdat het kan’.
Maar dat mag helemaal nooit een reden zijn, zelfs niet eens als zodanig meespelen.
Er kan zoveel. Hagelslag op een gebakken ei. Maar dat moet je ook niet willen.

» Posted By Puck On February 20, 2013 @ 22:25

Censuur door Viva

Sinds ongeveer een jaar worden in ‘mijn’ ziekenhuis alle infusie-behandelingen op één centrale afdeling gegeven, ongeacht het type behandeling/ziekte (of dat überhaupt verstandig is betwijfel ik ten zeerste, maar dat is een tweede).
Met mijn MS zit ik maandelijks tussen patienten met Crohn, reuma, talloze neurologische aandoeningen.
En kanker. Meest nog kanker. En van alle kankers: meest nog borstkanker.
En nee, er is niets heroïsch aan. Laat staan glamoureus of roze. Grauw, is wat ik het meest aan me voorbij zie trekken. Grauw en geel en vaal. Uitgeput, opgeblazen, lusteloos. Gelaten wordt alles ondergaan, zonder enige vorm van actieve strijd.

Wel valt me op dat ziekenhuizen op een bepaalde manier, onbedoeld en ongewild, meewerken aan het geromantiseerde beeld. Niet doordat de ziekte an sich daadwerkelijk wordt geromantiseerd, maar door het fenomeen ‘protocol’ en ‘draaiboek’.
De hele ziekte en het behandeltraject is geobjectiveerd, vervat in regeltjes en schema’s.
Zodra je de diagnose binnen hebt komt de molen op gang; dan wordt je agenda overgenomen door de afdeling oncologie.
Men heeft ervaring, men weet wat er moet gebeuren, wat de grootste kans van slagen heeft.

En mèt het feit dat er een bekende aanpak is, wordt de suggestie gewekt dat dat ook een simpele, eenduidige en vooral: per definitie effectieve aanpak is.
Er wordt naar mijn idee volkomen voorbij gegaan aan de dagelijkse praktijk. Aan de patiënt zèlf, die als individu de horror van dat mooie medicatie-schema moet ondergaan.

Het is prachtig, dat de behandelmogelijkheden zo goed onderzocht en uitgewerkt zijn. Maar daarmee is het allemaal zo ‘clean’ geworden. Ogenschijnlijk schoon en fijn en eenvoudig.
Terwijl de praktijk alleen maar smerig en wreed en willekeurig is.

» Posted By Puck On October 17, 2012 @ 23:53

Hou ‘s op met dat roze!

Er blijkt een alvleesklierkanker-maand te zijn. Las ik gisteren. En een prostraatkankermaand.
Jaarlijks hangen er bovendien in ons plaatselijke ziekenhuis vreselijk blije posters in het kader van de dag van de beroerte.

Feestje!

» Posted By Puck On October 09, 2012 @ 16:22

Kiekeboe!

Waarschijnlijk heb je ergens in je leven een metaalsplinter ofzo in je oog gekregen. Je oog heeft het ding letterlijk ‘een plekje gegeven’, en nu zit er achter je oog een soort zaagmesje. Dat stilletjes heel gemeen lenzen in tweeen snijdt.
Ja, dat lijkt me het meest waarschijnlijk.

(M.a.w.: wonderlijk gebeuren, wat mij betreft onverklaarbaar en bizar.)

(Oh, en bij lezendoosje ontbreekt een n. Maar dat terzijde)

» Posted By Puck On July 14, 2012 @ 15:37

Eindelijk!

Gisteren schreef ik, geinspireerd door het Project, mijn eigen lofzang: aan de Canta, aan Karin, en aan wat de Canta mij persoonlijk heeft gebracht.
Of het trots om die Canta is, of pure onbescheidenheid: ik spam hier graag even de link naar het stukje: http://puckspodium.com/pivot/entry.php?id=4107

» Posted By Puck On June 27, 2012 @ 13:59

@1 J.A. Heitmann – Ik ken u niet en ken uw eigen capaciteiten niet, maar in het algemeen kan ik zeggen: ik moet het de gemiddelde ‘normale’ automobilist nog zien doen: zo’n beheersing in rijden.
In die zin vind ik dit zeker de naam ‘ballet’ waardig, want ook daar is feitelijk het belangrijkste de lichaamsbeheersing. En dan heb je nog van binnenuit het werkelijke contact, het gevoel van of het goed gaat of niet. Om een dergelijke ritmische, poetische beheersing over een machine te hebben: diep respect. Ik zou het niet kunnen.

» Posted By Puck On June 25, 2012 @ 22:05

De benenwagen

Wat me trouwens zelf is opgevallen is dat het reguliere autoverkeer een pesthekel aan de Canta heeft. En dat ze zich onvoorstelbaar associaal gedragen. ‘Dat autootje kan maar 45, da’s veeeel te traag, dus laat ik vooral even vlak voor dat stoplicht langsschieten, snijden, inhalen – want ik zal toch eens opgehouden worden door die rode slak vóór me’. Doodeng.
Zinloos, ook. Ben een tijdje geleden Den Haag doorgereden, hele Laan van Meerdervoort uit. Vlak voor me zat een grote snelle BMW. Letterlijk elk stoplicht – en dat zijn er nog al wat, op de LvM – stond hij voor me. Ging het op groen, dan scheurde hij ervandoor, mij ‘ver’ achter zich latend, om bij het volgende rode stoplicht mij gewoon weer direct achter zich te hebben… Snelheid maakt in de stad geen donder uit, bleek maar weer.

» Posted By Puck On May 15, 2012 @ 00:25

@edwin emanuel posse: > Nee het was een volwassen uit de kluiten gewassen man die zich doodschaamde en duidelijk geen geld had om een auto met stoerheids status te kopen die hij graag zou willen hebben

Lijkt me stug. Een Canta begint bij €12.000 – en dat is helemaal ‘kaal’, zonder voorzieningen en extra’s.
Hij mag dan wel klein en aantrekkelijk zijn, maar juist door het arbeidsintensieve productieproces relatief duur.

» Posted By Puck On May 15, 2012 @ 00:19

High-tech kwakzalverij

Aanvulling op mijn vorige reactie:
Waar het eigenlijk op neerkomt is, enigszins kort dioor de bocht: een scan is alleen zinvol bij een gerichte vraag waarop een ja of een nee-antwoord mogelijk is (en zelfs dan nog met de nodige omhaal van woorden).
‘Zijn er op grond van de scan aanwijzingen voor de aanwezigheid van aandoening X?’
En dus niet: ‘Wat voor ziekte is er op de scan te zien?’ – waar een preventieve scan op gebaseerd is.

» Posted By Puck On February 07, 2012 @ 21:28

Mijn vader heeft pijnklachten, waarvan lokaal – in het pijngebied zelf – geen oorzaak kan worden gevonden.
Ik heb vergelijkbare pijnklachten, voortkomend uit MS.
Daaruit onstond, binnenshuis, de theorie: Pucks pijn vindt zijn oorsprong in de hersenen, in het centraal zenuwsteldel. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat PaPuck ook MS zou hebben, máár: misschien kunnen we wel iets leren van dit voorbeeld; misschien komt PaPucks pijn óók wel voort uit het CZS!
Geopperd bij zijn specialist, gevraagd om een MRI.
Nee, zei de specialist. Ik kan best een MRI laten maken, maar ik heb zelf geen gerichte theorie, geen specifieke aandoening in gedachten. Dat maakt het zoeken op een MRI onmogelijk.

Ik bedoel maar.
Zelfs met een klacht en een pijn is het ondoenlijk om op een MRI iets te vinden, als je niet, letterlijk, weet waar je het zoeken moet.

» Posted By Puck On February 07, 2012 @ 21:09

Afvalbak

Het wordt ingewikkeld als, als onderdeel van de in de Vuilnisbak ontstane discussies, een vuilnisbak-waardige reactie wordt geplaatst.
Waar komt die dan? Er moet aan de reageur in kwestie wel duidelijk worden gemaakt dat zulke reacties Niet Kunnen; maar hoe weet hij (m/v) dat als de reactie al binnen de vuilnisbak was gemaakt?
M.a.w.: krijgt de vuilnisbak een eigen vuilnisbak…?

» Posted By Puck On August 16, 2011 @ 09:02

Kopzorgen

Ik beschouw mezelf als zeer gelovig, en draag daarom een kettinkje met een ‘geloofssymbool’.
Maar ik beschouw mijn geloven ook als strikt persoonlijk, en absoluut geen onderwerp van gesprek. En dus draag ik mijn kettinkje altijd onder mijn kleding.
In die zin kan je mijn niet-dragen dus zien als ‘het publiekelijk tentoonspreiden van persoonlijke overtuigingen.’.

Als dat niet zou mogen, worden regels dan per persoon bepaald? Word ik verplicht om mijn kettinkje open en bloot te dragen, om maar niet publiekelijk tentoon te spreiden dat mijn persoonlijke overtuiging is dat geloof een privé kwestie is…?

» Posted By Puck On March 24, 2011 @ 21:53

Strijden tegen kanker

In reactie hierop:

Daarnaast vergeet Verdonck dat al jaren geleden bekend werd dat depressie juist een neveneffect kan zijn van een lichaam in strijd. [etc.]

– deze link: http://en.wikipedia.org/wiki/Sickness_behavior

» Posted By Puck On August 09, 2010 @ 13:49

Wie is U?

Link binnen xs4all doet het niet. De bestellink, aldaar, bedoel ik. Waar je als klant gratis het boekje kan bestellen. http://www.xs4all.nl/overxs4all/tnty/
Weet jij raad? Of een niet-404?

» Posted By Puck On May 20, 2010 @ 00:45

Middenoor

Wat is ‘klaren’ precies? Is dat heel hard blazen met je neus en mond dicht, tot je oren ‘ploppen’?
Dat doe ik regelmatig, namelijk. En ik stop niet bij de plop: ik ga door tot de lucht die niet door mijn dichte neus en mond kan door mijn oren piept, en ik heel heel duizelig word. Het is een kortdurende hel maar het helpt, hoe vreemd dat ook klinkt, als ik weer eens last heb van een band om mijn schedel en draaiduizelingen. Doe-het-zelf-ostheopathie.
Maar als je daar oorontsteking van kan krijgen moet ik er misschien toch eens mee ophouden…

» Posted By Puck On February 28, 2009 @ 21:55

Gezocht Gevonden: Tantrance 3, 4, 5, 7 en 8

De openbare bibliotheek Amsterdam heeft in elk geval al Dl. 3, 4 en 5:
http://zoeken.oba.nl/result.asp?cmd=find&q=tantrance

» Posted By Puck On January 04, 2007 @ 19:20

Veiligheid is niet het hoogste

Uit één van de reacties op Skenazy’s blog: “Unfortunately, I got ratted on one day when I let my 7-year-old walk three blocks to the grocery store. The DSS has unchecked power in this state. If they decide you’re being a bad mom, they can take your kids – no judge, no warrant, nothing. I talked my way out of trouble – I was put on warning – but it’s still on my record in the DSS files, six years later, as I recently found out.”

Hetgeen me heel wat meer angst aanjaagt dan het idee van het reizende kind zelf.

» Posted By Puck On April 25, 2008 @ 22:26

Twee jaar verder

Ik sluit me, enigszins, aan bij de vraag van Jackieline. Ken je die ‘verslaving’ niet uit je MS-tijd? Op een hele dubbele manier blij zijn dat je een schub _hebt_, omdat je dan niet steeds bang hoeft te zijn dat je er één _krijgt_? Da’s in wezen ook een soort verslaafd zijn aan je ziekte.

Heeft niets te maken met orenmaffia, wel met angst, zoals hierboven ook werd gezegd. The higher you climb, the harder you fall. Dicht bij de grond blijven, en in dit geval: dicht bij de ziekte blijven, is verreweg het veiligst. Maar of veilig je ook een leuk leven geeft…. ik ben de laatste om dát te zeggen…

» Posted By Puck On March 24, 2008 @ 00:40

Jesus Camp

Henk: de link is inmiddels wèl aanklikbaar, en werkt bij mij prima. Tijdelijke onbereikbaarheid, denk ik.

Op zoek naar de Engelse versie van de door de Tirza gequote ‘Dear Dr Laura’-brief vond ik nog een aardige aanvulling:

We all agree that marriage is for procreation only. Therefore don’t you think that in addition to homosexuals, infertile persons, men with vasectomies, and others should be barred from marrying?
(Hier: http://zefrog.blogspot.com/2005/01/who-do-they-think-they-are.html )

» Posted By Puck On May 17, 2007 @ 15:21

Karin, de link naar de JesusCampers-blog werkt niet. Je bent een href-je vergeten in de source; er staat nu a http=”www”, etc, ipv a href=”http//”, etc.

Voor Henk: de nu onklikbare link is http://www.jesuscambers.com

» Posted By Puck On May 16, 2007 @ 15:19

Lost

Ik durf het bijna niet te zeggen…. maar gisteren was de laatste aflevering vóór de zomerstop. Vanaf vrijdag a.s. is er om 21.30 ‘The Nine’.

» Posted By Puck On May 05, 2007 @ 14:10

Neuzen

Een maand of twee na mijn eerste pred.kuur vroeg ik aan de neuroloog, wat huiverig want ik voelde toch enige gene: ‘kan het zijn dat de prednison effect heeft op mijn menstruatiecyclus, zó lang…?’ Nog nooit van gehoord. Maar, gaf hij toe: het was ook niet iets waar hij zijn patienten rechtstreeks naar vroeg.

Nog wat maanden later vroeg ik mijn gynaecoloog waar mijn vreemd verstoorde cyclus vandaan kon komen. Stress… maar ik had al jaren stress… zou dat nú ineens..? Ik maakte me wat zorgen. Nonsens, geen enkele reden tot zorg. Ik had immers een prednisonkuur gehad, en ‘iedereen wist’….!

Alleen binnen een beperkt – of gericht – vakgebied, blijkbaar.

Ik zou zeggen: vraag eens na wat de ervaring van bijvoorbeeld dermatologen is. Ben benieuwd of zij hier wèl meer over weten.

» Posted By Puck On April 27, 2007 @ 03:53

Zelfmoord nadoen

> Dat er altijd, altijd, altijd een alternatief is voor zelfdoding.

Kletskoek. Aan sommige omstandigheden is niets te veranderen. En sommige omstandigheden zijn niet te verdragen (waarbij men ‘omstandigheden’ breed mag trekken: omgevingsfactoren, innerlijke factoren, gebeurtenissen).

» Posted By Puck On March 16, 2007 @ 20:02

Misbruik in First Life

Of het volwassenen onderling zijn of niet: ik blijf het eng vinden.
Het is dan wel geen kinderporno, het blijft pedofilie.
Hetzelfde geldt voor virtuele, quasi-‘kinder’porno: porno met op de computer gemaakte ‘kinderen’. Natuurlijk, voor het maken van de porno worden geen kinderen misbruikt – maar evengoed verlustigt men zich aan het beeld van een kind dat seks heeft.
Ik geloof niet zo in de theorie dat een pedofiel op die manier zijn verlangens veilig kan uitleven. Volgens mij houdt het die gevoelens in leven en maakt het ze alleen maar groter, waardoor de stap naar echt, live, misbruik veel kleiner wordt.

» Posted By Puck On February 28, 2007 @ 01:48

Zeerover beha

Wat ik grappig vind is dat de eerste beha veel mooier is geworden :)
Doet het bandje geen pijn bij het litteken? Ik heb standaard al regelmatig striemen en ‘beurse’ plekken van mijn beha’s, en dat is zonder amputatie of andere (operatie)littekens..
Heb je ook gekeken of dit ook te doen is met sportbeha’s en andere ‘saaie witte dingen’? Mijn beha’s zien er, wat betreft design, een stuk eenvoudiger uit, maar lijken in hun constructie veel gecompliceerder dan jouw voorbeelden.

» Posted By Puck On February 25, 2007 @ 01:36

Haar, on the move (2)

3 Centimeter in 4 maanden tijd, dat vind ik zo traag nog niet hoor.
Hoofdhaar groeit gemiddeld 1 cm. per maand; gezien het feit dat je hele stofwisseling een enorme optater heeft gehad, vind ik eigenlijk dat je het nogal netjes doet. En het staat je prachtig!

» Posted By Puck On February 11, 2007 @ 22:41

«« Back To Stats Page