Lost

Een van de weinige prettige dingen aan de chemo was dat ik dan tijden in bed lag en eindeloos series keek. Door internet was ik god zij geloofd en geprezen niet van de televisie afhankelijk, want ik had geregeld lange slapeloze nachten te vullen en de tv biedt in de nachtelijke uren niets dan Aircrash Investigations en nulzessex. Dankzij internet heb ik zes seizoenen Gilmore Girls gezien, drie seizoenen The L-Word (hoe toepasselijk: in seizoen drie gaat Dana dood aan borstkanker), anderhalf seizoen The 4400, twee seizoenen Desperate Housewives en Grey’s Anatomy, en alle tot dan toe uitgezonden afleveringen van Lost teruggezien. Later kwamen House en Heroes daar nog bij. Omdat ik al die series nu nog volg heb ik een redelijke tv-verslaving aan mijn kanker overgehouden :)

Lost wordt steeds complexer. Soms denk ik dat de schrijvers er een eind op los verzinnen, maar de aflevering van afgelopen woensdag (‘The Brig’) was er weer zo een waarin allerlei lijntjes verrassend bij elkaar komen en ‘t verhaal prachtig kantelt en keert. Heel knap. Als de serie ooit afgelopen is, neem ik een week vrij en ga ik alle afleveringen achter elkaar nog ‘s zien – liefst zonder chemo erbij, dat wel.

Lucia – met wie ik dan Lost van A tot Z ga doen – wees me op Lostpedia, een wiki geheel gewijd aan Lost. Niet alleen bevat-ie uitgebreide beschrijvingen en transcripties van alle uitzendingen, ook wordt er fors gediscussieerd (zie onder ‘Discussion’) en getheoretiseerd (zie onder ‘Theories’). Inmiddels ben ik evenveel tijd zoet met het kijken naar Lost als met het lezen over Lost.


Aantal reacties: 15

 1. ≡ 05 May 2007 ≡ 14:10

  http://www.youtube.com/watch?v=sjJwfU8hlWw
  mooi nummer uit Lost.
  een vriend zegt altijd dat ie aan me moet denken bij deze ‘clip'”

 2. url url'>Spaink ≡ 05 May 2007 ≡ 14:10

  Sweet indeed :)

 3. url url'>Spaink ≡ 05 May 2007 ≡ 14:11

  De laatste aflevering van Lost? Nope. Ja in Nederland, wellicht – maar het seizoen is nog niet af. The Brig werd afgelopen woensdag in de US uitgezonden (NL is nog niet zover) en dat was aflevering 19; het seizoen loopt door tot 22. Nog drie te gaan!

 4. ≡ 05 May 2007 ≡ 14:10

  Ik durf het bijna niet te zeggen…. maar gisteren was de laatste aflevering vóór de zomerstop. Vanaf vrijdag a.s. is er om 21.30 ‘The Nine’.

 5. ≡ 06 May 2007 ≡ 14:11

  Als je nog meer TV-wilt (liefst zonder chemo), dan kan ik je “The Wire” aanbevelen. Kwaliteits TV over de strijd tussen drugsrunners en de politie, en corruptie aldaar en nog veel meer. Het is een lopend verhaal, speelt in Baltimore en er zijn 4 seizoenen zover, en nog een op komst. Verkrijgbaar op DVD en elsewhere.

  Ik ben ook een Lost verslaafde, die serie kan werkelijk alle kanten op gaan, en doet dat ook regelmatig. Het eerste seizoen was het beste, natuurlijk, maar nu beginnen eindelijk de stukjes een beetje in elkaar te passen.

 6. ≡ 06 May 2007 ≡ 14:11

  Ja…. en nou heb je het verklapt! Ik heb seizoen 3 van de L-word nog niet gezien. Grrrr.

 7. url url'>paink ≡ 06 May 2007 ≡ 14:11

  Friek, sorry — maar ondertussen is seizoen 4 van The L-Word al klaar en het tragische (en verhaaltechnisch absurde) lot van Dana is gemeengoed geworden…. Mare, ja The Wire ligt inmiddels klaar :)

 8. ≡ 09 May 2007 ≡ 14:11

  Altijd leuk om meer Nederlanders tegen te komen die van goede shows houden en zich niet laten stoppen door het feit dat deze nog niet op TV zijn hier. Hoera voor Heroes :) Mogelijk zijn Battlestar Galactica (vooral het eerste anderhalve seizoen), Dead Like Me en Carnivale ook naar uw smaak.

 9. ≡ 15 May 2007 ≡ 14:11

  Inderdaad leuk om te lezen dat je die tijd onder andere bent doorgekomen door die tv series te kijken. Ikzelf ben er ook fan van en heb alle hierboven genoemde series gezien (en nog veel meer :). Vooral House lijkt me grappig in een periode dat je regelmatig met dokters te maken hebt :)

  Vroeger had ik een publieke ftp server via irc waar je van al die series alle seizoenen kon downloaden, maar na 2 brieven van de MPAA aan UPC werd het een beetje onvriendelijk…

  Battlestar Galactica vind ikzelf de beste SF serie. Carnivale is geniaal maar wel een heel apart genre, je moet er van houden. Heel donker. Kwa (realistische) actie blijft 24 toch wel de absolute topper, en Heroes is uiteraard ook hardstikke tof.

 10. ≡ 16 May 2007 ≡ 14:12

  En zojuist heb ik de allerlaatste aflevering van de gilmore girls gezien… het doet bijna pijn want o wat was het geweldig en wat jammer dat het over is. Maar ach, kan nog even terugblikken op net5 ;)

 11. url url'>Spaink ≡ 16 May 2007 ≡ 14:12

  Mtine, ja ik heb ‘m ook net vanmiddag gezien. Heel erg jammer dat ‘t over is maar Rory werd groot en dat ‘t goed zou komen tussen Lorelei en Luke zagen we ook allemaal aankomen. Good things never last :)

 12. ≡ 17 May 2007 ≡ 14:12

  Karin, je hebt helemaal gelijk! Bovendien ben ik ook over het einde van Sex and the City heengekomen, dus ik denk dat het wel goed komt met mij ;)

 13. ≡ 21 May 2007 ≡ 14:12

  Mag ik een domme vraag stellen en vragen waar je dit dan bekijkt op internet? Is er een soort uitzending gemist voor Amerikaanse series???

 14. url url'>Spaink ≡ 21 May 2007 ≡ 14:13

  Marlou, ik download wel ‘s wat via Bittorrent. Verder hadden vrienden veel voor me gedownload.

 15. ≡ 23 May 2007 ≡ 14:13

  OK! dat vind ik ongelofelijk ingewikkeld, dat soort dingen. Zulke vrienden moet je in ere houden ;-))!

  Ik had even hoop dat je het gemakkelijk zo even kon bekijken. Overigens begint Gilmore Girls binnenkort weer, maar ik begrijp dat je alles al gezien hebt?

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *