Cyborgs, continued

elektronisch dierHet thema cyborgs boeit me nog steeds mateloos. Vandaar dat ik zeer verrukt was over de films van Floris Kaayk. Hij maakte een filmpje over een nog vrijwel onbekende ziekte, Metalosis maligna, waarbij implantaten in het menselijk lichaam oncontroleerbaar gaan woekeren. Voorts heeft hij een korte documentaire gemaakt over nieuwe insectensoorten die zich hebben ontwikkeld op oude, verlaten bedrijfsterreinen: The order electrus.

Author: Spaink

beheerder / moderator

9 thoughts on “Cyborgs, continued”

  1. Bah, wat Eng. Het doet me aan die machine/vlieg/mens mash-up denken aan het einde van The Fly (met Jeff Goldblum). Dat is wat ik me bij het begrip “cyborg” voorstel: een monsterlijk mashup dat gevaarlijk maar lijdzaam langzaam naar me toekruipt en me smeekt om hem in godsnaam maar snel af te maken. Geen wonder dat-ie de loop van het geweer Geena Davis oppakt en dat tegen zijn hoofd zet: “Knal me maar neer”, wat ze ook doet, en vervolgens in huilen uitbarst, zo te zien eerder van opluchting dan van enig overgebleven medelijden met haar niet meer te herkennen geliefde.

    Ik heb als klein ukkie nog nooit zulke nachtmerries gehad als door die scene. De BBC presentator zei: “Think of someone you love during that last scene” maar ik was zo bang geworden, zelfs de kots van de walging bleef me in de keel steken. Dus cyborgs? Mij niet gezien. Ik ben eerder Geena Davis met een volgeladen geweer, voor het geval zo’n monsterlijk mash-up zoutzuur over me heen braakt of (in zijn meer robotische gedaante) mij probeert te elektrocuteren of allebei. Cyborgs zijn ENG!

  2. Jim, op Warwick heb ik het niet zo. Hij is van de school die ‘mind over matter’ combineert met praalzucht (‘kijk ‘s wat ik kan/durf!’).

    Volgens mij zijn cyborgs niet zo spectaculair. Cyborgs zijn gewoon mensen met plastic hartkleppen, met een ingebouwd nieuw organisch hamer en aambeeld, mensen met verse lenzen, met pacemakers. En als we ‘t over de sci-fi cyborg hebben, zijn Pris (Daryl hannah) uit Blade Runner en Arnie in Terminator II mijn favorieten.

  3. Whaha ik denk niet dat het mogelijk is om Cyborgs de mens te laten vervangen maar wel dat ze kunnen bestaan,, het zou vast wel leuk zijn met van die Cyborgs die naar ons luisteren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.