Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Plamoen

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Prijs

Sinds wanneer mogen vrouwen vrij denken? ;-) Proficiat!

» Posted By Plamoen On August 24, 2015 @ 19:37

Het nieuwe delen

Die Saoudische prins zit in ieder geval niet als een Dagobert Duck boven op zijn geld, maar stopt het weer terug in de samenleving.

» Posted By Plamoen On August 02, 2015 @ 10:37

Sociaal

Heb gisteravond de bewuste uitzending van De Monitor bekeken. Daar zakte werkelijk mijn broek van af. De sociale dienst helpt, door geen rekening te houden met de context waarin activiteiten plaatsvinden, effectief de wederkerigheid om zeep. Dat zal je eigenwaarde goed doen, dat je niks meer ongedwongen en onbezoldigd voor een ander mag doen. Het maakt onze samenleving gelijk ook een heel stuk socialer!

Wat me ook deed steigeren is dat Oma Diane nu al haar activiteiten binnen haar sociale context aan de sociale dienst moet doorgeven. We zijn doorgeslagen van het tellen van tandenborstels naar een systeem dat uitkeringsontvangers dwingt tot het blootgeven van hun sociale structuur. Om het maar even op z’n plat Amsterdams te zeggen: zijn we nu helemaal van de pot gerukt?

» Posted By plamoen On March 07, 2015 @ 10:44

Geldgat

Dit is de nieuwe vorm van oorlog voeren. Landen financieel verzwakken door gezonde bedrijven leeg te roven. We bestrijden elkaar sinds wo2 niet meer met metaal wapengekletter, maar met klinkende munt.

» Posted By Plamoen On February 01, 2015 @ 11:59

Opvlieger

Wederom: brr! Doet me trouwens denken aan een onlangs gelezen artikel over alle persoonlijke gegevens bij de Belastingdienst, die via achterdeuren op plaatsen komen waar ze eigenlijk niet horen (volgens mij van De Correspondent, maar weet het niet meer zeker).

» Posted By Plamoen On October 12, 2014 @ 11:32

Wens

De Destructieve Drie…

Al deze taalspitsvondigheden zijn typerend voor managementspraak. Youp van het Hek heeft het over ‘jeuktermen’, daar sluit ik mij bij aan. Noem gewoon man & paard.

» Posted By plamoen On August 28, 2014 @ 09:56

Geldpest

Het eerste symptoom van geldpest is verhoging, de zgn. goudkoorts :-)

» Posted By Plamoen On August 21, 2014 @ 10:17

Man cave

Schepperdeschep! Geef je het nog een verfje ook?

» Posted By Plamoen On July 24, 2014 @ 14:45

Theater

@Janus (13),

nieuwe vorm van biologische oorlogvoering ;-)

» Posted By plamoen On May 02, 2014 @ 23:11

Bijna iedereen gaat op kousevoeten door die poortjes. Lekker fris. Er zweeft me dan altijd een beeld voor de geest dat de mensheid ooit ten onder zal gaan aan voetschimmels.

Je mag trouwens weigeren door zo’n scanner te gaan, maar dan krijg je schijnbaar wel ‘100%-controle’, d.w.z. een gehandschoende vinger in je intieme openingen (zie http://www.nrc.nl/nieuws/2014/04/19/bodyscanners-zo-gaat-het-op-schiphol/).

Ik vlieg elk jaar een keer naar Oslo, maar heb gelukkig nog nooit door zo’n scanner gehoeven. Hopelijk blijft die vernedering me in de toekomst ook bespaard..

» Posted By plamoen On May 02, 2014 @ 10:42

Echte aandacht

Over de uitputtingsslag van levensverlenging: dit grenst aan het thema van het boek “Tumult bij de uitgang. Lijden, lachen en denken rond het graf” van Bert Keizer, besproken bij Boeken afgelopen 29-12: http://boeken.vpro.nl/televisie/boeken/2013/29-december.html

» Posted By plamoen On January 10, 2014 @ 13:23

Deal

Het RIVM roept dat e-sigaretten slecht voor de gezondheid zijn, maar hoe is dat in vergelijking met conventionele tabaksprodukten?

Dat ze een vorm van controle gaan invoeren om de kwaliteit van de e-sig te kunnen waarborgen juich ik alleen maar toe.

» Posted By plamoen On November 28, 2013 @ 13:49

Nu, de knuppel is nu goed in het hoenderhok, zie het bericht op de site van de NOS. Laten we hopen dat men het gezond verstand blijft gebruiken.

» Posted By plamoen On November 28, 2013 @ 10:03

Verbod op gezond

Vallen nicotinepleisters of -kauwgom eigenlijk onder de geneesmiddelenwet?

Als niet-roker vind ik het een OK uitvinding, niet alleen voor mezelf (want rook niet meer mee), maar vooral voor de (verstokte) rokers. Er zou wel een vorm van controle moeten zijn op de verschillende stoffen die erin worden gestopt, om narigheid te voorkomen.

En zuiver uit nieuwsgierigheid: zijn ze er ook al met taurine of guarana?

» Posted By plamoen On September 26, 2013 @ 23:10

In de wolken

Zit er echt alleen maar nicotine in? Van sigaretten dachten we ook lang dat daar alleen maar tabak in zat… En heb je ze ook met methol of frambozensmaak?

Maar evenzo wel een verbetering!

» Posted By plamoen On September 18, 2013 @ 21:31

Achtervolgd door prullenbak en wc

Een grote diepvriestas eromheen helpt wellicht ook..

En anders je mobiel uitzetten. Alleen vervelend dat je niet weet waar en of je gevolgd wordt. Brrr!

» Posted By plamoen On August 16, 2013 @ 11:59

Kweekvlees

Het nadeel is inderdaad dat een eiwitburger tamelijk structuurloos is (kleffe hap). Kweekvlees heeft het voordeel uit spiercellen te bestaan. De naam is trouwens wel enigzins misleidend; “vlees” is weefsel, terwijl we feitelijk met één type cellen van doen hebben (zonder vliezen, vetcellen, bindweefsel, etc.)

» Posted By plamoen On August 11, 2013 @ 23:09

Om spiercellen te kweken heb je voedingsstoffen nodig. Ik vraag me af waar de benodigde aminozuren vandaan zijn gekomen. Stiekem toch uit meelwormen?

Het is mooi dat het kan, maar het lijkt me wat omslachtig. Eerst eiwitten hydrolyseren, om vervolgens de vrijgekomen aminozuren weer door spiercellen te laten omzetten tot eiwitten. Kunnen we niet gewoon een “eiwitburger” maken uit meelwormen of andere insecten?

» Posted By plamoen On August 09, 2013 @ 11:47

Registratie

Sluit ik mij bij aan. Een filter is slechts symptoombestrijding; al wat niet welgevallig is wordt hiermee onder het kleed geveegd.

@2. Frank
Zou je ook censuur kunnen verwisselen met kinderbescherming?

» Posted By Plamoen On July 23, 2013 @ 20:12

Jacht

Tijd voor een volgende feministische golf: mannen die hun ego oppeppen met wat voorheen als “typisch vrouwelijk” werd beschouwd. En dan moeten vervolgens de vrouwen deze mannen op hun beurt weer woest aantrekkelijk gaan vinden, anders is het gauw bekeken.

Gaat nog wel even duren, ben ik bang..

» Posted By plamoen On July 17, 2013 @ 23:16

Wantrouwen

Dat er werd afgeluisterd viel te verwachten; de technische mogelijkheden zijn er, dus die worden gebruikt ook. Wel ronduit schandelijk dat de overheden doen of hun neus bloedt.

Overigens, las zojuist een artikel in de Noorse krant Aftenposten over hoe je je kunt beschermen tegen afluisteren (voor degenen die het lezen kunnen uiteraard).

» Posted By plamoen On June 19, 2013 @ 16:15

Opruimen

Mooi gezegd. En herkenbaar. Opruimen werkt heilzaam.

» Posted By Plamoen On May 07, 2013 @ 14:17

Onzin

Persoonlijke conversaties in het openbaar, ach, zolang ze de voor mij direct relevante zaken maar niet overstemmen. Of in de stiltecoupé plaats hebben. Of elders waar zwijgen sociaal gewenst is. Call me old-fashioned, maar ik voel me nog altijd niet geheel op mijn gemak als een wildvreemde mij in zijn ‘personal bubble’ vangt.

» Posted By Plamoen On March 21, 2012 @ 09:24

Stiekem

Dat je nog maar een oude vrouw mag worden! ;-)

Herkenbaar verhaal; ik zie de soortgelijke worsteling van mijn moeder. Waar ze thans nog mee zit is dat haar overgebleven borst voor twee groeit (jawel, van cup D naar G) en ze is al zo tenger. Maar ze durft weer naar de toekomst te kijken.

» Posted By Plamoen On March 20, 2012 @ 09:33

«« Back To Stats Page