Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /htdocs/www.spaink.net/wp-content/advanced-cache.php on line 489

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /htdocs/www.spaink.net/wp-content/advanced-cache.php on line 489
Karin Spaink - Man cave

Man cave

Voor vaderdag heb ik van MeisjeMax een heuse workmate gekregen. (Voor die tijd kwam ik niet verder dan een bankschroef, vastgeklemd op een wankele keukenplank.) Bij gebrek aan ruimte staat de workmate in de keuken, dus tegenwoordig is dat mijn man cave. Kijk, hier de workmate, buiten, omdat het prachtig weer was. Daaronder MeisjeMax die belangstellend kijkt wat ik allemaal doe. Ze blijft trouwens heel dapper op een tuinstoel liggen terwijl ik pal naast haar boor, zaag en schaaf.

MeisjeMax en ik waren nu kortom klaar voor het echte werk! Het ging een goede vape stand worden. Momenteel staat de hele handel in twee plexiglas houders, maar a) die worden te klein en b) het glimt allemaal nogal.

Model getekend. uitgezet op millimeterpapier, hout gekocht, tekening uitgezet, met speedboor gaten geboord in de blokken hout. Nu, dat was geen succes: aangezien ik niet altijd loodrecht boor, stond alles er schots en scheef in. Bovendien oogde het allejezus massief:

(Ja, ik dacht: ik zet de mislukkingen er ook maar bij. Wel zo eerlijk.)

Plan 2. Geen hout, maar twee triplex plaatjes. Eentje als ‘vloer’, en eentje met gaten een paar centimeter hoger. Was ook geen succes: dat triplex versplintert onder je ogen.

Plan 3. Op advies van de lokale houthandel: MDF. Eerst maar eens een drip tip houder uitgeprobeerd, niet met speedboren maar gewoon met een houtboor. En jawel, dat lukte!

Dan nu op voor het serieuze werk. Tweeëndertig gaten van 24mm in een stuk mdf van 25 x 13 cm:

Daarna alle randjes bijgeschuurd, en her en der een oneffenheid weggewerkt met de Dremel. Daarna: vier kleine gaatjes geboord op de hoeken, schroefjes erin, en een messing verbindingsstukje ertussen geschroefd. En toen was-ie klaar:

En zo staat-ie nu:

(De achterste 16 gaten, waar de liquid in staat die bij de mods ervoor horen, moeten nog iets worden opgeboord. 24 mm blijkt te klein te zijn voor bijna alle flesjes.)

Volgende klus: hetzelfde, maar dan in vurenhout :)


Aantal reacties: 14

 1. ≡ 21 Jul 2014 ≡ 17:13

  en dan ook op http://www.instructables.com/ zetten

 2. ≡ 21 Jul 2014 ≡ 19:21

  Vurenhout is relatief goedkoop. Gemakkelijk bewerkbaar maar is zeer vocht gevoelig. En pas op voor noesten in het hout die kunnen er zo uitvallen. Het is geen duurzaam (naaldboom)hout. Het vereist een deklaag(verf, beits, impregnatie) voor een langere levensduur.(Wikipedia)
  Succes Karen.

  Wat betreft die mislukking als dat met de hand is geboord zonder enig hulpstuk. Vind ik het knap gedaan. Alleen voor het oog(kniesoor) valt het rechtse wat uit de toon. Maar dat doet niets aan het geheel(samenhang) af. Het is wel ambacht en geen fabriekseenheid. Oefening baart kunst.
  (Trouwens met wat houtvuller kun je dat scheve gat waterpasmaken als je het noodzakelijk acht. Ik zelf zou het niet doen. Zo heb je een uniek voorwerp ;-) )

 3. url url'>Spaink ≡ 21 Jul 2014 ≡ 23:04

  Wijzij: ja, alles is uit de hand geboord, zonder boorstandaard. Nu is een béétje scheef niet erg, maar als je twee rijen van 12 mods neerzet en niks staat recht, wordt het wel erg rommelig…

 4. ≡ 21 Jul 2014 ≡ 23:04

  Veel werk, dat stoppen met roken ;)

 5. url url'>Spaink ≡ 22 Jul 2014 ≡ 00:59

  Aan roken houd je alleen maar een asbak met peuken over. Dit is aanzienlijk leuker, Henk2 :)

 6. ≡ 22 Jul 2014 ≡ 10:47

  Ik heb wel eens gehoord dat mensen die eenmaal op dampen overgestapt zijn daarna dat ook gaan minderen, maar op de één of andere manier krijg ik niet de indruk dat jij dat van plan bent. ;-P

 7. ≡ 22 Jul 2014 ≡ 23:50

  je hebt het tot ware hobby verheven :)

  wat heft meisje max een leuk wit vlekje op haar neusje
  en wat aardig dat je dat van haar kreeg op vaderdag
  leuk haar weer eens te zien…

 8. url url'>Spaink ≡ 23 Jul 2014 ≡ 15:05

  Inez @ 6: I ben het niet van plan, nee… Anderzijds: ik was ook niet van plan om te stoppen met roken, en dat gebeurde zomaa ineensr. Dus wie weet.

  Thian @ 7: Vreselijk lief van Max he? Van haar eigengespaarde zakgeld!

 9. ≡ 24 Jul 2014 ≡ 14:45

  Schepperdeschep! Geef je het nog een verfje ook?

 10. url url'>Spaink ≡ 24 Jul 2014 ≡ 16:05

  Plamoen: nee, want dit is maar een proefje. de echte wordt van hout, en die gaat in de lak of in de lijnolie.

 11. url url'>knutselsmurf ≡ 29 Jul 2014 ≡ 21:50

  Ik herken mezelf weer helemaal. Ik ben al een tijd bezig iets groots en meeslepends te maken. Gewoon in de woonkamer, natuurlijk, waar anders ?
  Verstandige mensen zouden zoiets doen in een van de vele openbare werkplaatsen in Amsterdam, maar dan ziet iedereen het, en dat is niet de bedoeling.

  Iets anders, over MS : weet jij waarom je zo mager bent ? Ik vroeg het aan mijn neuroloog, en die vroeg of ik het zelf wist.
  Zelfbediening is te ver doorgeschoten, naar mijn idee.

 12. url url'>Spaink ≡ 29 Jul 2014 ≡ 22:08

  Knutselsmurf: Publieke werkplaatsen zijn aardig, maar thuis van alles kunnen doen is rettiger… En ik ben altijd dun geweest, ook voor de MS.

 13. ≡ 17 Aug 2014 ≡ 16:21

  als ik iets wilde maken moest dat ook meteen
  ook al was het midden in de nacht,
  dan werd het wel uitgetekend en met grof geweld gewacht tot het
  accpetabel was

  en je aanleg voor je gewicht zit voor een deel in je genen

 14. ≡ 17 Aug 2014 ≡ 16:25

  vreselijk lief van max…

  mijne leggen meestal andere digen voor me neer :)
  ze gaan ook een spaarpotje krijgen lijkt me goed :)

  al wordt er nl voor ons gespaard
  vanmorgen toen ik wakker werd lag mijn meisje op mijn rug te snorren

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *