Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Mien

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Argwaan

Hoi Karin,

ja, ik weet dat de wetenschap zo werkt, maar ik verbaas me toch regelmatig hoe wetenschappers van mening kunnen verschillen. Hoe onderzoeksuitkomsten kunnen verschillen..vandaar dat het bij mij de indruk wekt dat er ook een stuk ´geloven´ bij komt kijken.

Geloven dan natuurlijk wel op basis van een wetenschappelijk onderzoek..

Mijn vader zegt wel eens ´wat lees je regelmatig onderaan een wetenschappelijke publicatie?` en dan volgt er iets van……dat moet nader onderzoek uitwijzen..

Ikzelf denk ook dat de medische wetenschap veel wéét, maar ook nog heel veel niet…

» Posted By Mien On July 06, 2010 @ 20:29

Even een vraagje/opmerking, volgens mij gaat het om het dotteren/stent plaatsen in een ADER (en niet in een slagader)

Ik ben zelf ook terughoudend (laat me sowieso de kop niet gauw gek maken) maar moet eerlijk zeggen dat ik wel enige logica in de Zamboni theorie zie.

Als een van de grootste afvoerende vaten vernauwd is, dan kan ik me namelijk wel voorstellen dat dit consequenties heeft, in de zin van ophoping van stofjes (niet perse ijzer) en misschien ook wel in de zin van minder goede doorbloeding/stuwing waardoor misschien schade op kan treden.

Zeker weten doe ik dat natuurlijk niet. Ik geloof ook niet perse dat MS bij iedereen dezelfde oorzaak heeft, misschien spelen er wel meerdere factoren (denk ik) vooral omdat de verschillende behandelingen bij de een wel aanslaan en bij de ander niet (aanslaan in de zin van vermindering van shubs/klachten)

Wat ik wel merk dat het in de wetenschap ook vaak neerkomt op waar de wetenschapper in GELOOFT.. (eigenlijk is geloofsschap misschien een beter woord) zoveel onzekere factoren, zoveel onderzoeken die elkaar soms faliekant tegenspreken…

Als patient zit je soms in een moeilijk parket als je terecht komt bij een arts die een andere ´overtuiging aanhangt´ dan jijzelf..

Ik denk dat de theorie van Zamboni een onderdeel kan zijn in de behandeling van MS, natuurlijk is meer onderzoek nodig, een onderzoek met 20 personen, zoals in het VU werd gedaan, maakt op mij niet veel indruk…

Of MS een auto immuun aandoening is, daarover zijn ook weer twijfels zie de posting van prof de keyser http://tinyurl.com/38kty3s

Kortom helaas geen genezing voor mensen met MS, maar het zou me niet verbazen als de CCSVI theorie een onderdeel kan zijn in de behandeling, in de toekomst (ik wacht voorlopig af wat de resultaten zullen zijn van uitgebreider onderzoek)

Goed weekend! Mien

» Posted By Mien On July 03, 2010 @ 18:12

Julianna

Hier nog een FAN!
Goed weekend!

» Posted By Mien On March 13, 2010 @ 12:04

Potje poepen

hmm, ik snap deze manier van onderzoeken niet, vooral als er secuurder testen zijn die tumorstofjes (M2 PK) in ontlasting aan kunnen tonen, alleen een occult bloedtest lijkt me inderdaad te algemeen..

Ik heb ooit een colonscopie ondergaan, dat is echt geen onderzoek waarvoor een narcose nodig is, het is natuurlijk wat genant en minder plezierig, maar heel pijnlijk vond ik het niet. Daarmee bedoel ik niet dat ik vind dat iedereen met occult bloedverlies maar een colonscopie moet ondergaan, ik zou dan eerder nog een test doen zoals ik noemde, is deze afwijkend, dán een colonscopie

» Posted By Mien On February 01, 2010 @ 20:50

Overgave

Och Karin, wat heb je Tweety en jullie relatie mooi omschreven en wat vreselijk dat je hem nu moet missen.

Sterkte (erg herkenbaar jouw beschrijving!)

Mien

» Posted By Mien On November 01, 2009 @ 21:24

Terughoudendheid

Door schade en schande werd ik wijs, inderdaad, ik verwachtte ook een heleboel van de medische wetenschap, daarin ´misvormd´ door allerlei reportages op discovery channel en consorten.

Ook omdat ik zelf in de medische sector werk(te).. Ik dácht dat men heel veel wist en kon.

Maar, door de jaren heen, zelf van zorgverlener in de rol van patiënt, kwam ik meer en meer tot de ontdekking dat de dokters ook heel veel nog niet weten.

En hoe moeilijk ik het vind als erom heengedraaid wordt, dat men niet gewoon durft te zeggen: dit weten we, of dit vermoeden we, en vooral ook: we weten het niet!

´t Zou voor mij een heleboel uitmaken! Ik zie zoveel verdriet en woede bij mensen die maar blijven zoeken en hopen op genezing, bij ziekten waarvoor nog geen behandeling is.

Het is zo jammer van de ´levenstijd´ die je nog hebt, waarin je nog best gelukkig kunt zijn mét beperkingen.

Het feit dat je leert te leven met een aandoening en van daaruit probeert te genieten van wat is, brengt zoveel meer dan het maar blijven hopen..

Al die frustratie en teleurstelling, soms lijkt het wel belastender dan de kwaal zelf :-(

PS. Karin, mag ik je artikel linken op het MS web?

Groet, Mien

» Posted By Mien On June 15, 2009 @ 12:18

Zombies

Zou het misschien aan de datum liggen ;-)

» Posted By Mien On April 01, 2009 @ 21:09

Muskus

Verrukulluk! wat een heerlijke omschrijving!

» Posted By Mien On March 22, 2009 @ 20:12

Oedipale robots

uh..Juzo, ik begin bijna te denken dat er radertjes (of chips) in jouw hoofd zitten ;-)

» Posted By Mien On March 20, 2009 @ 18:07

He, verwachtte ik zomaar dat je een pleidooi zou gaan houden over de positieve rol die robots kunnen spelen bij handicaps, loopproblemen en bijv. ook de verzorging (tilhulpen in de verpleging )

Nee, die gedachte jaagt me geen angst aan, ik zag net nog een filmpje waarmee ik mijn idee over robots wilde illustreren, ik vond bijv. deze http://www.youtube.com/watch?v=gQRQs-N-ZIM het zou toch geweldig zijn als mensen hiermee weer mobieler worden!

Ik verwacht veel van robots, ik zie robots eigenlijk ook niet zo science fiction achtig als een soort ubermensch, maar meer als technische support.

Prachtige ontwikkelingen dus!

Groetjes, Mien

» Posted By Mien On March 18, 2009 @ 20:33

Suus

Kloteziekte (s)!

Sterkte Karin, en alle andere mensen die Suzan moeten missen, het blijft altijd een schok, waardevolle mensen te verliezen.

Suzan, ik hoop dat je het nu beter hebt (ook al ben ik niet zo hiernamaalsgelovig)!

Liefs, Mien

» Posted By Mien On February 11, 2009 @ 09:30

Is topzorg de beste zorg?

Karin, ik had het wel begrepen wat je bedoelt, en ben het daar ook mee eens! Ik herken de neiging (soms koste wat het kost) door te willen behandelen, van de kant van de arts, soms ook van de kant van de patient.

(ik ging alleen ook even in op Juzo´s verhaal over het feit dat je soms, wb. bijv. levensbeëindiging, minder te zeggen kunt hebben dan je nu verwacht, al ben ik het niet eens met het feit dat de omgeving bepaalt wat je moet doen, daar ben je nog altijd zelf bij!)

Regelmatig heb ik mijn gedachten al laten gaan over wat ik zou willen. En dan denk ik van veel, dát wil ik niet meer, intussen wetend dat ik pas kan oordelen als ik daadwerkelijk in die situatie zit.

Ik weet dat je grenzen verlegt. Heb ook jouw proces gevolgd, toen met de Herceptin en hormonen, ik kan jouw keus van toen, helemaal begrijpen.

Voor mij telt ook de kwaliteit van leven, of, zoals de moeder van een jochie dat ging overlijden aan een hersentumor, gisteren op de tv, weer ´gewoon´ leven, zonder ziekenhuizen, ook al betekent dat dat je stopt met behandelen.

Ik heb het verhaal van deze moeder via een forum gevolgd en ik heb zoveel respect en bewondering hoe zij het met hun zoon hebben gedaan, de liefde, de warmte, het los kunnen laten, erg bijzonder!

Goed weekend nog!
Mien

» Posted By Mien On February 01, 2009 @ 20:08

url van Tegenlicht http://www.vpro.nl/programma/tegenlicht/afleveringen/35446091/

» Posted By Mien On January 31, 2009 @ 22:58

Amen! Mooie toespraak, Karin.

Aan de andere kant herken ik wel wat in Juzo´s skepsis. Het is helaas niet altijd mogelijk om je lot in eigen handen te nemen, zelf te beslissen wanneer het eind mag komen.

Met name wanneer het zover komt dat je niet helemaal goed na kunt denken, zelf beslissen. Het is daarom vooral belangrijk dat je zeer uitgebreid beschrijft wát je wilt, het liefst officieel vastgelegd.

En dan nog, dan zijn er nog rare dingen die jouw ´wil´ omzeilen, ombuigen in wat je niet zou willen (of toch??)

Ik herinner me de documentaire van Tegenlicht over een man en een vrouw die dáchten het goed geregeld te hebben..

En uiteindelijk bleek dat toch niet zo te zijn..Helaas.

» Posted By Mien On January 31, 2009 @ 22:58

Van Praag-prijs

Zo´n mooi mens, die zich zo inzet, een duidelijke mening heeft, kritisch is én die dit allemaal ook zo goed weet te verwoorden dat het mensen inspireert, steunt, inzicht geeft, nou, die verdient zo´n prijs toch echt!

Van harte, en dat blozen, dat gaat helemaal niet opvallen naast die rode lippen en nagels ;-)

Heerlijk, nu al voorpret (t zou niets voor mij zijn, in het middelpunt van de belangstelling, maar jij hebt vast al eelt op je zenuwtjes, gezien jouw tv (en andere) ervaringen!

Groetjes, Mien

» Posted By Mien On January 21, 2009 @ 16:56

Lost in de Hudson

De DVD serie staat hier al klaar (ik had teveel om naar te kijken, op de LOSTavondjes) dus ik loop achter de feiten aan, maar heb vast voorpret bij het idee dat ik nog veel tegoed heb!

De spectaculaire noodlanding blijft me raken! Ik heb de beelden al vaak voorbij zien komen en elke keer weer denk ik aan hoe het af had kunnen lopen en hoe geweldig het is dat juist op deze vlucht, zo´n ervaren piloot zat die al die levens heeft gered. Fantastisch (kippeNvel!)

» Posted By Mien On January 18, 2009 @ 21:14

Bellen

Juist als je al kennis hebt gemaakt met de verrassende elementen in het leven (bijv. het krijgen van MS, hersenbloeding, kanker) leert je dat niets voorspelbaar is. Dat verbijsterende dingen kunnen gebeuren, al kijk je bijv. alleen maar tv.

Moet je daarom maar het lot tarten en roekeloos gaan leven? Ik vind van niet, maar wat ´roekeloos´ voor de een is, is dat voor een ander juist helemaal niet.

Ik denk dat Karin, buiten de medische keuring die ze heeft gehad, niet meer kan doen dan vooral GENIETEN van wat wél kan.

Het leven zien in mógelijkheden en uitdagingen, dat is een grote Kunst!
Persoonlijk spreekt me dat ook meer aan dan maar voorzichtig te blijven wachten achter de, beroemde, geraniums..

En klagen als er wat misgaat, dat mag net zo hard als iemand die een geraniumallergie op heeft gelopen, misschien nog wel meer ;-)

Geniet en heb plezier (al heb je die aanmoediging vast niet nodig!)

Groetjes, Mien

» Posted By Mien On January 18, 2009 @ 20:39

Ha, dan wel een sprinkhaan van een speciale ´rednail family´, ik ben niet de enige die het ziet (hoe zou je ze NIET zien!)

Lijkt me zalig, vooral duiken in een lauwwarme (maar niet té) zee met prachtige vissen en koralen (zo´n zwembadje is leuk om te oefenen, maar….) een andere wereld!

´t Ziet er professioneel uit! (kun je nagaan dat je, nog niet zo lang geleden, lag te hyperventileren!) Een overwinning op jezelf met een prachtige beloning (nu en vooral straks in Egypte!)

» Posted By Mien On January 15, 2009 @ 21:51

Muntje

@Janiek, ja, dat naar buiten gericht zijn kan ik proberen te begrijpen, vooral als je zo verwond bent door allerlei gebeurtenissen, dat elke poging tot zelf liefde/waardering je eerst met die pijn confronteert.

Misschien dat ´verwerken´ daarom ook verwerken heet, je moet wat met de pijn en dat kost veel kracht, inspanning en tranen, maar als je erdoor heen bent is het de inspanning en tranen meer dan waard!

Mooie uitspraak van Jef Last, die ga ik onthouden (en dan proberen niet te betweterig over te komen ;-) )

» Posted By Mien On January 08, 2009 @ 10:09

Mijn nieuwjaarskaartje had nou (niet geheel) toevallig Geluk als onderwerp.

Ik vond het op het www en het sprak me aan

Geluk:
tijd om stil te staan
stilstaan om te dromen
dromen om waar te maken,
waarmaken waarin je gelooft
geloof in jezelf en anderen
anderen om je nabij te zijn.

Ik denk ook aan geluk als een soort basisgevoel. Niet (perse) continu in hogere sferen, maar gewoon het gevoel dat je goed in je vel zit, dat je wat betekent voor jezelf en anderen, met daarnaast uitspattingen van gelukzalige gevoelens.

Voor mij is dus gelukkig zijn meer een ´rustig´iets. De positieve dingen in het leven kunnen blijven zien, ondanks tegenslag en meer ongemak.

In tegenstelling tot ongeluk. Ik heb in mijn kennissenkring iemand die eigenlijk nooit gelukkig is en dat zoekt in een relatie, een ander huis ..etc..

Maar ze blijft ongelukkig, gewoon omdat geluk niet door anderen gegeven kan worden, het moet al in je zitten (tenminste dat denk ik), dat basisgevoel en dan kunnen anderen er wat aan toevoegen, aan jouw geluk.

Kortstondige explosies van ´geluk´ zoals bijv. ontstaan na een aanval van koopwoede bij verdrietige situaties, noem ik eigenlijk geen geluk, maar meer surrogaat, het troost een klein beetje en je verbeeldt je even dat je er gelukkiger van bent..

» Posted By Mien On January 06, 2009 @ 17:51

Van twee tot twee (met roos toe)

PS weet je al meer over die mysterieuze roos?? (ik ben wel/niet nieuwsgierig ;-) )

» Posted By Mien On January 06, 2009 @ 17:37

Karin, ik denk ook al langer dat mijn ouders hun stinkende best hebben gedaan, en nog ;-).

Op hun manier waren ze alweer een stuk progressiever dan hun ouders, dat zie ik wel. Bij ons is het meer een kwestie van verschil in geloof. Mijn ouders zijn erg gelovig en ik dus helemaal niet (meer).

In hun ogen ben ik het verloren schaap, en ik snap dat, vanuit hun oogpunt, ook wel.

Maar verschil in denkwijze over zoiets basaals, dat maakt communicatie wel eens wat moeilijker dan ´normaal´ (al weet ik ook weer niet precies wat ´normaal´ is ;-) )

Houden van mijn ouders doe ik zeker en dat dat wederzijds is, dat weet ik ook zeker, dat is natuurlijk het belangrijkste, maar soms, soms zou ik willen dat ik, zonder me zorgen te maken of het hun ´kwetst´ – zo voelt het als ik mijn ´ongelovige standpunt´ over bepaalde onderwerpen zou tentoonspreiden-mijn mening kon delen

Ik vind het wel eens jammer, van huis uit heb ik nogal het gevoel meegekregen dat ´ongelovigen´ de weg kwijt zijn, dat ze niet willen, kortom mensen zijn die minder waard zijn (om het maar even zwart-wit te stellen) en tsja, dat maakt het niet gemakkelijker!

Wie weet komt het nog?!
Groetjes en een goed 2009!
Mien (ik was mijn posting, hier, alweer vergeten *muts*-maar dan wel een lekker warme, wintermuts :-) )

» Posted By Mien On January 06, 2009 @ 17:34

Gisteravond zag ik ´SMOEDERS´ van Maria Goos en Marcel Musters en ik heb genoten! Wat zalig, die herinneringen over hun overleden moeder/ouders (http://www.mugmetdegoudentand.nl/smoeder/artikel-opzij.html)

En jullie kunnen het nu al, jij met je ouders(grappig dat ze in Almelo wonen, daar komen mijn ouders vandaan!). Bijzonder dat jullie zoveel uren door kunnen praten.

N.a.v. het stuk van Maria en Marcel bedacht ik me ook dat ik meer met mijn ouders zou willen praten, meer herinneringen ophalen. Straks zijn ze er niet meer en dan kán het niet meer.

Toch maar es DOEN! (toch nog een goed voornemen, terwijl ik die niet wilde ha!)

En jij nog een mysterieuze roos, wie weet is het feit dat ie zo mooi bloeit een voorteken ;-)

Goed 2009 gewenst en santé!
Groetjes, Mien

» Posted By Mien On December 31, 2008 @ 20:42

Jarig :)

Een mooie verjaardag dus!
Alsnog van harte en ik wens je nog vele jaren (en vrienden, die blíjven, zoals ze zijn!)

(kadotip voor de volgende gelegenheid waarop er kadootjes ontvangen kunnen worden: een vaatwasser! ik heb van geen enkel apparaat zo weinig spijt gehad, tsja spijt dat ik em niet éérder had!

Daarbij zijn er al kleine vaatwassers te krijgen die in een kastje in de keuken passen, dus vanwege de grootte zou je het niet hoeven laten!)

Liefs, Mien

» Posted By Mien On December 21, 2008 @ 15:12

Ondermijnend

Mijn bezwaar is al de deur uit (en die van manlief óók)

Ik zag op ´mijn andere forum´www.ouders.nl ,waar al sinds De Brief van Klink een discussie gaande is, een mooi filmpje http://www.privacymatters.nl/ …indringend en toch nog confronterend, want er zijn van die dingen die je natuurlijk, op de achtergrond, wel wéét, maar beseffen, ja, dat is nog even een stapje verder!

Groetjes, Mien

» Posted By Mien On December 10, 2008 @ 09:20

He’s done it :)

Ik ben niet zo (understatement) thuis in politiek (ik merk, al rondlezend, dat ik aardig ‘links’ denk), maar toen ik hoorde dat Obama had gewonnen, toen kreeg ik zelfs natte ooghoeken.

Misschien is het al alleen om het feit dat het mogelijk is, een zwarte president in Amerika!

Ik vind het een hoopvol teken, al zal hij misschien niet zoveel kunnen doen, met een lege portemonnee en de erfenis van Bush.

Indrukwekkend is het in elk geval!

» Posted By Mien On November 05, 2008 @ 21:37

Schrijver of schrijfster?

Toen ik voor het laatst keek, was je toch echt een VROUW! ;-)

(PS je leek zo happy met je relatie, jammer dat die beëindigd is!)

» Posted By Mien On November 05, 2008 @ 21:33

Koninginnetje

Ik kwam net een leuke voorstelling van het witte huis tegen, hoe het eruit ziet als Sarah….. http://www.palinaspresident.us/

Verder heb ik weinig verstand van politiek, dus ik onthoud me van verder commentaar ;-)

Groetjes!
Mien

» Posted By Mien On October 31, 2008 @ 21:19

Als het nou…?

Leny, bedankt, ik zal in mijn hospitaal ook es navragen, ik meen dat er ooit een van de artsen een onderzoek wilde doen, naar de invloed van hormonen, maar of dat ooit van de grond is gekomen?

Ik laat het nog wel even weten!

Groetjes, Mien

» Posted By Mien On November 04, 2008 @ 15:59

Angst is een slechte raadgever. Ik bedoel ook niet dat je toe moet geven aan elk pijntje (dan zou ik ook een paar keer per dag bij de HA kunnen zitten en dat wil ik mezelf en die arme man natuurlijk niet aandoen). Ik reageerde vooral op de posting van Sjaak, waaruit ik meende te proeven dat je niet zo snel angstig moet zijn.

Tsja, als ik de pijn herken die Karin beschrijft, dan kan ik me levendig voorstellen dat het niet iets is wat je heel lang aanziet onder het mom van ‘het gaat meestal wel weer over’ (ook al is dat mijn insteek meestal wel, ik wacht dan ook meestal te lang, tenminste in de ogen van mijn HA)

Als je kanker hebt gehad, en vooral eentje waarbij het risico op uitzaaiingen wat hoger is dan ‘normaal’ dan geloof ik dat je alerter bent, en dat vind ik alleen maar goed!

@ Leny, ik ben erg benieuwd of je meer info hebt (maar hoop niet dat het je halve dagen kost om het op te snorren)

Ben ook wel benieuwd naar cijfers en welk soort hormonen meespelen dan. Ikzelf heb ‘de pil’ sporadisch geslikt. Wel heb ik veel hormonale behandelingen gehad ivm ICSI behandelingen (meer dan 10), dus vind het wel interessant om te weten welke hormonen verdacht zijn voor een rol bij MS

Groetjes, Mien

» Posted By Mien On November 03, 2008 @ 16:16

«« Back To Stats Page