Koninginnetje

Kort na het aantreden van Palin als McCains running mate zeiden mensen dat haar benoeming een geweldige opsteker voor het feminisme was: er was met één mep een ferme barst geslagen in het glazen plafond waar vrouwen altijd tegen vastlopen. Het was inderdaad een slimme zet van McCain: met Palin aan zijn zijde bood hij een alternatief voor alle aanstaande stemmers die hun zinnen op een vrouw hadden gezet en Hilary aan hun neus voorbij hadden zien gaan. Maar Palin een opsteker voor het feminisme? Nou nee.

Haar schandalige positie over abortus nog daargelaten – niks de vrouw beslist: wie zwanger is, ook al is het door een verkrachting, zal baren; daarmee vergeleken steekt zelfs onze eigen aartsconservatieve Balkenende als een halve Dolle Mina af – is Palin eerder een blamage voor het feminisme. Ze lijdt aan mateloze zelfoverschatting, is blijkens de paar interviews die ze heeft gedaan werkelijk van niets op de hoogte, denkt zich uit elke netelige situatie te kunnen redden met een flirterige knipoog of een stralende glimlach en heeft meer belangstelling voor haar kledingkast dan voor een stevig debat. Alle nepstoerheid van op elanden jagen doet daar niets aan af.

Palin lijkt te denken dat wereldpolitiek voeren niets anders is dan een wat groot uit de kluiten gewassen huishouden bestieren. Soms vrees ik werkelijk dat ze, mocht McCain onverhoeds winnen en zij over een paar maanden ergens bij een topconferentie aanzit, haar kemphanende collega’s zal toespreken als waren het koters die om een bal vechten of ze zonder eten naar bed wil sturen. (Mijn allergrootste angst is dat ze oprecht gelooft dat die aanpak nut zal hebben.)

Zo’n vreselijke vrouw die denkt volledig op haar charmes te kunnen varen, in noodgevallen een kwinkslag maakt en denkt haar huid daarmee te redden. Zo’n vrouw waardoor je denkt: gut, die mannen hebben misschien toch gelijk. Dit exemplaar kan beter in de keuken. Vort jij. Bek houden en plastic mooi wezen.

Nu we Palin in actie hebben gezien, blijkt het allemaal nog een graadje erger. Ze heeft een ambtenaar ontslagen omdat-ie haar ex-zwager niet de laan wilde uitsturen, loog daarna glashard dat in het rapport over het geval geconcludeerd werd dat ze niet onethisch had gehandeld (het rapport meldde precies het omgekeerde), ze schafte via de partijkas een exorbitante garderobe aan en toen ze werd betrapt, giechelde ze dat die kleren van de partij waren en ze die alleen maar leende.

Een enkele vrouw die een hoge positie verwerft, maakt nog geen zomer en een glazen plafond slaat niemand in haar eentje kapot. (Anders was in Nederland na Neelie Kroes alles in kannen en kruiken geweest: diens hele carrière bestaat uit doorbraken, en ze brengt het er beter van af dan menig man.) Maar een enkele vrouw kan meer kapotmaken dan je lief is. Bij Thatcher kon je als feminist nog denken dat die zoveel vrouwelijke stemmen trok omdat al die dames zich plaatsvervangend aan haar optrokken, maar iedereen die zich aan Palin optrekt kan zelf niet veel meer diepgang hebben dan een centimeter of twee. Maximaal.

De Republikeinen schijnen een paleisrevolutie voor te bereiden. Als McCain verliest, wil een deel van de partij Palin als nieuwe leider. Wedden dat ze voor die strijd op kosten van de partij een hermelijnen mantel aanschaft en dan roept: ‘Off with his head’?

(Foto: Punditkitchen.com – Finally, a beauty queen who doesn’t want world peace.)

Author: Spaink

beheerder / moderator

40 thoughts on “Koninginnetje”

 1. Balkenende als een halve Dolle Mina, dat is grappig!
  Minder grappig is dat Karin in dit stuk weer helemaal gelijk heeft. Soms ben ik zoooo pessimistisch over de mensheid en zijn plastic shit. Gelukkig zijn er lichtpuntjes. Een oud-collega (ontmoet in de supermarkt vandaag) die na alle tegenwerking in haar leven besluit om te gaan zorgen voor een doodzieke buurvrouw. Kijk, dat geeft hoop voor de mensheid: de ontdekking van de medemenselijkheid als manier van leven. En er zijn gelukkig meer van die -ogenschijnlijke- kleine dingen die het leven en het stijden de moeite waard maken.
  Dank weer Karin, jij bent een van mijn helden by the way.

 2. “denkt zich uit elke netelige situatie te kunnen redden met een flirterige knipoog of een stralende glimlach”

  Precies zoals Pimmetje dat deed. Laten we het, nu we het over Palin hebben, het ook hebben over al die rechtse homo’s hier in Amsterdam die het zo tof vonden toen Pimmetje bijna minister-president van NL dreigde te worden. “Hoera, een homo president!” riepen ze dan, over de meest racistische NL politicus ooit, erger nog dan ene Janmaat, die straf kreeg voor uitspraken waarmee Pimmetje mocht pronken. En nee, met talloze Marok-boys neuken betekent niet dat je opeens geen racist meer bent, je over-seksualiseert gewoon de “ander”.

  Pimmetje slijmde his way to the top, en Palin slijmt haar way to the top. Mensen accepteerden het geslijm omdat Pimmetje een homo was, en homos “horen” nou eenmaal slijmballen te zijn. Hetzelfde nu met Palin: vrouwen horen charmant te zijn, en Palin speelt de rol tot in de puntjes, dus niemand zegt er wat van.

  Het maakt niet uit of iemand man of vrouw, homo of hetero is, wit of zwart is. Iemand die door en door en door een slecht politicus is pik je er instinctief uit. Tussen haakjes, wedden dat Rita nu een spoed-cursus charmanterij gaat volgen? Voor de grap: copypaste het woord “charmanterij” in MS Word met de spellingcheck aan en zie hoe Word het verbetert naar “garantieprijs”.

 3. Er is niets ‘feministies’ aan .als je verkozen word op je uiterlijke schoonheid. dat is voor mij nix anders, als een rolbevestiging van de mannelijke denk wereld. warin vrouwen vooral mooi moeten zijn, en liefst ‘no batteries included’ , zodat die mannen zich vast kunnen klampen aan hun eigen minderwaardigheidsgevoel van superioriteit. mevrouw Palin heeft vast gesolliciteerd bij een overwegend uit mannen bestaande sollicitatie commissie. die staan er namelijk om bekend, om uit het lood te worden geslagen door uiterlijke schoonheid. en vergeten dan te checken of ze ook nog brains heeft.
  Ik moest denken aan zo’n onderzoek wat ooit plaats had gevonden, 2 zussen 1 mooi en de ander minder mooi, ter compensatie, had de minder mooie, beter haar hersenen leren gebruiken. en dan solliciteren bij een aantal identieke bedrijven. en natuurlijk, werd die knappe ongeacht haar lagere capaciteiten meer aangenomen, want dat werd ruimschoots gecompenseerd door haar uiterlijke schijn.
  Hm, we mogen het feminisme in nederland eigenlijk niet vergelijken met dat van de US of A. Wij kunnen wel steen en been klagen over de bekrompenheid van onze christelijke bestuurders. vergeleken bij de geldende orthodoxie in de states, zijn wij erg vooruitstrevend.
  Maar ik wil ze niet de kost geven, al die zwevende kiezers, die gaan stemmen op haar stralende lach. al is het alleen maar vanwege het ressentiment, dat de optimale kandidaat, de verkeerde kleur heeft.

 4. normaal gesproken vind ik dat politicie met andere ideen gewoon moeten worden aangehoord, maar wat ik van de Mcain Palin campange heb gezien, wat een STEREOTYPETJES!! de oude conservative, links-schuwe veteraan en de plastice, onozele truttebel dat nou all van plan lijkt het grootse deel van de belasting om will zetten in kledingkas-vullers

  ald Obama dit niet wint, nou sorry hoor maar dan heeft amerika de idioterie ook zelf op

 5. “. vergeleken bij de geldende orthodoxie in de states, zijn wij erg vooruitstrevend.”

  Slaap maar lekker door, mak schaap. Balkenende heeft een vrouw in de gevangenis gegooid omdat ze abortus heeft laten plegen. Zelfs zijn vriendje Bush deed Balkenende dat niet na.

 6. “was het mischien de zevende maand ofzo?”

  Zo’n luie vraag om “details” komt alleen van een man die zich nooit in z’n leven zorgen hoeft te maken dat hij zwanger wordt. Ten eerste: het is je eigen verantwoordelijkheid om die details zelf op te zoeken. Ik ga niet je handje vasthouden terwijl je je huiswerk doet, of weigert het te doen. Dit heb ik me dus echt altijd afgevraagd over jullie heteromannen: hoe komt het toch dat jullie altijd meer weten over je computer, of je auto, dan over het lichaam van de vrouwelijke wezens waarmee jullie regelmatig neuken (onveilig ook nog)? Het kan me trouwens geen bal schelen of het de 7e maand was, of later. Van mijn part moet een vrouw altijd abortus kunnen plegen. Als het mogelijk was om een dag voor de geboorte abortus te plegen, doe het maar. Kom niet zeuren met je “was het de 7e maand” terwijl je zelf nooit in je hele leven met die keuze geconfronteerd hoeft te worden, oen. Het zijn altijd de vaders die weglopen als het kind eenmaal geboren is. Van alle alleenstaande ouders is 90% vrouw, en 10% man. Go figure. Dezelfde Maartens die zeuren “was het de 7e maand” kunnen het gezinsleven niet aan als het kind eenmaal geboren is, en vertrekken met de noorderzon.

  Maar, om terug te komen op jouw eerdere stelling, nee, Nederland is niet progressiever dan de VS. We sluiten onze coffeeshops, we hebben AZCs in Nederlands vrij naar Amerikaans FEMA concentratie kamp model waarin reeds talloze onschuldige mensen zijn gestorven (allemaal bedoeld om de bevolking klaar te stromen voor massa-aanhoudingen en massa-deportaties, allemaal onder het mom van dat het illegalenopvang betreft). We hebben een anti-terrorisme wetgeving tot op de letter af gecopypaste van de Amerikaanse Patriot Act. Het verlies van onze privacy, de centralisatie van al onze gegevens, het verloopt allemaal volgens het Amerikaanse recept. We importeren Glen Mils jongerengevangenissen uit Amerika. We doen mee aan hun oorlogen. Wat hebben we te zoeken in Afghanistan? Wat hebben we te zoeken in Irak? Hebben ze ons ooit aangevallen? Hebben ze ons ooit bedreigd? Balkenende is een war-criminal en een meeloper. Hij is gewoon een ouderwetse mitlaufer. Nederland is niet progressiever dan Amerika. We likken de reet van Amerika en rennen ze achterna, de afgrond in. Blijf naar lekker dromen, dromer.

 7. Grom: als je met een voorbeeld komt en dat amper omschrijft, past het je niet uit te halen als iemand vraagt over welk specifiek geval je het hebt. Niet iedereen leest alles, niet iedereen heeft een ijzeren geheugen.

 8. “God’s perfect will be done on Nov. 4.”
  ( http://www.slate.com/id/2203120/ )

  Nou, hou je vast. Als de conservatieve combi wint – kan nog steeds- is er de niet geringe kans dat de president wegens ouderdom omvalt en dat de vice-president president wordt.. In de lijn van grom hierboven: ónze president.
  Je zou er bijna gelovig om willen worden en met spoed afreizen naar Lourdes, Bernadette smeken daar een stokje voor te steken…

 9. Palin laat, voor de zoveelste keer, zien dat democratie een contradictio in terminis is. Demos en kratein, allen heersen. Onzin. Enkelen heersen en de massa laat zich leiden door handige marketing-jongens, door de media, door irrationaliteit, waarbij gebruikgemaakt wordt van de onwetendheid van die massa.
  Met goed verkochte leugens, een kwinkslag of zelfs een sexy knipoog scoor je beter dan met een goedonderbouwd verhaal.
  De massa gaat stemmen op een oude oorlogsheld vergezeld door een ijshockey-moeder of op de eerste zwarte Amerikaan en zijn degelijke, wat oudere, door de wol geverfde senator.
  Barack gaat winnen maar of er veel terecht zal komen van de ‘change’ waar hij het steeds over heeft ? Ik heb m’n twijfels.
  Echt sterk kwam hij vooral over bij de gelegenheden waar hij gebruik kon maken van vooraf geschreven teksten. Bij de debatten ben ik niet echt overtuigd geraakt van zijn kracht.
  Niet dat dat er voor de verkiezing veel toe doet. Kennedy won van Nixon omdat hij er op televisie beter/uitgeruster uitzag dan Tricky Dicky en Obama is wat dat betreft ook in het voordeel… en hij heeft ook zijn stem nog mee.
  Palin inzetten was, na het verlies van Hilary, een slimme zet van de republikeinen. Maar ik kan/wil me eigenlijk niet voorstellen, dat de massa zo gemakkelijk te leiden is.
  Alhoewel… in Nederland gebeuren ‘soms’ ook vreemde dingen. Gelukkig heeft Paul de Leeuw geen politieke aspiraties. :-)

 10. Palin? Ik heb er niets van gezien en niets van gehoord want alles wat buiten de lijn Weert-Venlo en Vaals-Maastricht valt ligt buiten m’n bewakingsgebied maar ik denk wél dat ze ‘t gaat maken. ZE zal niet winnen maar wel hoog en machtig eindigen. Palin is het Nieuwe Vrouwtje. En geheel en al van deze tijd. In deze tijd hebben niet boven de veertig of vijftigjarigen het overal in de wereld te zeggen maar juist daaronder. De wereld is veranderd. Boven de veertigjarigen hebben dat niet meer in de gaten. Die hebben helemaal niets meer in de gaten. Die zijn te ver heen. Het afgodje, waar heel jong-wereld naar kijkt en haar achterna loopt, is Palin. Om het even wat ze zegt, en wat ze doet. Ouwe krakke brakjes zijn afgeschreven en mogen in een hoekje van het park op een bankje gaan zitten kakke stoele meieren. Eindeloos en stomvervelend. Palientje trekt de angry young men en alles wat daaromheen cirkelt met pure oersterke en machtig mooie vrouwkracht aan. Ik wou dat ik veertig jaar jonger was.

  ‘~_~/’

  Palientje, mijn krachtige ondersteuning en zegen heb je.

 11. Palin is een prachtige vrouw. Haar hele uitstraling zegt: “Don’t fuck with me or you’ll be sorry”. Ik vrees wel dat McCain het zwaar krijgt als president als Palin het niet met hem eens is over iets. Dan vliegt het meubilair door het witte huis.

  Die kleding moest ze trouwens aan van haar campagne team en is voor haar gekocht. Daar is ze ook boos over omdat ze zich belazerd voelt.

  Palin gaat haar eigen gang. En dat heeft Amerika nodig na twee termijnen G.W. Bush die zijn hele leven nog nooit iets zelf heeft bedacht of een eigen mening heeft gehad (laat staan een geweten).

  Zoals Douglas Adams schreef in zijn meesterwerk over de schepping: The job of a president is not to wield power, but to draw attention away from it. Het laatste wat we nodig hebben is nog een clueless president als G.W. Bush. Of een president die alleen de belangen van zijn lobby groep behartigt, en dan hebben ze aan Palin een goeie.

 12. Dat zo’n vrouw haar kans grijpt als ze gevraagd wordt, voor een ambitieuze vrouw als Palin begrijp ik dat wel. Ik vind het meer zeggen over het onderscheidingsvermogen van de Republikeinse (natuurlijk voornamelijk uit mannen bestaande) partijtop dat ze zo’n keuze, die toch voornamelijk averechts lijkt uit te werken, hebben gemaakt.

  Ben al jaren geabonneerd op een Amerikaans e-magazine, Salon Magazine, en de verhalen die daar over Palin geschreven worden zijn amusant (al schrik je er ook van, dat zoiets mogelijk is in wat toch nog steeds een wereldmacht is, dat zo’n vrouw wordt voorgedragen). De Republikeinse partijtop zou, als enig globaal onderzoek was gedaan, op de hoogte kunnen zijn geweest van verscheidene schandalen die aan haar kleefden. Maar kennelijk is de behoefte ontevreden Hilary-aanhangers te strikken groter geweest dan de behoefte om eens gedegen na te denken wat je je land en de wereld aandoet door niet na te denken wie je als second in command naast een bejaarde met een omvangrijk ziektedossier zet, maar je uitsluitend door electorale motieven te laten leiden. De kans dat zij daadwerkelijk president zou worden als McCain wint, is zeker niet imaginair.

  In elk geval ga ik er persoonlijk van genieten. Hoe Obama het ook zal gaan doen, ik vind het nog steeds geweldig dat ik in mijn jeugd nog beelden van de KKK op het journaal heb gezien, met brandende kruisen en verhalen van racistisch geweld en ophangen van mensen uitsluitend op grond van hun huidskleur. Dat mensenrechtenactivisten werden vermoord, alleen omdat ze gelijke rechten voor zwarten en blanken eisten. Ik heb Martin Luther King nog “I had a dream today” horen zeggen, op het journaal, toen hij nog leefde en ben ontzettend geschokt destijds door de moord op hem. Dus ik vind het echt geweldig dat tijdens mijn leven dingen toch nog zo veranderd zijn dat nu een zwarte man president van de V.S. kan worden. Ik vind dat een historisch moment, wil daar bij zijn, en vertrek zaterdag naar New York om het ter plekke te beleven.

 13. Werd even geinterrumpeerd door een telefoontje, zodat een rare schrijffout optrad. Ik vond het natuurlijk niet geweldig dat ik die KKK met rare mutsen en brandende kruisen nog heb mogen aanschouwen op wat toen nog het NTS-journaal heette. Wel dat die tot de voltooid verleden tijd behoren inmiddels en dat de huidskleur van Obama niet meer een alles overheersende rol lijkt te spelen.

 14. @nee

  sorry dat ik met jouw vage informatie over de zaak niet mijn oordeel kan geven, ik wil meestal eerst weten wat er precies speelt, jeweetwel, niet gewoon dingen roepen als je toch niet weet waar het over gaat

  en dit soort sexisme is dus gewoon bullshit, niet elke hetro man loopt zijn piemel achterna, of heeft die stereotype intresses, en kan de moeite niet vinden om een condoom om te doen, als jij toevallig een verkeerde ervaring hebt gehad (moet haast wel, dit soort onzin verzin je niet zonder achtergrond) wil dat niet zeggen dat alle mannen fout bezig zijn

  dus ophet moment dat het kind buiten het lichaam van de vrouw is is het een persoon en daarvoor niet? waar slaat dat nou weer op, een hoopje cellen in de kiem smoren, niet leuk maar begrijpelijk maar na een paar maanden is het toch echt wel een kind, er zijn ook meer dan genoeg vaders die een carriere hebben opgegeven om een vader te zijn.

  dit is dus ook zo kortgedacht, ten eerste is het niet alleen JOUW kind dat je na 8 maanden bedenktijd toch nog eens dood, maar ook de zijne, dat wordt vaak vergeten maar er bestaat ook nog zoiets als vaderliefde.
  ten tweede is er ook een verantwoordelijkheid bij de vrouw, ik zeg niet dat ze het zelf hebben gezocht (hoewel jij dat er ongetwijfeld toch van gaat maken) maar ze kunnen zelf ook OF een pil nemen, OF hun vriend een condoom om laten doen OF zelf een condoom indoen OF een spiraaltje indoen OF zich laten steriliseren OF gewoon onthouding proberen? en mocht je het te druk hebben voor een van deze dingen, de morning after pill is er ook nog
  meer woorden wens ik nu niet aan dit ondoordachte sexisme vuil maken

  met de rest van je reactie ben ik het op sommige punten eens, Nederland volgt Amerika te veel, maar om te zeggen dat we de patriot act hebben gecopypast? wat een onzin, je moet tegenwoordig een klein plastic pasje bij je hebben, gewoon DOEN, het lijkt mischien wel heel politiek correct om te roepen dat het facistishe maatregelen zijn maar het enige wat je bereikt is dat politieagenten hun gedult kwijtraken en wellicht (heel begrijpelijk) agressief worden, hoe zou jij reageren op dezelfde domme speech elke keer dat je gewoon je werk doet?

 15. “als je met een voorbeeld komt en dat amper omschrijft, past het je niet uit te halen als iemand vraagt over welk specifiek geval je het hebt. Niet iedereen leest alles, niet iedereen heeft een ijzeren geheugen.”

  Oh, maar het past wel dat een of andere seksist hier pleit om zwangere vrouwen een dwangbevalling op te leggen in de gevangenis, barbaarse middeleeuwse folterpraktijken zoals we die gewend zijn van de Christenen? En het is opeens MIJN schuld dat seksisten zomaar van alles roepen zonder zich eerst in de zaken te verdiepen, iets dat ik WEL gedaan heb? Het is MIJN schuld dat seksisten bevooroordeeld en ongeinformeerd zijn, en dat ik me wel heb laten informeren? Hou toch eens op zeg. Het is je eigen verantwoordelijkheid om je te laten informeren voordat je je grote scheur opentrekt. Sta niet raar te kijken als iemand die zich wel heeft laten informeren aanstoot neemt aan je oliedomme opmerkingen.

  Zoals ik al zei: ik heb mijn huiswerk gedaan, ik ga niet andermans huiswerk doen, zeker niet als het een of andere seksist is die het normaal vindt om vrouwen op te sluiten en een dwangbevalling op te leggen, bah, wat ziek. En ik ga sowieso niet in discussie met de heteroseksuele Maartens van deze wereld, die zelf nooit zwanger hoeven te worden, maar toch elke keer weer blijven zeuren over “was het nou de 5e/6e/7e/8e maand”. IRRELEVANTE STRIKVRAAG. Een vrouw wordt in de gevangenis gegooid DOOR ONZE CHRISTELIJKE OVERHEID omdat ze abortus heeft laten plegen. Een man hoeft nooit van z’n leven bang te zijn dat hij om die reden de gevangenis in moet. Daar gaat het om: Christelijke Seksistische anti-abortus wetgeving. We zijn hier niet progressiever dan in Amerika. Nederlandse Christenen willen het abortusrecht hier te lande net zo hard inperken als Amerikaanse Christenen. Punt UIT. Hou nou eens op met te denken dat “onze” conservatieven minder extreem zijn dan die Amerikaanse. Het feit dat Balkenende die vrouw in de gevangenis heeft gegooid bewijst dat WIJ juist extremer zijn dan de Amerikanen.

  En Maarten, ik ben een homoman, en ook nog een feminist, en ik vrij altijd veilig, jij bevooroordeelde idioot. Oh, maar een homo die het opneemt voor het abortusrecht van vrouwen, dat KAN toch niet?! Jij bent er zeker zo eentje die nog steeds denkt dat AIDS een homoziekte is, toch Maartentje? Volgende keer dat een verkracht meisje van 12 moet bevallen van het kind van haar eigen vader die haar verkracht heeft mag jij haar handje tijdens de bevalling vasthouden, Maarten. Seksistische vrouwenbeul.

  “je moet tegenwoordig een klein plastic pasje bij je hebben, gewoon DOEN”

  “gewoon DOEN”, dat zeiden de Nazis tegen elkaar in Auschwitz. Schaap, het is geen klein stukje plastic, het is een stuk plastic met een RFID chip. Kortom, we hebben hier in NL al een WORLD ID, netzoals in, you guessed it, Amerika.

  There Is Your World ID Card Right There
  http://www.youtube.com/watch?v=V-X2JJddBw8

  En het houdt niet op:

  AMR Research’s Montgomery said: “The truth is the technology has moved on immeasurably in the last three years” and now “sensor technologies” are being added to the RFID mix.

  “There will be other sensors [coming to RFID] – temperature sensors, weight sensors,” IBM’s Murthy said.

  Super RFID is essentially a sensor network or sensor telemetry. Instead of passive tags, which simply store information, sensor networks can be used to monitor conditions and record that data, and, if necessary, set off an alert if a condition moves beyond certain criteria.
  http://networks.silicon.com/lans/0,39024663,39127336,00.htm

  “hoe zou jij reageren op dezelfde domme speech elke keer dat je gewoon je werk doet?”

  Als jouw werk het terroriseren van de Nederlandse bevolking is (“preventief fouilleren” me neus, gewoon Staatsterreur tegen de doorsnee Nederlandse burger), en het inperken van onze recht op privacy, en het in de gevangenis gooien van vrouwen die abortus willen laten plegen, dan zullen we tegen je blijven schreeuwen tot je daarmee ophoudt.

 16. “als je met een voorbeeld komt en dat amper omschrijft, past het je niet uit te halen als iemand vraagt over welk specifiek geval je het hebt. Niet iedereen leest alles, niet iedereen heeft een ijzeren geheugen.”

  Oh, maar het past wel dat een of andere seksist hier pleit om zwangere vrouwen een dwangbevalling op te leggen in de gevangenis, barbaarse middeleeuwse folterpraktijken zoals we die gewend zijn van de Christenen? En het is opeens MIJN schuld dat seksisten zomaar van alles roepen zonder zich eerst in de zaken te verdiepen, iets dat ik WEL gedaan heb? Het is MIJN schuld dat seksisten bevooroordeeld en ongeinformeerd zijn, en dat ik me wel heb laten informeren? Schei toch uit. Het is je eigen verantwoordelijkheid om je te laten informeren voordat je je grote bek opentrekt. Sta niet raar te kijken als iemand die zich wel heeft laten informeren aanstoot neemt aan je oerdomme opmerkingen.

  Zoals ik al zei: ik heb mijn huiswerk gedaan, ik ga niet andermans huiswerk doen, zeker niet als het een of andere seksist is die het normaal vindt om vrouwen op te sluiten en een dwangbevalling op te leggen, bah, wat ziek. En ik ga sowieso niet in discussie met de heteroseksuele Maartens van deze wereld, die zelf nooit zwanger hoeven te worden, maar toch elke keer weer blijven zeuren over “was het nou de 5e/6e/7e/8e maand”. IRRELEVANTE STRIKVRAAG. Een vrouw wordt in de gevangenis gegooid DOOR ONZE CHRISTELIJKE OVERHEID omdat ze abortus heeft laten plegen. Een man hoeft nooit van z’n leven bang te zijn dat hij om die reden de gevangenis in moet. Daar gaat het om: Christelijke Seksistische anti-abortus wetgeving. We zijn hier niet progressiever dan in Amerika. Nederlandse Christenen willen het abortusrecht hier te lande net zo hard inperken als Amerikaanse Christenen. Punt UIT. Hou nou eens op met te denken dat “onze” conservatieven minder extreem zijn dan die Amerikaanse. Het feit dat Balkenende die vrouw in de gevangenis heeft gegooid bewijst dat WIJ juist extremer zijn dan de Amerikanen.

  En Maarten, ik ben een homoman, en ook nog een feminist, en ik vrij altijd veilig, jij bevooroordeelde idioot. Oh, maar een homo die het opneemt voor het abortusrecht van vrouwen, dat KAN toch niet?! Jij bent er zeker zo eentje die nog steeds denkt dat AIDS een homoziekte is, toch Maartentje? Volgende keer dat een verkracht meisje van 12 moet bevallen van het kind van haar eigen vader die haar verkracht heeft mag jij haar handje tijdens de bevalling vasthouden, Maarten. Seksistische vrouwenbeul.

  “je moet tegenwoordig een klein plastic pasje bij je hebben, gewoon DOEN”

  “gewoon DOEN”, dat zeiden de Nazis tegen elkaar in Auschwitz. Schaap, het is geen klein stukje plastic, het is een stuk plastic met een RFID chip. Kortom, we hebben hier in NL al een WORLD ID, netzoals in, you guessed it, Amerika.

  There Is Your World ID Card Right There
  http://www.youtube.com/watch?v=V-X2JJddBw8

  “hoe zou jij reageren op dezelfde domme speech elke keer dat je gewoon je werk doet?”

  Als jouw werk het terroriseren van de Nederlandse bevolking is (“preventief fouilleren” me neus, gewoon Staatsterreur tegen de doorsnee Nederlandse burger), en het inperken van onze recht op privacy, en het in de gevangenis gooien van vrouwen die abortus willen laten plegen, dan zullen we tegen je blijven schreeuwen tot je daarmee ophoudt.

 17. ..Lijkt te spelen. als je het openlijk vraagt krijg je meestal een politiek correct antwoord. al zijn er dus kassa’s die onderaan het bonnetje weergeven, dat de customer een dumb nigger is. en als je daar op goegelt kom je nog weer op zat paginas, waar ze het over chimps hebben. Ik hoop voor je joan, dat je live mag meemaken, dat obama het wordt, ik gun het je, en ons ook. ik zou je graag een desillusie willen besparen, maar ik heb zo maar es mijn scepsis.

  @grom, ik ben het met je eens, dat het hier in rap tempo minder wordt. En hoe het komt dat we meer weten over onze computer etc, dan over vrouwen.
  heh wat leerde je in je jaren op school erover? bloemetjes en bijtjes geloof ik. ik heb op school weinig geleerd over mijn driften. laat staan dat je iets geleerd werd over hoe je voor kinderen moest zorgen. het onderwerp werd ten alle tijden angstvallig vermeden. daar moest je vanzelf maar achterkomen, als het zover was. of je hoorde het tzt wel van je ouders.
  Ja, bij de biologie werd wel duidelijk gemaakt dat we zoogdieren waren, maar dat was het zo’n btje wel.
  En de vanzelfsprekendheid warin je duidelijk werd gemaakt, dat ‘dat’ een zaak was, van moeder op dochter, was voor veel scholen een welkome uitvlucht ,om het onderwerp verder niet te behandelen.

  In 1930 was het zelfs nog uitzonderlijk, dat meisjes verder leerden op de HBS, het overgrote deel was na de lagere school klaar.
  Dat zelfs in de jaren tachtig, mijn vader nog verzuchtte, dat het gros van zijn leerlingen alleen maar op school zat, omdat ze tot hun 17e leerplichtig waren. geinfesteerd met de gedachte, dat ze niets hoefden te leren, omdat ze strax tog voor de kindertjes gingen zorgen.
  En dan de gedachte dat de moeder onmisbaar is. wat in de zoogperiode, “natuurlijk ‘gezien'”, het geval is. al zou ik het met een flesje nog wel kunnen redden hoor. (hoort al schamperend gelach) Ik mis zeer waarschijnlijk een hoop intuitieve finesses. al is het alleen maar, omdat ik niet 24/7 dmv navelstreng verbonden ben geweest. Dus wat ‘voel’ ik er nou van.
  Ik laat gemakshalve even buiten beschouwing, of je als moeder het kind wilt of niet.
  Dat dus maar 10% van de alleenstaande mannen voor het kind zorgt. kun je voor een deel terugvinden in dat gedachtengoed, of laat ik zeggen dat gedachtenfout.
  in ieder geval heeft dat gedachtenfout eeuwenlang gezorgd voor evolutionaire verschillen tussen onze hersenen. ik ken ook niet zoveel mannen die echt kunnen multitasken trouwens, terwijl vrouwen die gave bezitten, omdat ze ten alle tijden om moeten kunnen switchen als hun kind darom vraagt.
  Ik ben het met je eens, dat je recht hebt, om het te laten weghalen, als je het niet wil. Temeer omdat de toekomst perspectieven van ongewilde kinderen toch al veel lager zijn, dan die van gewilde.
  En aan de staat moet je opvoeden niet overlaten. Zolang de staat denkt, dat ontspoorde kinderen, in alle gevallen, beter in de gevangenis kunnen wachten op een plaatsje in een jeugdinternaat, dan thuis. heb ik geen fiductie in het opvoedingsvermogen van de staat.
  Neem nou dat geval van die zwakbegaafde ouders uit Geldermalsen. pffff, je kunt zo’n kind beter aborteren, dan dat je je eraan gaat hechten, om het vervolgens uit handen te moeten geven aan instituties die geregeerd worden door regels ipv gevoel. En waar je niet eens de kans krijgt, om te bewijzen dat je intenties goed zijn. Het zou me niks verbazen als het uiteindelijke gevolg zal zijn, dat de nederlander uitsterft door overmatige staatsbemoeienis.

  Wat betreft de kans op zwangerschap. (onveilig ook nog)?
  Ik citeer uit een stukje van ‘van bommel’op marroc.nl
  Vraag:
  Zijn voorbehoedsmiddelen in de islam toegestaan?
  Antwoord:
  Geboortebeperkende maatregelen worden in de koran en profetische uitspraken onder voorwaarden binnen het huwelijk toegestaan. In de overlevering worden onthouding en coïtus interruptus (‘azl) besproken en toegestaan op voorwaarde van wederzijds goedvinden van man en vrouw. Omdat de profeet het recht van de vrouw op seksuele bevrediging heeft vastgesteld, hebben verschillende moslimgeleerden hiervan de contradictie aangegeven en verklaard dat ‘terugtrekking vóór het orgasme bij de man ook dat van de vrouw kan voorkomen, waarbij vanuit de toestemming op coïtus interruptus de ethische toestemming voor andere contraceptiva door middel van analogie kon worden afgeleid. Toen in Europa de christelijke ethiek ten gunste van geboorteregeling veranderde, kwamen bijna alle ideeën op dat gebied uit de moslimwereld.

  Omdat de profeet het recht van de vrouw op seksuele bevrediging heeft vastgesteld, leest toch wel veel vooruitstrevender dan “onze” aangeleerde ethiek hierover.
  ik droom lekker verder..
  Bernadette heeft humor, de vice-president wordt president, en ze hebben onze toekomstige verlossing al samen in Alaska met HAARP bekokstoofd. Grijns.
  Wat je rfid betreft, wikkel em maar in alufolie. kooi van faraday principe. kunnen we meteen uittesten, of afwezigheid van een signaal fouillering in de hand werkt. ik neem aan, dat je net als mij, geen bonuskaart gebruikt? en meestal iets contant afrekent. Verder wil ik je nog even op het hart drukken, dat de bobo die hier aan de macht is, toevallig door de meerderheid van ons is verkozen. of in ieder geval het deel van ons, wat altijd trouw gaat stemmen. ook, als ze het niet geheel eens zijn met de gevoerde politiek.

 18. Als er ‘n vrouw op de troon kwam te zitten zou ons, mannen dat wel makkelijk zijn. Zij bepalen immers, wat er te doen en te laten is en wij voeren gewoon uit. Handig en smart en slim genoeg om niet al te gek maf en vermoeiend te hoeven doen, en zonder verantwoordelijkheid ervan te genieten ook nog, zouden we ons kunnen afvragen wie er nou eigenlijk de machtigste is, zij of wij. Je ziet dan ook in toenemende mate dat vrouwen de macht overnemen. Eén vrouw is bijvoorbeeld duizend mannen (teveel) genoeg. We hoeven er dus niet zoveel in algemene machtsposities te hebben, om het ons, mannen buitengewoon makkelijk en leeuw-achtig makkelijk te maken. De wereld zit mooi in elkaar. Vooruit Palientje! Hop, hop, hop en naar de top!

  ‘^_^/’

  De wereld zit machtig mooi en fantastisch in elkaar, alleen maar voor ons mannen.

 19. Ben het eens met JUZO dat de lagere leeftijden het voor het zeggen hebben. Misschien is ook juist dát ook wel de reden van kredietcrisis overigens: te veel te snel alles willen.

  En de toch zeer harde wereld die de Verenigde Staten van Amerika toch vooral ook is, heeft veel gezichten. En heel veel belangrijke keuzes te maken. Dat men dáár niet uit is blijkt uit een veels te lage rente van 1%.

  Dat alles werpt de vraag op of we nu wel zo zeer naar Amerika moeten kijken. Europa betaald over enkele jaren zijn vele pensioenen ook maar heel heel moeilijk en of ook juist niet of veel minder dan voorgesteld.

  De echte vraag bij Palin, Obama en c.s. is dan ook niet wat zij doet of niet, maar wat wij zelf doen in Europa aan dikke problemen. Eigenlijk is de vraag of onze jeugd het wél kan.

 20. Abortus pil en politiek.
  Als de politieke ontwikkelingen in Nederland zich doorzetten, dan komt de abortuspil binnenkort achter slot en grendel. Women on Waves is van mening dat de abortuspil juist breder toegankelijk moet worden.
  http://www.womenonwaves.org/article-1522-en.html

  Om stopzetting van de strafvervolging van een 24-jarige vrouw uit Boxtel die 14 november werd gearresteerd vanwege een vermeende illegale abortus Klik hier om de brief te ondertekenen
  http://www.womenonwaves.org/article-1543-en.html

  Inmiddels hebben 1100 mensen de petitie ondertekend.
  Ook mevrouw IB uit Boxtel zelf en haar partner. In tegenstelling tot berichtgeving van het Openbaar Ministerie, heeft haar vriend haar niet bij de politie aangegeven.
  Op 24 januari heeft de advocaat van mevrouw stopzetting van vervolging geeist. De rechter sprak op 31 januari uit dat het OM het onderzoek mag vervolgen. Uw handtekening blijft daarom welkom.
  Rebecca Gomperts (arts, directeur Women on Waves)
  Gunilla Kleiverda (gyneacoloog Flevoziekenhuis)
  Mevrouw IB uit Boxtel en haar verloofde die haar nog steeds steunt.
  http://www.womenonwaves.org/article-1512-en.html

  Wakker worden mensen. We zijn niet progressief. Nederlandse Christelijke conservatieven trekken de hele maatschappij met zich mee de afgrond in, terug naar de middeleeuwen. “Onze” conservatieven zijn net zo gevaarlijk als die gekken in Amerika. Een ieder die denkt dat “onze” conservatieven ongevaarlijk zijn, en dat het hier vast niet zo’n vaart zal lopen… lees de bovenstaande berichten. Een vrouw in de gevangenis omdat ze abortus heeft laten plegen, de abortuspil binnenkort achter slot en grendel. Wakker worden.

 21. Het is, uit het oogpunt van wereld-economie, wel efficiënt een vrouw tot wereldleidster te benoemen.

  Ik zette eens, voor tien miljard mannen, één vrouw op een podiumpje vooraan in de zaal.

  De tien miljard mannen begonnen onmiddelijk zich in de gekste bochten te wringen en zich uit te sloven, om maar aan de wensen van die ene vrouw vóór hun, te voldoen. Om haar te behagen.

  “Ik heb ze, allemaal,” zei de vrouw, onhoorbaar. Ze glimlachte, onzichtbaar. “Ik kan met ze doen wat ik wil”.

  Ik zette eens, voor tien miljard vrouwen, één man op een klein podiumpje, helemaal vooraan in de zaal.

  Geen van de vrouwen zag hem. Ze begonnen kwaad en nijdig op elkaar in te pikken en elkaar af te katten.

  “Ze zijn onbestuurbaar,” zei de man, onhoorbaar.
  “Ik kan er niets aan, en ook mee doen”.
  Hij vervloog in de lucht en verviel tot stof.

  Ik zette mijn hoed op, sjaal om, jas aan, en ging buiten een eindje wandelen.

  ‘^_^/’

  Ik glimlachte. Onzichtbaar.
  Mompelde iets. Onhoorbaar.
  Leefde nog lang en gelukkig.

 22. Hier ook nog een leuk artikel uit Salon, “the Sarah Palin pity party – cry me a freaking river”.
  http://www.salon.com/mwt/feature/2008/09/30/palin_pity/?source=newsletter
  Ik weet alleen niet of je het kunt lezen zonder abonnement.

  Wat mij toch veel moed geeft, is dat in Amerika ook behoorlijk veel normale mensen wonen. Mensen die ook niet zitten te wachten op deze dame, wiens equivalent in Nederland me zo gauw niet te binnen schiet. Maar Amerika is ook groter.

 23. Of “leuk”, dat is niet het goede woord. In elk geval een artikel waar ik me voor 100% in kan vinden.

  Overigens erger ik me nogal aan al dat gedoe over het vrouw-zijn van Palin. Ze is gewoon een opportunist, zoals ik vele, vele mannelijke equivalenten ken (ook wel een paar vrouwelijke, maar minder) die hun kans grijpen als die geboden wordt, ongehinderd door twijfel aan eigen kunnen, en die hopen zich er wel uit te zullen bluffen. Dat gaat vaak goed. In haar geval naar grote groepen potentiele kiezers ook.

  Ik identificeer me op geen enkele wijze met Sarah Palin. Waarom zou ik? Omdat ik een vrouw ben? Wat een onzin, m’n vroegere muzieklerares met de kunstheupen was ook een vrouw. Heb ik me nooit mee geidentificeerd. Met geen enkele vrouw trouwens, waarom zou je dat doen?

  Zijn er mannen te vinden die zich identificeren met George W. Bush, en die zichzelf minder waard vinden vanwege de absolute puinhoop die hij ervan gemaakt heeft? Lijkt me niet. Dus waarom zouden vrouwen niet gewoon hun schouders ophalen bij Sarah Palin?

 24. “Mensen die ook niet zitten te wachten op deze dame, wiens equivalent in Nederland me zo gauw niet te binnen schiet. ”

  Moet iemand als Rita Verdonk zich expliciet uitspreken tegen abortus voordat iemand als jij inziet dat we hier in degelijk wel degelijk ons homegrown equivalent hebben van zulke wanstaltige figuren? Verdonk doet ook vaak alleen maar alsof ze ergens verstand van heeft. Ze is weliswaar niet charmant als Palin, maar net zo zelfingenomen en arrogant. En conservatief. En heb je mijn entry over Pim Fortyun niet gelezen? Die was ook een modepopje. Trust me, we hebben wel degelijk onze eigen politieke idioten in dit land, en hun even zo idiote aanhangers.

 25. Dat is ook wat ik bedoelde, grom.
  Gelukkig blijft de aanhang van de demagogen en opportunisten nog enigszins binnen de perken en is de werkelijke macht van onze politici minder groot dan de massa denkt.
  Soms zou je wel eens willen, dat… maar wanneer je supertankers gaat besturen als speedbootjes loopt het zeker slecht af.
  “Change”, maar verwacht geen wilde veranderingen.

  En Joan, prettige dagen in New York !

 26. SJAAK ziet het geheel juist. Het is begrijpelijk dat er allerwegen veel kritiek is op BUSH. Maar had hij anders gekund? Had hij keus? Had ‘n ander ‘t zoveel beter gedaan? Had en heeft hij wel ook maar iets te doen of te willen temidden van zijn zwaar overheersende industriële dirigators?
  Kritiek is er altijd, op iedereen en dat is ook heel goed.
  De vraag is ook altijd, of ‘t allemaal anders, en veel beter had gekund en ook gemoeten. Daarop komt nooit, van niemand een zinnig antwoord en ook dat is goed.

  ‘~_~/’

  De wereldpolitiek is geheel tevredenstellend, want anders was hij er niet eens. Voorwaarts. En vol goede moed.

 27. Typisch Karin Spaink censuur op dit blog: op haar verzoek post ik de links naar het verhaal over die vrouw die dit jaar nog in de gevangenis was gegooid omdat ze een abortus heeft laten plegen, en het verhaal over het “achter slot en grendel” zetten van de abortuspil IN NEDERLAND NIET AMERIKA!, en wat doet Spaink? Verwijdert de post. Wrokcensuur, omdat ze er niet tegen kan dat ik gelijk heb. Blijf maar lekker dromen dat je in een progressief land woont en dat het hier “vast niet zo’n vaart zal lopen”, Spaink.

  Ik ga het eens anders proberen. Download de onderstaande pagina’s voordat Spaink ze verwijdert, omdat ze er niet tegen kan dat ik gelijk heb en mijn bewijsvoering ook in orde is:

  Als de politieke ontwikkelingen in Nederland zich doorzetten, dan komt de abortuspil binnenkort achter slot en grendel. Women on Waves is van mening dat de abortuspil juist breder toegankelijk moet worden.
  http://www.womenonwaves.org/article-1522-nl.html

 28. Nee@niet.grom die ervaring heb ik helaas ook meerdere keren gehad met Karin. Kennelijk begrijpt zij helaas – ook na juist kanker – kennelijk niet altijd het begrip “leven en laten leven”.

  Maar haar stukjes en de mogelijkheid te reageren vind ik meestal wel zeer waardevol. Wel jammer inderdaad dat zij dan toch weer aan het snijden is.

 29. Grom, je schreeuwt vreselijk hard en over je toeren:

  1) In de toelichting bij het veld voor reacties staat dat berichten met meer dan één url worden vastgehouden ivm spam. Er stonden twee berichten van je in de queue, ik heb ze zojuist doorgelaten. Dat jij de instructies niet leest is best maar dan heb je niet te schelden op een ander. Je beticht me van iets dat ik niet heb gedaan; je excuses aanbieden zou je goed staan.

  2. ‘Typisch Karin Spaink censuur op dit blog’? Ik heb een paar keer berichten verwijderd omdat ze off-topic waren of herhalingen van eerdere berichten, en ik heb altijd publiekelijk gemeld dat en waarom ik ze heb verwijderd. Het staat iedereen vrij hier te schrijven, zolang het op het onderwerp slaat en niet beledigend is. Dat heeft niets met censuur te maken, en alles met normale omgangsregels. Als iemand in een café gaat staan schreeuwen wordt-ie er ook uitgezet.

  3. Als je me zo’n vreselijk mens vindt, wat doe je hier dan nog langer? Je mag gerust weg, hoor.

 30. Ten eerste: Henk schreef hierboven dat hij, net als ik, eveneens door jou gecensureerd was. Het is dus zeker niet eerste keer dat je het zomaar bij iemand doet. Het is tekenend dat je niet ingaat op Henk z’n opmerking dat hij door jou gecensureerd is, en dat je je weer alleen maar op mij focused, alsof ik de enige ben die last heeft van jouw censuur. Dit is het zoveelste voorbeeld dat je mij er expres tussenuit pikt, ondanks het feit dat ik niet alleen ben.

  Ten tweede: je draait de zaak om. De vraag is niet “Waarom begin je te schreeuwen”, de echte vraag is: Waarom ben ik genoodzaakt om eerst te schreeuwen voordat jij eindelijk de links post WAAR JE ZELF OM GEVRAAGD HAD?

  Ik heb gedaan waar jij om vroeg, en jij censureert de post met datgene waar je om vroeg. Ik heb niets mis gedaan, ik heb gedaan waar je zelf om vroeg. JIJ bent hier in de fout. Dat is censuur VAN JOUW KANT, en het is geheel terecht dat ik daar kwaad over word. Ik kan er namelijk heel slecht tegen als iemand om bewijs vraagt, ik dat post, en het bewijs dan genegeerd wordt.

  Kortom, het is je eigen schuld dat ik kwaad word. En kwaad worden heeft zo te zien best wel zin, want DAN PAS post je mijn post die je eerst gecensureerd had. Moraal van het verhaal: je luistert alleen als iemand schreeuwt.

  Je kunt mij niets aanrekenen in dit geval. Jij vraagt om bewijs, ik post het, en jij plaatst het pas op je blog als ik erover ga zeuren. Als ik elke keer moet gaan schreeuwen zodat je jouw censuur ongedaan maakt, dan blijf ik schreeuwen.

  Oh, en ga voortaan niet om bewijsvoering vragen, om het vervolgens expres te negeren omdat het toevallig niet overeenkomt met jouw fantasiewereld van Nederland als een progressief land. Het gaat in dit land totaal de verkeerde kant op, en het enige wat jij doet is mensen censureren op je blog die – op jouw verzoek – de waarheid laten zien, tegen alle waanbeelden in.

 31. Grom: van Henk heb ik nooit iets weggehaald. En je leest – opnieuw – slecht, want Henk zegt niet dat ik wel eens berichten van hem heb verwijderd. Alleen bij Sjaak (en JuZo) heb ik dat een paar keer wel gedaan, en ik heb dat altijd meteen gemeld en uitgelegd waarom: omdat ze off-topic waren, of zichzelf herhaalden. Berichten van jou heb ik nimmer verwijderd. Jij hebt dus helemaal geen last van ‘mijn censuur’, tenzij je kickt op andermens’ herhalingen of zijsporen, in welk geval ik je met alle plezier zou aanraden voortaan elders te gaan lezen. (Nog daargelaten of het modereren van een discussie die ikzelf mogelijk maak op mijn eigen blog überhaupt wel onder de definitie van ‘censuur’ valt – je hebt in die kwestie absoluut de meerderheid tegen je. Je zit namelijk in mijn huiskamer, daar gelden mijn regels. Die regels zijn dat iedereen zijn mening vrijelijk kan verkondigen, zolang het on topic is en niet in gebekvecht verzand.)

  Ja, je begint meteen te schreeuwen. Ik kijk heus niet elk kwartier of er toevallig een bericht met meerdere urls staat dat op goedkeuring wacht. Ik werk, weet je, en ik zit niet altijd bij mijn computer, en als ik wel bij mijn computer zit doe ik er ook wel eens andere dingen. Dat je – terwijl bij elke pagina een waarschuwing staat dat berichten met meerdere urls worden vastgehouden totdat ik ze handmatig doorlaat – meteen aanneemt dat ik je bericht wel zal hebben verduisterd, getuigt van ongepast wantrouwen. Ik heb niets van je gecensureerd, en toch hou je ook nu nog steeds vol dat ik dat wel heb gedaan, terwijl beide berichten er nota bene staan. Je leest slecht, je schreeuwt, en je uit valse beschuldigingen.

 32. Grom:
  – Je uit valse beschuldigingen. Ik heb niets van je gecensureerd.
  – Dit is wel mijn huiskamer: het is geen publiek terrein maat mijn website op mijn server, waar mensen onder ruimhartige voorwaarden konnen reageren op mijn stukjes.
  – Je uit niet de ‘mening’ dat ik censuur op je berichten pleeg, je stelt het voor als feit.
  – Verder ga ik hierover niet meer met je in discussie. Je leest slecht en je redeneert belabberd in deze kwestie.

 33. Niet grappig dit! Grom, je bent hier gast van Karin die zo goed is om haar eigen blog open te stellen voor iedereen. Als er iemand open staat voor discussie is zij het, en als er iemand redelijk is is zij het. Zij mag hier overigens alles publiceren of censureren wat ze wil.
  Dit soort gedoe is gewoon zonde van haar tijd en energie, dat vind ik zelfs. Ik zou dan ook wensen dat je elders je mening gaat verkondigen, op een openbaar forum bijvoorbeeld, er zijn er genoeg. Dan kan Karin weer verder met waar ze goed in is en haar aandacht geven aan het schrijven over belangrijke en ingewikkelde dingen.

 34. “je uit valse beschuldigingen.”

  Dus niet, want je zei hierboven immers zelf:

  “Als iemand in een café gaat staan schreeuwen wordt-ie er ook uitgezet.”

  Kortom, het was inderdaad censuur, je geeft het zelf toe.

  Om bewijs vragen, en het vervolgens niet posten omdat het niet overeenkomt met je politieke voorkeur IS censuur. Punt uit.

  Dit is niet “je huiskamer”, ik “schreeuw” niet, dit is een openbaar blog en ik post mijn mening. Aan je huiskamer zit al het goed is een deur met een slot, aan dit blog niet. Komplete onzin dus om het ene met het andere te vergelijken. Er klopt werkelijk geen ene barst van die metafoor. Maar ja, het verbaast me niets, aangezien je liever censuur toepast dan de werkelijkheid onder ogen te zien. Dat je je huiskamer voor blog aanziet, en andersom, en daarbij iemand die een mening verkondigd die je liever niet wilt “horen” voor schreeuwlelijk uitmaakt, dit alles ligt in het verlengende van een dergelijke op waanbeelden gebaseerde perceptie.

  En ga niet raar opkijken als iemand kwaad wordt zodra die persoon gecensureerd wordt. De meeste mensen vinden het bepaald niet leuk om in de maling te worden genomen door iemand die eerst om bewijs vraagt en het vervolgens negeert.

 35. Als iemand me naar zijn huis uitnodigt met het verzoek dat ik hem iets laat zien, ik kom ermee opdagen, maar vervolgens grijpt hij het uit mijn handen en smijt het raam uit, dan heb ik alle recht om kwaad te worden. Als iemand om bewijsstukken vraagt, ga ik ervan uit dat die persoon er ook daadwerkelijk naar kijkt. Ik redeneer niet belabberd, het enige dat hier belabberd is is jouw censuur (die je alleen ongedaan maakt als ik erover klaag) en jouw belachlijke metafoor. Een blog waar iedereen zomaar kan posten is geen “huiskamer”. Hou nou eens een keer op met die ontoepasselijke metaforen die geen enkele betrekking hebben op het internet. Het internet is niet je huis, het is geen plek of plaats.

  Maar goed, since you insist: je huiskamer zit als het goed is achter een deur met een slot. IP chains toepassen is geheel je eigen verantwoordelijkheid. Dit blog heeft eerder iets weg van een volkstuintje aan de straatkant, op stoepniveau, zonder heg en zonder poort. Daar komt de buurvrouw een praatje houden, en daar komt dorpsgek Thomas nog even langs voor een praatje op weg naar het gekkenhuis. Student nee@niet.grom op weg naar school loopt ook even langs en zegt: “Pas maar op, zo’n tuin zonder heg en zo op stoepniveau, straks laat iemand nog eens zijn hond schijten in je tuin” :-P

 36. Grom, je zit inderdaad echt ontzettend te zeuren en te drammen en je doet idioot. Misschien ben je zo met jezelf bezig dat je de tekst boven het typveld nooit hebt gelezen, maar daar staat toch heel duidelijk “berichten met meer dan een url worden vastgehouden, etc.” en ook als verklaring erbij dat dit wordt gedaan tegen spammers. Vroeger had Human.nl niet zo’n rem op spammers, met als gevolg dat de viagra-aanprijzingen de humanisten om de oren vlogen als ze de reacties bij de berichten wilden lezen, wat mij wel weer op de lachspieren werkte trouwens.

  En Henk, las je goede wensen voor New York pas na terugkomst, maar ze hebben gewerkt, heb het echt verrukkelijk gehad. Ben trouwens ook naar Ellis Island geweest en dat heeft mijn begrip voor Amerikanen enorm doen toenemen. Die mensen zitten daar niet zomaar “toevallig”, die hebben enorme ontberingen doorstaan om een betere toekomst op te bouwen. Dat vraagt om een bepaalde karakterstructuur. Het raakte me, Ellis Island. Niet zo diep als Theresienstadt, waar ik alleen maar heb lopen huilen toen, maar het raakte me desalniettemin erg. Ik ben er ook van overtuigd dat de nazis hun ideeen over selecties in de concentratiekampen, zelfs van de teksten als “Arbeit macht frei” boven de poorten, rechtstreeks van Ellis Island hebben geimporteerd. Ga daar straks eens op googelen of ik daar gelijk in heb, maar het kan niet anders. De mens is niet zo origineel, en de teksten boven ingangen staan er nu niet meer, maar ik zag ze wel op foto’s van vroeger staan.

  De selectie door artsen, die een chalk mark op de kleding zetten (X for mentally disturbed, E for eyes, etc.), de medische screening binnen 6 seconden gezien de onafzienbare instroom van mensen, ook al het moeten achterlaten van de bagage bij de ingang, het deed me allemaal erg aan de concentratiekampen, die van later datum waren, denken.

  Natuurlijk werden de eerste en tweede klasse op de schepen al aan boord van het schip van aankomst gekeurd. Want ook in the land of the free moeten er verschillen zijn. Het eindeloze wachten in een enorme rij in een grote hal, de onzekerheid, de selecties (niet alleen medisch), het geinterneerd worden als er vragen waren over gezondheid en risico een “public burden” te worden, het was vooral voor de armen.

  Desondanks kwam 80% van hen het land binnen. Zonder iets. Met alleen maar de hoop een ander soort bestaan op te bouwen dan in het land van herkomst waar “niets” ook “geen hoop” in hield. Als je al die ontberingen hebt doorstaan en je bouwt wat op in een land dat je die kans biedt, natuurlijk zing je dan “God bless America”. Ik ging veel meer van het patriottisme van de Amerikanen begrijpen daar. Zag ook de analogie met asielzoekers in Europa heden ten dage.

  Ik vraag me alleen af hoe het moet met die regio’s waar je geboren kan worden, ook maar bij toeval, waar “niets” ook “geen hoop” inhoudt, als je noch de minimale middelen hebt (want een reis moet toch betaald) noch de karakterstructuur (zelf zou ik het niet gauw doen, me in het vreemde storten met achterlating van alles wat lief en bekend is) om er weg te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.