Schedel

De met 8601 diamanten ingelegde platina schedel die Damien Hirst heeft gemaakt – het werk heet ‘For the love of God’ en zou iets moeten zeggen over onze sterfelijkheid – is vanaf overmorgen (1 november) tot half december te bezichtigen in het Rijksmuseum te Amsterdam. Het werk komt in een speciale kamer te staan, met bewakers en camera’s en waarschijnlijk allerlei andere beveiliging eromheen: de schedel werd vorig jaar voor 50 miljoen Britse pond – 63 miljoen euro – aan een investeringsgroep verkocht. Hirst zelf was overigens een van de deelnemers van die investeringsgroep. Een mooi staaltje van eigen prijsopdrijving.

Onderstaande schedel vind ik eigenlijk veel leuker en intrigerender: hij is gemaakt van keukenspullen en stond in n een Londens park. Gemaakt van potten, pannen, lepels, vergieten en wat dies meer zij. Hirst, eat your heart skull out!

Author: Spaink

beheerder / moderator

7 thoughts on “Schedel”

  1. Wat Damien Hirst en de onvervangbare waarde van zijn werk betreft: Ik weet niet meer of ik het nou wel of niet in het echt heb gezien. Dat zegt toch genoeg over de indruk die het wel of niet gemaakt heeft. Het is natuurlijk heel erg veel in het nieuws geweest dus die beelden heb ik gezien. Ik ben vrij recent in London geweest en heb daar als altijd ontzettend veel gezien en volgens mij dus ook die ingelegde schedel. Maar ik weet het niet zeker meer. En dat je zoiets niet zeker meer weet, zegt veel over die waarde van 50 miljoen pond die er voor staat. Voor zo’n bedrag mag je toch wel iets onvergetelijks verwachten.

  2. Waarom moet ik bij de kunstwerken van (o.a.) Damien Hirst toch steeds aan het sprookje over de kleren van de keizer denken ?
    Of kan het zo zijn dat dat exact de bedoeling is van de kunstenaar ? :-)

  3. Kunnen we die keukenspullen-schedel niet verhuizen van London naar het museumpark? Damien zal het geweldig vinden!
    1 lichtpuntje: hij gaat zelf heel veel geld investeren in een nieuw museum, zo profiteren we toch allemaal weer een beetje mee. Want is dat niet wat we eigenlijk willen uiteindelijk?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.