Van Praag-prijs

Oh wow. Ik werd net gebeld: ik heb een prijs gewonnen, de Jaap van Praag-prijs. Die wordt tweejaarlijks uitgereikt door het Humanistisch Verbond aan mensen ‘die in hun werk humanistische waarden uitdrukken en met hun oeuvre inspireren tot een samenleving waarin zelfbeschikking en verantwoordelijkheid samengaan’. ‘Het werk van de prijswinnaars is toegankelijk en kenmerkt zich door onorthodoxe en vernieuwende ideeën en benaderingen. Het levert tevens een inspirerende bijdrage aan debatten over maatschappelijk actuele thema’s’.

Toen ik de lijst mensen zag die ‘m eerder hebben gewonnen, raakte ik licht ondersteboven. Annie Romein-Verschoor, Amnesty International, Anton Constandse, Boebie Brugsma, Simon Carmiggelt, Hella Haasse, Geert van Oorschot, Max van der Stoel, Hein Roethof, Pierre Janssen, Kees Schuyt…

De uitreiking vindt ergens in mei plaats, in het Muziektheater Muziekgebouw in Amsterdam. En dan krijg ik ook het juryrapport te horen. Ik weet nu al dat ik enorm ga blozen.


Aantal reacties: 21

 1. url url'>Janiek ≡ 19 Jan 2009 ≡ 14:29

  Van harte gelukgewenst! Wat mij betreft eerlijk verdiend, hoor. Je preekt bovendien niet zozeer iets, maar leeft heel veel voor, door open te zijn over je eigen ervaring in al z’n menselijkheid. Sterk én zwak. Niet te erg blozen, dus ;-).

 2. url url'>Zezunja ≡ 19 Jan 2009 ≡ 14:41

  Tsjee, wat chic! En heel verdiend.

 3. ≡ 19 Jan 2009 ≡ 16:11

  Gefeliciteerd, Karin!

  Laat dat blozen maar achterwege – jouw werk, kundigheid en inzet hadden allang met een aantal van dit soort prijzen beloond mogen worden. Wat mij betreft mogen de uitreikers van de prijs blozen van schaamte omdat ze je niet eerder hebben beloond! ;)

  Groetjes,
  fan Eelko

 4. ≡ 19 Jan 2009 ≡ 18:26

  Woohoo! Gefeliciteerd Karin!

  Inderdaad ontzettend verdiend.

  Groetjes en liefs,
  Ferrie

 5. url url'>Marbel ≡ 19 Jan 2009 ≡ 18:41

  gefeliciteerd. En ik doe mee in het koor van mensen die zeggen dat je het echt verdiend hebt. Door je openheid, maar ook door je harde werken en je standvastigheid, het aldoor dingen in de openbaarheid brengen die gezegd of gezien moesten worden.

 6. ≡ 19 Jan 2009 ≡ 18:44

  gefeliciteerd, een mooie blijk van waardering.

 7. url url'>Hetty ≡ 19 Jan 2009 ≡ 21:01

  Gefeliciteerd, Karin!
  En, we blijven op je rekenen.

 8. ≡ 19 Jan 2009 ≡ 22:44

  Gaaf Karin, net goed!! Mogen we allemaal mee naar de uitreiking om te joelen zodat je nog meer gaat blozen? Haha
  Geniet met volle teugen en wentel je in trots en pluimen!

 9. ≡ 19 Jan 2009 ≡ 23:39

  Echt heel eervol hoor! Van harte gefeliciteerd. Prachtig om in zo’n lijst te staan.

 10. url url'>Spaink ≡ 20 Jan 2009 ≡ 02:51

  Pietie: voor zover ik begrepen heb is het een openbare bijeenkomst, ik zal zodra ik meer weet vertellen waar & wanneer, en ik zou het niet allleen vreselijk leuk maar ook ontzettend ontroerend vinden als mensen die mijn blog lezen, dan komen opdagen.

  (Ik ben nog steeds een beetje in de war, maar het begint te wennen.)

 11. ≡ 20 Jan 2009 ≡ 03:24

  Gefeliciteerd, Karin !
  Jij (je werk) past zeker bij de criteria en het is mooi dat je daar op deze wijze voor beloond wordt.
  Kijkend naar eerdere prijswinnaars, dan kan ik me het blozen enigszins voorstellen…

  Na je reis naar Egypte, alweer iets leuks om naar uit te kijken !

 12. ≡ 20 Jan 2009 ≡ 08:39

  Proficiat. Het is je gegund. – ‘°_°/’

 13. ≡ 20 Jan 2009 ≡ 12:00

  Gefeliciteerd vanuit Hellevoet!Goed nieuws!!

 14. ≡ 20 Jan 2009 ≡ 13:46

  Gefeliciteerd !
  Het is definitief te laat om te bedenken of je Rijk & Beroemd wil worden ;)

 15. url url'>Jogy ≡ 20 Jan 2009 ≡ 18:03

  Gefeliciteerd Karin, je ben in een goed gezelschap, een serieuze prijs die je zeker verdient!

 16. ≡ 20 Jan 2009 ≡ 20:40

  En verdiend!
  Van harte, écht!

 17. ≡ 20 Jan 2009 ≡ 22:17

  wat een mooie nieuwe naam in dat rijtje!

 18. url url'>Ellen ≡ 21 Jan 2009 ≡ 01:38

  Zeer verdiend. Proficiat.

 19. ≡ 21 Jan 2009 ≡ 16:56

  Zo´n mooi mens, die zich zo inzet, een duidelijke mening heeft, kritisch is én die dit allemaal ook zo goed weet te verwoorden dat het mensen inspireert, steunt, inzicht geeft, nou, die verdient zo´n prijs toch echt!

  Van harte, en dat blozen, dat gaat helemaal niet opvallen naast die rode lippen en nagels ;-)

  Heerlijk, nu al voorpret (t zou niets voor mij zijn, in het middelpunt van de belangstelling, maar jij hebt vast al eelt op je zenuwtjes, gezien jouw tv (en andere) ervaringen!

  Groetjes, Mien

 20. ≡ 21 Jan 2009 ≡ 22:38

  Hee Karin, nou dan komen we gewoon in die zaal zitten hoor, als ik niet moet werken dan ben ik erbij! Misschien incognito, want ik kan niet beloven dat ik een spandoek bij me zal hebben met bijv. het opschrift: ‘Hier nog een enthousiaste bloglezer! Hiep Hoera voor onze heldin!’
  (maar dan weet je alvast dat ik dat wel zal denken in elk geval)

 21. ≡ 23 Jan 2009 ≡ 20:02

  Als regelmatig lezer van je blog wil ik je ook feliciteren. Je hebt het van harte verdiend. Respect.

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *