Statistiek

Comments Posted By Spaink

Displaying 1,561 To 1,590 Of 1,911 Comments

Zwarte kousen

Leny: Dan zal ik het in lekentermen uitleggen: bij borstkanker verandert er iets in de celdeling, niet in het erfelijk materiaal. Jij schreef: “Ieder bk-slachtoffer heeft een beschadigd bk-gen en kan dit dus doorgeven” en dat is klinkklare kolder.

» Posted By Spaink On June 12, 2008 @ 16:01

Alice, ik begrijp je vragen, maar – afgezien van het feit dat genderdisforie gelukkig niet langer als ziekte wordt benoemd – zijn je vragen volgens mij een voorbeeld van dezelfde tijdsparadox die ik in mijn column noemde. De vraag voor jou – als je nu wist dat je een genetisch bepaalde, serieuze dan wel dodelijke ziekte hebben en voor de keus stond al dan niet zwanger te worden – zou zijn: wil ik dit met 90 tot 100% zekerheid doorgeven aan mijn kind, wetend wat hem of haar dan later allemaal te wachten staat, of grijp ik de kans aan om een kind te krijgen dat in elk geval dat wordt bespaard? De crux is dat embryoselectie niet over jou gaat. Embryoselectie gaat over je eventueel nog te geboren wordende kind. En wat genderdysforie betreft: volgens de CU had je uiteraard niet mogen worden geopereerd.

Leny: het spijt me voor je, maar je weet werkelijk niet waarover je het hebt. Het is pertinent niet waar dat iedere borstkanker een beschadigd gen heeft dat ze kan doorgeven aan haar kinderen. De groep met BRCA1 en -2 maakt naar schatting 5 tot 10% van alle mensen met borstkanker uit; de rest kan het niet doorgeven aan hun kinderen. Die hebben namelijk helemaal geen beschadigd gen. Die in hun celreplicatie iets dat raar deed, en dat is bepaald niet hetzelfde.

LadyDaan: die Slob is mal. 80% kans op borstkanker (en dan ook meteen 60% kans op eierstokkanker of zoiets, dat hoort er namelijk bij) is bepaald niet een sterk variable kans. Bij maagkanker is de kans zelfs 90% en het enige dat dan helpt is je maag te laten verwijderen – me dunkt dat dat nogal een ingreep is. *zwaait naar Harry Mulisch*

» Posted By Spaink On June 11, 2008 @ 15:59

Leny, wat je schrijft heeft niets te maken met genetische borstkanker, dat is werkelijk een verhaal apart.

Joan: het ‘alternatief’ van een abortus in het tweede of derde trimester noem ik wel, zij het kort. In een column past niet alles. Overigens verschilt de stattistiek per type genetische kanker. Bij maagkanker gaat het om 90%.

» Posted By Spaink On June 11, 2008 @ 15:58

Geef Jomanda van Jetje

wijzij @56: De waarheid ligt hier niet in het midden. Als je kanker hebt en dat niet laat behandelen – met een operate, chemotherapie en/of bestraling – ga je daar namelijk geheid aan dood. Jomanda zegt juist dat je dood gaat aan de behandeling.

‘t Is nou ook bepaald niet zo dat je altijd door medische behandeling genneest, maar je kansen daarop zijn een stuk beter dan bij Jomanda – bij wie je genezingskansen nihil zijn.

» Posted By Spaink On June 02, 2013 @ 04:23

Globalisering: the cult of the amateur

Kuba: Ik geloof niet dat de bijeenkomst wordt gestreamd of later terug te zien is. Wel heeft de Volkskrant afgelopen zaterdag een interview met Keen gepubliceerd, is de uitzending van Tegenlicht terug te zien op Uitzending Gemist, en verschijnt er deze zaterdag een ingekorte versie van mijn tegenlezing in de Volkskrant. En uiteraard post ik die later hier.

* Interview Volkskrant met Keen:
http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/245/Internet_biedt_valse_democratie
* Tegenlicht: http://player.omroep.nl/?aflID=6821225&md5=7d7922e64505cf51e8cfffc74f71bb33

» Posted By Spaink On April 09, 2008 @ 21:49

Junkiedenken

Grom, het grote verschil is dat Hay en co de oorzaak van ziekte in een verslaving zoeken (je persoonlijkheid heeft deze ziekte nodig en creëert hem derhalve), terwijl L me er gewoon op wees dat ik vast zat aan die kanker en misschien maar ‘s gewoon moest verder leven. Diametraal tegenovergesteld, dus.

Weet je wat de ellende is met de orenmaffia? Die grijpen allerlei serieuze cponsequenties van ziekte aan en gaan daarmee op de loop. Ze bombarderen gevolg tot oorzaak, ze draven door, ze geloven in volmaaktheid, ze geloven dat er een ‘natuurlijke orde’ is, dat geluk een mensenrecht is en gezondheid moreel verheven. Allemaal dingen waar L bepaald niet op is te betrappen.

» Posted By Spaink On April 23, 2008 @ 01:43

Mien, mijn definitie van gezondheid is natuurlijk wat minder strikt dan de reguliere, na 20 jaar ms… Toch gaat het ook daar wonderbaarlijk goed mee. ‘Gezond’ betekent voor mij dat ik fysiek geen ergere makke heb dan anders. Dat ik niet kan rennen en dat mijn loopradius beperkt is, och, dat is al zo gewoon dat ik dat niet meer merk :)

» Posted By Spaink On April 03, 2008 @ 01:42

Elly, het ging inderdaad niet van de ene dag op de andere dag. Het zat allemaal al veel langer te broeden. L’s opmerking was meer het omslagpunt. Maar ik ben wel blij dat ze me omsloeg :)

Of ik er nu helemaal uit ben, valt uiteraard ook nog te bezien – maar ik heb deze teruggekeerde werklust nu al twee weken, dat is langer dan me eerder is gelukt. Het voelt allemaal lekkerder en prettiger :)

» Posted By Spaink On April 01, 2008 @ 01:42

Twee jaar verder

Wow. Zevenendertig antwoorden in een week tijd… Ik zal alle vragen en reacties proberen te beantwoorden. En dat ene stuk waar ik zo tegenop liep, die stuwdam – dat stuk heb ik vannacht afgemaakt. Als ik het op mijn gemak teruglees zal ik zonder twijfel de laatste pagina nog eens flink willen herschrijven, maar godlof, er ligt iets! De dam is kapot, ik voel me buitengewoon opgelucht.

Grom: L’s opmerking was slim omdat die me duidelijk maakte hoezeer ik, ook al was het inmiddels twee jaar later, nog steeds alles in het licht van die kanker plaatste. En nee, dat heeft niks met de orenmaffia te maken. Die zegt heel iets anders, namelijk dat alle ziekte voortkomt uit de geest en derhalve alleen via de geest kan worden aangepakt. Mijn kanker komt gewoon van op hol geslagen cellen, daar heeft mijn hoofd niet de hand in gehad. Waar ik last van heb – of had – was de mentale nawee van de ziekte. En van angst, tot op zekere hoogte.

Jacqueline: Waarom ik altijd zo streng ben voor mezelf… Tsja. Dat is de bonusvraag. Deels perfectionisme, deels calvinisme, deels de angst dat ik ooit door de mand zal vallen. Zoiets. En het wordt met het klimmen der jaren minder maar helemaal ervanaf kom ik nooit, vermoed ik. ‘t Is meegebakken.

Elly: Wat jij beschrijft klinkt heel erg vertrouwd, akelig vertrouwd.

Joan: Deze blog heet niet ‘Spaink en borstkanker’, hij heet ‘I write, therefore I am’. En dat-ie ineens heel erg vaak over borstkanker ging was een naar toeval. Ik hoop ‘m gaandeweg weer meer over mijn werk te laten gaan… :)

Yahalom/Mirjam: Mijn probleem was inderdaad dat ik alles morgen ging doen. Steeds maar uitstellen, steeds maar wegschuiven… Maar ineens heb ik een boel gedaan en kan ik dingen van mijn lijstje strepen. Dat is een heerlijk gevoel.

jackieline: De periode na de ms-diagnose en die na de kanker zijn slecht te vergelijken, onder meer omdat ik indertijd moest stoppen met werken en dit keer juist weer begonnen was met werk. Maar indertijd heeft het me ook twee jaar kauwen gekost voordat alles een plaats had gekregen en ik weer wat rondom me heen ging kijken. Kennelijk – hopelijk – duurt dat proces bij mij zo lang…

Grom: Volgens mij gebruik ik werk niet om me van angst te ontdoen. ‘t Is absouut een op zichzelf staand genoegen om te schrijven, om zo lekker te schrijven dat alle stukjes in je hoofd zich voegen tot een samenhangend stuk. Het gevoel van bevrediging dat daarbij hoort is groot.

Mien: Volgens mij zitten wij op een vergelijkbare lijn :)

Puck: ja de opluchting van weer een Schub krijgen, ken ik: dan was het angstige wachten of-ie kwam en zo ja, wanneer en hoe erg dan wel, immers voorbij en was er iets concreets waarmee ik me bezig kon houden en mijn aandacht vergde. En concreet is altijd prettiger dan abstract, qua lichaam, zelfs als het kutconcreet is.

Wil: je zoekt naar een ouder stuk over een vergelijkbaar onderwerp. Bedoel je soms dit? Geen betere troost dan tranen? — hee, van maart 2007. Een jaar geleden. En toen dacht ik ook dat ik er was…

Wieteke: Wellicht helpt mijn publieke gepieker je op weg, dat zou mooi zijn…

» Posted By Spaink On March 26, 2008 @ 00:41

Anonymous demonstreert opnieuw

Anon, wellicht is het ene goed idee de volgende keer eerst een vergunning aan te vragen en daarna pas de datum bekend te maken… Dan werkt de truc van CoS niet meer. Tegelijkertijd vond ik deze locatie beter. het gaat er niet om dat CoS de demonstratie ziet, het gaat erom dat anderen, buitenstaanders, op de hoogte worden gebracht. Bovendien is dit vermoeiender voor ze, nu moeten ze mensen eropuit sturen om jullie in de gaten te houden in plaats van dat vanuit hun gebouw te kunnen doen.

» Posted By Spaink On March 18, 2008 @ 23:55

Henk: Dank, ik heb die van jou en van John Canuck in het lijstje gezet.
GreenJacket: Goedzo :)

» Posted By Spaink On March 18, 2008 @ 23:55

Vrolijk nieuws

Grom, pas nu jij in je commentaar het bedrag aanhaalt dat Reznor in nog geen twee dagen binnenhaalde, zie ik mijn vergissing: hij heeft 750.000 dollar verdiend met die deluxe versie. Hij zit dus al ver over een riant jaarsalaris heen, zelfs als-ie dat bedrag moet delen met zijn muzikanten :)

Ik heb een rectificatie onderaan het bericht geplaatst. Dank.

» Posted By Spaink On March 10, 2008 @ 23:42

‘Fucking cameras! Fucking media!’

Thomas, de ASH mirror heb ik een paar maanden geleden al weggehaald. Ik was het zat dat journalisten steeds naar mij toekwamen voor tekst en uitleg als er ergens ter wereld een jong iemand zelfmoord had gepleegd – alsof ik woordvoerder van ASH was. Iemand anders heeft de mirror overgenomen.

» Posted By Spaink On March 11, 2008 @ 23:24

Juzo: Barbara Schwarz is een Scientologylid dat al jaren lang niets anders doet dan rare verhalen posten over critici van de sekte.

» Posted By Spaink On March 11, 2008 @ 23:23

Pauw & Witteman, 22 februari 2008: Bridgend

Sjaak, ik heb een boek geschreven over zelfmoord en euthanasie… Vandaar wellicht :) De dood in doorsrukstrip, uit 2001.

» Posted By Spaink On March 04, 2008 @ 23:02

Hoe word je een guru?

Grom: ik heb Thomas ook een paar keer tot de orde geroepen. Daarnaast is je toon over het algemeen harder dan die van Thomas; als jij er dan een schepje bovenop doet ga je al snel over de schreef – over mijn schreef, beter gezegd – terwijl Thomas met een schepje er bovenop meestal binnen mijn schreef weet te blijven. Anders gezegd: je hebt minder marge omdat je sowieso al wat schriler schrijft.

» Posted By Spaink On February 22, 2008 @ 21:56

Els: De Leuen Regeert belde afgelopen woensdag inderdaad, maar toen dacht ik nog dat ik er verder niks over wou zeggen. Nu de berichten aanhouden, lijkt het me verstandig wel iets te zeggen. Ijs en weder dienende zit ik vanavond bij Pauw & Witteman.

» Posted By Spaink On February 22, 2008 @ 21:55

Grom, zojuist heb ik aan mijn stukje een kopie toegevoegd van een artikel uit The Guardian, geschreven door een journalist en zelfmoordkenner uit de streek. De cijfers in Brigend zijn niet anders dan eerder. Er is geen golf. Er zijn kennelijk slechts hysterische media…

» Posted By Spaink On February 21, 2008 @ 21:53

Kamervragen GroenLinks over kinderpornofilter

Thomas, je hebt gelijk: ze heeft zelfs de datum verkeerd. Grr.

» Posted By Spaink On February 19, 2008 @ 21:12

Kamervragen SP over kinderpornofilter

Rick: Gerkens was inderdaad een groot voorstander van het kinderpornofilter. Maar ik heb goede hoop dat ze door dit soort artikelen tot een ander inzicht komt…

Inez: Die strafrechterlijke stappen vind ik moeilijk voorstelbaar. Voor zover ik weet kan dat alleen als de hosting provider in kennis is gesteld dat hij illegaal materiaal host, en gezien de grote ontsteltenis bij de KLPD kan ik me niet voorstellen dat iemand daar Leaseweb en/of Webazilla heeft gesommeerd of iets dergelijks.

» Posted By Spaink On February 19, 2008 @ 21:00

Child pornography: fight it or hide it?

Andrew linked:

WebaZilla is charging at least 549 EUR monthly per server as a “special offer” the organization found out. This could be one of the most expensive web hosts in the world. They will know why.

Wow. Interesting, thanks!

» Posted By Spaink On July 23, 2009 @ 15:40

Kinderporno: niet bestrijden, maar verstoppen

RonaldV: De discussie op Webwereld is ook interessant en absoluut relevant, maar je kunt mensen hier niet verwijten dat ze het niet over de discussie op Webwereld hebben: hier gaat het immers om een ander soort kritiek op de kinderpornofilters, namelijk vanwege mijn constatering dat de KLPD zelf Nederlandse sites op de lijst zet en dan hard roept dat het moreel verwerpelijk is om zulke sites niet te blokkeren, terwijl _zij_ dan toch heus degenen zijn die steken laten vallen.

Dat ISPs huiverig zijn voor het invoeren van dergelijke filters, is terecht. Inderdaad: je weet niet wat erop komt te staan en om welke reden. Er dient minstens een goede revieew van alle sites te zijn en een helder criterium. Beiden lijken nu ten ene male te ontbreken. Bij mijn weten zijn de ISPs echter wel bereid tot blokkering over te gaan als aan een aantal criteria is voldaan:
– het moet om evidente kinderporno gaan;
– de site moet in een land staan waar geen of slechte wetgeving over kinderporno bestaat;
– de mogelijkheden om de site uit de lucht te halen, zijn uitgeput.

Blijven nog een paar andere problemen, waar de politiek al helemaal niet van wil horen:
– als IPSs gaan filteren, is het gebruiken van een open DNS server voldoende om filters te omzeilen;
– sites verhuizen makkelijker van IP dan de politiek en de politie wel denken;
– de serieuze kinderporno zit helemaal niet op websites maar vind je via Tor en Freenet.

» Posted By Spaink On February 19, 2008 @ 17:15

Marden: Je reactie is licht, uhm, bizar. Eerst klik je op een pagina waarvan ik uitleg dat-ie een subsectie van de Finse lijst voor kinderpornosites bevat, daarna kopieer je daar url’s van die je vervolgens in je browser oproept, en dan klaag je hier dat je ‘zomaar’ nare plaatjes ziet.

» Posted By Spaink On February 19, 2008 @ 17:15

Niels: Providers kun je niet op dezelfde manier behandelen als site-eigenaars. Providers weten niet wat er op hun machines staat. De wetgeving en jurisprudentie zeggen dat een provider pas aansprakelijk wordt als hij in kennis is gesteld dat er illegaal materiaal op zijn servers staat en hij daarna niets doet.

» Posted By Spaink On February 19, 2008 @ 17:14

Juzo: het wettelijk criterium voor kinderporno luidt ‘een afbeelding van een seksuele gedraging, waarbij iemand die kennelijk de leeftijd van achttien jaar nog niet heeft bereikt, is betrokken of schijnbaar is betrokken’ (artikel 240b, Wetboek van Strafrecht). De leeftijd van afgebeelde jongeren is uiteraard niet altijd even makkelijk te bepalen. Onder ‘gedraging’ wpordt in dit verband niet alleen een handeling verstaan, maar ook een evident uitdagende pose.

Wat betreft het wisselen van priovider: als het aan de Tweede Kamer lag, was het kinderpornofilter inmiddels al verplicht gesteld.

» Posted By Spaink On February 19, 2008 @ 17:14

Johan: maar deze site wordt dan ook niet geblokkeerd, of bedoelde je dat niet?

Via UPC kon ik inderdaad nog steeds ruimschoots kinderpornosites bekijken. Dat filter werkt niet goed, en waar het wel werkt staat het er vaak onterecht omdat zo’n site dan in een land staat waar je ‘m gewoon wettelijk de nek kunt omdraaien. Dan hoef je helemaal niet te filteren…

» Posted By Spaink On February 19, 2008 @ 17:13

Punt: Hoe groot de risico’s van Tor zijn, weet ik niet; ik ken het niet goed. Voor Freenet geldt iets dergelijks: niet of moeilijk te traceren, en daarom helaas ook een safe haven voor kinderporno.

Of ikzelf een risico heb genomen? Kinderporno bekijken is strafbaar, maar ik maak me sterk dat ze niet iemand van d’r bed komen lichten die zojuist heeft vastgesteld dat dat kinderpornofilter niet naar behoren werkt en dat de KLPD flinke steken laat vallen. Dat zou wat al te veel naar repercussies rieken….

» Posted By Spaink On February 19, 2008 @ 17:12

Rumoer rond Scientology

Grom, ik nam niet aan dat jij en Anon dezelfde waren. Maar ik heb jullie argumenten inderdaad te makkelijk op één hoop gegooid. Mijn excuses daarvoor.

» Posted By Spaink On February 05, 2008 @ 09:58

Anon en Grom: dat er veel aandacht van de pers is geweest voor de DDoS vind ik geen overtuigend argument: het doel heiligt de middelen wat mij betreft nooit.

» Posted By Spaink On February 04, 2008 @ 09:58

Uitkoken en hergebruiken

Stephan, je komt met een interessante lijst argumenten, maar de meeste gaan niet op :)

– De PAC komt maar in één soort. Dat maakt montage tot een uniform proces.
– Een kort shelf-life _mogen_ ze niet hebben, ze zittten soms lang in een mens. Ik droeg de mijne 20 maanden.
– Er is geen speciaal transport voor die dingen nodig, ze kunnen gewoon steriel verpakt in een doos, net als naalden en scalpels.

En chips – die een veel ingewikkelder productieproces hebben – zijn aanzienlijk goedkoper dan PACs, juist omdat er fijn veel concurrentie is en de medische markt van monopolies aan elkaar hangt. Bij PACs kun je slecht concurreren vanwege die verrotte licenties. Het leek wel of ik een Mac in me had geïmplanteerd :)

(Overigens ben ik een erg tevreden Mac-gebruiker.)

» Posted By Spaink On February 19, 2008 @ 10:33

«« Back To Stats Page