Statistiek

Comments Posted By JuZo

Displaying 2,011 To 2,040 Of 2,149 Comments

E-mail valt onder briefgeheim – in de VS

Donner & Sorgdrager hanteerden de “omwegredenering”: “naar de aard, het doel en de bestemming van de zaak, electronisch postverkeer, is dat niet openbaar. Het is dus in principe niet toegestaan electronisch postverkeer, waaronder e-mail, zonder voorbehoud openbaar te maken.”

Wat niet openbaar is, is geheim. “E-mail, en allerlei andere naar de aard doel en bestemming niet openbare informatie, in het electronisch (BBS) en Internetverkeer, is d e r h a l v e geheim”. Dientengevolge dus. Zij hoefden dus geen bijzondere maatregelen te nemen.

Rechters hanteren grotendeels de “analagie-rechtspraak”, d.w.z., het normale postverkeer is geheim, het digitale electronisch postverkeer is dus ook geheim. En wel naar analogie (van doel en bestemming gewoon postverkeer), naar aard, doel, en bestemming van de zaak. E-mail valt dus doodgewoon onder het briefgeheim. Niets bijzonders, en niets nieuws onder de zon. Niks meer en niks minder, en dat volgens internationaal recht in alle landen die er die duidelijk gedefinieerde soorten postverkeer op na houden. Onnodig zich druk te maken. Zie ook: “Juridische aspecten van de informatievoorziening”, R. Van Bruggen, H. van Dun, E. de Lange, Academic Service ISBN 90 395 0786 4

Providers zijn derhalve niet verplicht informatie, waaronder mail, zonder de vereiste vastgelegde voorwaarden, ter beschikking te stellen. Het is zelfs strafbaar.

‘\°_°/’ – wat goed dat ik er toch maar ben.

» Posted By JuZo On June 21, 2007 @ 16:18

Muziekindustrie wil gegevens bewaarplicht kunnen gebruiken

Ik vind het allemaal nogal overdreven, en koudwatervrees tegelijkertijd. Zowat IEDERE “ingewijde”, -de eerste de beste KPN-centralemonteur-, politie- pf justitiemedewerker weet en bevestigt dat er “incidenteel” meegeluisterd en meegelezen wordt op alle denkbare en ondenkbare fronten en gebieden. Mij kwamen ze (omdat ze goed bevriend waren en zijn) zelfs in de plaatselijke centrale demonstreren hoe dat gaat, en wat er met de data wel en niet gebeurt.

Een paar nachten per week werden de datalijnen van “De Limburger” mijn concurrent, met de datalijnen van het “Limburgs Dagblad”, mijn werkgever, in de KPN centrale doorverbonden, zodat ik op de eigen redactieschermen kon zien wat de concurrent de andere morgen had, en wij handig hun primeurs konden afsnoepen. Maar ja, daarvoor moet je ‘n goeie oud-klasgenoot tot je beschikking hebben. “Goed gedaan Zollner,” zei de hoofdredacteur iedere keer en hij wist van niets. De oud-klasgenoot bediende ik door af en toe een groot verhaal over zijn hobby in de krant.

Hoe gaan die dingen. Iedereen is corrupt.

Maar de reactie van mij, en van zoveel duidenden en tienduizenden anderen in den lande is: “so what? Wat maakt ‘t nou uit, dat iedereen alles van mij weet. Helemaal niks toch zeker.” Iedereen mag alles van mij weten. Ik heb helemaal nergens bezwaar tegen, en zelfs helemaal niks te verbergen ook. Daarom leid ik een gezond, en rustig ontspannen gelukkig leven m’n hele leven doorlopend al.

Je moet alleen -en gelukkig iedereen is wel zo wijs-, zo slim zijn dat je geen rare dingen doet, die moeilijkheden op zouden kunnen leveren. Dat is een. Als er al eens iets geks overgebriefd moet worden, dan moet je dat gewoon coderen. Dat is al zo oud als de weg naar Rome, en dat weet en doet ook iedereen. Dat is twee. In Amerika gebeurt dat op heel grote schaal. Drie is, dat je terwille van de sociale en iedere andere controle de instanties iets moet “geven”. Je moet ze “voeren”. Als je niets hebt, niets bent, niets voorstelt, teveel blanco in de registers voorkomt, vestig je teveel, de meeste aandacht op je. Dat is niet de bedoeling.

Je moet dus ‘n “hobby” hebben, ‘n eigenaardigheid, ‘n bijzonderheid, ‘n specialiteit, ‘n gekkigheid, waarop de sociale en andere controlediensten, de buren, de omringende maatschappij, kunnen “aanslaan”. Waarop ze kunnen inventariseren. Dan hebben ze iets te doen. Dan hebben ze iets aan je, en laten ze je met rust. Dan gebeurt je niets. Je bent veilig. Je kan ongestoord je gang gaan. Dus gééf ze iets, de controlediensten, en bestuur ze slim, listig en profijtelijk.

Een bijzonder mens, van een speciale dienst, waarmee ik dagelijks 12 uur van de dag samenwerkte, zei me eens: “we hebben niets aan mensen die niets zijn. Als ze niets hebben, dan geven we ze wat”. Het ging daarbij over de speciale registers. Ik houd het dus maar liever zelf een beetje in de hand. Tenslotte zijn de jongens van die dienst ook maar afkomstig uit de Italiaanse knollenwei. Zo werkt nou eenmaal, die dienst. We kunnen d’r ook niet veel ‘an doen.

Gelukkig heeft zowat, 93 % van alle Nederlandse inwoners, dat nou zo onderhand wel door. De ISP’s en alle controlediensten vinden zichzelf vreselijk interessant en belangrijk, ze zijn het echter in het geheel en totaal niet. Er is niemand, die er wakker van ligt, en iedereen doet zijn of haar plas.

Een ISP heeft louter en slechts alleen de contractueel aangeboden data contractueel door te geven, en voor de rest helemaal niets. Hij heeft zich met iets anders helemaal niet te bemoeien, niet met externe controlebewegingen, niet met politieke démarches en niet met welke mening of standpunt van wie of wat dan ook. Een ISP mag helemaal geen enkele eigen mening hebben. Heeft hij dat toch, dan moeten de klanten daar weg. XS4all gaat hierin en hiermee al heel lang en heel zwaar tamelijk bezwaarlijk in de fout, zo is mijn zeer stellige en overtuigde mening.

‘\°_°/’ – Ik ben niet zo erg gewend mijn mening te veranderen helaas.

» Posted By JuZo On June 12, 2007 @ 16:02

Rescue Dawn

Dat zou nou wel ‘n film zijn, waar ik enig genoegen aan beleven zou, denk ik zo. Dat zou nou wel een beetje zijn, spekje voor mijn bekje. Alleen komen deze filmen ten zuiden van de grote rivieren niet. Dat is misschien ook wel veel beter zo. De segregatie en de discrepantie der verlichte geesten en het donkere diepzwarte zuiden van de gramstorige mijnwerkers moet ten koste van de allergrootste nationale offers in stand gehouden worden. Ik zal dadelijk eens langs de bioscoop lopen, met Sjors en Sjimmie er nog in. Van de rebellenclub.

‘\^_^/’

» Posted By JuZo On May 31, 2007 @ 15:46

John de Mol koopt Hammer

Ach, horror is iets prachtigs en ik kan er oneindig lang veel en intens van genieten. Er waren en er komen regelmatig series op de buitenlandse tv maar films ga ik er niet over kopen en boeken lees ik in een grote niet te onderbreken stroom met alle ramen deuren en gordijnen dicht en slechts een vale peer.

Na een avondje genotterend heerlijk griezelen loop ik wel even door alle gangen en rond het hele gebouw met een loodstaaf in de hand kijk in de liftkoker en sluit alle ramen en deuren af ook ter binnenzijde. Ik voel me daardoor dagelijks gesterkt om voldoende het leven aan te kunnen horror is een weldaad voor de mensheid en ik moet zeggen dat ik de aanjagende aspecten daarvan reeds lang geleden tot in de verste perfectie ook communicatief geheel heb overgenomen.

‘\*_*/’

» Posted By JuZo On May 17, 2003 @ 15:38

Jesus Camp

Gelukkig zijn wij Nederlanders veel te nuchter om die rare ideeën van die gekke Americano’s hier veel ingang te doen vinden, en zouden er mensen zijn die veel naar dat soort films en ontoelaatbare geest- en gedragsafwijkingen kijken en verwijzen, dan worden ze met bekwame spoed uit de samenleving genomen en geplaatst in de gesloten rijks verzorgings en begeleidings inrichtingen (tbsklinieken) krachtens het nog steeds regelmatig ingezette instrument van de wettelijk onaantastbare kzverklaring.

Het is toch maar mooi geregeld in dit land en werelddeel.

‘\°_°/’ – ik ben zeer tevreden.

» Posted By JuZo On May 17, 2007 @ 15:21

Scientology bij de BBC

Wij weten alles. Daar worden we voor betaald, en we hebben ‘t mandaat.

‘\=_=/’ – Maar goed. Ik was misschien niet helemaal serieus. Je kent me nog niet, en ik ben soms een beetje vervelend. Niets aan te doen.

» Posted By JuZo On May 14, 2007 @ 15:02

Mijn mening over Scientology is zoals gewoonlijk zeer afwijkend. Gelukkig zijn heel wat beroepscollega’s het echter merkwaardigerwijze met mij eens. Dat stelt gerust.

Wat Scientology doet, is, mensen die niet belangrijk zijn maar het wel willen worden, het maken. Met schier aan tovenarij grenzende en doen denkende kunstmatige intelligentie. Mooi om te zien, en gemakkelijk te doorgronden. Voor wie er oog voor heeft.

Vaak zijn mensen overal voor geheel vertroebeld, zien ze niets meer en dazen ze maar door. Zo hoort de maatschappij dan ook in elkaar te zitten.

‘\=_=/’ – Dat stelt gerust.

» Posted By JuZo On May 14, 2007 @ 15:02

Pashokje

http://www.vivaladonna.nl/content/179/191

‘\~_~/’

» Posted By JuZo On May 16, 2007 @ 14:51

Daarentegen is de band die vaders met zonen hebben nog duizend keer mooier. – ‘\=_=/’ – Als de geslachten maar gelijk zijn.

» Posted By JuZo On May 14, 2007 @ 14:50

Marketing van kankermedicijnen

Het is een prachtige vorm van gesloten economie dat reeksen en regimenten hulpverleners en verzorgers met ieder voor zich karrevrachten aan productiemedicijnen klaarstaan en staan te trappelen voor ieder mens die gesubsidieerd uit de algemene middelen zich ongegeneerd en ongeremd daardoor de meest horribele geperverteerde consumptievormen in de volle vrijheid van alle levensstijlen kan permitteren. – ‘\°_°/’ – Ik bedoel maar.

» Posted By JuZo On May 11, 2007 @ 14:31

Hoe en waarom en waardoor krijg je zoiets. Door welk gedrag? – ‘\*_*/’

» Posted By JuZo On May 10, 2007 @ 14:30

Neuzen

Da’s kras, ik heb me d’r wezenloos naar gezocht maar ik ga meteen kijken.
‘t Is de enige zalf die het snelste helpt tegen (vuil-)ontstoken blaren op handpalmen en onder vingers bij roeien met natgeworden handles e.d. e.a.
dank en groetjes jules ‘\^_^/’

» Posted By JuZo On May 08, 2007 @ 03:57

Ik wil hierbij nog aansluiten dat de enige zalf die hiervoor goed helpt is Natusan Babyzalf. Helaas is deze zalf niet meer in de handel. Concurrenten en vervangers van Natusan Babyzalf doen het lang niet zo goed of zelfs slecht.
Als je Natusan ‘s avonds dun en voldoende opbrengt zijn de wondjes ‘s morgens weg.
Nestosyl jagerszalf doet hetzelfde maar veel minder snel. Probeer dus Natusan Babyzalf nog op te sporen of zet drogisterijen en apothekers, fabrikant en importeur aan deze zalf weer te gaan leveren.
(We gebruiken Natusan regelmatig in de wedstrijdroeierij.)

‘\°_°/’

» Posted By JuZo On May 03, 2007 @ 03:56

Het heeft in het algemeen niet zo veel zin artsen en specialisten te verwijzen naar patiëntenforums om daar hun informatie en gegevens op te gaan halen. “De omgekeerde wereld” is nog steeds niet helemáál vervallen tot (afdwingbare) dagelijkse standaardprocedure.

Het heeft meer zin de patiënt mondiger en veel actiever te maken door zelf zijn of haar registratie intensief en legitiem te laten beinvloeden verbeteren en controleren.

http://www.juzo.777.nl/info

‘\°_°/’ – prettige koninginnedag.

» Posted By JuZo On April 30, 2007 @ 03:55

Pixelpopjes

Als je niks anders (aan de mannen) te bieden hebt.
Dan móet je wel narcistisch nymfomaan aberreren.
En perverteren. Het gáát niet anders.

‘\~_~/’ – in de struggle for life is er niet zo veel te kiezen.

» Posted By JuZo On April 26, 2007 @ 03:38

‘t Is officieel!

Dat zijn stadsgeluiden. Ik vraag me af of er wel lente is in de grote stad. Ik denk het niet.

Op het platteland, de akkers en de velden (vandaag in 140 km op de pedalen) hoor je nu een veel duidelijker en puur echt lentegeluid. Dat van een mij verder onbekend vogeltje, dat meestal helemaal alleen midden op het omgeploegde land zit en heel enthousiast en aanstekelijk hard heel hoog:

“tooowwiiiiiiieiet!!!”

roept.

Ik moet eens vragen aan iemand die er verstand van heeft wat voor akker en weidevogeltje dat is. Klein en zwart. Het is het echte, meest leuke en authentieke lente roepie-roepie-foowgeltje dat ik ken.

‘\^_^/’

» Posted By JuZo On April 25, 2007 @ 03:19

Tweede paspoort

Wereldburger is mooi, zo mooi, zo vréés’lijk mooi maar eerst en vóór al het andere ben je medeburger van je eigen meest kleine en intieme leef- en woongemeenschapje. Daar trekken ze je namelijk aan je oren als je niet meedoet.

Wie daar niet in thuis hoort wordt eruit geweerd, krijgt niks bij de bakker en de slager en gaat de woestijn in op de spoorstaaf, het pek, de veren. En met de grootste spoed. De deur wordt dichtgeklapt. Samenleven is vertrouwen en dat krijg je niet als je de taal, tongval en mondstand niet wil en het gemeenschappelijke karakter al helemaal niet.

Eérst de dicht-bij-ons-bed show en na een hele lange tijd niets zullen we misschien dan nog ooit wel eens wat verder zien als ons dat allemaal zo een beetje uitkomt. Ergens. Soms. Zo af en toe. Bij ‘t licht van de kale maan. De bezemsteel. De punthoed en de zwarte mantel. Wee! Kssssst!

Eens even zoeken of ik beneden in de kelder nog een zooitje spoorstaven en een hectoliter veren voor jullie heb klaarliggen. Dan kom ik daar dadelijk mopperend mee de trappen op stommelen.

‘\^_^/’ – Waf!

Maar gauw nog even naar de bakker en de slager, die bovenderivierse wereldburgers. Huilen kan niet meer, met je 2e paspoort. – Woef!

» Posted By JuZo On April 22, 2007 @ 03:07

Maar dat niet alleen. – ‘\^_^/’ – En daarom zo blij.

» Posted By JuZo On April 22, 2007 @ 03:07

Heel goed. Maar om mijn eigendom, om mijn huis, haard, vrouw en kinderen heb ik een grens gezet. En wie daar overheen komt, schiet ik PAF. Wie zich niet houdt, aan de door MIJ bedachte regels, verwijs en verdwaas ik naar de Eeuwige Jachtvelden. Wat zullen we NOU beleven zeg. Er geldt, op MIJN grondgebied (Nederland) maar één paspoort.

Omgekeerd, wil ik graag in het grondgebied (en huis) van Henk, en Sjaak, en Karin, binnenkort wel eens even wat komen wegjatten. Ik heb hun paspoort niet, en hou me absoluut niet aan hun regeltjes. Ik zou wel gek zijn zeg.

‘\^_^/’ – dat weten we wel zo onder de hand.

» Posted By JuZo On April 22, 2007 @ 03:07

Vallen, opnieuw

Ik praat het graagste met mezelf.
Anderen hadden en hebben we nergens voor nodig.
Ingezonden brieven gooiden we altijd in de prullebak

‘\°_°/’

die kunnen we al helemáál niet gebruiken.
Voor het overige zijn we doof. Net als iedereen.
We zien trouwens niemand. En ook niets.

Heb je er problemen mee?

» Posted By JuZo On April 10, 2007 @ 01:48

Het leuke van ‘t boek is dat de hoofdstukjes precies groot of kort genoeg zijn om met een stijve nek op adem naar ‘t plafond te kunnen staren. ‘t Boek goed blijft liggen als je ‘t open met de buitenkant naar boven legt. De meeste boeken doen dat om plastictechnische redenen niet. Er zit meer humor in dan ik voor mogelijk had gehouden. Het valt me eigenlijk wel mee en dat had ik nooit gedacht. Ik vind dat ‘t beter in elkaar zit, mooier en kalmer gestructureerd dan je blogs en columns van de laatste tijd. Het boek is zuiverder, je blogs en columns bijna onbestuurbaar onconsumeerbaar verwilderd. Dat kan niet meer. Dat wil ik niet meer hebben. ‘t Is eigenlijk ‘n zodanig opeisend boek dat ik aan de andere voorlopig maar niet begin. Ik ben te provinciaals. Maar ik moet me haasten ‘t moet zometeen uit de komende dagen heb ik elders te veel te doen. ‘t Is lang geleden dat ik weer ‘ns ‘n boek gelezen heb. Ik heb er toch wel bewondering voor en dat had ik nooit gedacht. In alle nuchterheid en onafhankelijkheid het is een interessant verschijnsel mens dat het heeft geschreven met betere kwaliteit dan ik gedacht had en met een mooie gave zuivere vriendelijke en ook lieve zachte glanzende gloeiende veelkleurige persoonlijkheid en erg goed zelfbewust vakmanschap met mooi logisch regelmatig denken dat kom je niet veel tegen. ‘t Lukt me tot m’n verbazing niet ‘n paar alinea’s over te slaan en dan nog te weten waar ‘t over gaat ‘n heel goed teken. Bijzondere pagina’s 129 142 ‘t boek is nu zelfs sneller uit dan ik gedacht had dus tempo tempo tempo razendsnel naar bed want morgen naar de kenndymars te sittard maar goed de wereld draait door en we moeten gauw weer verder er is nog een hele hoop te doen en ‘t is al heel wat, dat je meer vriendschap hebt gesloten met je eigen lichaam, dat je er goed en pittig bijzit uitziet, en dat ‘t snel tijd wordt voor je boek “hoe ik alles en iedereen overwon”, want daar is in feite het wachten op prettige feestdagen ‘\°_°/’ en tot ziens.

» Posted By JuZo On April 07, 2007 @ 01:48

1000

Dat is waar. Juzo is maar ‘n lelijk spelbrekertje.
Maar door te tarten en te tergen, heeft hij de mensen wel snel weer beter.
Het oude paardenmiddel.

‘\~_~/’ mits in goede doseringen gedoseerd en 1x daags na het eten.

» Posted By JuZo On April 02, 2007 @ 23:16

Goed.

‘\~_~/’

» Posted By JuZo On March 30, 2007 @ 23:15

Erkenning en waardering moet Karin Spaink niet hebben van haar blogs, maar van haar krantenstukjes. Lezers (ingezonden brieven) en hoofdredacties zullen haar daar wel het een en ander van vertellen.

‘\°_°/’

En een Prettig Weekend dan maar weer.

» Posted By JuZo On March 30, 2007 @ 23:15

In ons buurland België, dat wel heel erg ver van Amsterdam en allerlei andere steden af ligt, gaat het heel anders toe. Er volgt, vergeleken met bovenstaande voorbeelden, geen enkele uitkering, en ook geen enkele (medisch) begeleide revalidatie. Toch volgt er ook geen enkele klacht.

Er wordt echter, op alle mogelijke en zelfs onmogelijke manieren, op de werkplek van betrokkene, maar ook in de vorm van zeer intensieve en efficiënte, hoop en verlossinggevende burenhulp, hulp geboden.

Waarin 2 landen toch erg (als dag en nacht) van elkaar kunnen verschillen hè?

‘\Â_Â/’

» Posted By JuZo On March 29, 2007 @ 23:14

De idiotie van dierenrechten

Ik ontwaar een eigenaardige interpretatie van ‘t verschijnsel Grondwet. De Grondwet is de eerste, belangrijkste, voornaamste en zwaarste wet die er voor ons is. Alle andere wetten zijn minder belangrijk. De Grondwet is dus geen grondverf, die je op de deur smeert en waar later vanzelf allerlei andere mooiere betere ingewikkeldere kleurtjes op en aan komen.

Ieder, welk rechtsprekend orgaan dan ook toetst éérst aan de Grondwet. Daarna wordt nog eens een keer gekeken, of er (misschien ook) andere wetten in het geding zijn en bij betrokken kunnen of moeten worden. Zo werkt het, en niet anders.

Maar ja. Jullie gaan net zo vaak als ik, 300 keer per jaar, tien tot twaalf uur per dag, naar de rechtbank.

Gezellig. Als we elkaar tegenkomen.

‘\°_°/’ en naar de Raad van State.

» Posted By JuZo On April 02, 2007 @ 22:31

Moet je luisteren, hier in het zuiden worden bedrijfsterreinen gesloten, de mensen op de keien gezet en de provincie uit gejaagd omdat een of ander klein prutsbeestje zonodig gillend beschermd in de akkers rond en velden moet kunnen knorrendrollen.

Als ik ga wandelen heb ik altijd een pioschopje bij me en dat zet ik, razendsnel, krak, op de nekjes van die vale onderkruipertjes. Heel goed gedaan, mompelt de boer die met grote stappen naderbij komt stappen. Hij rijdt er nog een paar keer met z’n grote zware dikke tractor over heen en weer en ik sta d’r handenwrijwend bij te kijken.

We moeten de gekte niet tot al te grote waanzinnige hoogte zien op te drijven, hè, hier in dit land. Dat er in het westen van ons land ‘n paar ongezond blogdenkenden rondlopen nou ja, dat zal ik dan voorlopig nog maar even laten voortbestaan –

‘\°_°/’ – vanwege ‘t mooie weer.

» Posted By JuZo On March 29, 2007 @ 22:30

De hele wei staat vol koeien, schapen en varkens.
En die eten wij mensen als hoogste soort, allemaal op.
De nertsen hangen we om ons nek en ik heb daar geen enkel bezwaar tegen.

‘\°_°/’ – Door het afschieten zullen we toch in leven moeten blijven.

» Posted By JuZo On March 27, 2007 @ 22:29

Gezond leven maakt gezondheidszorg duurder

Jammer dat je de discussie uit de weg gaat, maar even goeie vrienden hoor.

‘\^_^/’

» Posted By JuZo On March 25, 2007 @ 21:56

De bedoeling is dat alle mensen zo kort mogelijk, eigenlijk helemaal niet, op deze aarde zijn.

Dan houden we voor slechts heel weinigen, het meeste over.

‘\°_°/’

» Posted By JuZo On March 25, 2007 @ 21:56

«« Back To Stats Page