John de Mol koopt Hammer

John de Mol heeft voor ‘t eerst iets gedaan waar ik erg blij van werd: hij heeft Hammer Films gekocht. Wie ook maar een beetje van horror houdt, heeft vast een paar Hammer-klassiekers in zijn videotheek staan: The Quatermass experiment, Dracula, Dracula has risen from the grave, The two faces of Dr. Jekyll, The phantom of the opera, Twins of evil. Sterren als Christopher Lee, Peter Cushing, Andrew Keir, Barbara Shelly – yum. Regisseurs als Terence Fisher, Jimmy Sangster, Peter Sasdy. Ik heb er flink wat staan op mijn oude, nooit meer gebruikte videoplanken.

De Mol is van plan de oude films op dvd uit te brengen. Goed zo, want ze zijn nu moeilijk te krijgen en die video’s doen het over een paar jaar niet meer.

Author: Spaink

beheerder / moderator

3 thoughts on “John de Mol koopt Hammer”

  1. Ach, horror is iets prachtigs en ik kan er oneindig lang veel en intens van genieten. Er waren en er komen regelmatig series op de buitenlandse tv maar films ga ik er niet over kopen en boeken lees ik in een grote niet te onderbreken stroom met alle ramen deuren en gordijnen dicht en slechts een vale peer.

    Na een avondje genotterend heerlijk griezelen loop ik wel even door alle gangen en rond het hele gebouw met een loodstaaf in de hand kijk in de liftkoker en sluit alle ramen en deuren af ook ter binnenzijde. Ik voel me daardoor dagelijks gesterkt om voldoende het leven aan te kunnen horror is een weldaad voor de mensheid en ik moet zeggen dat ik de aanjagende aspecten daarvan reeds lang geleden tot in de verste perfectie ook communicatief geheel heb overgenomen.

    ‘\*_*/’

  2. /me vraagt zich af of SilverScreen op de Haarlemmerdijk nog bestaat. Die winkel is gespecialiseerd in dat soort zaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.