Pixelpopjes

Vanmorgen stond er een grote foto van een dame op de opiniepagina van de Volkskrant. Deze mevrouw, Amanda Lepore – ooit een meneer, overigens – had zich dusdanig laten verbouwen en vertimmeren dat onze eigen nationale ‘ambassadrice’ van de cosmetische chirurgie, Marijke Helwegen, in vergelijking warempel een toonbeeld van natuurlijkheid leek. Amanda heeft ziekelijk dikke lippen, idioot hoge jukbeenderen, borsten van gummi en Barbie-haar. Zo te zien is ze erg trots op zichzelf.

Ik keek en gruwelde. Dat iemand dit móói kan vinden. Dat iemand er zo uit wil zien. Ik kan er met mijn hoofd niet bij. En ik moest terugdenken aan die foto van Dolly Parton in (alweer) de Volkskrant. Ook zo opgelapt en opgepompt, ook zo kunstmatig, ook zo uit proporties getrokken: de verhouding tussen haar taille en heupen enerzijds en haar boezem anderzijds is van dien aard dat je denkt dat er ergens iets heel erg fout is gegaan en dat ze elk moment kan kiepen of knappen.

 

Er zit iets akelig karikaturaals in die twee mevrouwen, ze zijn een parodie van de schoonheidscultuur geworden, een uitvergroting van zichzelf en daarmee een lachspiegel. En ineens wist ik waar ik zulke mevrouwen eerder had gezien. Het zijn stripmevrouwen, pixelpopjes. Ze zijn Lara Croft come real, ze zijn Second Life avatars die neergestreken zijn in First Life.

De enige resterende vraag is of beide dames hun chirurgie hebben betaald met Lindendollars.

Author: Spaink

beheerder / moderator

11 thoughts on “Pixelpopjes”

 1. 4hihi we zijn het eens karin,te afschuwelijk voor woorden deze opgepimpte vrouwen.Er blijft toch niks mooier dan de creatie van de mens zoals ie ooit ontstaan is uit 2 mensen die elkaar liefhadden..

 2. Juzo, je hebt drie reacties achter elkaar gepost (en dus twee keer op jezelf gereageerd) en daarna een reactie op postkantoor geschreven die alleen een aanvulling was op (of parafrase van) je eerdere drie postings.

  Nieuwe beleidsmaatregel, effective immediately. Voortaan kun jij hier één (1) reactie per bericht geven en de rest gooi ik onverbiddellijk weg. Ik heb het je al eerder gezegd: eerst nadenken, dan pas posten. Voor monologen met jezelf kun je beter je eigen website gebruiken dan de mijne.

 3. Ha Lies, ja, ik heb Beperkt Houdbaar gezien en ik ken de site. Ik vond de documentaire iets te makkelijk, juist omdat de maakster ook zo enorm over zichzelf aan het tutten was en dan de buitenwereld als de grote boosdoener aanwees: zelf iets sterker in je schoenen staan is ook niet verkeerd. Maar van die playboyvagina’s schrok ik wel: net alsof we het denigrerende woord ‘gleuf’ letterlijk aan het nemen zijn. Daarnaast vraag ik me steeds maar af hoeveel gevoel je overhoudt in ingekorte schaamlippen.

 4. Hallo Karin,
  toen Dolly Parton pasgeleden in Nederland een concert gaf, kwam ze het podium op en begon als eerste het publiek uitgebreid te bedanken voor het kopen van die (inderdaad) belachelijk dure kaartjes. Dat was nodig, zei Dolly, om “dit” (waarbij ze met haar handen over haar figuur streek) op deze manier te onderhouden, “because this is what you want, don’t you?” En het publiek begon te joelen en leek het inderdaad te willen….

  Wie houdt er nu wie voor de gek?

 5. Als je niks anders (aan de mannen) te bieden hebt.
  Dan móet je wel narcistisch nymfomaan aberreren.
  En perverteren. Het gáát niet anders.

  ‘\~_~/’ – in de struggle for life is er niet zo veel te kiezen.

 6. uhmm ze zingt wel leuk ; Dolly; maar zag laatst een filmpje op you tube, en dacht ,’mijn hemel wanneer ontploffen die tieten’ ;-)

  maar je het wel gelijk, zo’, Marijke Helwegen bv dat is een lopende botoxspuit.
  en wrslijk gesponseerd door ‘botox”.

 7. Onzekerheid over je uiterlijk hoort het leven…. van een puber. En hoe onzekerder, hoe minder kans op datgene waar je als puber naar verlangde. Seks, seks… SEKS !

  Die onzekerheid had over het algemeen weinig te maken met je uiterlijk zoals dat gezien werd door anderen, maar met je zelfbeeld. Dat uitgestraalde zelfbeeld beïnvloedde het beeld dat anderen van je hadden. Objectief bezien waren het niet ‘moeder’s mooisten’ die het succesvolst waren bij de andere sekse. Het meisje dat er voor mijn gevoel adembenemend uitzag, kan ik ruim veertig jaar later niet terugvinden op een vergeelde klassefoto. Sterker nog, anderen zagen er veel beter uit…

  Na je pubertijd werd je minder onzeker. Over jezelf en over je toekomst. Studeren of werken, studeren en werken… een ‘vaste baan’, (uiteindelijk) een ‘vaste vriend(in)’… huisje, boompje, beestje… “Saai”… “geen uitdaging”… “ouwemannenpraat”… Je moet altijd en overal het optimale nastreven… ‘doorgroeien’… Vijfentwintig jaar bij dezelfde baas werken verdiend geen feestelijke receptie maar een ‘bewijs van onvermogen’. Vijfentwintig jaar getrouwd zijn, is ook een ‘teken van stilstand’. Accepteren hoe je eruit ziet, accepteren dat je ouder wordt en er ouder uit gaat zien… waarom zou je ?

  Een nieuwe baan, een nieuwe vrouw/man… dan moet je klok toch terug gaan draaien, om weer volop mee te kunnen doen in de ‘ratrace’? Op zoek naar (nieuw) geluk ‘moet’ je wel langs de cosmetisch chirurg, toch ? Terug naar je puberale onzekerheid… die zorgvuldig in stand wordt gehouden, omdat het inmiddels ‘big business’ is geworden. Zowel vrouwen als mannen raken er verslaafd aan en er is altijd wel iets te ‘verbeteren’. Uit angst… Angst voor ouder worden, angst voor eenzaamheid en zelfs angst voor de dood (alsof ‘die’ zich in de maling laat nemen door een strakgetrokken gezicht).

  Ik ben blij dat de ouderen in mijn leven eruit zagen als ouderen. Het benadrukte, mede doordat mijn aandacht niet werd afgeleid door vreemde ‘bijverschijnselen’, hun (levens)wijsheid.

  De wildgroei aan privé-klinieken in binnen- en buitenland, ook in landen waar de lokale bevolking nauwelijks of geen medisch zorg krijgt, is voor mij het zoveelste bewijs voor de degeneratie van onze diersoort… De decadentie binnen het Romeinse Rijk is er niets bij… Tsja… je moet er maar niet te lang over nadenken, want voor je het weet ben je toe aan een volgende botox-behandeling… ;-(

 8. Heb je Genesis P’Orridge wel eens gezien?
  http://www.youtube.com/watch?v=6qFq03QAn3w

  Op deze foto kun je zien hoe zijn jukbeenderen al aan het inzakken zijn:
  http://genesisp-orridge.com/files/2007/04/06/12/38/33/clip_image002.jpg

  Ook een man die zich karikaturaal heeft laten verbouwen. Het is de bedoeling van deze exercitie dat hij en zijn echtgenote zoveel mogelijk op elkaar gaan lijken (veel succes!)

  Als ik zulke beelden zie dan geloof ik feministes op hun erewoord die dit een vorm van vrouwenhaat vinden. (Om nog te zwijgen over de zelf-haat die iemand moet voelen om voor zoiets te gaan.)

  Ik vind dat alle vrouwen die zich laten bijknippen pixelpopjes zijn. Bij alle cosmetische ingrepen wordt gebruik gemaakt van digitale morphs om de patient over te halen. Op zulke digitale morphs ziet de ingreep er veel beter uit dan in het echt vaak het geval is. Alle vrouwen die zich door zulke digitale morphs laten inpalmen zijn pixelpopjes. Waarom wordt het alleen maar gezeurd als het er extreem uitziet en vindt iedereen het OK als het er “opgeruimd” uitziet? Het is allemaal fake. In deze wereld van het “bijknippen” bestaat er niet zoiets als “gelukt” en “mislukt”.

 9. Jeetje….sorry hoor…
  maar ik vind verbouwde mensen er lelijker uitzien dan niet verbouwde mensen
  alles staat niet meer natuurlijk, maar zo strak
  geef mij maar liever iemand met gebreken dan iemand die onnodige ingrepen is ondergaan
  (maar ik vind het wel kunnen als er iets gerepareerd moet worden….bv vrouwen met maar 1 borst…of mannen met 1 bal….)
  maar om nu iets gewoon te laten doen?
  mens…ga naar de kapper voor een nieuw haarmodel…….dat kan al heel veel doen
  niks digitaal en plastic….geef mij maar vlees en bloed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.