Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /htdocs/www.spaink.net/wp-content/advanced-cache.php on line 489

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /htdocs/www.spaink.net/wp-content/advanced-cache.php on line 489
Karin Spaink - Tweede paspoort

Tweede paspoort

Bij Anderland hadden ze eenzelfde idee als ik. Mensen die de idiote loyaliteits- en nationaliteitdiscussie zat zijn en die een tweede paspoort willen, kunnen dat gratis en voor niets ophalen op de site van Anderland:


U heeft nu de unieke kans om een paspoort aan te vragen van het hartelijke en gastvrije Anderland!

U bent een Nederlander met maar 1 paspoort? Of u bent Wereldburger met meerdere paspoorten? Of misschien bent u het wij/zij-denken van de laatste tijd wel gewoon zat. In elk geval bent u van harte welkom om een paspoort van Anderland aan te vragen.


Aantal reacties: 12

 1. ≡ 19 Apr 2007 ≡ 03:05

  Ik blijf het maar onzin vinden. De gedachtegang erachter is net zo dom als die achter de race-traitors. “Is the social construction of whiteness so flimsy that it can be repudiated by a mere act of political will, or even by widespread and repeated acts at rejecting white privilege?”. Sommige (blankemanslanden) paspoorten zijn meer waard dan andere. In deze context is het hebben van een twee fictieve internet paspoort een domme grap. (Waar zijn de websites met fictieve zorgverzekeringspolissen?)

 2. url url'>Spaink ≡ 19 Apr 2007 ≡ 03:05

  De gedachtengang erachter is – en dat staat met zoveel woorden op de website van Anderland – ‘Ik wil in een land wonen waar mensen wereldburgers zijn en waar het concept “buitenlanders” niet langer wordt toegepast’. Daar kan ik weinig doms aan ontdekken, integendeel.

 3. ≡ 20 Apr 2007 ≡ 03:06

  Leuk idee, aardige vormgeving… maar als internet-wereldburger heb ik geen behoefte aan een paspoort. Net zomin als ik behoefte heb aan een virtuele wereld met Linden-dollars… ‘inwisselbaar tegen ECHTE dollars’… en steeds meer commercie.

  Het internet IS een ‘land’ waar mensen wereldburgers (kunnen) zijn en waar het concept “buitenlanders” niet wordt toegepast. Daar heb je geen paspoort voor nodig. Helaas wel hard- en software…

 4. ≡ 20 Apr 2007 ≡ 03:06

  Vind het een sympathiek idee om je wereldburger te voelen.
  We willen van die grote wereld om ons heen toch ook nu al alle voordelen?!

 5. ≡ 22 Apr 2007 ≡ 03:07

  En wat je je voelt hangt niet af van een door een mede-wereldburger bedachte grens. Aardig bij Anderland vind ik overigens wel dat men niet onmiddellijk $25,- of meer vraagt voor een geplastificeerd kaartje en dat terwijl het Anderland-paspoort er beter uitziet dan de wereldburger-‘lidmaatschapskaartjes’ van een aantal slimme website-bouwers.

  ‘We’ willen inderdaad wel alle voordelen… en hebben wat meer moeite met (na)delen. Daar verander je trouwens weinig aan door middel van ludieke acties… helaas. Ook als wereldburger blijven we mensen… een gedegenereerde diersoort.

 6. ≡ 22 Apr 2007 ≡ 03:07

  nog erger voor je: je BENT gek.

 7. ≡ 22 Apr 2007 ≡ 03:07

  Maar dat niet alleen. – ‘\^_^/’ – En daarom zo blij.

 8. ≡ 22 Apr 2007 ≡ 03:07

  Een kenmerk van wereldburger voelen is nu juist ook zo zeer respect te hebben voor de spullen van een ander. Er kan veel, maar onterecht wegnemen van een ander nu juist niet. En al helemaal niet het leven van een ander.

  Als wereldburger leer je veel, dat doet bovenstaande nederlander kennelijk wat minder.

 9. ≡ 22 Apr 2007 ≡ 03:07

  Heel goed. Maar om mijn eigendom, om mijn huis, haard, vrouw en kinderen heb ik een grens gezet. En wie daar overheen komt, schiet ik PAF. Wie zich niet houdt, aan de door MIJ bedachte regels, verwijs en verdwaas ik naar de Eeuwige Jachtvelden. Wat zullen we NOU beleven zeg. Er geldt, op MIJN grondgebied (Nederland) maar één paspoort.

  Omgekeerd, wil ik graag in het grondgebied (en huis) van Henk, en Sjaak, en Karin, binnenkort wel eens even wat komen wegjatten. Ik heb hun paspoort niet, en hou me absoluut niet aan hun regeltjes. Ik zou wel gek zijn zeg.

  ‘\^_^/’ – dat weten we wel zo onder de hand.

 10. ≡ 22 Apr 2007 ≡ 03:07

  Wereldburger is mooi, zo mooi, zo vréés’lijk mooi maar eerst en vóór al het andere ben je medeburger van je eigen meest kleine en intieme leef- en woongemeenschapje. Daar trekken ze je namelijk aan je oren als je niet meedoet.

  Wie daar niet in thuis hoort wordt eruit geweerd, krijgt niks bij de bakker en de slager en gaat de woestijn in op de spoorstaaf, het pek, de veren. En met de grootste spoed. De deur wordt dichtgeklapt. Samenleven is vertrouwen en dat krijg je niet als je de taal, tongval en mondstand niet wil en het gemeenschappelijke karakter al helemaal niet.

  Eérst de dicht-bij-ons-bed show en na een hele lange tijd niets zullen we misschien dan nog ooit wel eens wat verder zien als ons dat allemaal zo een beetje uitkomt. Ergens. Soms. Zo af en toe. Bij ‘t licht van de kale maan. De bezemsteel. De punthoed en de zwarte mantel. Wee! Kssssst!

  Eens even zoeken of ik beneden in de kelder nog een zooitje spoorstaven en een hectoliter veren voor jullie heb klaarliggen. Dan kom ik daar dadelijk mopperend mee de trappen op stommelen.

  ‘\^_^/’ – Waf!

  Maar gauw nog even naar de bakker en de slager, die bovenderivierse wereldburgers. Huilen kan niet meer, met je 2e paspoort. – Woef!

 11. ≡ 23 Apr 2007 ≡ 03:08

  Wegrennen voor je problemen naar een Anderland is niet slim. Je troep achterlaten en wegrennen is gewoon aso. Vluchten naar een “Anderland” is niet intelligent, het is gewoon struisvogelpolitiek. Er is geen Anderland. En laten we vooral niet vergeten: dat was de gedachtegang achter het kolonialisme. De kolonieen waren toen het Anderland. Nogal wiedes dus dat ik dit Anderland nonsens een door en door dom en ondoordacht concept vind. Het is dom-nostalgisch. Zij die geen geld hebben om te vluchten als het slecht gaat fantaseren maar over een Anderland? Mij niet gezien. Het zijn koloniale fantasieen waar ik niets mee te maken wil hebben.

  Als het ooit weer goed gaat met Nederland, en al die Nederlandse yups die de afgelopen paar jaar geemigreerd zijn met z’n allen beslissen terug te keren, dan zal ik ze bij de grens opwachten om ze haarfijn uit te leggen wat ik vind van het feit dat zij ertussendoor gingen terwijl de rest van ons (voor wie vluchten met bakken geld naar nog meer bakken geld geen optie is) het land draaiende hield “ondanks” de afwezigheid van de yups. Dus kom maar op, opportunistische NL-emigranten. Durf je Anderlandse/Australische zon-gebakken smoel weer eens te laten zien in het Nederland dat jullie achtergelaten hadden. Blijf vooral weg, wij die gebleven zijn hebben laten zien het zonder jullie te kunnen.

 12. ≡ 29 Apr 2007 ≡ 03:08

  Een sympathiek initiatief, wat humor maar ook een ernstige toon. De onzinnige giftigheid van die discussie beantwoorden met een ludiek idee, niks mis mee. Wel verbaasd de ernstige kritiek hier op dit idee, je kunt jezelf ook te ernstig nemen.

  zwaar off topic; Ik ben te lang weggebleven bij deze erg mooie site. voortaan ben ik weer vaste bezoeker,

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *