Statistiek

Comments Posted By CiNNeR

Displaying 181 To 210 Of 216 Comments

Camouflage

Ben het op zich met je eens. Maar over “niemand die zeikt en zeurt over mannen in djelleba’s of over mannen met lange baarden, terwijl ook dat vaak religieuze tekens zijn.” Dat hoeft dan ook niet. De meeste mannen dragen de djellaba’s in hun vrije tijd en niet naar hun werk.

» Posted By CiNNeR On June 13, 2011 @ 03:33

Valse argumenten

Vrees dat dit fenomeen niet alleen op de discussie rond Wikileaks van toepassing is. Zag vanavond een stukje over de komende Provinciale Staten verkiezingen en het ging overal over, behalve inhoud en Provinciale Staten. (En bleek maar weer eens dat Half Nederland, inclusief politici, geen benul hebben waar de Eerste Kamer toe dient). En waar gebeurd het tegenwoordig niet eigenlijk.

Daarom, mooi artikel en hopelijk trekt het wat mensen over de streep.

» Posted By CiNNeR On February 15, 2011 @ 02:53

Stuk

Zag de foto en dacht dat je in een bui van razernij de laptop door de kamer had gegooid. Maar dat viel reuze mee ;)

» Posted By CiNNeR On January 09, 2011 @ 01:38

Voorspellingen

Waag me maar niet aan voorspellingen, laat alles eens een keer gewoon over me heen spoelen en zullen wel zien wat er van komt. Wel leuk, verliefd worden. Wat zal je nieuwsgierig zijn wie de gelukkige gaat worden!

» Posted By CiNNeR On January 01, 2011 @ 03:19

Priemjaar

Nog gefeliciteerd!! Enne, prima voornemen.

» Posted By CiNNeR On December 21, 2010 @ 01:39

De boodschapper moet dood

Inmiddels is hij reeds gearresteerd en zullen we zien of hij uitgeleverd gaat worden. Heb het enge idee dat het nooit goed voor hem kan aflopen

» Posted By CiNNeR On December 08, 2010 @ 02:04

Ziekte als decor

@Maurice (10) Niet alleen televisie kan wereldvreemd zijn, veel mensen zijn dat ook :)

» Posted By CiNNeR On November 12, 2010 @ 00:58

@Spaink: Moet bekennen dat ik nog nooit van de genoemde series gehoord had. Zal eens gaan zoeken.

» Posted By CiNNeR On November 12, 2010 @ 00:57

Documentaires over zieken zijn er dan wat meer van te vinden. Maar het vreemde daarbij is dat het altijd om zieken gaat die wel heilig ende verheven lijken te zijn. Alsof er een verborgen boodschap mee moet dat zieken – terminaal of niet – altijd optimistische denkers zijn, die van het kleine kunnen genieten, moedig elke tegenslag het hoofd bieden en altijd o zo sympathiek zijn tegen hun omgeving. Doorgaans kunnen zij iets bijzonders en het liefst is dat talent ontdekt door de ziekte, als is de ziekte als het ware de gever van een hoop goeds. Waarschijnlijk omdat mensen niet willen kijken naar degene die zwaar de pest in heeft over de ziekte en de beperkingen die dat met zich meebrengt of naar degene wiens ambities het raam uit moesten om plaats te maken voor verplichte geraniums.

» Posted By CiNNeR On November 10, 2010 @ 02:17

Toeval

@Spaink: dat heb je mooi verwoord in de reactie, was er bijna bij. Mis veel van mijn overleden huisdieren nog wel eens. Ze hebben me allemaal zo onvoorwaardelijk veel liefde gegeven, ze hebben allen een eigen plekje in mijn hart.

» Posted By CiNNeR On October 31, 2010 @ 02:05

Zeker een ontroerend mooi moment. Schrok je er niet ook van? Kan me voorstellen dat het ook het verdriet om Tweety even heel dichtbij bracht.

» Posted By CiNNeR On October 27, 2010 @ 02:22

… enzo

Beroerde tegenvaller dat de herfst deze keer nog harder inslaat, ondanks de antidepressiva. Kan er weinig zinnigs over zeggen, je alleen veel sterkte wensen en mee hopen dat de blues snel voorbij willen trekken. Wel fijn dat Max weer helemaal opgeknapt is.

» Posted By CiNNeR On October 24, 2010 @ 01:23

Max & mes

Ik zou net zo ongerust geweest zijn hoor. Zeker als het diertje hoort op te knappen en dan juist zieker wordt. Inderdaad kunnen ze je zo weinig makkelijk vertellen wat er aan de hand is. En wij kunnen wel uitleggen wat er gebeurd is maar dat helpt ook al zo weinig.

Anders de dierenarts bellen en alles voorleggen, kan nooit kwaad.

» Posted By CiNNeR On October 17, 2010 @ 23:54

Volgens mij is dat vaker, dat baasjes onderhand bezorgder zijn en het moeilijker vinden dan het huisdier in kwestie. Gelukkig is ze weer aan het opknappen!

» Posted By CiNNeR On October 16, 2010 @ 01:14

Onrechtvaardig

@Karin: Denk dat mensen zo reageren – hij had alles, hoe kan het dan – omdat ze er angstig van worden. Als iemand die alles lijkt te hebben, er voor kiest om uit het leven te stappen, dan kan het de zelf wellicht ook gebeuren. Zeker mensen die het fenomeen depressie (gelukkig) niet kennen en zich er weinig bij voor kunnen stellen.

» Posted By CiNNeR On October 16, 2010 @ 01:22

Zwoele Turken

Deger Hammudoglu: we sloegen met zijn allen de plank behoorlijk mis dus ;) Mooi principe wel, dat de oude beroemdheden nog steeds op die manier geëerd worden. Dat gebeurd hier aanzienlijk minder denk ik (eerder een vernietigend stuk in de krant waarschijnlijk)

» Posted By CiNNeR On October 31, 2009 @ 16:47

Neutrale netwerken

In Amerika hebben ze sowieso een wat beter begrip van de term ‘vrijheid’ geloof ik. Waar we ons hier in Nederland als makke schapen overgeven aan Jan-Peter Big Brother Balkenende en ieder ander die onze gegevsn wil verzamelen en ons leven wenst te bepalen. Volslagen belachelijk dit.

@Ferrie: het is fijn dat je een oplossing voor jezelf hebt gevonden. Maar in feite toch te belachelijk voor woorden dat je extra handelingen moet doen omdat je provider anders voor jou bepaalt waar je wel en vooral niet van mag downloaden?! Dat je dan ook nog een preek krijgt alsof je een kleuter bent die iets verkeerd doet, vind ik helemaal godsgeklaagd. Waarom niet wisselen van provider?

» Posted By CiNNeR On October 09, 2009 @ 05:35

Sensation yellow

Dat laatste hoop ik ook ;)

» Posted By CiNNeR On September 12, 2009 @ 03:35

Gedeelde smart

@Juzo: Neem een blowtje, misschien kleurt de bril weer meer roze.

» Posted By CiNNeR On September 10, 2009 @ 14:47

@Geert: Dacht altijd dat ‘Mad as a hatter’ van The Mad Hatter uit Alice in Wonderland kwam. Maar het blijkt andersom, al komt er geen mercury in Alice in Wonderland voor. Leuke link, tnx!

» Posted By CiNNeR On September 10, 2009 @ 13:29

@Geert: dat denk ik ook ja, in dit geval blowen als excuus omdat we als maatschappij stiekem niet veel meer voor elkaar doen of elkaar zien. Dat brent ons misschien ook weer ontopic. Een reden waarom het forum zo enthousiast is ontvangen door de deelnemers ervan, is dat ze (we) daar een plek hebben om gezien en gehoord te worden.

» Posted By CiNNeR On September 10, 2009 @ 01:49

@Sjaak: “geeft veel schade soms” is niet zozeer een generalisate. Maar ik vond het frappant om te lezen hoe van Karst T overgestapt werd naar blowen als boosdoener. Persoonlijk denk ik dat een en ander niet zoveel met elkaar te maken heeft gehad maar wellicht heb ik wat gemist op tv.

Denk dat blowen niet vaker werkelijk schade zal aanrichten als bij andere zaken waar ‘te’ voor staat. Sterker denk ik dat drank veel vaker schade oplevert dan blowen. En in navolging van Geert, ook medicijnen kunnen heel wat vervelende consequenties opleveren.

» Posted By CiNNeR On September 10, 2009 @ 00:18

Buiten dat het wel erg offtopic raakt allemaal, waar komt de hetze tegen blowen vandaan?

» Posted By CiNNeR On September 09, 2009 @ 02:03

En je bent waarschijnlijk gek op mission impossible.

» Posted By CiNNeR On September 06, 2009 @ 03:34

@Sjaak: Vraag me af of ‘we’ hadden moeten zien dat Karst T ontspoorde of dat ‘we’ verantwoordelijk zijn dat er mensen ontsporen, alsook Karst T. Wat ik eruit haalde was dat hij een vrij normale man was eigenlijk. Hoeveel van dat soort mannen bevolken de wereld? Alles nu in kwaad daglicht gespiegeld omdat we een verklaring zoeken waarom hij een ‘aanslag’ wilde plegen. (Sorry voor de aanhalingstekens, maar blijf me afvragen wat de bedoeling was, de koningin een wiplash bezorgen?)

En in verband met dit topic. Wat hadden we moeten doen? Voor zijn eigen bestwil opsluiten om er vanaf te zijn of er open mee praten om te weten wat er speelt? Wat speelde er eigenlijk voorheen? Dat horen we helemaal niet eigenlijk, er volgt alleen maar karaktermoord maar zijn omstandigheden en hoe hij werd behandeld komen niet meer aan de orde.

@Sander: Denk je dat je achtervolgd wordt door ene specifiek persoon of doel je op systemen en een maatschappij die tegenwoordig alles volgt?

» Posted By CiNNeR On September 05, 2009 @ 14:15

@Sander: als je uitgaat van de gemiddelde ‘normale’ mens, dan zal die niet gaan speuren naar teksten op spelling, grammaticale verbanden of inhoudelijke overeenkomsten om iemand te volgen. Vind dat ook niet bepaald gezond klinken moet ik bekennen.

Maar goed, je kan per toeval iemand wellicht herkennen aan zijn of haar verhaal. Dan nog, ieder zijn meug. Jij vindt het een vervelend idee dat je niet weet wie eigenlijk jouw verhaal leest, dus schrijf je het niet op een openbaar forum. Anderen hebben ieder een eigen motief om wel of niet openbaar te schrijven.

Dat er geen privacy is die je zou verwachten, komt denk ik door de manier waarop de discussie zich ontwikkelt heeft tot uiteindelijk dit forum. Er is geen forum opgezet voor een doelgroep, een doelgroep diende zich aan en bleef in gesprek en discussie op één artikel waardoor de behoefte aan een forum geboren is. Waarbij – in mijn ogen tenminste – ook zeker een maatschappelijk belang bestaat. Karin heeft dat al aangegeven.

Het doel van deze discussie ontgaat me inmiddels behoorlijk moet ik zeggen. Zou je het forum anders willen zien, wilde je gewoon mensen waarschuwen of heb je een andere reden?

» Posted By CiNNeR On September 05, 2009 @ 03:31

@Sjaak: Je zal het niet slecht bedoelen maar zowel Ans als ik zijn nabestaanden van een zelfdoding en ik heb dat in deze thread nog uitgelegd. De impact ervan is ons wel duidelijk helaas. Het hakt er voor ons evengoed in dat Sander een boel te zegen heeft over het forum als wellicht andersom het geval kan zijn :)

@Sander: pardon voor de spelfout. Je zal er wel meer tegenkomen, ik ben dyslectisch.

Over je uitleg. Ik denk dat het goed is aan te geven dat anonimiteit op internet een relatief begrip kan zijn en begrijp wel dat je ook de keerzijdes van het forum wil belichten. Het lijkt er alleen op dat jouw eigen mening nogal dwingend verweven is met die kanttekeningen. Bijvoorbeeld mensen waarschuwen dat een verhaal herkend kan worden door de omgeving is wat anders dan aangeven dat je je verhaal ‘moet’ doen aan de omgeving in plaats van op een forum. Dat laatste is jouw persoonlijke visie. Die in mijn ogen overigens wat negatief gebracht wordt ook door te stellen dat mensen hun verhaal ‘kotsen’.

“Maar het lijkt me wel goed te weten op welke manier je je hart lucht / kotst, en mij is dat niet klip en klaar. Waarom dat (zo) publiek moet/gaat, op de site van een journalist/publicist en waarom je de mensen die deel uit zouden maken van de groep op dat moment IRL niet wilt kennen.”

Iedereen heeft een eigen reden om een fora te verkiezen boven de omgeving en een van de redenen staat expliciet genoemd in het artikel: de omgeving wil hier vaak helemaal niet over praten en daarom biedt het forum de ruimte dat wel te kunnen. Overigens kan het ook een aanvulling zijn, mensen praten in hun omgeving én op het forum.

Het valt mij overigens op dat je hevig vanuit de omgeving en nabestaanden redeneert. Alsof de mensen die praten op het forum vooral rekening moeten houden met hun omgeving en welk verdriet of ergernis hen zou kunnen treffen. Maar het forum is niet opgezet voor de omgeving maar voor de mensen die met suicide te maken hebben.

» Posted By CiNNeR On September 04, 2009 @ 13:39

@Sander: ik kom erbij dat het je uitmaakt of mensen over zelfmoord praten op Karin’s forum, door jouw zeer uitgebreide uitleg en tegenwerpingen.

De rest van je uitleg vind ik vooral wat paranoia overkomen. Alsof je meent dat iedereen die onder een nickname schrijft per definitie liegt, elk stukje verhaal direct herkenbaar is voor iedereen in diens omgeving die ‘vanzelfsprekend’ voortdurend duizenden fora afstruint om te speuren naar bekenden (voor het geval die een probleem mocht hebben waar je geen weet van hebt??) en sowieso bekenden elkaar tegen zullen komen op toevallig dit hele kleine stukje van het inmense web. Veel angsten rond een forum waar je zelf niet zal komen.

» Posted By CiNNeR On September 04, 2009 @ 03:23

@Sander: ik schrijf ook op het forum. Niet omdat ik suicidaal ben maar omdat ik probeer een zelfmoord (van mijn vader) te verwerken. Was/ben erg op zoek naar hoe iemand denkt, leeft, voelt als hij of zij toe is aan suicide om het zo beter te begrijpen. Maar vooral schrijf ik er omdat ik er in mijn omgeving of elders nogal moeilijk over kan praten. De maatschappij zit niet zo te wachten op verhalen over zelfmoord en verdriet en levensproblemen.

Nou ben ik niet bepaald anoniem verder. Maar het werkt prima, ook met de mensne die wel heel anoniem blijven. Het is toch ook niet belangrijk om te weten wat ze in het dagelijks leven doen of waar ze wonen, het is belangrijk om te kunnen uiten en informatie uit te kunnen wisselen over een specifiek onderwerp.

Begrijp ook je negativiteit erover niet. Je hebt zelf geen suicidale gedachten, hebt geen behoefte daarover te praten en komt niet op het forum. Wat maakt het jou uit dat anderen dat wel doen?

» Posted By CiNNeR On September 03, 2009 @ 07:32

@Sjaak: mensen kunnen elkaar versterken en dat zal ook onder mensen met suicidegedachte zo kunnen zijn. Aan de andere kant is de behoefte tot praten groot maar ook de behoefte wat erkenning en herkenning te vinden. Dat onderschrijf je zelf in je latere reactie ook. Denk dat het contact met gelijkgestemden in die zin meer oplevert en opweegt tegen de mogelijkheid van versterking. Buiten dat zelfmoordplegen zo’n intens diepe beslissing is, dat ik betwijfel of internetcontact een laatste druppel of aanzet zal geven. Dan eerder andersom, de wetenschap dat je niet de enige bent met die gedachte en problemen haalt je wellicht terug op aarde zeg maar.

En derden kunnen geen beslissingen nemen, maar wel enige openheid aanrijken. Zoals Karin hier doet aan anderen. Er niet over praten is een probleem geheel negeren. Dat is denk ik nooit de goede weg.

“Betekend het laatste nu toch niet dat als je met iemand die suicidaal is internetcontact krijgt, je in verloop van tijd er eens gewoon eens naast gaat zitten en het eens echt allemaal persoonlijk aanhoort ? Als je niet onverschillig wilt zijn betekent dat – in de consequentie – nogal wat.”

Dat hangt er maar vanaf denk ik. Soms is het internetcontact prettig maar is er geen behoefte aan persoonlijk contact. Denk dat internet het ook makkelijker maakt. Wat bindt is één onderwerp en alles daaromheen, niet zozeer alle persoonlijkheidskenmerken die in een persoonlijke situatie wel hard gaan meetellen. (Klinkt dat nog begrijpelijk, heb wat moeite met mezelf uitdrukken geloof ik)

» Posted By CiNNeR On September 03, 2009 @ 07:27

«« Back To Stats Page