Stuk

Ergens afgelopen nacht klapte mijn website eruit. De oorzaak: de server was helemaal dood, vermoedelijk is de voeding doorgebrand. Da’s een probleem dat niet op afstand valt op te lossen: er moet dan iemand naar het datacentrum.

‘t Was een ongelukkige samenloop van omstandigheden, want mijn hosting provider was juist de dag ervoor op vakantie gegaan. Mischa had ‘t goed geregeld: Fenrir stond paraat in het geval van calamiteiten. Maar ongelukken komen nooit alleeen, en dus bleek Fenrir ziek. Niettemin is-ie een paar uur later alsnog naar het datacentrum getogen, heeft daar de hardware vervangen en de websites overgezet naar de nieuwe server, terwijl Mischa vanaf zijn vakantieadres een oogje in het zeil hield. Alles doet het nu weer. Dank, Fenrir en Mischa!

En ik werd subiet gemist (nou ja, mijn site dan). In de loop van de ochtend en middag waarschuwden maar liefst vijf mensen me dat ze de website en het forum niet konden bereiken. Ik heb trouwe bezoekers, naar blijkt :)

Author: Spaink

beheerder / moderator

14 thoughts on “Stuk”

  1. Goed dat het goed gekomen is, maar wel een kanttekening:
    XS4ALL is toch inmiddels een heel groot bedrijf? Als er iemand op vakantie resp. ziek is, dan verwacht je (of ik, in elk geval) toch dat intern geregeld is dat een collega het overneemt, zonder dat de klant daar zelf achteraan moet?

    Werken ze daar nog steeds alsof ze een klein clubje enthousiastelingen zijn?

    Ik vraag het omdat mijn poging om bij XS4ALL gehost te raken (ruim 10 jaar al, weliswaar) afstootte op een vergelijkbaar probleem: ik kreeg op mijn gemailde technische vragen gewoon helemaal geen antwoord. Twee of drie weken later kwam er toch een reactie: mijn vraag was in het bakje van een zieke collega terechtgekomen.

    Maar als iemand ziek is, dan neemt bij een professioneel bedrijf toch iemand anders het over? En die kan dan toch ook in de zakelijke e-mails kijken?

    Lijkt mij logisch. Maar wie ben ik.

  2. Karin schreef:
    > mijn website wordt niet gehost door XS4all.

    O ja, ik zie het, ik keek niet verder dan het 1e IP-nummer. En een hoop historie niet gevolgd, blijkt. Snel bijgelezen.

  3. Overigens krijg ik met tools als dig, nslookup en whois wisselende resultaten, waaronder vaak toch ook een IP-nummer dat volgens whois wel van Xs4all is. Bij een andere (niet nader te noemen) site waarvan sommigen beweren dat die niet bij Xs4all gehost wordt, idem.

  4. Uh, Mischa, je bent daar voor werk? Oh dear, ik wist niet dat je zó internationaal georiënteerd was :)

    Ruud: dat ik schreef dat mijn hosting provider op vakantie was – hoewel hijzelf dat nu betwist, zie ik – was natuurlijk een weggevertje: XS4all gaat niet en masse op vakantie :) Hij heeft zijn spullen in het datacentrum van XS4all staan, dat wel. En als ik het juist heb welke site je bedoelt met ‘een andere (niet nader te noemen) site: daarvoor geldt hetzelfde. Die zit in de colo bij XS. Simple comme ça!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.