Stuk

Ergens afgelopen nacht klapte mijn website eruit. De oorzaak: de server was helemaal dood, vermoedelijk is de voeding doorgebrand. Da’s een probleem dat niet op afstand valt op te lossen: er moet dan iemand naar het datacentrum.

‘t Was een ongelukkige samenloop van omstandigheden, want mijn hosting provider was juist de dag ervoor op vakantie gegaan. Mischa had ‘t goed geregeld: Fenrir stond paraat in het geval van calamiteiten. Maar ongelukken komen nooit alleeen, en dus bleek Fenrir ziek. Niettemin is-ie een paar uur later alsnog naar het datacentrum getogen, heeft daar de hardware vervangen en de websites overgezet naar de nieuwe server, terwijl Mischa vanaf zijn vakantieadres een oogje in het zeil hield. Alles doet het nu weer. Dank, Fenrir en Mischa!

En ik werd subiet gemist (nou ja, mijn site dan). In de loop van de ochtend en middag waarschuwden maar liefst vijf mensen me dat ze de website en het forum niet konden bereiken. Ik heb trouwe bezoekers, naar blijkt :)


Aantal reacties: 14