Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5413

Comments Posted By postkantoor

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Waarom ik weduwe wilde worden

Wat een mooi verhaal over zo’n moeilijke periode. Jullie oplossing straalt heel veel warmte uit. Sterkte met het verlies een plek te geven.

» Posted By postkantoor On March 17, 2013 @ 19:23

Indianenverhalen

Het gebrekkige testen en het feit dat het vaccin waarschijnlijk maar zo’n 10 jaar werkzaam is zijn voor mij de hoofdredenen om niet te enten. Bovendien ent je tegen iets waarop je een kleine kans hebt het te krijgen en als je het al krijgt is dat pas over 30 jaar…Da’s nogal een ander verhaal dan bv de enting tegen hersenvliesontsteking die er een paar jaar terug bij kwam.

» Posted By postkantoor On April 04, 2009 @ 14:14

ben het volledig met je eens en m’n 12 jarige gaat dus ook niet voor die enting.

» Posted By postkantoor On April 03, 2009 @ 19:17

Suus

sterkte Karin voor jou en een ieder die haar dierbaar was.

» Posted By postkantoor On February 11, 2009 @ 13:38

Van Praag-prijs

gefeliciteerd, een mooie blijk van waardering.

» Posted By postkantoor On January 19, 2009 @ 18:44

Jarig :)

als nog gefeliciteerd met je verjaardag, koesteren die vrienden is de boodschap.

» Posted By postkantoor On December 22, 2008 @ 20:15

Verfrissend

Ik zag de maker van deze film gisteren in de laatste show op de belg, met een aantal stukjes uit deze film en het verhaal dat ze bij elke preview in de US het koor live lieten optreden in de bioscoopzalen. Een mooi voorbeeld van positief/vitaal ouder worden.

» Posted By postkantoor On October 08, 2008 @ 18:32

Als het nou…?

Oef gelukkig was het loos alarm al sta je ongetwijfeld weer even met 2 voetjes op de grond tegen wil en dank. Ga maar lekker genieten van tropische visjes zonder die bijsmaak van nu kan het nog..

» Posted By postkantoor On November 01, 2008 @ 21:16

De vraatzucht van Picnic

Tja dat zijn de toestanden die ook gebeuren in de wereld der patientenorganisaties. Ik ben zelf bestuurslid voor een wat kleinere vereniging (zeldzame aandoening) en wij werken puur vrijwillig. Ons potje subsidie vanuit PGO vloeit volledig naar onze leden in de vorm van een blad (heb vandaag weer 360 bladen in enveloppen zitten stoppen) en een ledendag waarin we de kinderen een programma bieden en de ouders lezingen voorschotelen. Alles inclusief lunch etc. Onze sprekers krijgen niet betaald maar wel onkosten+reiskosten vergoed en een bosje bloemen+flesje wijn. Zo;n dag wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsering van farmaceuten.
Van dat laatste moet je niet teveel voorstellen het bedrag is een schijntje, zeker als je weet dat onze patientengroep wat betreft hun omzet de 3de bron van inkomsten vertegenwoordigd!
En 1 van die farmaceuten een jaarsalaris van een ton betaald aan een de voorzitter van een andere vereniging..
Bij ons krijgt niemand een salaris. we komen net uit met de reiskostenvergoeding.

» Posted By postkantoor On September 12, 2008 @ 20:01

Mensen met makke

Een sterk stuk Karin, het is inderdaad zo dat dit onderwerp eigenlijk niet besproken wordt in de medische wereld. Terwijl er toch soms veel verandert voor zowel patient als partner..De ene aandoening/mens is de andere niet natuurlijk en de gevolgen zullen dus ook verschillen, toch zouden sommige bijwerkingen wel eens meer aandacht dan 1 regeltje in minilettertjes op de bijsluiter verdienen. Nederland met z’n vrije sexuele moraal..jaja totdat het allemaal niet (meer) zo vanzelf gaat, dan lees/hoor/zie je niks en wordt ventileren als partner/patient niet begrepen door de buitenwereld.

» Posted By postkantoor On September 10, 2008 @ 15:19

Techniek alleen is niet de oplossing

Sorry hoor juzo,maar zo zwart/wit is het meestal niet..ik bezoek nogal eens een zkh,is het niet met m’n zoontje van 7 die de brute pech gehad heeft een serieuze aangeboren afwijking te hebben,iets wat niks met levensstijl of wat dan ook te maken heeft.Daarnaast heb ik een partner(41) met een overbodig onderdeel in z;n hoofd,en nee daar heeft ie ook niet om gevraagd,rookt niet,drinkt niet etc etc.En dan word je toch echt geconfronteerd met gelukkig nog betrekkelijk kleine medische missers..bloeduitslagen kwijt,artsen die niet verder kijken dan hun neus lang is en zeggen dat het wel tussen iemands oren zal zitten etc etc.En nee daar begin je geen rechtzaak over,dat is ook niet nodig maar het woordje SORRY blijkt voor sommige al erg moeilijk uit hun strot te krijgen.

En tuurlijk worden er in de maatschappij overal fouten gemaakt en zijn ook artsen maar mensen..het vervelende is dat dingen als een fout bestelde bank ofzo vervangbaar is,van je lichaam heb je er helaas maar eentje..die input van een “foutje”is dus nogal wat groter.

Overigens zou een EPD soms erg handig zijn,als dat tenminste dan ook communiceerd met alle software bij eender welk zkh..het huidige systeem van brieven die tussen verschillende zkh+disciplines verstuurt worden,blijkt namelijk nooit up to date..zeker in de academische zkh doet zo;n brief er soms een jaar over!!

» Posted By postkantoor On April 24, 2007 @ 19:50

vreselijk he..zo ken ik iemand die een keizersnee onderging zonder verdoving..ruggenprik zat niet goed..

» Posted By postkantoor On April 23, 2007 @ 19:48

Zwarte kousen

Tuurlijk gaat CU te ver in z’n standpunten over embryo selectie in geval van genetische afwijkingen. Elke toekomstige ouder hoopt op een gezond kind en wanneer ernstige genetische afwijkingen voorkomen moet het dus mogelijk zijn onderzoek in die richting te doen. Of mensen die weg op willen is een andere/persoonlijke vraag. Het gaat er in deze discussie dan ook over dat die keuze er moet zijn. Al vraag ik me wel af waar je dan de grens legt bij zo’n selectie,wat is ernstig? En wie bepaald dat dan?

(De beste vraag is uiteraard waarom mensen überhaupt zo’n sterke drang hebben om kinderen te krijgen. Het antwoord daarop ben ik nog altijd schuldig.)

tja wat bovenstaande vraag betreft kan ik enkel voor mezelf spreken. Voor mij was de wens er gewoon van kind af aan. Een zekerheid,die hoger lag dan die 90%. Mensen die dat gevoel niet hebben kan ik alleen maar zeggen vooral niet doen. Gelukkig leven we in een vrij land en hebben mensen dus het recht een eigen levenswandel (onder kanttekening van medische toestanden enzo) zelf te bepalen. Daar kan geen CU of andere politieke partij iets aan veranderen.

» Posted By postkantoor On June 11, 2008 @ 15:58

Veiligheid is niet het hoogste

Het is de grootste valkuil voor elke ouder,te veel beschermen..ik heb er 4 dus weet waarover ik praat. Deze week ging de 8 jarige met autistische stoornis en compleet geen richting/tijd gevoel voor het eerst alleen op pad met de skelter. Nee geen grote stad maar klein dorp…prompt draaide er een ambulance de straat in met gillende sirene.het moederhartje sloeg een paar slagen over kan ik je vertellen. Gelukkig stond meneertje met z;n skelter kort daarna heelhuids terug.
De volgende dag is ie weer vertrokken met skelter,verstikken in overbescherming wil ik zeker voorkomen.

» Posted By postkantoor On April 23, 2008 @ 22:26

Junkiedenken

Een mooi voornemen..dat is het halve werk..en ach al blijft er altijd ervoor en erna zolang je daarvan alleen de positieve dingen meeneemt is er niks aan de hand toch?

» Posted By postkantoor On April 01, 2008 @ 01:42

De stuiptrekkingen van een industrie

Ik koop nog altijd heel regelmatig cd’s,maar wel vaak van mensen die in eigen beheer uitgeven. Ik vind het nu eenmaal fijn een tekstboekje erbij te kunnen pakken,het artwork te bekijken etc. Met het verdwijnen van DE platenmaatschappij heb ik geen enkele moeite,maar die glimmende schijfjes mogen wat mij betrefd echt wel blijven.

» Posted By postkantoor On February 06, 2008 @ 15:52

3000 euro lichter en 1000 kilometer verderop

Fijn dat de PAC eruit mocht,een periode afgesloten… gelukkig is de afstand tot de mooie herinneringen niet zover als de crematie.

» Posted By postkantoor On January 12, 2008 @ 03:38

Sterven

Prachtig verwoord,toch is delen van je meest heftige emoties enorm moeilijk..Voor wie vaardig is met de pen/computer is dat een “makkelijke” manier die emoties onder woorden te brengen. Ik merk tenminste dat ik dingen makkelijker opschrijf en langst die weg deel met allerlei mensen die me dierbaar zijn(geworden) dan face to face. Met je ziel onder de arm aankloppen bij een vriendin is een stuk lastiger. Al weet je dat de bedoelingen goed zijn en de emotie oprecht,je kwetsbaar opstellen doe je niet graag.

Ik hoop dat je het gemis van de laatste maanden een plaatsje kan geven,zodat je de emotie van het verlies kan beleven…sterkte!

» Posted By postkantoor On January 10, 2008 @ 03:04

Lies

Heel veel sterkte..meer woorden heb ik ook niet ter troost..

» Posted By postkantoor On January 07, 2008 @ 02:16

Twee portretten

Ook ik heb een deel gezien,een mooie reportage..zoals we je ook hier “hebben leren kennen”

» Posted By postkantoor On January 03, 2008 @ 01:47

Een halve eeuw

Van harte gefeliciteerd! staat Sara al voor de deur????

» Posted By postkantoor On December 20, 2007 @ 17:38

Ontslagen!

Gefeliciteerd! Dat het een nooit weerziens mag worden met deze beste man!

» Posted By postkantoor On December 05, 2007 @ 15:44

Stickers

Een herkenbaar geheel,die plakkertjes etc..hier over 2 weken uitslag van het hele circus van plakkertjes,echo’s en scan..

» Posted By postkantoor On December 04, 2007 @ 14:11

Nog negen dagen

Dat is een feestje waardig (ja weer 1),eindelijk verlost zijn van die martelgang die herceptine heet.Hopelijk herstelt je lichaam zich weer voorspoedig van alle chemische rommel die erin gepompt is de afgelopen tijd en heeft het z;n effect gehad.

Ik wens je een geweldig maar vooral gezond 2008..ook voor rien en olga.

» Posted By postkantoor On November 30, 2007 @ 18:07

Jubileum

Leuk zo’n vriendschapsjubileum! Er zijn er weinig die het zo lang uithouden met elkaar..ook vriendschappelijk.

» Posted By postkantoor On November 27, 2007 @ 17:59

U wordt bedankt

een gezonde levensstijl kan nooit kwaad denk ik,je zal er lang niet alles mee voorkomen maar je bent wellicht wat weerbaarder als je onverhoopt toch de pech hebt ziek te worden.En een schuldgevoel krijg je enkel wanneer er ook iets is om je schuldig over te voelen lijkt me.Wanneer je binnen je mogelijkheden en kennis van het moment gedaan hebt wat goed voelde kan je je achteraf ook nergens schuldig over voelen.

Maar als ik zoals laatst naar een tv programma zat te kijken met iemand die voor de 2de keer longkanker had maar wel nog even een sigaretje opstak voor de volgende bestralingsronde..tja dan kan ik een ‘eigen schuld dikke bult” reactie toch niet onderdrukken hoor.

» Posted By postkantoor On October 09, 2007 @ 21:11

Lust

whoehah hilarisch geschreven weer..ach gelukkig voel ik me voornamelijk mens dat scheelt dan weer;-)

» Posted By postkantoor On September 30, 2007 @ 02:38

Leuke jongens, die farmaceuten

doe rustig aan,hopelijk herstelt die ontsteking weer snel en doet ook het hart weer snel wat er van hem verwacht wordt.

» Posted By postkantoor On August 18, 2007 @ 20:39

Van 55 naar 46

slechte pompfunctie kan heel veel oorzaken hebben niet alleen lekkende klep…

» Posted By postkantoor On August 17, 2007 @ 20:05

@juzo: in jouw theorie geeft inspanning,een adrenaline stoot en gaat dat hart harder werken =beter pompen en geen centje pijn…mag ik je een illusie armer maken. iemand met een slechte pompfunctie krijgt bij inspanning juist een bloeddrukdip die tot shock kan leiden..

@karin: benauwdheid door neus of het gevoel niet door te kunnen zuchten?

» Posted By postkantoor On August 17, 2007 @ 20:05

«« Back To Stats Page