Jubileum

Afgelopen zaterdag hebben Christiane en ik een groot feest gegeven in Desmet vanwege onze 25-jarig vriendschap. We hadden oude en nieuwe vrienden uitgenodigd, waaronder ook veel mensen die we uit het oog waren verloren. Er waren idioot veel mensen, iedereen mengde wonderwel, we hebben enorm veel gepraat en gelachen, we hebben belachelijk veel cadeautjes gekregen, we zijn daarna buitennissig laat naar bed gegaan (drie uur de volgende middag!).

Chris en ik leerden elkaar kennen toen we alletwee iets nieuws gingen doen. Ze was net begonnen als redacteur bij Van Gennep. Ik was haar eerste auteur, zij mijn eerste redacteur. Inmidels is zij drie uitgeverijen verder en ik tien boeken, en die vriendschap staat als een huis. Onze vriendschap is ook altijd doordesemd geweest van politiek en debat. En van inclusief denken, want daar is Chris een meester in.

Author: Spaink

beheerder / moderator

4 thoughts on “Jubileum”

  1. Mooi, zo’n lange vriendschap ( zei ze jaloers) . Koesteren mag je dat!!! Leuk om het zo te vieren, dat is eens wat anders als een gouden bruiloft! Geniet ze na.

  2. Leuk idee om voor 25 jaar vriendschap een feest te geven. In mijn vriendinnenkring doen we dan ook wel iets memorabels, weekend weg of zo, maar een feest geven is ook een erg leuk idee. Op de volgende 25!

  3. Leuk zo’n vriendschapsjubileum! Er zijn er weinig die het zo lang uithouden met elkaar..ook vriendschappelijk.

  4. Mmmmm………………….. het is natuurlijk wel zo, -ik wil me d’r niet teveel mee bemoeien-, dat als je redacteur van een uitgeverij bent, dat je dan wel heel regelmatig met iets nieuws, iets goeds, iets hard and big sellings moet (blijven) komen. Dat is natuurlijk wel zo. Naast mij zat, bij de FNV-Kiem sectorraadsvergaderingen te Amsterdam, waar jullie onder vallen, de vertegenwoordigster van de (“ramsj”)-uitgeverijen. Als bondsraadsleden (hoogste orgaan FNV) kennen wij de situatie bij alle uitgeverijen. Vandaar dat ik zeg, de informatie beluisterd en begrepen te hebben, dat als je redacteur van een uitgeverij bent, je wel heel regelmatig met iets goeds, nieuws, nuttigs, interessants, leuks, fijns, moois, en big-sellings moet (kunnen) blijven komen. Als het ware gesproken.

    ‘\°_°/’

    Bij wijze van spreken. Ik wil er niet teveel over zeggen. Want dáár gaat het in feite, eigenlijk alleen nog maar om. Een vriendschapsfeestje is je gegund. Daar niet van. Maar daarna wel heel erg verschrikkelijk gauw en degelijk ontzettend hardworking aan de slag en zonder mankeren, zonder ook maar een duizendste van een seconde te dralen. Zou ik zo, in alle bescheidenheid gesproken, eens even tussendoor willen zeggen. Bij wijze van spreken. Het is misschien wat vervelend. Maar ja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.