Twee portretten

Deze week word ik tweemaal geportretteerd:

» Woensdag 2 januari op tv: Profiel, Nederland 2, van 22:40 tot 23:20. De documentaire is gemaakt door Cees Overgaauw. De uitzending is inmiddels terug te zien op uitzending gemist.

» Zondagavond 6 januari op de radio: Radio Atelier, Radio Een, van 21:00 tot 22:00. De documentaire is gemaakt door Dik Binnendijk en is hier te beluisteren.

Ik heb geen van beide portretten op voorhand gezien of gehoord, en ik ben eigenlijk erg nieuwsgierig of ze het met elkaar eens zijn.

Author: Spaink

beheerder / moderator

25 thoughts on “Twee portretten”

 1. Fraaie uitzending, en ook rijk geschakeerd met de stem van Philip Freriks als bindmiddel tussen de samenstellende delen. Zoiets kan je wel aan reporter Cees Overgaauw overlaten.

  Tijdens de eerste helft had ik het idee dat er wel erg veel OVER je werd vertelt, maar dat je zelf wat weinig aan het woord kwam. Dat werd in de tweede twintig minuten redelijk goed recht getrokken. Maar wat kan je doen in 40 minuten? De mens Spaink en haar werk is wel erg veel om in zo’n korte tijd aan de beurt te laten komen. Want over Karin Spaink kan je moeiteloos een indringende uitzending van anderhalf uur maken, zonder dat het ook maar een moment saai wordt.

  Hopelijk komt er nog eens een cineast op het idee om dit wat beter uit te werken, want je bent het waard. Karin, wat vond je er eigenlijk zelf van…?

  Regards, Kuba

 2. ik vnd vooral de laatste 2 minuten geweldig!!
  Zei ze met een kat als parkiet op schouder, maar die knik(kert) ook ;)

 3. Twee-en-een-halve minuut over internet. Ben je daar tevreden mee? Ik vond het een beetje karig gezien je in een vergevorderde stadium verkerende internetverslaving.

 4. dank je wel
  jouw denken te horen en zien heeft me weer wakker geschud,
  heeft mijn hoofd weer aan het schrijven gezet
  k

 5. Wat ik er zelf van vond… Het is altijd raar om naar jezelf te kijken, dan ga ik vitten van doe niet zo mal met je mond enzo, en intussen kijk ik ook met een half oog naar hoe er is gemonteerd. Maar nu het wat is bezonken: ik vond het een mooi portret, en goed evenwichtig. Niet alleen maar over mijn breekbaarheid zonder me overmatig stoer neer te zetten. En Christiane was natuurlijk geweldig, maar ja, anders ben je geen 25 jaar lang beste vriendinnen…

 6. Was inderdaad een mooi portret. Vond het ook leuk die fragmenten nog eens te zien in die rolstoel. Kan me herinneren dat ik je toen eens zag, in de wc van het Bibliotheektheater in Rotterdam, waar je was om te spreken over de orenmaffia. Je zag er zo prachtig uit, met inderdaad ook die handschoentjes, zo elegant en sexy, volgens mij was het ook een zwart lak rolstoeltje, echt hartstikke mooi. Heb dat vaak verteld aan een vriendin wiens moeder een verloren en verbeten strijd voerde met het minder valide worden wegens reuma. Die had grote angst haar aantrekkelijkheid te zullen verliezen in een rolstoel, heb haar aangeraden eens uit te vogelen waar jij sprak om zich van het tegendeel te overtuigen.

 7. Bedankt Joan en Ka, ik heb het via * uitzending gemist* op de comp bekeken. vond ‘t een mooie *kijkje in het leven van….* en Ka je zag er weer geweldig stoer uit ;)

 8. Beste Karin,
  Bijzondere potret, eindelijk zie ik een lotgenoot die ook rookt als een ketter. Bestaat er eigenlijk al een vereniging van Roken met Kanker?

 9. Beste Karin, Het portret op de video opgenomen en vanavond bekeken. Mooi! Heb zo’n vijf jaar jaar geleden jouw beschrijving gelezen van soorten moe en hoe divers “moe” kan zijn. Vooral de term “feestelijk moe” is me goed bijgebleven. Het heeft mij geholpen beter naar mijzelf te luisteren. Mooi dat ik je daar nu eindelijk eens voor kan bedanken!
  Vriendelijke groeten, Janneke

 10. mooie doku, koewe; ik me wel irriteerde aan die fotograaf. en hoe freiks multipele scelorse uitsprak, maar dat was wel grappig;)

 11. Allerbeste uitspraak was wat mij betreft dit: “Ik ga niet de held uithangen. Het gaat niet over ‘mijn’ ms, of ‘mijn’ kanker”.

  Gelukkig dat je dit zei, waarmee je niet alleen de kijker, maar ook de programmamaker bij de les houdt, anders ging het wel heel erg de kant op van het ego-document. TV programma-producenten hebben de neiging om iemands activisme tot een ego-document te reduceren, in plaats van over het activisme zelf te hebben.

 12. Radio is jouw medium Karin! Misschien nog wel meer als internet. Houd wel de regie en vermijd egoïstische monologen van de interviewer of andere genodigden. Top vorm op radio 1 dus!

 13. Het tv portret was heel indrukwekkend. Niet te dit, niet te dat, maar precies goed naar mijn smaak. Dapper van je ;)

 14. Karin,
  Vanavond schreef ik ter introductie van jou als kandidaat voor Roze Lieverdje 2008 op mijn hyves: “Valentijnsdag 2008 wordt besloten met Valentijnsavond. Dan presenteer ik een politieke café van GroenLinks Amsterdam, waarin de drie kandidaten ieder een column uitspreken over de politieke stand van zaken in seksueel divers Amsterdam. Ter voorbereiding bezocht ik Karins blog en gefascineerd nam ik haar dag & nachtritme over. Bekijk deze liefdevol gemaakte, echt bijzonder indrukwekkende documentaire over Karin Spaink en je begrijpt wat ik bedoel met dat ritme.”

  Links pakken niet hier, dus knip en plak:
  http://mathieu-groenlinks.hyves.nl/blog/8603024/De_kandidaten_III/yaSQ/?pageid=52R9FMEIVNS40CWCS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.