Statistiek

Comments Posted By JPaul

Displaying 241 To 270 Of 675 Comments

Traag, maar toch

laat ik beginnen met de indruk weg te nemen dat ik wat dan ook zoude willen ontleden; al helemaal jouw leven niet.
kwoot
“met verwarrende opluchting” let it suffice to say that I rest my case
UNkwoot

“Dat je – terwijl je voor de zoveelste keer constateert dat je nog steeds minstens drie keer per kwartier aan haar denkt – óók tot in elke vezel van je lichaam weet: ‘Oh godsamme, … .. .. .”.

Wederom: ik geef ‘t je te doen…
En dat ‘t slijt, op den duur, is een Godsgeschenk en zegen; zowel als een vloek.
Een vloek, ook, omdat wij de door Gerard Reve zo ten hemel geprezen “sferenmuziek” niet met onze zintuigen vermogen te horen.

En van die afspraak van anderhalf jaar her maakt Christiane door omstandigheden nu géén deel meer uit. Mag jij derhalve zelf alles oplossen.
life sucks & then you die
“life’s a bitch” & .. .
and then you marry one
and then .-. … .. . o0Ops!

– sjaite – (=excrements)

dat gun je niet zomaar iedereen

» Posted By JPaul On January 11, 2014 @ 05:59

“met verwarrende opluchting”

let it suffice to say that I rest my case

“‘Wat ontzettend jammer dat ik ze niet aan Chris kan voorstellen.’ ”
en
“een ander leven heb ik immers niet”
sluiten elkaar niet wederzijds uit
laat staan dat er van “verraad” sprake zou zijn

“Mijn leven herneemt zich.”
anders gezegd: jij herneemt tegelijkertijd jouw leven
maar zulks zeg je ook – wien zich jegens de verlamming niet vermant; wordt, ten onrechte, slapte verweten
ik geef’t je te doen

» Posted By JPaul On January 10, 2014 @ 23:50

Schijnheil

– “Hamert de politiek er tien jaar op dat wij burgers onze privacy moeten inleveren omwille van onze eigen veiligheid, en dan gaan wij dat gaandeweg nog geloven ook!”
Dat is niet zo: die Plasterk gelooft dat, niet “wij”; zeker ik niet.

uit link WIV 2014 –
– “Bij de presentatie van de bevindingen zei de voorzitter van de commissie dat hij het jammer vindt dat de inlichtingen- en veiligheidsdiensten soms als ‘bedreiging van de persoonlijke levenssfeer’ worden gezien. “Die diensten zijn juist bedoeld om de samenleving en haar burgers te beschermen”, aldus Dessens. Daarom is goede wetgeving om de diensten in toom te houden volgens hem van belang.”

Vooraf: “samenleving en haar burgers” dat klinkt als “moeder en haar kinderen” en is misleidend want burgers komen niet voort uit een samenleving maar andersom: burgers kunnen een samenleving creëren.
Wanneer vervolgens een (of méér) groep(en) in die samenleving de krachten bundelt en zich breed maakt jegens minderheden; noemt men zulks met een fijn aan de klassieke oudheid ontleend woord democratie. Zéér ten onrechte want het is dictatuur van de meerderheid.
De administratieve afdeling – die aan de burger ten dienste staat, althans behoort te staan en derhalve onderheid zou dienen te heten – noemt zich voortaan overheid en de transitie van samenleving naar maatschappij is voltooid.

Die zogenaamde overheid stelt zich boven de wet, vertrouwt de burger (van wie ze nota bene het mandaat behoeft), niet meer en bespioneert die burger. Dat noem ik terreur!

– “goede wetgeving om de diensten in toom te houden” is een gepasseerd station daar die ”diensten” niemand een dienst bewijzen. Wetgeving daaromtrent was er buitendien al en werd met voeten getreden, zo blijkt. Als het kan; gebeurt het, of ‘t mag of niet en daarmee basta. (geldt voor boeven; niet voor nette lui)
De penose heeft zich nog nooit iets aan om het even welke wet- of regelgeving gelegen laten liggen en gaat dat in de toekomst niet gauw doen, ook.

– “bedoeld om burgers te beschermen” ammehoela! Met (goede) bedoelingen is, zoals ieder kind weet, de weg naar de hel geplaveid. Die ‘diensten’ geven er blijk van in elk geval de genoemde oorspronkelijke bedoelingen volkomen uit het oog te hebben verloren en het spoor volledig bijster te zijn. Die organisaties zijn tot op het bot paranoïa en schizoïde en vormen een gevaar voor de samenleving en wellicht voor zichzelf. Bovendien lijkt die zieke dispositie besmettelijk voor wie er mede samenwerkt. In quarantaine, zou ik zeggen, en TBS met dwangverpleging!

Wie heeft die ‘diensten’ toestemming verleend om mijn geld uit te geven aan hun systemen / apparatuur met de kennelijke bedoeling de wet ten nadele van mij te overtreden?
Opheffen die mafiose club en een Berufsverbot voor alle medewerkers!

uit link Mokums afluisterschandaaltje –
– “In tegenstelling tot de PvdA publiceerde GroenLinks de opnames niet. “Dat vonden we te dicht bij privacyschending komen”, aldus Bellemakers.”
Klinkt als: “pas halsafsnijden is bedreigend; iemand ‘t mes op de keel zetten nog bijlange niet”

en –
– “De PvdA is voorstander van een referendum, maar niet op deze manier. “Nu heeft het er echter alle schijn van dat Seba met een grote zak geld een referendum heeft ‘gekocht’, waarbij Amsterdammers zijn voorgelogen”, ”
Een ernstige beschuldiging aan ‘t adres van iedere enqueteur/trice en ik wacht een door de rechter verordonneerde rectificatie in spanning af. (not!)

» Posted By JPaul On December 04, 2013 @ 16:40

Deal

Over nicotine & meeroken: nicotine duikt telkenmale op in de top-3 (in wisselende samenstelling) van verslavende stoffen, samen met heroïne en cocaïne.

stelling a/ – nicotine is (zwaar) verslavend
stelling b/ – meeroken is (hoogst) ongezond

Nooit heeft iemand het over (zelf niet rokende) mederokers die zich dagelijks naar ‘t café spoeden om aldaar in hun verslaving te zwelgen. Ergo: ofwel is de verslavende werking van nicotine overdreven, danwel afwezig, ofwel het fenomeen meeroken is een fabulatie. In ieder geval is de combinatie van de stellingen a/ en b/ onhoudbaar en moet één van beide naar de prullebak verwezen worden.

» Posted By JPaul On November 27, 2013 @ 20:00

Opstap

@89.Janus “We zijn het dan toch uiteindelijk eens?”
Nee. Nooit en te nimmer niet; want dat sta jij niet toe.
Jij leeft, net als ik, van de contramine.
Echter ende edoch: jij zult en moet die omvormen tot controverse en zonodig zwart tegen wit-denken. Dat schiet niet op. Daar was al in de middeleeuwen een betere oplossig voor in de vorm van de tegenstrever op zijn wammes te geven. Totdat die uiteindelijk zijn stomme ongelijk toegaf.
Ik mag je, makker, maar alleen zeloten uit atheïstische kring vermogen jou voorbij te streven in geloofsijver.
http://wn.com/original_4_yorkshiremen_sketch
with an ‘ole in’t roof? – lox-yourie!
http://en.wikipedia.org/wiki/Four_Yorkshiremen_sketch

» Posted By JPaul On November 23, 2013 @ 04:23

@28.Janus “Op zich zeer bedankt voor al die links, maar ik heb helaas op dit moment absoluut geen tijd om ze allemaal door te lezen.”
Dit komt neer op: “I have an opinion; so don’t bother me with facts!”
En dan heb ik deze (als zestienjarige helemaal zelf verzonnen, en dus al wat sleets, maar daarom niet minder waar) nog voor je: “Alle probleemdrinkers en alcoholisten zijn ooit begonnen met moedermelk.”
Janus, je ziet spoken. Ex-roker ben jij toch? Een apostaat & zeloot.
Ik niet. Ik ben een ketter, en rook: zoals ‘t ketters betaamt.

» Posted By JPaul On November 08, 2013 @ 11:32

Verbod op gezond

@6.Thian
iets is pas ‘cool’ als het door iemand (ouders of andere “autoriteiten”) verboden wordt en, liefst nog, strafbaar gesteld
zie: “prohibition 1919-1933”

trouwens: “Hallo Thian! en leuk wat van je te horen”

» Posted By JPaul On September 26, 2013 @ 02:50

In de wolken

@35.HenK Hallo, levend(ig)e: hoe is’t?
De propaganda klopt niet. Met ‘n slof (Belse) toebac/week verstook ik voor 2500 (vijfentwintighonderd) Euripides zowat twintigduizend saffies per annum.

Ongezond vanuit menig optiek. Echter ik bespaar de schatkist mijn AOW en méér!

» Posted By JPaul On September 25, 2013 @ 03:45

Brandgaatjes? Zelden. Als, dat dan weer wel; in een gisteren aangeschafte nette blouse of trui. Zulks verschaft toch enige ergernis hoewel je, van de andere kant, kunt grinniken om je eigen stommiteit.
Last heb ik vooral van mensen die al in een hoestbui uitbarsten zodra ze mij ‘n vloeitje zien pakken (ik heb nog niet eens in m’n shagbuil kunnen grijpen, rollen, plakken en branden; laat staan tevreden inhaleren en wat daarop volgen gaat: uitblazen). Dat soort ultra-calvinisten bemant ook de burelen van StiVoRo et al. Érger nog dan indertijd de Inquisitie; die brave lieden zagen andersdenkenden juist gráág roken.

Overigens is mijn reactie op wie klaagt dat-ie méérookt altijd: “Dan krijg ik geld van U, want het is héél erg duur.”
De zuurpruimen!

» Posted By JPaul On September 18, 2013 @ 15:07

Wandeling

Sodeknetter Kaatje; wat is ‘t ‘n prachtige uitzending geworden! Morgen ga ik nog wéér kijken.
Complimenten ook aan de Roomsche Rakkers.

Maarreuh… “.. ik ben er over tien minuten. En dus sprong ik in m’n auto…” klinkt wel fabelachtig. ‘k Zou jou wel eens willen zien springen… .. . 3;-)

» Posted By JPaul On September 07, 2013 @ 22:12

Betalen zonder moeite

Loop ik langs de buurtsuper; wordt ineens de winkelkar van iemand anders van mijn telefoon afgetrokken.
Alweer ‘n goeie reden om nooit zo’n ding aan te schaffen.

» Posted By JPaul On August 28, 2013 @ 14:46

Kweekvlees

Niet uit ‘t lab; niet van ‘t schap maar van de slager (die ‘t toch an de keien niet kwijt kan) ‘n kilo varkensstaart en -poot (gepriegel: die haren tussen de tenen uithalen) laten trekken voor ‘n zomerse snert. Met reuzel, gele, oranje + rode paprika, tomaat & cnophlook in excessu en ander bolgewas (waardoor er – horribile dictu – minder zout in hoeft) en drie soorten bonen en ‘n mespuntje sambal oelek. Morgen serveren met versgesneden lente-ui.

Lief zijn voor dieren, en goed verzorgen. Snel en pijnloos slachten. Opeten.

» Posted By JPaul On August 07, 2013 @ 03:17

ha! googleburger 3;-)

» Posted By JPaul On August 06, 2013 @ 15:35

Verjaardag

≡ Rubrieken: Christiane, Dood, Varia ≡
“de prachtige presentatie” .-. protocol=stijf (diepvries) .-. ritueel=liefde (glimlach)
fotograaf keurt (de kwaalijkiteit van de) foto af
PRACHTIGE prent! Het lijkt alsof Chris op jou lijkt – en ik bedoel daarmee onder zéér veel méér niet dat jij vanaf nu óók blond bent want als ik dat wilde zeggen; noemde ik ‘t seniorenblond – zij het ingetogener

Wat ‘n onzin. (argumentatie verwijderd)(zuipen helpt óók niet)

Er zijn méér redenen om dood te willen, Er zijn meer dan genoeg redenen om dood te willlen. Alzeker als je vrienden er onderhand ook nog vantusssen piepen: de verraders!
kNusjef

» Posted By JPaul On July 30, 2013 @ 05:29

Registratie

Eerde ≡ 24 Jul 2013 ≡ 15:31 “, nou ja dat krijg je als je generaties lang met je nichtje trouwt.”
Zoals bij voorbeeld te doen gebruikelijk in het oude Egypte en de afgelopen eeuwen tussen de Europese vorstenhuizen? (lees hoe Hanover (tegenwoordig ‘t huis Windsor (om de connectie met KaiserWilhelmII te verdoezelen) geheten) er tenslotte in slaagde, anders dan (ja-ja: óók familie) de Romanov’s; de te vrezen bloederziekte (hæmofilie) uit te bannen)
Eerde ≡ 24 Jul 2013 ≡ 21:29 “Te veel controle & restricties.”
Oh ja? Beter of anders dan in de Vogelaar/Wilders-wijken?
Janus ≡ 25 Jul 2013 ≡ 00:12 “Maar we komen in het gebied van het gissen.”
Dat laatste; gissen: doet jelui al héél de tijd.
En maar zwaaien met CharlesDarwin – en tegelijkertijd de latere bevindingen van GeorgMendel en Hugo de Vries verontachtzamen. Alsof die niet het begrip gen (pangenesis) in onze denkwereld ingevoerd hebben en de bijbehorende, niet erg complexe, wiskunde voor de (niet erg omineuze uitkomst) geleverd.

De begrippen ‘inteelt’ en ‘degeneratie’ zijn niet onderling inwisselbaar!

Nét zo min is “pedofiel” gelijk te schakelen met iemand die geweld aan kinderen pleegt. Alsof élke kunstliefhebber de bewerking met stanleymes van Rembrandt zijn Nachtwacht tot ultiem doel heeft.

Nadenken is helemaal niet verboden. En geschiedt NIET met de gonaden.

» Posted By JPaul On July 25, 2013 @ 03:31

@10.Janus ≡ 23 Jul 2013 ≡ 22:51″Je hoeft toch geen toestemming te gaan vragen voor iets waar je al toestemming voor hebt?”Jawel: dat hoef wel! Vraag de behoorde zelluf maar. Want die bewaakt jouw en ieders zieleheil.
En “verpreutsing* van de samenleving” (*compliment voor de terminologie) is al eeuwenoud en heet puriteins te zijn of puritanisme. Géén uitvinding van Calvijn en alzeker zijn exclusieve eigendom niet. De AngelSaxen zijn (met hun eigen paus in BuckimhamPalace) er VizeWeltmeister in.
De kroon spant voorlopig de republiek USA; alwaar men met beroep op het zich bedreigd voelen & zelfverdediging iemand in het hart schieten kan: zolang men dien géén NIKKER noemt (want dat mag niet).
Wetgeving is willekeur; waar natuurrecht veronachtzaamd wordt.
Een overheid (dewelke, ik stipte het al eerder aan, ONDERheid zoude moeten heten) die zich wijsmaakt RECHTEN te hebben: is ILLEGAAL!

De enige Amerikaanse bewoording die mij echt bevalt is in dit speciale geval de uitdrukking: “administration” – te weten – boekhouding.
Daar geldt ook: “put your money where your mouth is” en als je dan met alle geweld zonodig met allemaal die bloedjes van kinderen zo begaan bent of voor de goe’gemeent’ wilt zijn; waarom zijn er dan geen goedbetaalde kleuterjuffen?

Omdat kinderen niks opbrengen, op korte termijn: alleen geld KOSTEN en dat was (ik bespeur een gebrek aan historisch/hysterectomisch inzicht) altijd al zo.

En porno (ik zou daarvan wel (en van kind(wát is een kind gesteld als MENS tegenover een volwassene)-erporno een nadere) eens een sluitende definitie wllen zien) moet helemaal niet verboden worden.
NIETS wat een ander niet schaadt in lijfelijk, geestelijk of economisch verband mag ooit worden verboden.

Allemaal die vieze schadelijke pornografie behelst – voor wie dat tot zoeven nog niet door had – alleen maar plaatjes (tenzij van Rembrandt of Titiaan) en GééN geschriften (om onder andere de Q’ran, TheKingJames (=authorised version) en ook de KamaSutra te ontzien)
(hèhè: vallen Candy, Chick & DeLach er ook onder – als de foto’s & tekeningen maar worden voorzien van ‘t bijschrift: “all models are above the age of… .. .”)
Is DonaldDuck al (mét zoals altijd -behalve als-tie zwemmen gaat in zijn jaren dertig badpak- ontbloot onderlijf) bovenjarig? En wat te denken van zijn neefjes Kwik, Kwek & Kwak?

Ik daag elkeen uit om met fotosjop of anderszins een nog goorder panorama te schetsen dan wat ik in mijn zieke geest alreeds decennialang paraat heb.
En weet je wat: ik ben niet half benieuwd.
Hoogstens mijn lief: “zijn er nog méér zo?”

» Posted By JPaul On July 24, 2013 @ 03:52

Uitgesteld leed

“Haar antwoord luchtte me onverwacht op. Dit was gewoon. Dit was verdriet.”

Gewoon, ja. Gewoon kut, ook.

– . – kNusje

» Posted By JPaul On July 11, 2013 @ 21:04

Maatregelen

“Hoeveel nut die datagekte heeft? Daarover tasten we in het duister.”
Helaas niet. Tenzij “in het duister tasten” synoniem is met: niets dan de splinter in ‘s anderen oog willen zien. Nachdenken ist ab Heute strengstens untersagt.
Men wenst de logica niet toe te passen; en dat is wat anders. Méér is niet beter.
Als Jantje weet dat-ie de informatie in boek X moet vinden; dan weet-ie althans íéts.
Als Pietje weet dat-ie de informatie in bibliotheek Y moet vinden; dan weet-ie dus méér? ‘k Dach-ut-nie!

Voorts is heel de idee van wetgeving absurd. Schaf vandaag alle wetten af en dan slaat morgen tout le monde aan het brandstichten, stelen, verkrachten en moorden? En godslasteren?
Het is toch niet voorstelbaar dat er zich in ons midden nóg meer vierkant schorum breed gaat maken dan nu al het geval is? Bovendien heeft de penose zich nooit iets aan welke regelgeving dan ook gelegen laten liggen. Geen goelag brengt daarin verandering.

“, hoe vaak levert zulke data hooguit ondersteunend bewijs op, hoe…” -> leveren (data = meervoud)

» Posted By JPaul On July 11, 2013 @ 21:59

Scheef

Ook via de hypotheekrente-aftrek voert de overheid inkomenspolitiek.
Wie in een hogere schijf belasting betaalt (dat wil zeggen: méér inkomsten heeft) kan bij een en dezelfde hypotheek van hetzelfde rentebedrag méér geld van het mysterie van financiën tegemoet zien. Wie al veel heeft, kan daarom ook meer terugkrijgen.
Gerard Reve had gelijk: “Arme mensen zijn slecht; anders waren ze niet arm.” – knappe jongen die daar een spijker tussen kan krijgen.

» Posted By JPaul On June 05, 2013 @ 16:26

Vieze plaatjes

http://www.nrc.nl/achterpagina/2013/06/01/fokke-sukke-bestellen-hun-biefstuk/
@15. Spaink (Janus @ 14: Wat je zegt, klinkt leuk) ga dan weg uit de stad en op ‘n kwartiertje fietsen (of, in jouw geval; 5 minuten Canta) van de boer wonen.
Het zou moeten kunnen, ja, in elke buurt. Is niet.

» Posted By JPaul On June 03, 2013 @ 10:10

@4.Spaink: dank! voor de positieve waardering…

» Posted By JPaul On May 30, 2013 @ 13:03

Ik maak bezwaar tegen het woord “beest” wanneer een dier bedoeld is. Alleen mensen zijn soms beesten.
Die mensen mogen zelf nadenken en ten laatste aan de kassa beslissen of ze per se een bieflap voor n kwartje, kotelet voor n duppie en n ei voor n stuiver willen.
Money talks, bullshit walks.

» Posted By JPaul On May 29, 2013 @ 22:27

Throne of Swords

@6. Shadowdancer: “stiefelen” – mooi woord!
@7. Spaink: meiske ik zit je te jennen! (maar ik heb wél grooth geleick) En nee; nooit ‘n letter gelezen: ik beperk me tot plaatjes (Suske&Wiske en kapitein Haddock) kijken. En ik heb geen televisie.
-“Alls buitengewoon duur handwerk.”-
Maakt de goud- & zilversmid hier om de hoek ook. Ik drink wel eens ‘n glas bier met haar.

» Posted By JPaul On May 25, 2013 @ 17:51

“Alle voorwerpen zijn echt.”
? Echt? Inclusieve ‘t horloge van het witte konijn?
“Lieve deugd”, zei de giraf, “kerel, kerel, kerel, kerel ik sta paf!”

» Posted By JPaul On May 25, 2013 @ 15:42

Zaad onder licentie

mosterd na de maaltijd, maar, à la (het is toch niet verboden om naar school te gaan!?!)
http://www.nrc.nl/achterpagina/2013/05/27/fokke-sukke-lezen-de-krant/
Beslis zelf! Aan de kassa of, liefst, eerder.
Betaal de boer; niet de grootgrutter.

» Posted By JPaul On May 31, 2013 @ 04:08

Ik betrek mijn zaaigoed rechtstreeks van God en klachten dienen bij Hem gedeponeerd te worden.

» Posted By JPaul On May 23, 2013 @ 20:33

Dik & dood

Ach-gut: het heeft als “liefde voor dieren” en “anti-spaink” ook al gepost.

» Posted By JPaul On May 19, 2015 @ 03:43

@77.HenK – Ja.
‘k Ben ‘t met je eens, wat het niet-wegpoetsen betreft; temeer daar de eerdere reactie van zelfHAATdier (wie ook zonder jouw of mijn persoonlijke inspanning wel aan afdoende slapeloosheid geraakt) bol van innerlijke tegenstrijdigheid stond en een toonbeeld van “troll-en” was. Ook weer, van de andere kant, is het begrijpelijk dat LaKaatje zich als weduwe niet zo gaarne in de kloten laat stampen.

Want dat was ‘t: achterbaks natrappen.

En het is haar huiskamer, waar wij hier binnendringen. (mea culpa. Kaatje)

Don’t feed the trool (en nou doe ik ‘t zelluf ook)
(AdolfH. hield óók méér -of minstens net zo veel- van Blondie dan van Braun)

» Posted By JPaul On May 19, 2015 @ 03:25

@63.Tartarus
“zie o.a. dit filmpje en ik krijg toch een ander idee… ”
Werkelijk? Dat hele “cat tries to revive dead friend” is anthropomorphe hybris! Ik noch iemand anders (prinses Irene daargelaten) kan in de gedachtewereld van een kat (koe, kanarie, kever, kastanjeboom, keisteen of koolwaterstofketen) treden of er mee communiceren op enig intelligibel niveau.
We (MartinGaus daargelaten) spreken de taal niet.
Derhalve kan ook niet geweten (Daniel C. Dennet daargelaten) zijn of die wezens / entiteiten zich überhaupt de luxe permitteren er enig gevoels- of gedachteleven op na houden. En wat die poes uit ‘t filmpje betreft: die stampt ‘r nestje / kussen / kat aan om erop te gaan liggen. Doen ze vaker.

» Posted By JPaul On November 24, 2013 @ 03:26

Al dat ach&wee van “dierenliefde & Co.” stemt mij treurig & makes me wonder: wel eens ‘n kattebak verschoond of ‘n stal uitgemest? . ? Hoeft niet hoor; zaniken mag altijd. Michael draait zich deswege heus niet om in zijn graf.

kattebees hep un goeth leve gehad
punt

» Posted By JPaul On May 23, 2013 @ 14:01

«« Back To Stats Page