Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5413

Comments Posted By Agnes

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Onrust in de tent

Je mag hopen dat de software update bedoeld is om verbeteringen aan te brengen voor de gebruikers Datdat even wennen is voor de meeste mensen mag duidelijk zijn.

Het opnemen van vluchtelingen heeft als doel verbeteren van de leefomstandiggheden van de vluchtelingen. Doel is niet het verbeteren van het leven van de bestaande inwoners. Dat laatste kan best ook een effect zijn, maar veel mensen maken zich daar juist zorgen over. Hoe dit in de praktijk zal uitpakken zal moeten blijken.

Onze Nederlandse samenleving bestaat bij de gratie van ‘gelukszoekers’. Wat dat betreft niks nieuws onder de zon. Dat er ook altijd mensen zullen zijn die zich moeilijk staande kunnen houden en zich extra bedreigd voelen in hun bestaan door de komst van nieuwelingen is ook niet nieuw.

Voor het invoeren van de sharia in een land als het onze is echt wel wat meer nodig dan de komst van een groep vluchtelingen. De enkeling onder hen die komt bovendrijven in een invloedrijke functie kan dat alleeen doen op voorwaarde dat hij of zij geaccepteerd wordt. Degenen onder ons die wel eens iets emancipatois hebben bevochten weten hoe moielijk dat is. Laten we niet doen of mensen met een islamitisch geloof het in ons land voor het zeggen hebben. Het gros heeft moeite om werk te vinden en om als volwaardig Nederlands burger gezien te worden.

Niet te bang mensen. Gelukkig zijn er ook heel wat mensen die een helpende hand uitsteken. Wat dat betreft deel ik het voorzichtige optimisme van Karin. Al is het aan de hand van een wat gezochte vergelijking. Je hebt wel eens betere vondsten gehad ;-)

» Posted By Agnes On November 07, 2015 @ 12:07

Schoonheid

Wat een schoonheid. Pure levensvreugde. Symbool van transformatie van verdriet…

Mooi Karin, dank je voor het delen!

» Posted By Agnes On August 06, 2014 @ 20:50

Uitverkoop

‘Greed is good’. Het wordt hoog tijd dat ook andere waarden weer belangrijk worden geacht.

» Posted By Agnes On July 02, 2014 @ 22:26

Woede en schaamte

Panta rei (trema kan ik niet vinden) Al geloof je het misschien niet; ook dit gaat voorbij. Dat gaat in zekere zin vanzelf. Je hoeft het ‘ alleen maar’ te doorstaan. Mijn ervaring is dat verlies van mijn geliefde me meer mens heeft gemaakt. Sindsdien kan ik me beter verplaatsen in andere mensen. Mijn motto was en is:’voelen wat er te voelen valt’. Dat vraagt overgave aan wat is. En daarin schuilt, voor mij, een zekere schoonheid.

Dit zijn wat gedachten die de door jou beschreven ervaring bij mij oproept. Ik kan je alleen maar kracht en liefde wensen!

» Posted By Agnes On May 21, 2014 @ 19:22

Bijgewerkt

Welkom terug Karin!

» Posted By Agnes On April 23, 2014 @ 23:15

Traag, maar toch

Het verschil met een lijdensweg en het plotseling overlijden is groot.Jij had al een *rouwperiode* doorgemaakt toen het werkelijk afgelopen was.Een vreselijke rouwperiode .Ik zal eerlijk zijn: mijn man overleed onverwacht.Mijn verdriet was onbeschrijfelijk en de schok nog groter.Daarna begon mijn rouwperiode die ik niet goed aankon.* Laat mij ook maar gaan, NU,ik knal mijn 2CV tegen een boom, weg hier, naar hem (bestaat dat?) *.Maar… ik had nog een zoon.Ach, die ving en voedde mijn zus wel op.Ik zal het nog gekker maken: we hadden toen 8 katten en dat was mijn grootste zorg.Dus ben ik, ik weet niet meer hoe, verder gegaan.Hoelang staat er voor een rouwperiode?Na 1 jaar ontmoette ik mijn huidige partner.Te vroeg, zeiden ze allemaal.Ik was verdikke pas 36 jaar.Toen wij ons 25 jarig samenzijn vierden met familie kreeg ik dat zelfs op die dag te horen.27 jaar zijn we nu samen.Soms droom ik zo duidelijk en helder dat mijn overleden man naast me staat en weer grapjes maakt of ruzie maakt.Karin, ik hoop dat je je leven op jouw eigen manier weer op kan pakken en je de zegeningen gaat zien.Werkelijk zien. Chris zal nooit verdwijnen, mogen verdwijnen.Herinneringen komen en dan komt die glimlach op je gezicht.Zoals ik altijd moet lachen om de ruzies en de heerlijke tijden die mijn man en ik hebben meegemaakt (slechts 4 jaar).Ik vertel dit in mijn eigen *jip en janneke* taal….en we dampten heerlijke verder (smile-hint).

» Posted By Agnes On January 26, 2014 @ 00:18

In de wolken

@62 Marco Na vele protesten van velen, netjes, via twitter, facebook en emails ,ondertekning van de petities, hebben de dames en heren in het EP toch hun eigen beslissing genomen.Misschien nog een uitstel van 2 jaar,maar waar gaat de e-sig onder vallen?Er zijn nog veel onduidelijkheden.Geeft spanningen onder de dampers,die eindelijk van de teersigaret af zijn en gelukkig/gezonder zijn met hun e-sig. Wat hadden we nog meer kunnen doen?Ik weet het niet meer.

» Posted By Agnes On December 18, 2013 @ 23:28

@58:Kristine: dank voor je reactie.Wees trots op jezelf.Je onderbouwt het goed en chapeau dat je niet meer rookt.

» Posted By Agnes On November 11, 2013 @ 22:13

@53 Kristine:Natuurlijk kán je het overal doen, dat is waar.Ik ondervind ook dat ik veel minder damp>een hijs neem ,dan ooit met een echte sigaret.
Na 2 hijsjes is mijn behoefte aan nicotine voor een tijd weer voorbij.Overigens zegt de visite dat we totaal geen rooklucht meer in huis hebben c.q. dat ze niks meer ruiken. En wat anderen ervan denken?Juist heel positieve reacties, nooit een nare/rare opmerking.Maar goed van je dat je toch van de sigaretten afgekomen bent en helemaal niet meer rookt.

» Posted By Agnes On November 11, 2013 @ 20:06

@ 50 Mirjam:Ik damp nu ruim 3 maanden en na 2 weken hebben wij de boel gewit en alles opgefrist.Dat blijft zo.Zelfs de ramen blijven blinken.Je ruikt ook geen rook meer.Dus het antwoord op jouw vraag is: Nee.

» Posted By Agnes On November 11, 2013 @ 12:25

Wandeling

Een prachtig portret Karin, van jullie liefdevolle vriendschap, van Chris en van jou. Ontroerend en inspirerend. Dank je.

» Posted By Agnes On September 07, 2013 @ 23:57

Arme Max

Dat moet wel lukken. Vindt het sneu voor Max, maar nu haar baasje zich tot de tanden heeft gewapend met een water pistool wordt het grappig. Succes!

» Posted By Agnes On August 17, 2013 @ 15:08

Registratie

Eens

» Posted By Agnes On July 23, 2013 @ 19:56

Waarom ik weduwe wilde worden

Sorry was al verstuurd.
Een tegendraads huwelijk als dat van jullie, dat zo vol liefde is, wie kan daar tegen zijn?

» Posted By Agnes On March 17, 2013 @ 14:23

De aankondiging van je huwelijk op facebook verwarde me. Karin Spaink en een huwelijk? En met wie dan? Nieuwsgierig volgde ik je blog en facebook. Verloofd, ringen gekocht en vervolgens de foto’s en het verslag van een liefdevol feest. Mooier dan dit zal het niet gaan…

Bijzonder was het, dat was duidelijk voor mij. Het verhaal erachter niet. Daarna een column rond kerst over de plotselinge dood van Jeroen Willemsen en een verwijzing naar een dierbare van jou, bij wie de dood zich had aangekondigd, maar die nog bij je was. Uiteindelijk het bericht over het overlijden van je echtgenote. Een paar dagen later schreef je over jullie huwelijk. Voor mij als belangstellende lezer en volger werd inzichtelijk wat zich had afgespeeld. Een prachtig verhaal over liefde…

Ben niet zo een voorstander van het huwelijk. Het zegt niets over de kwaliteit van de relatie, terwijl het wel een hoge maatschappelijke status heeft. Maar een tegendraads huwelijk als dat van jullie

» Posted By Agnes On March 17, 2013 @ 14:20

Alles kan!

De Canta danste echt prachtig! Maar wat mij betreft vooral een duet met danser en mooie dame in een Canta ;-)

» Posted By Agnes On July 03, 2012 @ 18:36

Zorgeloos

We zullen zien.

Er is geen weg naar geluk. Geluk is de weg. (deze woorden zijn vanzelfsprekend niet van mezelf) Met of zonder katjes en kinderen.

» Posted By Agnes On June 15, 2012 @ 11:48

Hackers zijn noodzaak

Hoe is het mogelijk, met een stem tegen! Dank voor je heldere argumenten Karin.

Je hebt het over de rampzalige combinatie van technologie en politiek. Naar mijn idee gaat het steeds minder over de technologie zelf en steeds meer over de sociale aspecten van technologie. Het omgaan met vrije informatiestromen zou daarbij het onderwerp moeten zijn.

» Posted By Agnes On April 09, 2012 @ 11:58

Prostitutie

Ben ook van mening dat de vrouwen waar het om gaat vooral gebaat zijn bij legaliseren en openheid. En inderdaad voelt dat (zeer) onconfortabel. Vooral als ik mannen deze openheid hoor verdedigen, alsof het gebruik maken van een prostitué de gewoonste zaak van de wereld is.

Degenen (de mannen) die gebruik maken van de diensten van deze vrouwen zijn degenen die zich in de comfort zone bevinden. Het zou mooi zijn wanneer het Ascher cs. zou lukken iets te veranderen in het gedrag van deze comfortseksisten.

Als dát niet lukt dan ook geen vinger wijzen naar prostituees en feministen.

Ik wens hem veel succes!

» Posted By Agnes On October 28, 2011 @ 10:36

Facebook dwang

In dit licht gezien is het opmerkelijk dat de Occupy beweging van Facebook gebruik maakt.

» Posted By Agnes On October 24, 2011 @ 15:45

Misdadige nalatigheid

Ken een Iraanse vluchteling die doodsbang is voor de Iraanse overheid. Hij heeft jonge, internettende dochters die veelvuldig informatie utiwisselen met vrienden en familie in hun vaderland…

Goed Karin dat je dit zo onder de aandacht blijft brengen. En bedankt voor de tip.

» Posted By Agnes On September 06, 2011 @ 18:49

Britse rellen

Dank weer Karin voor deze verwijzing. Voor een goede analyse van de achtergronden van dit ‘greed is good’ raad ik ‘De utopie van de vrije markt.’ Aan van Hans Achterhuis. Hij laat zien dat er een diep geloof is ontstaan in de vrije markt, een geloof gebaseerd op een ‘bijbel’; ‘Atlas Shrugged’ van Ayn Rand, het meest gelezen boek in de VS, op de bijbel na. In Europa wordt dit boek nauwelijks gelezen, maar dat betekent niet dat het neo-liberalisme hier geen voet aan de grond heeft gekregen. Onze samenlevingen zijn er inmiddels van doordrenkt geraakt. Hoewel de beperkingen van het neo-liberale denken mij al langer bekend waren, bood het boek van Achterhuis overtuigende nieuwe inzichten.

» Posted By Agnes On August 13, 2011 @ 17:14

Candide en de tuin

Prachtige stadstuin. Vind vooral de foto van de vijver erg fraai. En dan die katjes erbij en een boek, nou ja een e-reader. Ik zit er van mee te genieten.

» Posted By Agnes On June 10, 2011 @ 17:32

Pervers

Karin schreef: “Kijken naar seks is pervers. Kijken naar geweld is gewoon gezellig.”

Verbaas me hier altijd weer over.
Bedankt voor dit verslag. Ik geef de tip door aan mijn lief.

» Posted By Agnes On May 31, 2011 @ 23:18

Ongezond

Weer een mooi stuk.

Je weet iets dat ingewikkeld lijkt zo helder onder woorden te brengen. Dank.

» Posted By Agnes On April 28, 2011 @ 22:15

Kopzorgen

Karin, jouw tekst is me uit het hart gegrepen!

» Posted By Agnes On March 22, 2011 @ 21:28

Lessen

@ 15 Pietie

“Ik wacht eigenlijk met smart op het moment dat religie voor goed wordt doorgeprikt en afgeschaft. Misschien ligt er een taak voor (ons) atheïsten om aan te tonen dat ook religie onvrij maakt. En om te demonstreren dat het leven zonder religie nog veel mooier, en vrijer en eerlijker en menselijker kan zijn dan met religie.”

Ware vrijheid is ook vrijheid van geloof. Je kan dan wel een atheïst zijn, maar dat betekent niet dat je nergens in gelooft. Ook een atheïst heeft aaannames waar hij of zij in gelooft, op een andere manier is het leven van een mens onleefbaar. Zo geloof jij dat het leven zonder religies vrijer is. Dat is nergens wetenschappelijk bewezen. Dat is ook een geloof. En niet een die de mens vrijer maakt.

Ik wil vrij zijn om waar dan ook wel of niet in te geloven. Mits ik niemand kwaad berokken en me houd aan de universele rechten van de mens. En die vrijheid gun ik iedereen.

En een keertje bidden, of mediteren, of bezinnen, of stil zijn, is zo slecht nog niet. Of je nu religieus bent of niet.

» Posted By Agnes On February 21, 2011 @ 10:41

Snackbar

Mooie actie Karin!

Je brengt je gevoelens en gedachten helder onder woorden. Een integere daad kan misschien wel eens verkeerd worden begrepen, maar toch nooit verkeerd zíjn. Dat blijkt maar weer uit jouw prachtige verhaal.
Ook leuk dat de Canta figureert in deze vertelling.

» Posted By Agnes On February 12, 2011 @ 11:10

Media, modern en oud

Karin, dat is inderdaad erg interessant.

Ben een beetje aan het zoeken naar informatie over Qatar, de emir en zijn (tweede) vrouw. Zij initiëren allerlei interessante ontwikkelingen, die gericht zijn op een geleidelijke democratisering van de bevolking.

Overigens heeft ook een grote internationale conferentie “Muslim Leaders of Tomorrow”, met 300 jonge moslimleiders uit 75 landen, plaatsgevonden in Qatar. Dat was op 17 januari 2009.
De IKON zond daar destijds een verslag van uit, waar ik erg van onder de indruk was. Zoveel verschillende jongeren, modern, behoudend, feministisch, platteland, stad, gesloten landen en open samenlevingen. Met elkaar discussieerden zij over de toekomst en allerlei vragen in de wereld. Kern was dat moslims geen eensluidende en krachtige identiteit hadden, zeker niet sinds 9/11. De conferentie was bedoeld om die identiteit te onderzoeken. Zoals gezegd was de diversiteit groot. Het was prachtig, inspirerend.

Al Jazeera bericht niet over de emir van Qatar zelf, las ik in een kritiek.

Interessant om te volgen!

» Posted By Agnes On February 13, 2011 @ 22:26

@ spaink
Sorry. Heb me laten meeslepen door mijn eigen fantasie.

Even nagekeken. De emir van Qatar, tevens eigenaar en financier van Al Jazeera, staat ook bekend als een bondgenoot van de VS.

En hoewel Qatar op dit moment zeker geen democratie is, lijkt het er wel op dat de Sheik van dit land vooruitstrevend is, mensenrechten, gelijke rechten voor mannen en vrouwen en democratische waarden van belang vindt.

http://www.qatar.nl/Betrekkingen_met_Nederland_qatar.html

Deze berichten stemmen hoopvol.

» Posted By Agnes On February 12, 2011 @ 23:57

«« Back To Stats Page