Statistiek

Comments Posted By joop gerritse

Displaying 1 To 12 Of 12 Comments

Ondermijning

Nou, ik kon iets vinden dat Security Checkup heet, en dat als ik het goed begrijp, de gegevens laat zien die Feestboek van mij heeft. Althans, dat zeggen ze (ik begrijp dat het nog de vraag is of ik ze moet geloven). In ieder geval staan daarin alleen de dingen die iedereen mag weten (ik heb destijds ook maar heel weinig ingevuld). maar wat ze echt van me weten, is natruurlijk weer een heel andere kwestie…

» Posted By joop gerritse On April 02, 2018 @ 18:12

“in de bovenbalk een driehoekje dat naar beneden wijst,”
Niks hoor, in de bovenbalk (nou ja, er zijn er vijf, maar vier daarvan komen niet van feestboek) die donkerblauw is, zitten wat zwarte objecten (heet dat niet “ergonomisch”?) waarvan de vorm wat onduidelijk is, en als je de muis daar boven houdt krijg je Friend requests, messages, notifications en Quick Help. Als je dat laatste aanklikt krijg je een heel afrolmenu, maar Settings staat er niet bij…

» Posted By joop gerritse On April 02, 2018 @ 18:05

Ik kan nergens op mijn feestboek iets vinden dat ” settings” heet. Ik kom er ook zelden, ik vind het een puinhoop, zo warrig. Settings? Waar ergens zou dat moeten staan?

» Posted By joop gerritse On April 01, 2018 @ 13:27

Naar Mars, of in de diepvries!

Toch heeft Elon Musk wel een punt. De Aarde is gewoon reddeloos verloren. Al die goede voornemens, al die milieuconferenties, en iedereen blijft autorijden en fokt gewoon door. Dat gaat gewoon mis, en dan moeten er een paar kolonies zijn, waar (hopelijk verstandige, want rijke :-) mensen ) kunnen overleven om t.z.t. de boel weer op te bouwen… als de Aarde dan niet Venus achterna gaat, want dat kan ook, en dan is er niets meer te redden…
Het enige wat ik aan te merken heb, is, dat hij zich op Mars concenteert. Ik zou beginnen met de Maan, dat gaat beslist sneller, en daarna kun je ook makkelijker verder gaan naar Mars.
Kortom, als je de menselijke soort wilt laten voortleven, heeft hij beslist een punt.

» Posted By joop gerritse On November 19, 2017 @ 19:12

De poederbende

Als je echt wanhopig bent, is 500 euro toch wel op te brengen… je kunt het geld toch niet meenemen. En de rest geef je (postuum) door aan iemand anders; jij bent toch niet meer te vervolgen.

» Posted By joop gerritse On September 07, 2017 @ 18:48

Gegijzeld door je thermostaat

Een heel interessante observatie van Bruce Schneier: Het IoT als voorloper van de echte Universele AI. Stel je maar voor: sensoren (electriciteitsmeters, e.a.) en actuatoren (ik kan me er niet meteen een herinneren, maar die komen er echt wel aan). Gebruikers die niets weten; overheden die nog minder weten… En computers die alles weten.
Ik ben wat sceptisch over de reële bedreiging (ik denk, dat wij het niet zullen merken :-) ), maar voor lieden die de voortgang van de techniek met zorg bezien is er genoeg reden.

» Posted By joop gerritse On October 08, 2016 @ 19:24

Volk

Tja, en met dat alles kom ik nog steeds niet aan een antwoord op mijn fundamentele vraag. Stroink schrijft een heel tldr verhaal, maar, sorry. de islam als zodanig interesseert me gewoon niet (net zomin als voetbal). Als jongen MOEST ik naar de kerk, en sindsdien weet ik alles van het christendom, in ieder geval meer dan me lief is, en aan de islam wil ik niet eens beginnen…
Maar geeft iemand hier nog eens antwoord op?
Al sinds de jaren 30 van de vorige eeuw hebben we hier Chinezen rondlopen. Die zijn soms maar matig geïntegreerd, maar hebben we daar ooit last van? Hebben we last van Boeddhisten, Hindoes? Nee. Maar van Moslims hebben we last, en niet zo’n beetje ook. Hoe zou dat toch komen?

» Posted By joop gerritse On August 05, 2016 @ 18:49

Ik denk ook dat het probleem de islam is. Al sinds de jaren 30 van de vorige eeuw hebben we hier Chinezen rondlopen. Die zijn soms maar matig geïntegreerd, maar hebben we daar ooit last van? Hebben we last van Boeddhisten, Hindoes? Nee. Maar van Moslims hebben we last, en niet zo’n beetje ook. Hoe zou dat toch komen?

» Posted By joop gerritse On August 03, 2016 @ 18:02

Immuun

Britain EN zijn banken zijn too big to fail. Het gaat gewoon niet gebeuren. Vergeet het haantjesgedrag van Juncker c.s. . Dat hoort allemaal bij het spel. Het enige onzekere is de factor “mens” (en helaas horen we Juncker als zodanig te beschouwen, althans als-ie niet dronken is). Ik denk dat Merkel wel zaken zal kunnen doen met May, want dat is ook een vrouw. En de rest zal blij zijn als-ie (want het zijn mannen) zijn gezicht redt.

» Posted By joop gerritse On July 01, 2016 @ 19:26

Ik ben het eens met Janus: er gaat niet zoveel gebeuren. Waarom niet? Engeland is “too big to fail”. Dat kan niemand zich veroorloven.
Bij een Nexit zou het anders zijn. Dan zouden “ze” het ons wel laten voelen. Maar Engeland? Daar komt een oplossing voor.

» Posted By joop gerritse On July 01, 2016 @ 14:27

Fideel

Ach, laten we even wel wezen… als hier de sharia ingevoerd wordt, steken wij toch ook allemaal ons achterste in de lucht? Godsdienst betekent toch niets voor ontwikkelde mensen? Dus waar maken we ons druk om?
Tja, privé denk ik daar ook anders over, maar dan ben je al gauw racist, zelfs al zijn moslims geen ras. Dus als iemand alleen maar zijn vak hoeft op te geven, so what? Hij mag al blij zijn dat hij niet meteen onthoofd is, wel?

» Posted By joop gerritse On July 15, 2011 @ 21:44

Wegstrepen

Sterkte! Vorig jaar is onze kater overleden, ik weet hoe het voelt. We hebben twee nieuwe, schatjes, maar de oude is nog niet vergeten. Ik voel met je mee. En, wie weet, beterschap?

» Posted By joop gerritse On October 24, 2009 @ 17:13

«« Back To Stats Page