Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By Hans

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Het NK voordringen

Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan.

Ik sluit mij geheel bij de vorige schrijver aan. Leuk gevonden de achterdringer.

» Posted By Hans On February 17, 2021 @ 11:55

Hypocrisie

@ jan, de christenfundamentalist, 39: U dwaalt af naar een onderwerp dat m.i. buiten deze discussie staat en waarvan ik te weinig weet om er iets zinnings over te schrijven.

» Posted By Hans On August 30, 2017 @ 09:13

@Peter J. Zijstra: U hangt uw betoog op aan de stelling: rechts en extreem rechts menen dat alle Moslims aanhangers van IS zijn. Ik anwoord dat ik geen mensen ken die dat vinden, maar ik ken ook geen extreemrechtse mensen. Rechtse mensen ken ik wel, maar die vinden niet dat alle Moslims aanhangers van IS zijn. Wilders heeft gepleit voor minder Marokkanen, wat niet gelijk is aan moslims in mijn ogen. U denkt daar waarschijnlijk anders over. Volgens mij bedoelde Wilders niet dat alle Marokkanen het land uit zouden moeten, althans zo heeft hij dat later uitgelegd.

Wat ik extreemrechts noem is inderdaad de NVU en aanverwante clubs. De aanhang van de PVV bestaat grotendeels uit voormalig PvdA-stemmers. Ik geloof niet dat PVV-stemmers extreemrechts zijn; ik denk dat zij met gelijkgezinden in een wijk/dorp/stad willen wonen. Ik denk dat zij niet als minderheid in een Nederlandse regio willen wonen. Dat lijkt me een legitiem standpunt. Volgens mij wonen de meeste voorstanders van een ruimhartige opvang van mensen uit andere landen veelal zelf niet in wijken waar deze immigranten wonen.

Jammer dat u afsluit met een jij-bak en mij bij Wilders in een hoek plaatst om uw punt te maken. Hoewel dit mijn punt 9. onderschrijft – uw ideologisch geïnspireerde gedachten – is het een zwaktebod.

Het is ook jammer dat u verder niet op mijn punten ingaat, ondanks dat ik ze voor u zo duidelijk had opgesteld dat u ze één voor één had kunnen weerleggen.

» Posted By Hans On August 29, 2017 @ 16:08

@Peter J. Zijlstra: Ik heb een aantal punten:
1. Er zijn naar schatting ongeveer 300 mensen in Nederland die onder extreemrechts geschaard kunnen worden, bijvoorbeeld de NVU.
2. In de VS heeft de KKK niet meer dan 8000 aanhangers.
3. Ik ken geen mensen die menen dat alle Moslims aanhangers van IS, maar wellicht is het in extreemrechtse kringen een gangbare gedachte.
4. Van wie verwacht u het bewijs of argumenten waaruit zou moeten blijken dat iedere Moslim ‘fout’ is? Volgens mij, zoals gezegd, wordt dit door heel weinig mensen gedeeld.
5. De eerste generatie gastarbeiders uit Marokko en Turkije was niet groter dan 40.000 mensen. In Turkije liep het wervngsprogramma vanaf 1964, in Marokko vanaf 1969; het stopte in 1973. De ‘allochtonen’ die hier nu leven zijn maar in zeer beperkte mate afstammelingen van gastarbeiders.
6. Echter, niemand zegt dat 3-4 generaties later de kinderen, achterkleinkinderen, nu plotseling fout zijn. U maakt een karikatuur van de werkelijkheid om uw punt te scoren.
7. De moeders in Barcelona zijn verantwoordelijk voor de opvoeding van hun kinderen. Het is m.i. opmerkelijk dat vrijwel niemand ooit in de gaten heeft dat kinderen radicaliseren. We ontkomen er, voor onze veiligheid, niet aan om te onderzoeken of er een relatie is met cultuur of geloof. Waarom behandelt u dit dermate dogmatisch?
8. Ik vraag me af of u dezelfde terughoudendheid zou betrachten als in sommige Nederlandse gebieden één bepaald geloof overmatig veel extreemrechtse aanslagplegers zou voortbrengen. Vind u ook niet dat we de oorzaken van KKK-lidmaatschap moeten proberen te achterhalen?
9. U heeft dan misschien geen geloof, maar dat betekent niet dat u geen ideologie heeft die de basis is van uw denken.

» Posted By Hans On August 24, 2017 @ 07:09

Tot slot: Hoewel het volledig overbodig is dat ik dit moet doen, wil ik u laten weten dat zowel wanneer een clubje neonazi’s marcheert als wanneer Pegida de kinderen van een Leidse basisschool bedreigt, ik dit schandalig vind.

Echter, Pegida en neonazi’s hebben geen boek dat hun een legitimatie verschaft voor hetgeen zij doen, althans geen boek dat door veel, laat staan alle, blanken wordt geaccepteerd en onderschreven. Dit is nu net het verschil met islam en koran.

http://quillette.com/2017/08/19/wrong-blame-islam/

» Posted By Hans On August 23, 2017 @ 22:39

http://economicsandpeace.org/wp-content/uploads/2016/11/Global-Terrorism-Index-2016.2.pdf

The five countries with the highest impact from terrorism as measured by the GTI are Iraq, Afghanistan, Nigeria, Pakistan and Syria. These five countries accounted for 72 per cent of all deaths from terrorism in 2015.

In 2015 four groups were responsible for 74 per cent of all deaths from terrorism: ISIL, Boko Haram, the Taliban and al-Qa’ida.

Maar het gaat niet om de cijfers. Het is de hypocrisie die ’t hem doet; de hypocrisie van Karin Spaink.

» Posted By Hans On August 23, 2017 @ 22:27

Ps. Maar het gaat niet om de cijfers. Het is de hypocrisie die ’t hem doet.

» Posted By Hans On August 23, 2017 @ 21:48

@Daan: Dank voor je uitstekend onderbouwde verhaal; het scheelt me een hoop werk.

De cijfers waarop mevrouw Spaink zich baseert beginnen te tellen vanaf 12 september 2001. Door een statistisch truc – het tellen van het aantal aanslagen i.p.v. dodelijke slachtoffers – lijkt het alsof extreem rechts veel gevaarlijker is dan de islamieten. Echter, de islamieten zijn verantwoordelijk voor meer doden. Dit is sinds 2016 nog eens een stuk erger geworden, en 9-11 is er net niet in meegenomen (wat natuurlijk puur toeval is).

Zoals Daan hierboven al aangeeft is het aantal islamieten ook nog eens vele malen kleiner dan het aantal dan het aantal blanken. Er is dus sprake van extreme oververtegenwoordiging van islamitisch geweld.

Mevrouw Spaink draait iedereen een rad voor de ogen. Trap er niet in.

» Posted By Hans On August 23, 2017 @ 21:47

Woningen

Ik wordt ziek van de sociale woningen. Mensen huren voor een 150 euro een woning van 100m². Ik betaal 1800 euro voor 80m² in Amsterdam. Is dat nu eerlijk? De mensen niet in aanmerking komen voor sociale woningbouw hebben helemaal niks. Een studieschuld en je betaalt de volle mep in de vrije huur. Qua besteedbaar inkomen ben ik nauwelijks beter af. Alles moet ik zelf betalen 100%.. Na inkomsten belasting! Ik werk ook nog eens 60 uur in de week.

Waarom moeten mensen die het moeilijk rond krijgen in het centrum van Amsterdam wonen? Half Groningen staat leeg laat ze daar maar wonen op kosten van de staat.

» Posted By Hans On September 24, 2015 @ 20:50

In de wolken

Ik heb al kapitalen uitgegeven aan stoppen-met-roken methodes. Hypnose, laser therapie, knopjes in mijn oren waar ik met een magneetje overheen moest gaan, nicotine kauwgom, nicotine pleisters, noem maar op. Niets hielp. Tot ik de elektronische sigaret ontdekte. En ja, helemaal stoppen met roken/dampen is mijn uiteindelijke doel. Natuurlijk wil ik ook van mijn nicotine verslaving af uiteindelijk! Ik wil niets liever. Echter, zoals bij vele rokers gaat het niet zo eenvoudig als niet-rokers ooit denken. En wanneer ik alles had geweten toen ik begon te roken, was ik er waarschijnlijk ook nooit aan begonnen. De elektronische sigaret helpt tot nu toe in elk geval om ook mijn omgeving niet mee te laten roken. Ik heb twee kleine kindertjes, en die zijn helemaal in de wolken (letterlijk en figuurlijk) dat ik nu damp in plaats van tabak te roken. En ik voel me er ook nog eens veel fitter door.

» Posted By Hans On November 12, 2013 @ 10:03

Inderdaad (helaas) waar: dood=dood, maar meer dood=meer dood! En volgens mij kunnen je longen na verloop van tijd weer aangroeien…
Ik weet het: niet (ex) rokers zijn/blijven sceptisch tegen álles waar ook maar rook/damp vanaf komt. Rijdt U auto, kookt U dagelijks? Ooit erbij stilgestaan wat voor schadelijke dampendaar vanaf komen? Gebruikt U deodorant? After shave?

» Posted By Hans On November 11, 2013 @ 20:44

Inderdaad, je muren, gordijnen, ramen, alles blijft schoon. Ik denk dat er met koken (zelfs van water) meer rotzooi in je huis vrijkomt dan van je dampertje. Nu, na ongeveer zes weken geen gewone sigaret meer gerookt te hebben in huis, ruikt het er eindelijk ook een stuk aangenamer.

Ook in mijn auto begint het nu (eindelijk) wat frisser te ruiken…

Gewoon lekker doorgaan met dampen Mirjam :) En last but not least: uiteindelijk worden ook je longen schoon!!!

» Posted By Hans On November 11, 2013 @ 12:37

Ik damp nu drie weken na jaren een pak shag (zware) per dag gerookt te hebben. Wonderbaarlijk! Ik rook geen shag meer, maar enkel en alleen maar dampen. Vanaf dag 1 geen gewone sigaret meer aangeraakt. Ik ben helemaal blij met mijn damper!!!

» Posted By Hans On October 24, 2013 @ 05:11

Waarom ik weduwe wilde worden

Lieve Karin,
Ik kan je niet maar wat spreekt hier een oprechte liefde!
Zo mooi dat je dit heb gedaan voor een vriend, Hier zie ik een echte vriendschap tot de dood elkaar scheid.Ware liefde zoals God bedoeld heeft.
Ik wens jw dan ook veel sterkte en liefde toe om dit verlies te dragen.Ik wil alleen nog 1 ding kwijt Karin als jij ook dood gaat kom je je vriendin weer tegen en ben je weer samen voor altijd!!

» Posted By hans On March 18, 2013 @ 00:25

De weelderige en de weduwe

Wat een ontroerend mooie, liefdevolle en persoonlijke column. Ik wens je hierbij heel veel sterkte toe, Karin!

» Posted By Hans On February 13, 2013 @ 12:34

Stiekem

Karin. Je hebt mooi de gevoelens verwoordt die ik ook ervaar. Ik heb zelf een kankervariant die terug te dringen en te beheersen, maar niet te genezen is. De chemo heeft de kanker boven verwachting teruggedrongen, maar ik heb een levenslang traject met verdere behandelingen en controles voor me om de rebelcellen in toom te houden. De vervolgbehandeling is een peuleschilletje vergeleken met de chemo, maar de permanente angst voor terugkeer geeft de vreugde over het goede resultaat van de chemo, en de dankbaarheid voor de producten van de wetenschap, een vervelende bijsmaak.

Ik wordt over een poosje vader, en mijn hoop is mijn kind in ieder geval tot volwassenheid te kunnen begeleiden. Als me dat lukt is dat voor mij mijn champagnemoment.

» Posted By Hans On March 14, 2012 @ 15:26

Pink Ribbon in cijfers

Waar het geld zit, zitten de graaiers, geld = macht!
Zie ontwikkelingshulp, zie banken, zie ‘goede doelen’, zie ……. Pink Ribbon, want waarom zouden zij anders zijn?

» Posted By Hans On November 20, 2011 @ 08:47

Goed werk ga zo door!
Er was iets met mijn klompen die zeiden dat deze club een beetje raar was.

Later irriteerde hun publiciteitsmarketing me steeds meer. Is borstkanker soms superieur aan andere kankers of een ondergeschoven kindje dat het een speciale behandeling behoeft? Niet dat ik weet.

M’n klompen en nu ook m’n water, vertrouwden het niet. Terecht blijkt nu. Ontmaskeren en afserveren die boel!

» Posted By Hans On November 19, 2011 @ 21:57

Blijf van mijn boeken af!

Niets meer dan hulde.

» Posted By Hans On April 14, 2010 @ 17:09

Uit vrije wil

Ik zal niet direct zeggen dat ik tegen het initiatief van Uit Vrije Wil ben maar het lijkt mij wel dat ze iets juridisch willen afdwingen wat niet echt vanzelfsprekend humaan of sociaal is, integendeel, nl. het recht om geholpen te worden bij zelfdoding omdat je het zelf niet kunt of om anderen de gruwel van een minder fijnzinnige zelfdoding te besparen. Waarom anderen dan het recht dan wel de plicht geven om iemand in deze omstandigheden te doden, zij het op verzoek? Het komt mij over niet als een erkenning maar als een ontkenning van een probleem door het probleem onder de afdeling “keuzevrijheid” te rangschikken: alweer een keuze erbij. Is mijn leven nog wel de moeite waard? Of toch niet? Ik kan er mee stoppen, het staat in de wet. Waarom die angst voor aftakeling?
Ik heb in de serie over Annie MG Schmidt de scene gezien waarin haar partner met haar hulp zich van het leven beroofde. Ik blijf in verwarring achter: een man met een depressie die een doodswens ontwikkelt, een vrouw die hem uit liefde helpt met zijn voornemen. Ik vind dit een tragisch iets. Maar het voert bij mij op geen enkele manier tot de conclusie: “Dat moet toch geregeld worden?”
Misschien is aftakelen ook iets menselijks. Hoe wreed ook. We kunnen niet al het slechts uit de wereld bannen.

» Posted By Hans On February 15, 2010 @ 21:03

Narconon bedelt bij bedrijven

Desalniettemin maak er allemaal een mooi 2013 van
En de rest van uw(drugs arme) leven.
Hans.

» Posted By Hans On January 30, 2013 @ 00:53

Maar inderdaad een groot gedeelte van scyentology
Is appart te noemen.
Wat Ronnie hubbard heeft gedaan. Is na eengroot deel van
Zijn leven te hebben gereist ,zijn bevindingen van een hoop
Wat “waar” is voor een ieder van alle geloven denkwijzen
En overtuigingen. Samen te brengen in zijn Scientology
Gebeuren.
Echter mijns inziens is er ook een (groot) gedekte wat vaag
En wellicht raar is, zeker de tarieven voor vervolgcursussen in

» Posted By Hans On January 30, 2013 @ 00:51

Beste lezers en lezeressen
Wat ik heb geleerd in narconon waren hele sterke
basisprincipes van het leven.
Sauna reinigt een mens. Ik heb weleens gelezen dat
Er zelfs in zweden sauna’s zijn, waarna men in een
wak in het ijs duikt. ……. Vreemd??
Sommige lezers vinden dat slecht, bedankt voor
het bezorgd zijn….Lsd,heroïne,et cetera niet zeker?
Ik gebruik na narconon al15 jr geen heroïne en coke meer. Thanks. Hans

» Posted By Hans On January 30, 2013 @ 00:44

Poppers, of de behoudzucht der dames

Je moet het ook zeker niet te vaak doen. Ik doe het echt zelden, en dus alleen wanneer ik een prostituee bezoek waar ik echt een hele goede klik mee heb, die ik vertrouw. Kijken naar porno is inderdaad minder schadelijk, maar haalt het qua geilheid echt niet bij de poppers experience. Overigens: je kan ook naar porno kijken en poppers daarbij gebruiken, dat is ook heel geil. Doe ik echter niet meer, want er is dan niemand bij die je in de gaten kan houden….

» Posted By Hans On February 15, 2012 @ 20:46

Ik gebruik het wanneer ik bij een prostituee ben, die ik al vaker bezocht heb, die me de zogenaamde girl friend experience kan geven, en wanneer ze aan heeft gegeven er geen moeite mee te hebben. Je kunt je echt helemaal laten gaan, wanneer je eerst een snuif neemt, dan lekker even tongzoent, en je vervolgens laat pijpen met een prostaat massage erbij. Ik heb wel eens gehad dat de dame van plezier zelf ook meedeed, maar dat is gevaarlijk, want voor je het weet ben je aan het neuken zonder condoom

» Posted By Hans On February 10, 2012 @ 16:16

Zelfmoordpillen

Ook ik wacht op mijn dood en weet dat dit een lange weg te gaan is.
Een flatgebouw of trein zie ik ook niet zitten.
Was die pil er maar! Ik wil je bij deze laten weten dat je niet de enige bent.

» Posted By Hans On July 09, 2009 @ 12:12

‘Medische noodzaak euthanasie vervallen’

Het zou wijs zijn om eens de standpunten van de Nederlandse bisschoppenconferentie inzake euthanasie te lezen. De mens heeft geen recht, onder welke omstandigheid dan ook, om het leven te beeindigen.

» Posted By Hans On June 05, 2004 @ 23:09

«« Back To Stats Page