Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5413

Comments Posted By Els

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Oude angsten

Ik maakte hetzelfde proces door met mijn moeder. Eerst met veel thuiszorg in haar eigen huis en de laatste jaren bij ons thuis. De dood is uiteindelijk de enige barmhartigheid. Ik wens je heel veel sterkte.

» Posted By Els On July 23, 2020 @ 23:24

Sociaal

en dan is ze er nog niet, want daarna komt de huurvergoeding, zorgtoeslag, enz.
Allemaal terug omdat het inkomen hoger is geworden door die 35.000 euro die alleen op papier bestaat.
Hoeveel uren en vergoeding daarvoor hebben ze eigenlijk “berekend”?

» Posted By Els On March 04, 2015 @ 19:16

Woede en schaamte

Alsof verdriet, woede en angst nog niet voldoende zijn. Doe daar maar geen scheppen van schaamte, zelfverwijt en schuldgevoel bij, echt, dat hoeft niet.
De eerste drie emoties verwijzen naar de waardevolle band die je met je naasten had en hebt – op dit moment ondraaglijk, maar wel een teken van liefde.
De laatste drie emoties maken jezelf alleen maar stuk en lijken meer een afleidingsmanoeuvre voor de eerste drie.

Beste Karin, we kennen elkaar niet, maar ik zit in een vergelijkbare en tegelijk compleet andere situatie. And it’s tough. Be kind to yourself. Sta je zelf toe te voelen wat je voelt. En als je het dan ook nog eens zo goed onder woorden weet te brengen, dient het ook nog ergens voor.
En verder: adem in, adem uit.
Lfs,
Els

» Posted By Els On May 21, 2014 @ 17:57

Waarom ik weduwe wilde worden

Wat een mooie vriendschap en wat een ontroerend afscheid. Sterkte Karin!

» Posted By els On March 17, 2013 @ 14:22

Schrijver of schrijfster?

De meeste pagina’s van mijn site zijn door een man geschreven (hoewel sommige ‘quite gender neutral’ schijnen te zijn), maar ik heb er 1 gevonden die 59% vrouwelijk was ( http://locusmeus.com/about.html ) en eentje met 68% vrouwelijk ( http://locusmeus.com/tel-aviv-1.html ).

Ik gok dat het ook te maken heeft met hoeveel er over gevoel geschreven wordt. Als ik schrijf “I felt that”, zal dat vast als vrouwelijk aangemerkt worden.

Ik kreeg het trouwens ook voor elkaar om een pagina vrouwelijk beoordeeld te krijgen terwijl die feitelijk door een man geschreven is:
http://johnbokma.com/mexit/2008/08/23/mexican-gray-squirrel-parque-de-los-berros.html – 69% zeker vrouwelijk. Da’s hoger dan ik zelf scoor…

» Posted By Els On November 11, 2008 @ 21:28

Tussen goed en kwaad

Beste Karin,
Doordat ik ‘googlede’ op kanker en fyto-oestrogenen kwam ik op jouw site terecht. Die ik al eerder bezocht op aanraden van mijn huisarts, en die ik erg goed vind.

Ik ben het helemaal met je eens dat de invloed van voeding op gezondheid in de reguliere geneeskunde op een vreemde manier wordt onderbelicht. Waarschijnlijk omdat het zo ingewikkeld is. Maar toch:
Het gevolg is dat je als je informatie zoekt over voeding en kanker je vaak tegelijk in het “alternatieve circuit” terecht komt. En dan is melk drinken bijvoorbeeld slecht, terwijl ik juist vanmiddag nog in een boek over gezond eten van een Wageningse professor las dat het zelfs bewezen is dat melk beschermt tegen kanker. Dat wist ik dan weer niet.
inmiddels lijkt ook wetenschappelijk te zijn bewezen, dat grapefruit eten het oestrogeenniveau in het bloed verhoogt en dus het risico op borstkanker verhoogt. Zie bijvoorbeeld http://www.thatsfit.com/2008/01/23/grapefruit-consumption-risking-business-for-some
Iedere ochtend een uitgeperste grapefruit: jaren lang dacht ik dat ik op die manier lekker gezond bezig was, maar helaas. Ik zal niet zeggen dat dat voor 100% verklaart dat ik borstkanker heb, maar het zal er in ieder geval ook toe hebben bijgedragen.
Met dank ook weer voor dit artikel, Els

» Posted By Els On December 01, 2008 @ 18:17

Pauw & Witteman, 22 februari 2008: Bridgend

Hallo Karin,
Helaas heb ik je optreden bij Pauw en Witteman gemist. Wel zag ik maandag weer een item bij Netwerk over de zelfmoordgolf. Veel sfeer, heel veel suggestie, (en een steeds herhaald moment dat de camera door jongeren werd belaagd, de mensen daar worden gek van alle media), maar geen cijfers, geen feiten.
Ik ben het verder zeer met je eens dat zelfmoorden niet op een hoop geveegd kunnen en moeten worden.

» Posted By Els On February 28, 2008 @ 23:00

Hoe word je een guru?

Wat een kinderachtig geruzie hierboven. Zoek daarvoor svp een ander platform uit!

Media zijn meestal niet geinteresseerd in feiten. En in degelijke statistiek hebben journalisten geen belang. Dat betekent namelijk vaak: geen ‘verhaal’ dwz anders of genuanceerder dan ze vantevoren hadden bedacht. Is dit niet een item voor ‘De Leugen regeert’, Karin? Heb je tenslotte al eerder in gezeten.

» Posted By Els On February 22, 2008 @ 21:55

*bloos*

Heel erg gefeliciteerd met deze mooie prijs. Welverdiend! Geniet ervan.

» Posted By Els On February 18, 2008 @ 16:25

Vallen, opnieuw

En… ?

» Posted By Els On April 05, 2007 @ 01:46

Therapietrouw en -scheiding

Waar blijft Sjaak?

» Posted By Els On March 30, 2007 @ 23:38

SpitSpaink

Warme kruiken tegen de rug, helpt tegen het verder verkrampen van de spieren. En ibuprofen ook. Sterkte!!

» Posted By Els On March 26, 2007 @ 22:10

Voskuil: Het bureau

maar gelukkig had ik toch een heel prettige verjaardag… lekker puh

» Posted By Els On April 03, 2007 @ 01:07

… maar of ik nu een lief, leuk, grappig of ontroerend argument weet…

» Posted By Els On March 27, 2007 @ 20:46

… en ik heb nog nooit een cassette boeken gehad; zo chique…

» Posted By Els On March 23, 2007 @ 20:46

…en ik hou juist wel erg van Voskuil en zijn eeuwige gepieker, oftewel interne dialoog…

» Posted By Els On March 22, 2007 @ 20:45

… omdat ik donderdag de 29e jarig ben, maar het niet vier en toch heel graag een cadeau krijg?…

» Posted By Els On March 22, 2007 @ 20:45

Proefondervindelijk leven

Allereerst de beste wensen voor 2007! En zo te lezen heb je al een paar prachtige voornemens gemaakt… Sterkte!

» Posted By Els On January 03, 2007 @ 02:24

Calculerende patiënt

Sjaak, Ik lees uit Karins verhaal niet dat ze niet ‘mee wil werken’ – en als wel zo zou zijn is dat haar eigen keuze en m.i. heeft ze het recht om die keuze te maken, die ze daarenboven ook nog eens goed motiveert -; ik lees uit haar verhaal dat ze even een time out neemt om een en ander op een rij proberen te krijgen. Ik citeer: ‘Elimineren is de enige oplossing: alle medicijnen eruit, mijn lichaam een paar maanden rust geven en dan zien hoe mijn hoofd het doet als het weer op eigen benen staat.’ Deze keuze is te respecteren.

Wat mij verwonderd is dat jij schijnbaar naar eigen zeggen niet veranderd bent door je acute beenmergkanker en de behandeling daarvoor. Dat lijkt mij haast onmogelijk. Ik heb zelf ook ervaring met kanker en ik kan je verzekeren dat dat mij wel degelijk veranderd heeft: in mijn denken, in mijn gevoelens voor mijzelf en anderen, in mijn gedrag, in mijn leefwijze. Wat ik erg vind is dat je dit hier zó verwoord. Dát vind ik pas eng!

» Posted By Els On November 03, 2006 @ 22:09

Show & tell

Wat ik uit dit stukje haal is enerzijds de zware chemo-kuur die je moet ondergaan (terwijl je je daarvoor niet ziek voelde) en anderzijds het een plaats geven van de onzekerheid of je het wel gaat redden, of het dit waard is. Ikzelf heb ook met onzekerheid te maken hoewel op een andere manier. Soms heb ik er ‘vrede’ mee, kan ik het even plaatsen en van de leuke dingen van het leven genieten, op andere dagen loop ik tegen de muren op en weet ik niet waar ik het zoeken moet. Het helpt mij dat er dan vrienden en familie zijn die mij even afleiden (of beter gezegd: ik laat me afleiden) zodat ik weer wat tot rust kom en weer even verder kan. Het blijft moeilijk maar ik probeer in het nu te leven. Er zijn voor mij te veel leuke dingen in het leven om het zomaar voorbij te laten gaan. Dat helpt. Soms.

» Posted By Els On July 03, 2006 @ 04:05

Door naar de derde ronde

“Optimistische wiskunde”: goed gevonden!
Sterkte!

» Posted By Els On June 21, 2006 @ 03:43

GPD-bladen, 6 juni 2006: ‘Mij moeten ze doodschieten’

Dag dappere, sterke vrouw,

“Hoe het ook afloopt, ik weet dat als ik morgen dood neerval en daarvóór nog vijf seconden heb om na te denken over mijn leven, ik zal concluderen dat ik gelukkig ben geweest.”

Als je dat nu al weet, ben je een heel gelukkig mens.
Succes!

» Posted By Els On June 07, 2006 @ 03:25

Meningsverschil met Sartre

Die nieuwe foto in kleur is goed gelukt. Dapper hoor!

» Posted By Els On June 27, 2006 @ 21:53

Zelf doen (not!)

Staat wel pittig zo, dat kale hoofd, kun je goed hebben.

» Posted By Els On May 25, 2006 @ 02:45

www.de-amazones.nl

Bij deze – voor de zoveelste keer – véééééél sterkte!
En ik realiseer me steeds meer, ondanks al het meeleven, dat je het toch zelf moet doen. Dan voel ik me soms erg eenzaam, waar zelfs een maatje niet tegenop kan. En dan heb ik (nog) niet de sores waar jij mee kampt, hoewel de vooruitzichten bij ingrijpen desastreus zouden zijn. Ik vind het knap hoe je er over schrijft en hoe je ermee omgaat. Je komt op mij over als een sterke vrouw, met pit, die weet wat ze wil, en vooral: die ook haar twijfels durft te laten zien. Ik herken veel ik jou.
Goh, dan heb je nu toch een typering…….
Ook ik lees nu de vele verhalen over mensen met kanker, die het hebben, het overwinnen, of sterven. Mijn hart wordt koud als ik merk dat de site ‘verouderd’ is en de persoon ‘vergeten’ lijkt te zijn.

» Posted By Els On May 19, 2006 @ 02:17

Wankel

En blijf aftellen! Dit hoort er ‘gewoon’ bij, denk je dan maar.

» Posted By Els On May 17, 2006 @ 02:12

Nattigheid

Gewoon je laten gaan. Wat kan het je schelen?! Blijf jezelf. En koop extra tissues….

» Posted By Els On May 16, 2006 @ 02:07

Onttakeld

Kanker is een rotziekte ja. Toch straal je kracht uit. Moedig om zo’n foto te laten nemen en te publiceren.

» Posted By Els On May 14, 2006 @ 02:01

Chemo 1.3

De instelling vind ik wel goed; je weet tenminste dat elke dag wat brengt, en het is een surprise wat dan. Je bent nogal nuchter, dus vind je daar ook je weg wel weer in. Geniet van het weekend!

» Posted By Els On May 13, 2006 @ 01:54

Chemo 1.1

Op die foto kijkt je wel erg ….. ja hoe eigenlijk? Hij wekt bij mij medelijden op, in ieder geval. Maar tot zover gaat het goed. Dat geeft moed.
Heb je nog wat gewonnen???

Groet

» Posted By Els On May 11, 2006 @ 01:39

«« Back To Stats Page