Onttakeld

OnttakeldIn het weekend realiseerde ik me ineens hoe groot de onttakeling is. Borst eraf en een groot litteken rechts; ribbetjes waar eerst een borst zat; een vers litteken links waar de port-a-cath is ingebracht (er zitten nog wat zwaluwstaarten overheen); een joekel van een bobbel onder mijn sleutelbeen; mijn haar eraf; mijn lichaamsgeur veranderd in een chemisch afvalstankje.

En dat allemaal in vijf weken tijd: op donderdag 6 april ging mijn borst eraf, op donderdag 11 mei mijn haar. In vijf weken tijd ben ik getransformeerd, en bepaald niet in mijn voordeel.

Kanker is een kutziekte.

Author: Spaink

beheerder / moderator

7 thoughts on “Onttakeld”

 1. After 1978, when Wilke began taking photographs of the effects of her mother’s breast cancer, the role of own body in her work changed. It became a means of emotional expression. The photographs of herself show angry poses and often a kind of helpless frustration. In a 1982 performance, So help me, Hannah, at A.I.R., she crouched and crawled on the floor, the nakedness exaggerating both anger and helplessness.

  Hannah Wilke’s last work, Intra-Venus, taken by her husband Donald Goddard, are the final testament of an artist’s integrity: the courage to confront her body in its adversity as well as in its glory. Her source of inspiration never lost its fascination for Wilke, even when it meant observing and documenting her own disintegration.

 2. Kanker is een rotziekte ja. Toch straal je kracht uit. Moedig om zo’n foto te laten nemen en te publiceren.

 3. moedig Karin om je letterlijk zo bloot te geven.
  misschien een rare opmerking maar, de operatie lijkt goed te zijn verlopen, moet heel erg goed kijken waar een litteken zit.
  – ondanks je schrijft * een groot litteken*
  het gaat idd allemaal razend snel, ik hoop voor je – in kleine stapjes denkend- dat de bijwerkingen *mild* blijven.
  en * de kater komt later* wrslijk.

  nog meer sterkte succes, en lliefs suus

 4. Heel veel sterkte.
  echt respect heb ik voor u.
  om zo’n foto op het internet te durfen zetten.
  heel veel sterkte.
  en hopen dat het voor de rest allemaal goed komt !

  Groetjes.

 5. Hallo Karin

  Ik was een beetje aan het snuffelen op internet omdat ik zelf ook een port a cath moet laten steken, wel om een heel andere reden, maar toch wil je wel weten wat en hoe….

  Toen kwam ik toevallig op jou pagina terecht, en zoals hier nogal mensen hebben geschreven heb ik ook echt respect voor je, je hebt het lef je te tonen zoals je bent !!

  Meestal durft een vrouw met nog twee borsten zich zo niet tonen !!

  En weet vooral dat je een mooie vrouw bent en zal blijven !!

  Misschien raar dat ik dit zeg maar de operatie ziet er goed uit, geen enge grote littekens enz…

  Ik wens je heel veel succes en dikke duimen voor een goede afloop.

  Zoen en dikke hartverwarmende knuffel vanwege San.B.

  Heel veel succes Karin !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.