Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Alice

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Opstap

Zo herkenbaar dit artikel! Ik rookte de afgelopen 20 jaar fors, op het einde zelfs ruim 1,5 pakje per dag. Wegwerp e-sigaret kado gekregen en inmiddels helemaal gestopt met roken, volledig over op dampen. Effect: minder hoesten, betere conditie, minder geld kwijt en dat zonder noemenswaardige problemen. Dan zou je toch eerder een nobelprijs moeten geven aan zo’n product??

Discussie over smaakjes: juist door een lekker smaakje te dampen ben ik me gaan realiseren hoe vies sigaretten smaken, en is de ouderwetse sigaret nog meer van zijn oude glans verloren voor mij en zal ik nog minder snel terugvallen op ouderwetse sigaretten.

Karin, hoop dat je nog heel veel van dit soort stukjes blijft schrijven.

» Posted By Alice On November 30, 2013 @ 15:53

Stiekem

Karin wat vindt ik het fijn voor je dat je jezelf terug hebt gevonden!!!!Gefeliciteerd !!! Ga zelf nog 1,5 jaar hormoontherapie tegemoet …ben andersbang dat het TOCH terugkomt ….probeer elke dag mezelfop te peppen maar mijn lijf wil niet mee…maar jou verhaal geeft hoop…dank je !!!

» Posted By Alice On March 13, 2012 @ 16:44

Design über alles

Verschrikkelijk zo’n uitgave. Heeft de uitgever zitten slapen of zo? In ieder geval is dit boek een remedie tegen het lezen, de schrijvers en lezers onwaardig. Wat erg als je je eigen teksten op een dergelijke manier vervormd moet zien. Ik hoop dat me dat nooit zal overkomen. Overigens raar dat je pas bij de presentatie met dit gedrocht geconfronteerd werd.
Als iets tekst niet mag belemmeren is het vormgeving. De samenstellers en vormgever mogen wat mij betreft terug naar school en een paar basis lesjes typografie volgen.
Jammer want het onderwerp verdiend beter.

» Posted By Alice On May 22, 2011 @ 17:39

Maatschappelijk middenveld

Je terugtrekken uit een soort angstspasme van de verschillende of zelfs alle sociale netwerken is natuurlijk een flauwekul maatregel. Ten eerste zal er onvoldoende navolging zijn en ten tweede ben je zelf degene die dan vooral de contacten zult gaan missen.
Overigens, mis je die dan niet dan was dat gebruik van sociale netwerken sowieso al niet zinnig.

FaceBook en zijn web 2.0 soortgenoten zijn simpelweg een nieuw geavanceerder communicatiemedium dan email. Niet een volledige vervanger maar wel een beter alternatief voor wanneer je meer interactie zoekt dan email en maillijsten bieden. Netwerken, ook sociale netwerken, hebben een functie. On line sociale netwerken dus ook. Het grote aantal gebruikers is daarvoor voldoende bewijs.

Maar een beheerder van een netwerkplatform is geen eigenaar het netwerk. Hij is slechts de leverancier van de infrastructuur om te netwerken. Wanneer die beheerder zich als eigenaar gaat gedragen van de netwerken die op zijn infrastructuur draaien gaat hij een stap te ver. Er is bij die beheerder onterechte aanname dat hij de norm kan stellen en op basis daarvan netwerken kan ontmantelen of beperken. Dat is een enorme misvatting want veel on line sociale netwerken hebben of maken een off line spiegel van de kern van die netwerken. Even simpel: Twitter als online vriendennetwerk heeft als off line spiegel de vele tweetups die georganiseerd worden. De bijeenkomsten van deelnemers van het on line netwerk die inmiddels een band hebben gebouwd die zo sterk is dat de overstap naar real life moeiteloos gemaakt wordt. Zou Twitter bijvoorbeeld die vriendengroepen de nek omdraaien dan is de kans groot dat deze een ander of eigen platform kiezen.

De wereld is open. De samenleving in grote delen van het westen is open. Het internet is open. Iedere poging van een netwerkbedrijf als FaceBook om een slot te gooien op de interactie in die open wereld is tot mislukken gedoemd.
Wat niet wil zeggen dat als een individu van een netwerk wordt gegooid die persoon zelf onterecht beroofd wordt van de persoonlijke contacten in het netwerk waar die persoon deel vanuit maakte én dus mede eigenaar is / was. Dat soort verbanning is iets wat bestreden moet worden (en vaak doodsimpel te omzeilen is door een andere account of gebruik van een proxy).

FaceBook gedraagt zich als Apple die zich als Microsoft gedraagt die zich als IBM gedraagt die zich als de automobielindustrie gedraagt en daarmee voldoet aan de ‘all American repression’ van hun eigen Amerikaanse ‘vrijheid’. Niks nieuws onder de zon.

» Posted By Alice On June 23, 2010 @ 11:50

Oh nee! Niet Guusje…

O hemel nee. Bespaar ons Guusje. Ik woon dan wel in Den Haag maar ik leef in Amsterdam en met Guusje als burgermeester wordt dat leven gegarandeerd minder fijn.

Guusje mag van mij burgermeester worden van Nederhorst. Klein genoeg voor haar.

Wil je nooit meer zulke nachtmerries oproepen alsjeblieft? Kost me weer een nacht woelen.

» Posted By Alice On March 16, 2010 @ 21:11

Julianna

Jeetje ben jij nu ook al verliefd op haar?
Zag haar laatst nog in Saarein maar besefte later dat ik waarschijnlijk toch iets teveel op had.
*zucht*

» Posted By Alice On March 16, 2010 @ 03:02

Gestapeld boos

Hoi Karin, en de mensen die gereageerd hebben,

het is interessant om te lezen wat jij, Karin, ervaart en denkt op basis van de situatie die beschreven wordt.
Ik geloof niet in die brotherhood of men. Waarschijnlijk omdat ik toen ik door de wereld als man werd gezien nooit van zo een brotherhood deel heb uitgemaakt.

Maar de rest van de overwegingen kom ik wel een heel eind mee. Ze is begrijpelijk en herkenbaar. Ondanks de reactie van sommigen (vooral mannen die het (deels terecht) niet fijn vinden om generaliserend in een brotherhood van neukgrage schepselen te worden geplaatst) die het beeld bestrijden moet ik het als herkenbaar bestempelen. Het is min of meer geaccepteerd dan mannen seks zoeken, ook op de wallen. Voor mannen is er vaak genoeg onderstreping van hun mannelijkheid aan de orde op het moment dat de man een vrouw neemt, of huurt, of koopt. De vrouw is dan toch meestal slechts het middel om die mannelijkheid (letterlijk) hard te maken.
Vrouwen doen dat niet is de mores. Dus een man achter de ramen tussen de rode lampjes met een spannende string aan, geolied bovenlijf en sixpack werkt niet als vrouwenmagneet. Misschien wel als homomagneet voor sommige mannen overigens.

Toch klopt het beeld want er zijn natuurlijk genoeg vrouwen die weliswaar niet achter hun pik aanlopen op mannenjacht maar die wel degelijk hun feromomen ernstig in de strijd gooien om een ‘lekker ding’ te veroveren. En reken maar dat de meiden dat onderling maar als te nadrukkelijk delen en soms ook aanmoedigen.

De grap van het verhaal ligt hem in de context verschuiving. Wat nu als we het stereotype van de veroverende man plakken op de veroverende vrouw en dat van de gevallen vrouw voor de gevallen man. Werkt het beeld dan nog. Eerlijk is eerlijk, nee dat beeld werkt niet. De reden is vooral de toch wel ander sociale en seksuele ‘codering’ van vrouwen.
Maar laten we de context nog een keer verschuiven en beide rollen in het domein van vrouwen leggen. De lesboscene dus. Wat gebeurt er dan? Zien we dan een kopie van die eerste settting? Zien we dan veroveraars aangemoedigd worden om te veroveren bijvoorbeeld? Antwoord: nou reken maar. Vrouwen die net als ik regelmatig de ‘juiste’ kroegen bezoeken weten wat ik bedoel. De lesbische slangenkuil gedraagt zich gewoon hetzelfde als de typische hetero mannetjes en vrouwtjes wereld. In het algemeen.

En dat laatste is belangrijk: in het algemeen. Het is de ongeschreven norm maar zoals bij elke norm geld dat die pas bestaat bij de overschrijding. Dat is de reden waarom de generalisaties van jou in je tekst de reacties oproepen die er komen. Maar voor degenen die reageren als gestoken door de bij de generalisatie geld toch ook wel dat als ze beseffen dat het precies dat is: een generalisatie, het verhaal van Karin zo gek niet is. Eigenlijk wel klopt. Voor een deel.

Persoonlijk zou, gegeven mijn norm (lesbisch en dus niet bijzonder geïnteresseerd in het mannenvolk) het beeld van de man achter het raam vooral hilarisch zijn. Misschien zou ik de lieverd gewoon een lekker te pakken nemen als ik eens zin heb in wat anders. Ik kan me niet voorstellen dat mijn vriendinnen (hetero of lesbisch gelijk) dan in een stuip van aanmoedigingen schieten. Hoogstens verbijstering. Want gadver, die vent achter dat raam mag dan wel een lekkertje zijn maar wat moet je nou met zo’n afgelikt ding? Brrrr.

Vrouwen en mannen zijn niet gelijk. Hetero en gay zijn niet gelijk. Omvang van de verschillende groepen (zo die er zijn) is wel verschillend. Waarschijnlijk om biologische redenen maar zeker ook omwille van sociale codering. Gedrag binnen de groepen rond seksueel gedrag van de groepsleden is ook verschillend. Wat in de ene groep aangemoedigd wordt, wordt in de andere groep verafschuwd of veroordeeld. Maar de algemene lijn die je schets onderschrijf ik.
De man op zoek naar seks, zelfs op de wallen, is mannelijk en stoer en een psychologische penisverlenging van veel (niet alle) mannen.
De vrouw op zoek naar seks, zelfs op de wallen, is een slet en zelf een hoer en wordt door de soortgenoten meestal ontmoedigt.
Dat verschil in sociale oordelen is er ontegenzeggelijk. Het is leuk om de overwegingen en irritatie over de eigen beelden te lezen.

Voor mij is het zo herkenbaar.

Alice

» Posted By Alice On February 26, 2010 @ 00:00

Blond

@mariska is dat nou serieus dat je verwijst naar hetnieuwejournaal? Een website van een mafkees die de grootst mogelijke flauwekul in de ruimte brult zolang het maar tegen ‘links’ is? Dat is nog eens een lekker intelligente referentie zeg. #fail

» Posted By Alice On March 16, 2010 @ 02:50

Vreemde vogels

Zowel door je toespraak als door het verloop van de dag waarbij alleen maar vrolijke gezichten te zien waren van vlinders, engelen en vogels werd mijn hart verwarmd. Het was geweldig om te zien en te voelen hoe al die gevleugelden van verschillende pluimage kunnen fladderen en vliegen. Zo verschillend en anders als iedereen is, zo gezamenlijk waren we gisteren. Met alle scepsis vooraf rond de samenwerking van transgenders en bi’s is gisteren goed afgerekend door de geweldige opkomst en de positieve houding van iedereen. De notie dat dit mogelijk is nu is een opdracht om er voor te zorgen dat dit altijd mogelijk blijft. Niet alleen op een zaterdag in Den Haag maar overal.

Dank voor je woorden.

» Posted By Alice On June 14, 2009 @ 13:43

Technologische dromen

Nu ik er over denk droom ik eigenlijk vooral over reizen en oude treinen. Hoewel ik daar bijna nooit in zit. Ik kom op oude technologisch achterhaalde stations en met de jaren worden die stations ouderwetser. Gelukkig leef ik slechts in mijn dromen omgekeerd.

» Posted By Alice On June 09, 2009 @ 20:43

Drie in een

Waahoe! Mijn liefste Mimi vindt het nogal prettig om tijdens het schrijven bij mij op schoot, dat wil zeggen MacBook te komen liggen. Meestal teksten als ‘dfgasdgfasdg fhlkjlkerjt ldkfjgs;lj gertjeio mv;’ achter latend. Soms zelfs zorgt haar bil op het touchpad voor een leeg scherm door Exposé.
Verder ben ik vooral verslingerd aan Remote Desktop om al die appeltjes te bedienen (en die enkele excuus netbook). Zo heerlijk om vanaf één plekje (meestal bed tegenwoordig) al die computertjes te bedienen. Begin me alleen wel af te vragen waarom ik eigenlijk met vier computertjes in huis werk. En een netwerkschijf. En en en. O shit, ik ben geloof ook al besmet. Al jaren.

» Posted By Alice On June 09, 2009 @ 20:49

Werk

Tsja, ik hoef niet meer te solliciteren. Die 3250 euro heeft er bij goed ingehakt maar het was me eerlijk is eerlijk alles waard als transvrouw met minieme borstjes. Als ik de kans had gekregen zou ik misschien ook wel gesolliciteerd hebben. In ieder geval had ik met alle plezier die stomme leaseauto omgeruild voor deze beloning in natura.
Rest wel de vraag of de belastingen daar ook een belastingtoeslag wegens privégebruik opleggen…

» Posted By Alice On May 27, 2009 @ 01:06

Atheïsten zijn stoerder

@juzo
grappig dat je reactie naar mij zo tegengesteld is aan de tekst die je eerder schreef waar ik nu juist op reageerde.
grappig dat je blijkbaar precies bedoelt wat ik vindt?
raar dan dat je eerste tekst zo lelijk is door het ontbreken van dat ene nuancerende regeltje dat aan het eind had moeten staan. wellicht was je dan begrepen…

» Posted By Alice On February 13, 2009 @ 12:42

Is topzorg de beste zorg?

@juzo wat een bizarre reactie. Ik ben een van ‘die’ mensen die inderdaad van mening is dat het individu zo lang het daartoe in staat is zelf het recht hebben om over hun eigen leven en dood te beschikken. Niet de omgeving, neit de anderen, niet de medici of hulpverleners. Die zijn er als het goed is om die mens te helpen de goede afwegingen te maken.

Maar die afweging is het ultieme recht van het individu. Het maakt ons tot mensen en het ontnemen van dat recht reduceert onze menselijkheid.
Want één ding blijft altijd staan: wanneer je nog helder kunt denken en afwegingen kunt maken dan zullen dit soort besluiten altijd weloverwogen en niet roekeloos zijn.

Dus, nee juzo. Ik ben het volsterkt niet met je eens en moet er niet aan denken dat ‘de omgeving’ voor mij zou bepalen hoe mijn levenseinde verloopt en daarbij de keuze maakt mijn eigen oordeel opzij te schuiven. Beroof mij niet van mijzelf.

Alice

» Posted By Alice On January 31, 2009 @ 12:26

Jarig :)

Heel, heel, heel hartelijk gefeliciteerd. Je jaardag te vieren met vrienden (m/v/a) is een geweldige gunst en één van de mooiste dingen die mens kan meemaken. Het is je gegund, je verdiend het. Net als ieder ander natuurlijk.
Ik hou van je en hoop je nog lang te mogen kennen.

» Posted By Alice On December 23, 2008 @ 23:38

Geluk is besmettelijk

@Karin
Leuke studie maar ik ben zelf wel blij dat ik hier geen studie meer voor nodig heb. Ineens ben ik een grote voorstander van volledig empirisch onderzoek in dit geval. Zo om me heen kijkend in mijn lieve kringetje dan is me wel duidelijk dat als er één van ons ongelukkig is de anderen als vanzelf reageren… en andersom. De laatste tijd hebben we het wel goed geloof ik. Veel pret, wijn en Baileys, verdrietige films en muziek maken ons wel een beetje blijer. Of gelukkiger zo je wil.
Trouwens wel een grappig verschijnsel dat rare types als ik gelukkig worden het kijken naar heel verdrietige films. Maar dat is een ander onderzoek geloof ik.
groetjes,
Alice

» Posted By Alice On December 08, 2008 @ 11:24

Schrijver of schrijfster?

Hé gefeliciteerd meneer Spaink. Dit maakt het voor mij een stuk gemakkelijker me niet druk te maken of ik nu wel of niet als mevrouw de schrijfster / publiciste wordt gezien. Zit ik net ‘Twee vrouwen’ van Mulisch te lezen (en heb ik ook nog de dramatisch slechte verfilming gezien), is het me net duidelijk dat ik als ex man inmiddels een lesbische vrouw ben, wordt de dame die ik zo bewonder ineens herkend als schrijver…
Maarre, man of vrouw, Karel of Karin, ook jij bent gewoon lekker wie je zelf vindt dat je bent. Misschien ook een beetje queer soms?
Nu maar gauw ook die gendertest doen, ben benieuwd hoe het bij mij zit.

» Posted By Alice On November 07, 2008 @ 10:16

Blub

Dapper hoor!
Ik vindt onder water zwemmen al eng omdat ik het gevoel heb mijn ademhaling niet onder controle te hebben. Toen ik nog een kind was ging dat juist gemakkelijk.
Afgelopen zomer voor het eerst in zeven (!) jaar weer gezwommen. Dat was al heerlijk maar onder water durf ik nog niet echt.

» Posted By Alice On September 19, 2008 @ 09:50

We kunnen het regelen

Internet en de overheid, ICT en de overheid… Het zijn rare combinaties die zich vooral uitten door onkunde, gebrek aan basiskennis bij beleidsmakers tot op ministerieel niveau. Het zijn begrippen die zich manifesteren in de samenleving in de vorm van gefaalde projecten, verspilling van belastinggeld en irritatie.

Wetgeven is moeilijk en automatiseren ook. Op beide gebieden mag getwijfeld worden aan de kundigheid. Daar zullen we mee moeten leven maar het niet accepteren. Ageren blijft belangrijk. Aan de kaak stellen in voorkomende gevallen ook. De politiek en het landsbestuur moeten zo langzamerhand naar een collectieve bijscholing op het gebied van (inmiddels niet meer zo) nieuwe technologie. Het is onverkoopbaar dat ministers essentiële kennis ontbreekt om hun werk te kunnen doen in een samenleving waarin ICT de motorolie en geld de benzine zijn.

» Posted By Alice On September 18, 2008 @ 13:43

Volkskrant, 23 augustus 2008: lijden

Ik ben het wel met je eens zoals je het in het interview verwoord. Er is geen goeds aan lijden, geen nut, geen functie, geen eerlijkheid. Lijden is wat er niet zou mogen zijn maar er toch is. Om vanuit religieuze motieven het lijden te gebruiken als verklaring voor de achterliggende gedachten van een religie wijs ik af. Het is een gebrekkige benadering van de harde werkelijkheid.

Ik spreek bewust over lijden en niet over pijn omdat ik zowel geestelijk lijden als fysieke pijn ken. Sterker nog, zelf heb ik het geestelijk lijden moeten omzetten in fysieke pijn. En ondanks de vreugde van het verlost zijn van dat geestelijk lijden vindt ik de fysieke pijn die ik nu dagelijks voel vreselijk. Wat me op de been houdt is de wetenschap (of is het hoop) dat die pijn minder wordt na verloop van tijd. Het duurt alleen allemaal zo lang en heel vaak denk ik aan de oneerlijkheid van wat er in mijn leven voor mijn voeten gegooid is.

Toch heb ik geen spijt van de ingreep die me nu nog altijd pijnlijk herinnert aan het lijden van vroeger. Nu leef ik tenminste en dat is lange tijd anders geweest. Nu heb ik een toekomst die ik lange tijd niet zag. Nu kan ik liefhebben en mezelf geven in plaats van verteerd worden door mijn eigen gevoelens.

Ik heb een hekel aan wat ik de ‘religieuze exploitatie van het lijden’ noem. In zijn extremen immers leidt dat tot excessen als het niet geven van noodzakelijke medicatie bij fysiek of geestelijk lijden of – minstens zo erg – het tot ziekte verklaren van de afwijking van de norm zoals. Het is dan vooral het oordelen dat impliciet wordt gedaan door religieuzen. Dàt is in zichzelf kwaadaardig in mijn ogen.

Nee, pijn en lijden hebben geen functie. Ze zijn slecht voor de mens en het goedpraten van dat slechte is in mijn ogen een ontkenning van de ellende en dus monsterlijk. Dat mensen bij hun eigen lijden troost vinden in religie is mooi maar dat geldt dan vooral voor hunzelf. Het is niet een oplossing maar slechts troost. Geloof je niet, dan zul je troost moeten vinden op andere manieren. Voor mij is dat de liefde in vriendschappen en het er mogen zijn voor anderen, het vechten tegen onrecht, het kunnen aanvaarden van de liefde van de ander.

» Posted By Alice On August 26, 2008 @ 01:52

Verhuisd (intermezzo)

Nogmaals hoi,
Mijn eigen blog zit al tijden op WordPress. Het is een heerlijke omgeving om in te werken. Eigenlijk ben ik nu eindelijk alleen maar met de inhoud bezig, het schrijven zelf en niet meer met de (on)mogelijkheden van de software. En het opzetten van een nieuw blog als aktiesite of zo is zo gemakkelijk. Leuk dat jij ook bij WordPress terecht bent gekomen.
Zelf denk ik er ook over om een eigen WordPress te laten hosten ergens in plaats van de asp versie die ik nu gebruik omdat ik dan (nog) meer vrijheid heb met de layout.
Anyway, ik blijf genieten van je.

» Posted By Alice On August 26, 2008 @ 01:36

Hoi Karin,
zo dat is nogal een klus geweest zeg. Leuk dat je nu helemaal je eigen site hebt. Het maakt alles zoveel sterker voor jezelf kan ik uit mijn eigen ervaring verzekeren. Goeie move dus. Heel, heel veel succes hier. Deze dame volgt je op de voet en ik geniet van de manier waarop je schrijft. Het is fijn om een inspirator te hebben.
Kus,
Alice

» Posted By Alice On August 25, 2008 @ 14:04

Zwarte kousen

Beste Karin,

Embryoselectie vindt ik een heel moeilijke zaak. Vanuit mijn eigen perspectief zelfs heel erg erg moeilijk. Want stel nu dat genderdysforie (voor de niet ingewijden: transseksualiteit valt daar onder) inderdaad zoals het lijkt te zijn de oorzaak vindt in een hormonale afwijking in de zeer vroege zwangerschap. En stel dat die afwijking oorzaak vindt in een genetisch defect bij de moeder. En stel nu dat dat defect vast te stellen is op grond van een embryotest. Zou ik dan niet mogen bestaan, niet mogen leven? Het zou mensen als mij soms tientallen jaren psychisch lijden besparen dat is waar. Maar het zou ze ook het mogelijk geluk onthouden. En ik heb geluk in mijn leven..

Mijn punt is dat er zoveel aandoeningen (niet alleen ziektes) zijn die een leven kunnen verpesten. De wetenschap zal ons steeds meer inzicht gaan geven dat iemand die ziekte krijgt. Moeten we dan om die reden selecteren? Als ik heel eerlijk ben vindt ik dat eng.

Aan de andere kant begrijp ik de standpunten van de voorstanders van die embryoselectie ook wel. Als je de mogelijkheid krijgt door die medische wetenschap om zekerheid te krijgen over de afwezigheid van genetisch bepaalde ziekten die de kwaliteit van leven ernstig verminderen, dan wil je natuurlijk dat lijden voorkomen. En in alle eerlijkheid: een embryo is een geen foetus. Zo’n ontzettend vroeg stadium van ingrijpen door selectie is ethisch eenvoudiger te verdedigen dan abortus.

Ik vind dat de discussie trouwens al lang geweest is. Wordt de mogelijkheid van embryoselectie weggehaald dan diskwalificeren we die eerdere discussie ook. Sterker nog, we zullen dan opnieuw de discussie over abortus moeten gaan voeren want dat wordt in een latere, dus ingrijpender, periode in de zwangerschap gedaan. Die weg moeten we niet op gaan want dan zijn er nog wel veel meer recente wetten die we weer op de schop moeten nemen. Dat brengt de samenleving in een permanente staat van onbalans.

Nee de Christen Unie met hun door predestinatietheorie gevoede denkwijze moet ophouden de samenleving normen te willen opleggen die mensen nadrukkelijk schaden. Ze moet aanvaarden dat dit geen Amish-samenleving is maar een westerse ontwikkelde samenleving waarin wetenschap en medische mogelijkheden een plaats hebben gekregen. De samenleving dwingen om tientallen jaren in ontwikkeling terug te keren is niet alleen dom maar ook politiek onethisch. Een splinterpartij heeft niet het recht om door politieke verhoudingen ondersteund misbruik van de situatie te maken en de meerderheid de eigen normen op te dringen. Dat is een verkrachting van onze parlementaire democratie. De andere coalitiepartijen laten het overigens gebeuren zo lijkt het en dat is des te verontrustender. De samenleving gegijzeld door een religieus orthodoxe partij. Wat een gruwel.

O ja, ik heb drie kinderen. Ondanks de moeilijkheden in mijn leven wil ik ze niet missen. En zij mij niet. Had ik voortplantingsdrift. Eh, ja ik denk van wel. Maar is daar iets mis mee? Jammer genoeg was het mij niet gegeven ze zelf op de wereld te zetten en dat is een groot gemis.

groet,
Alice

» Posted By Alice On June 11, 2008 @ 15:58

*bloos*

Als iemand dit verdiend ben jij het. Jij hebt het beste stuk geschreven over transgenders dat ik ooit gelezen heb. Natuurlijk zijn wij blij met een mens als jij.
Kus, Alice

» Posted By Alice On February 16, 2008 @ 16:24

Zelfmoord gaat niet op recept I

Hm. De methode trein heb ik twee keer overleefd. Bang voor de rommel en vooral het geluid van zo’n kreng dicht bij je. Methode auto tegen boom komt regelmatig in mijn hoofd voorbij maar dat is zo mogelijk nog rommeliger en met de auto’s van tegenwoordig is de slaagkans laag.
Gelukkig komen de gedachten en de methodes nog maar zelden in mijn hoofd. Maar het gevoel zit er wel. Een duiveltje dat als het weer eens ondraaglijk moeilijk is me zegt dat ik het dan ook niet moet dragen maar er beter maar een eind aan kan maken. De belangrijkste rem zijn mijn kids, ze hebben me (nog) nodig. Een andere rem is dat ik eigenlijk juist zo graag leef. De dag na de zwarte gedachten dag krijg ik plannen zo heb ik gemerkt. Wil ik weer van alles. Daar houdt ik me dan maar aan vast. Niet wat ik hoopte een tijdje terug, maar het duiveltje laat zich af en toe toch even zien.

» Posted By Alice On September 19, 2008 @ 11:32

«« Back To Stats Page