Verhuisd (intermezzo)

On the moveMijn blog is, met veel dank aan Paul Wouters, verhuisd van XS4all naar mijn allereigenste site. In de afgelopen maanden heb ik alle berichten en commentaren van mijn oude blog hier geïmporteerd. Aangezien de blogsoftware van XS4all inmiddels zo oud is dat er geen enkel tooltje bestond voor im- of exporteren, moest dat allemaal met de hand, en dat was veel werk. Daarnaast is het plan om alle artikelen van mijn oude website in de blog te integreren; ik ben een eind op streek maar nog niet alles is gedaan.

Wat betreft mijn oude blog: ik had het mezelf makkelijk kunnen maken en alleen mijn eigen berichten kunnen overzetten. Maar dat wou ik niet: een blog leeft juist ook bij gratie van de reacties, en die niet meenemen voelde alsof ik mijn lezers wegsneed. Bovendien waren de commentaren soms heel leerzaam. Maar soms dacht ik ook wel eens: ‘oh dear – waarom doe ik dit in hemelsnaam?’ Want er was bij vlagen veel gekissebis. Ik hoop van harte dat de discussies na deze verse start meer open en onbevangen worden. Dat is immers een vereiste wil iemand ooit een stap verder kunnen komen.

Tot slot: alle commentaar op het uiterlijk en de functionaliteit van deze site is van harte welkom. Mocht je op fouten of problemen stuiten, meld het dan vooral. Mocht je oude artikelen niet kunnen terugvinden: heb geduld, dat komt na verloop van tijd goed.

Author: Spaink

beheerder / moderator

18 thoughts on “Verhuisd (intermezzo)”

 1. Proficiat.
  Ik had hem al, maar ik heb nog geen tijd gehad.
  Ik zal er deze week eens aan gaan sleutelen, “sparren”.

  Je zou wel ‘n plaatje, of zoiets, iets leuks, erbij kunnen doen.
  Waartoe, zijn wij allen namelijk, in ‘t leven? Waartoe? … Nou … ?
  … Hè … ?

  Veel succes.

  http://juzo.wordpress.com/

  ‘~_~/’

  Zo heel veel zal ik er niet zijn,
  want ik heb niet zo heel veel te melden.

 2. Fijn dat je nu een eigen WordPress hebt, fijn voor jezelf denk ik en fijn voor ons je lezers.

  Een kleine tip: het zou net wat netter zijn om het /wordpress/ uit de URL weg te halen of te vervangen met iets anders (je kunt ooit over willen naar een ander pakket oid.).

 3. Lof voor al diegenen die onze computers draaiende houden opdat wij onbezorgd creatief kunnen zijn!

  P.S. Je hebt geen adres munge op je e-mail Karin :-/
  En waar is the CAPTCHA?

 4. Hoi Karin,
  zo dat is nogal een klus geweest zeg. Leuk dat je nu helemaal je eigen site hebt. Het maakt alles zoveel sterker voor jezelf kan ik uit mijn eigen ervaring verzekeren. Goeie move dus. Heel, heel veel succes hier. Deze dame volgt je op de voet en ik geniet van de manier waarop je schrijft. Het is fijn om een inspirator te hebben.
  Kus,
  Alice

 5. Ha Alice

  Een eigen site had ik al, maar mijn blog en mijn website waren altijd gescheiden. Erg onhandig, ook omdat ik nieuwe stukken zodoende op twee plaatsen moest neerzetten. Het effect was dat ik mijn site vaak maandenlang niet bijwerkte… Alles op één plaats hebben is een stuk prettiger. Plus dat deze software zoveel meer kan dan die oude meuk van XS4all… En dank voor je complimenten, zoiets altijd heerlijk om te horen :)

 6. Alper: goeie tip, ik zal met de deskundige overleggen. Thomas, WordPress werkt met akismet. Captcha helpt tegenwoordig steeds minder, ook op mijn oude blog had ik geregeld stapels spam. En mijn adres heb ik nooit gemunged, dus waarom daar nu nog mee beginnen…

 7. @karin
  Ik heb jaren geleden een keer met mijn echte e-mail gepost en daar spam van gekregen. Deze is de afgelopen jaren echt veel minder geworden!

  Vooral kerst is een slechte tijd om ongelukjes met je e-mail adres te krijgen volgens mij (dat was het geval bij mij). Evengoed gooi ik nu het standaard spamfilter van XS4All er overheen en ik krijg om de paar weken één spam bericht (die checked of ik het bericht lees, met plaatjes erin enzo).

  Spammers leiden aan Alzheimer!

  Ik vind het leuk kennis te nemen dat er tegenwoordig meer is als CAPTCHA’s en hashcash. Hoewel je webpage source zegt dat je WP-SpamFree gebruik dat met Javascript + cookies + een heuristiek filter werkt zover ik nu heb kunnen nagaan. Nou ja, dat zal ook wel ooit populair worden. Ik blijf CAPTCHA’s en hashcash het beste vinden maar veel verstand heb ik er niet van.

 8. Nogmaals hoi,
  Mijn eigen blog zit al tijden op WordPress. Het is een heerlijke omgeving om in te werken. Eigenlijk ben ik nu eindelijk alleen maar met de inhoud bezig, het schrijven zelf en niet meer met de (on)mogelijkheden van de software. En het opzetten van een nieuw blog als aktiesite of zo is zo gemakkelijk. Leuk dat jij ook bij WordPress terecht bent gekomen.
  Zelf denk ik er ook over om een eigen WordPress te laten hosten ergens in plaats van de asp versie die ik nu gebruik omdat ik dan (nog) meer vrijheid heb met de layout.
  Anyway, ik blijf genieten van je.

 9. Ik dwaalde zo eens over al die WordPress-blogs, en kwam daar deze tegen
  http://janiek.wordpress.com/
  Erg aardig zeg. Er is veel te doen, en veel te zien, in dat stormachtig groeiend blogjes-leven. Je telt tegenwoordig al niet meer mee, als je er geen hebt.

  ‘~_~/’

 10. Het is gelukt, gefeliciteerd! Heb je nu alles over gezet naar dit blog? Goed van je, ik ben nog steeds bezig ;)
  Ik heb de link naar je aangepast, zo kan ik je regelmatig blijven lezen.

 11. Hoi Karin, toch even een opmerking over de opmaak. Bij mij verschijnen tekstblokken over foto’s. Dat gebeurt bij meerdere posts. Ik gebruik IE7 op dit moment en weet niet of dit verschijnsel ook zien???

 12. ha Jogy, ja ik ben over :) WordPress bevalt me uitermate goed, ik ben er dolblij mee. Mijn blog heb ik helemaal overgezet, en intussen ook alle columns voor Het Parool, Medisch Contact en XL, de artikelen voor de Volkskrant, Opzij, de Groene Amsterdammer en allerlei los spul. Er moeten – denk ik – nog een kleine honderd oude stukken worden toegevoegd maar daar maak ik minder haast mee.

  Wat betreft die plaatjes die iineens onder tekst schuilgaan: heb je dat bij alle plaatjes? Bij gecentreerde plaatjes? Bij plaatjes die links staan? Als je iets meer vertelt ga ik zoeken.

 13. Ik zal iets specifieker zijn.
  Je laatste post heeft een plaatje links en een grijze tekstblok. Op mijn scherm schuift een deel van het grijze blok over de foto. Eerst dacht ik dat dit expres was gedaan gezien het onderwerp, na wat doorbladeren op zoek naar de post van je tussentijdse blog, zag ik het op meerdere plekken. Inderdaad met foto’s die links staan in de tekst.

 14. Ik heb nu ook gekeken in Firefox 3 en daar zie ik de foto van je laatste post wel, een bay die zijn middenvinger opsteekt :-)

  In IE 7 zit over de foto een grijs vlak van wat ik denk een blockqoute??
  Zelf zet ik in het deel ook align=”left” of right omdat ik weet dat firefox anders de plaatjes verkeerd zet. Dit doe ik nadat ik plaatjes in mijn tekst heb geplakt. Dit wordt wel goed opgepakt en vanuit css gaat dit niet altijd goed. Misschien dat je hier iets aan hebt????

 15. Yup, dat grijs zal van de blockquote zijn, die heeft die achtergrondkleur. Dat Firefox plaatjes verkeerd zet heb ik nog nooit gemerkt, en ik gebruik ‘m al van begin af aan…

 16. Het kan ook zijn dat Firefox de plaatjes goed zet, maar dat je denkt dat het verkeerd is omdat je aan Internet Explorer gewend bent.

  No offence.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.