Statistiek

Comments Posted By Thomas J. Boschloo

Displaying 91 To 120 Of 571 Comments

Strijden tegen kanker

@34W: De GGZ werkt met ‘indicaties’. Voor elke behandeling moet dus een indicatie stelling worden aangevraagd en hier staat een vaste behandeling voor.

Verder heb je kortdurende en langdurende psychiatrie. Ik zit in de langdurende een vanwege schizo-affectieve stoornis, maar ik mag niet eens een psychiater zien! Terwijl ik wel pillen heb die door een psychiater zijn voorgeschreven.

Er is een soort hulpsint waar ik mijn verhaal kan doen, maar dat vertik ik dus, want die man is daar niet voor opgeleid.

Verder heb ik zelf veel baat gehad bij anti-depressieva (werkt ook niet bij iedereen), maar die kan een psycholoog niet voorschrijven. Een gewone huisarts weer wel geloof ik. Hier geldt dat je niet te snel moet stoppen ermee. De bijwerkingen vallen daarbij wel weer hard mee.

» Posted By Thomas J. Boschloo On August 16, 2010 @ 11:49

Schrijfster, schrijvend

@25, Spaink: Ben je niet in de war met BBSsen en Fidonet? Daarmee was de hcc altijd erg actief.

xs4all bood echt gopher, telnet en ftp e.d. Typische internet protocollen dus.

» Posted By Thomas J. Boschloo On August 06, 2010 @ 16:01

@juzo: xs4all staat voor ‘access for all’. Dus dat is nu heel politiek actueel.
Realiseer je dat toen xs4all werd opgericht, je alleen via een universiteit of een groot bedrijf op het internet kon. xs4all is niet voor niets de eerste provider van Nederland. Hoewel http toen nog niet bestond.

Ik ben met je eens dat het jammer is van hcc, maar dat zijn meer hobbyisten en niet noodzakelijkerwijs hackers.

» Posted By Thomas J. Boschloo On August 05, 2010 @ 20:51

Hoi Karin, succes ermee!

Is het niet leuk om een foto van het ‘server park’ van xs4all in het begin, ergens prominent in je boek te zetten? Zo’n foto staat achterop een van de hack-tics.

Misschien kan je de hacktics ook bundelen als bijlage achterin, het boek wordt dus toch al veel te dik ;-) Maar plaatjes is altijd goed! Ik vond de tekeningetjes voor de hacktic ook altijd erg leuk. Koen Hottentot maakte die geloof ik. Moet ik even opzoeken.

» Posted By Thomas J. Boschloo On August 02, 2010 @ 13:17

EenVandaag

Volgens teletekst gaat één vandaag vanavond over Lance Armstrong (ook kanker gehad natuurlijk). De site van één vandaag daar word ik geen wijs uit.

Dus ik kijk ’em wel op uitzending gemist als die vanavond komt :-)

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 30, 2010 @ 14:49

Geloof in genezing

@Spaink – 22: Gooi ze dan maar weer in de spamfolder zou ik zeggen. In ieder geval de dubbele posts.

» Posted By Thomas J. Boschloo On August 07, 2010 @ 21:22

@Maurice: Ik weet niet of ik een aura heb, maar ik sluit niets uit.
Mijn zusje kende iemand die aura’s kon zien, daar had die persoon het wel moeilijk mee toen (vanwege haar omgeving).

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 31, 2010 @ 12:39

@Menno: Wat ik bedoel is dat alternatieve en reguliere medicijnen naast elkaar kunnen bestaan. Zolang je maar weet dat de een niet hetzelfde doet als het andere.

Als je echt ziek bent kun je beter naar de gewone arts gaan. Maar voor vage klachten waar de huisarts niets mee kan is homeopathie een prima alternatief.

Hele volksstammen slikken voedingssupplementen en drinken rooibosthee. Daar is niets mis mee, zolang je maar naar een echte arts gaat als je serieus iets mankeert.

Ik zie niet wat er mis is met Echinaforce druppeltjes tegen verkoudheid. Of bergkristal voor het zuiveren van je aura. Regulier en alternatief hebben beiden bestaansrecht. Het een sluit het andere niet uit.

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 30, 2010 @ 21:51

Ik ben het met Karin eens dat de alternatieve geneeskunde niet veel weet. Wel is het al veel ouder als de ’empirische’ geneeskunde. Vroeger was er niet veel anders beschikbaar voor zieke mensen.

Maar de reguliere geneeskunde weet ook lang niet alles. Kijk maar wat men twintig jaar geleden nog niet wist en nu wel. En wat men over twintig jaar zal weten en in de twintig jaar daarna. Ook de reguliere geneeskunde weet niet alles en doet dingen nu verkeerd. Net als we nu zeggen van de natuurgeneeskunde.

Bovendien raken onze wetenschappelijke geneesmiddelen immuun voor de ziektes die ze moeten bestrijden. Dus misschien zijn we in de toekomst blij met de homeopathische middelen die dan nog steeds even ineffectief zijn als nu volgens de wetenschap, en dan ook even ineffectief als de reguliere geneesmiddelen die we nu hebben, maar zonder de ernstige bijwerkingen en de belasting die ze voor het milieu betekenen.

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 30, 2010 @ 17:39

Oh brave new world

@17-juzo: Je houdt van grote getallen juzo. Maar ik denk dat we met politiek als in Europa de volgende 250 jaar niet meer halen. En door bitrot zijn alle gegevens van nu dan meteen ook permanent vernietigd.

Wat er voor in de plaats komt? Iets mooiers, iets sterkers, wie het weet mag het zeggen. Daarbij aantekenend dat wij er als beschaving niet meer zullen zijn om het te aanschouwen.

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 22, 2010 @ 16:55

@11-juzo: Als je in Nederland een politie agent een ‘tooltje’ noemt, heb je een bekeuring voor belediging van een ambtenaar in functie aan je broek.

Ik kan mij voorstellen dat de TLA ook niet erg blij zijn als je bewust hun tijd verdoet. Ik neem aan dat zij jou dan als een tooltje zien en je pakken op elke kleinigheid die ze kunnen vinden. Bijvoorbeeld voor het lopen met een wapen op zak… waarvoor heb jij bijvoorbeeld een zaagje mee?

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 22, 2010 @ 16:23

@JanS: Over fouten in deze databases… wat dacht je van false positives op vingerafdruk controles? Elk computer programma dat met veel data werkt heeft false positives (kijk maar naar moderne virusscanners).

Één crimineel uit 16 miljoen Nederlanders halen gaat nog wel. Maar de juiste persoon aanwijzen uit een half miljard onschuldige burgers die in je laptop staan?!

En als het internet eruit ligt kan niemand door de douane natuurlijk (dan laat je een terrorist door die zich een gebouw in vliegt). Want dit moet natuurlijk allemaal in ‘the cloud’ opgeslagen worden. De overheid moet met haar tijd meegaan immers.

Ik ben het eigenlijk wel met je eens juzo, dit is in potentie best amusant :-)

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 22, 2010 @ 15:10

Het zou kunnen dat het hier alleen om vingerafdrukken van veroordeelde criminelen in Nederland gaat. En niet om onze paspoort vingerafdrukken database.

Dus ik geef dit voorstel nog het voordeel van de twijfel.

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 22, 2010 @ 14:04

Geheime chaos

De Nederlandse overheid moet het wiel niet opnieuw proberen uit te vinden, maar gewoon goed kijken naar de geschiedenis van landen als Oost-Duitsland en Cambodja en daar lessen uit trekken.

Je eigen volk onderdrukken is al zo vaak gedaan, er is geen reden om de fouten van die regimes te herhalen.

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 25, 2010 @ 14:32

Bewaarplicht onrechtmatig uitgevoerd

@Rudolf: Ik deel je kritiek op het rapport van ‘Article 29’. Maar het lijkt steeds meer traditie te worden in Europa (bijvoorbeeld Nederland en Italië) om zich niet beter aan de wet te houden, maar om die wet aan te passen aan een nieuw ontstane praktijk.

Ik vind de term bewaarplicht ook niet (meer) goed de lading dekken. Gezien het hier gaat om het verzamelen van gegevens van iedere internet burger in een land, om deze achteraf door middel van datamining te kunnen veroordelen voor misdrijven die tot de lengte van de bewaarplicht voor dat land in het verleden hebben plaatsgevonden, lijkt mij de term verzamelplicht de lading beter dekken.

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 17, 2010 @ 13:40

Olie

Het zou mij niets verbazen dat 8 jaar George W. Bush deze ramp juridisch mogelijk heeft gemaakt. Daar hoeft Obama van mij de schuld niet van te krijgen.

Het grote nadeel van Obama was, en is, zijn vice president die onze digitale vrijheden via ACTA flink zal inperken. En dit konden de kiezers weten voor ze op Obama stemden.

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 13, 2010 @ 13:17

Argwaan: naschrift

@74: Op http://nl.wikipedia.org/wiki/Lactose-intolerantie#Genetica staat: “In de laatste eeuwen zijn de Europeanen (en ook hun afstammelingen, de Amerikanen en Australiërs) steeds meer melkproducten gaan consumeren, zodat het grootste deel van hen nu hun hele leven lactase produceert”.

Q.E.D.

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 23, 2010 @ 19:14

@Spaink-69: Ik heb ooit eens gehoord dat we allemaal melk drinken als baby’s. Alleen in sommige culturen (zoals de Nederlandse) blijven we ons hele leven lang melk drinken.

Als je een tijd lang geen melk hebt gedronken, dan wordt iedereen uiteindelijk lactose intolerant. IIRC. YMMV. Je wordt er vast heel ziek van.

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 23, 2010 @ 00:12

Tienduizend!

@juzo: Voor apple heb je de ‘time capsule’. Hoewel dat ook niet de ultieme oplossing is: http://www.timecapsuledead.org/

Ik denk dat de site van Karin ergens in een virtuele machine draait. Daar heb ik geen verstand van, maar het lijkt mij dat dat triviaal te backuppen is.

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 13, 2010 @ 18:48

In dat geval, Karin.. Nog vele jaren voor jou en je blog!!!

Lijkt mij dat als je een backup hebt, er weinig mis kan gaan met deze blog. Je bent dan hooguit een paar dagen werk en reacties kwijt ;-)

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 13, 2010 @ 17:14

Wat mij erg verbaast Karin, is dat je in al die tijd dat je WordPress draait, en alle energie die je in de database ervan hebt gestopt, je nog geen een keer een backup hebt gemaakt van je blog en je ook nog geen enkele update van wordpress hebt geïnstalleerd (we zitten al weer op 3.0).

Zou er niemand op het blog aanwezig zijn die de kennis en tijd heeft voor een beveiligingsupdate van je software (en ook de onderliggende ‘dependencies’ voor WP)? Ik vind het een akelig idee dat één persoon die jou niet mag met een gerichte aanval alles wat je hebt opgebouwd in de jaren zou kunnen wissen of verminken…

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 13, 2010 @ 16:48

De toekomst van auteurs

@juzo: ‘ongeduldig’. Dat bedoel ik met ‘concentratie van een goudvis’! We zeggen hetzelfde met andere woorden.

Vroeger waren we toch niet ongeduldig? Klikkend langs alle sites die we bezoeken op een mooie zonnige dag?

En ik zit niet eens op facebook en twitter zoals velen!!! MSN is mij gelukkig ook bespaard gebleven. Het leven is te kort om daar veel tijd in te stoppen. Ik weet het want ik speelde World of Warcraft voor een jaar. Totaal zinloos en met mensen die je meestal nooit zult ontmoeten. En alles wat je meemaakt is ‘virtueel’ en onecht.

Toch is dit de toekomst en dagelijkse kost voor eenieder die in deze tijd opgroeit. Wij zijn de fossielen van het internet juzo, jij en ik :-)

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 06, 2010 @ 23:54

@Spaink: Ik moet toegeven dat ik hem ook nog niet heb (TNTY). Maar ik heb wel meer boeken van je niet :-) Concentratie van een goudvis…

Wat ik erger vind is dat http://www.xs4all.nl/nieuws/bericht.php?msect=nieuws&id=1089 mislukt is. De petitie die xs4all zou aanbieden. Daar heb ik ook niet aan meegedaan, maar ik geef niet zomaar mijn NAW gegevens aan een database op internet. Ik zou juist graag uit een paar van die databases verdwijnen als dat kon…

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 06, 2010 @ 23:07

@7: Ik zie het om mij heen. En bij mijzelf.
Het studie-huis of wat er tegenwoordig ook is helpt ook niet echt.

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 06, 2010 @ 20:32

@5: Over tien jaar zijn er helemaal geen boeken meer omdat iedereen de concentratie heeft van een dementerende goudvis.

Door internet natuurlijk :-)

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 06, 2010 @ 20:27

@juzo: Ik denk dat de echte angst van de uitgevers is (behalve de verkoopprijs van een boek)… net als in de muziek industrie… dat ze overbodig raken.

Wat als Karin met paypal haar boeken aanbiedt in de hele Nederlandstalige wereld. Met haar columns als promotie… denk niet dat Nijgh & Van Ditmar dat leuk gaat vinden.

Schrijfster zijn gaat zo-wie-zo om promotie. Als je uitgever je niet promoot wordt je boek nooit wat.

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 06, 2010 @ 18:42

Vroeger kopieerden monniken met de hand boeken. Nu kan de computer dat efficiënter en goedkoper.

Wat als je er iets bij krijgt? Een papieren boek bij elke e-book. Is meteen de gelijke prijs gerechtvaardigd.

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 06, 2010 @ 18:10

Argwaan

@Esme 39/laatste alinea
Dus als ik MS heb, en ik laat mij niet behandelen door een privé kliniek die bij jullie adverteren, dan is het mijn eigen schuld dat ik ziek blijf?
Zullen we dan ook meteen maar de WAO uitkering stopzetten dan? Het is immers iemand’s eigen schuld als die niet beter wil worden…

Zijn wij het er verder over eens dat de methode van Zamboni ook wel eens een dode mus kan blijken te zijn? Met misschien zelfs schadelijke gevolgen die nu nog niet bekend zijn?

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 10, 2010 @ 17:37

@Esme-24: Nou, ik zie een hoop spam op een forum waar ik al jaren op zit (dus ik kan het weten).

Verder zijn er vast heel veel privé klinieken waar ze deze zinloze operatie voor veel geld willen doen en die er belang bij hebben dat stukjes zoals van Karin Spaink worden ‘ontkracht’.

Laat het VU nu net het omgekeerde hebben gedaan in dit geval!

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 08, 2010 @ 14:44

@Elmo: Het is spam. Alle berichten van de afgelopen uren gaan van:
1) Zamboni werkt
2) We moeten zoveel mogelijk klanten
3) Ik ben getuige dat het werkt
4) Het moet gauw in het basispakket want dan kunnen we meer geld verdienen
5) Wij zijn beter als de competitie

Nou, als ik al MS had, dan zou ik het niet door zo’n onprofessioneel spambedrijf laten behandelen. Laat ze gewoon wat reclame zendtijd inkopen op de lokale radio. In plaats van hier te zeggen hoe goed het werkt en waar ze terecht kunnen voor verdere informatie (hun eigen site).

Een MS patiënt is meer dan alleen een melkkoe immers. Het is een ernstige ziekte waar met respect over gepraat moet worden. Niet een paar DSB klanten die je een extra kooppolis aan kan smeren. Geld verdienen doe je niet door andermans leed uit te buiten. imho

» Posted By Thomas J. Boschloo On July 08, 2010 @ 12:56

«« Back To Stats Page