Statistiek

Comments Posted By Spaink

Displaying 1,861 To 1,890 Of 1,902 Comments

De Key graaft bij de Kamer van Koophandel?

Nora, als je beter had gelezen wist je dat ik in die periode met kanker kampte. Dan wil er in de rest van je leven wel eens iets verslonzen.

» Posted By Spaink On September 07, 2008 @ 12:45

Theresia: ik heb de boel wegens ziekte laten verslonzen en heb na hun laatste reactie zelf niet meer geantwoord.

» Posted By Spaink On June 13, 2008 @ 17:54

Beppie: het stukje waarop je reageert is het enige wat ik over De Key heb geschreven…
Jan: waar je een klacht kan indienen hangt af van het soort klacht. Soms moet je eerst alle opties binnen De Key doorlooen, soms kun je meteen elders terecht. Maar om daar iets zinnigs over te zeggen is meer informatie nodig.

» Posted By Spaink On June 26, 2007 @ 17:53

Mark: In hun antwoord schreven ze dat na ‘kredietonderzoek’ was gebleken dat er een telefoonaansluiting op mijn naam bestond in de Paleisstraat. Ik heb teruggeschreven en gevraagd wat dat kredietonderzoek inhield, waarom (en hoe) dat is uitgevoerd en of ze de bewijzen van die aansluiting willen overleggen.

» Posted By Spaink On November 28, 2006 @ 17:52

De marketing van Pink Ribbon

ET, ik geloof niet dat ook maar een van de reactes hier ervan uitgaat dat vrouwen met twee borsten niks mogen zeggen over Pink Ribbon.

» Posted By Spaink On September 27, 2011 @ 16:46

Arie, tot mijn grote teleurstelling raden borstkankerorganisaties tegenwoordig zelfonderzoek af. Dus aan die bewustwording heb je op die manier ook niks.

» Posted By Spaink On September 24, 2009 @ 15:28

Huisjeweltevree: die ‘promotie’ voor borstkanker heeft allerlei haken en ogen, het beeld ervan wordt juist door al die bedrijfsbemoeienis zwaar geflatteerd en zelfs vertekend. Of we er blij mee moeten zijn is derhalve zeer de vraag, ik ben het in elk geval niet.

» Posted By Spaink On October 29, 2006 @ 21:54

Lia: nee, ik heb geen Lobstar kleren, ik vind ze wat tuttig met die ruches en draperieën, ik draag gewoon mijn oude kleren (zonder prothese). In ‘De leugen regeert’ had ik dat Mark-for-life shirt aan, misschien bedoelde je collega dat? De url voor de uitzending daarvan is http://player.omroep.nl/?aflID=3326444

» Posted By Spaink On October 20, 2006 @ 21:54

Het verhaal over deodorant is vaker verteld, maar het is pertinente nonsens. Je kunt gerust deodorant gebruiken en daar krijg je geen borstkanker van.

» Posted By Spaink On October 19, 2006 @ 21:53

Kanker in je kop

Jeanine: het houdt op, heus! Je kunt hier lezen hoe het verder ging: http://www.spaink.net/2012/03/13/stiekem/

Wat onverlet laat dat kanker te vaak slecht afloopt. Vorige week overleed een virend aan kanker, en de week ervoor bleek mijn allerbeste vriendin ongeneeslijke kanker te hebben…

» Posted By Spaink On July 27, 2012 @ 03:10

De eerste lading herceptin

Dag Anoniem

Dat herceptin je hartfunctie kan aantasten, is algemeen bekend. Voor zover ik weet moet iedereen die herceptin krijgt. elke drie maanden getest worden. Vooral de pompfunctie van het hart kan te lijden hebben; en dat test je met een zg. MUGA-scan. Met een eenvoudige monitor zie je niet veel relevants in dit geval.

Ik zou zo snel mogelijk een afspraak met je oncoloog maken en met hem praten over je zorgen, en om een MUGA vragen. Als je dat wordt geweigerd, kun je overwegen naar een ander ziekenhuis te gaan… Sterkte, en laat nog eens weten wat ervan gekomen is.

» Posted By Spaink On March 03, 2008 @ 16:47

Ha Simonne
Gaandeweg valt herceptine minder zwaar, leert de ervaring ook de mijne). Maar wat raar dat je de eerste keer niet werd opgenomen, dat doen ze bij ‘mijn’ ziekenhuis standaard, kuist omdat op voorhand niet helemaal valt te zeggen hoe je erop reageert.

» Posted By Spaink On June 28, 2007 @ 16:46

Tussen flirt en chemo

Het klassiekste waarnaar ik luister is Einstürzende Neubauten :)

» Posted By Spaink On September 22, 2006 @ 07:12

ISOC award

Voor een ziekenhuis is het nogal wat om hun systemen waarop de EPD’s staan, te laten testen door een buitenstaander – zeker als die buitenstaander een individu is. Dat ik nu kon zeggen dat ijk dit onderzoek deed in samenwerking met XS4ALL, maakte voor hen veel uit. Het is zeer de vraag of ze anders met de test hadden ingestemd.

» Posted By Spaink On September 14, 2006 @ 06:45

‘Voor rust ben ik niet in de wieg gelegd’

Koert @ 22: Dank :)

» Posted By Spaink On June 06, 2015 @ 22:17

Linda, ik heb het erg druk, en ik kom al te weinig aan mijn vrienden toe…

» Posted By Spaink On December 10, 2008 @ 17:10

Ana, als je nog iets wilt weten: vraag gerust. Als ik een antwoord weet, geef ik dat met plezier :)

» Posted By Spaink On December 08, 2008 @ 02:06

Ana, op voorhand dacht ik dat ik een reconstructie zou willen, en in elk geval een prothese: ik voorzag dat ik me doodongelukkig zou voelen met maar één borst. Maar zodra ik bijkwam uit de narcose was ik alleen maar opgelucht en ik heb die borst daarna nooit meer gemist. Dus nee, ik hoef niks, ik vind het prima zo.

Wat de Amazones betreft:ja, je komt er ook verdrietige verhalen tegen, maar het helpt erg om alleen de topics te lezen die je passen: die over diagnose en behandeling, bijvoorbeeld. Selectief lezen is soms erg nuttig :)

» Posted By Spaink On December 07, 2008 @ 22:18

Dag Ana – zo te horen blijf je prettig nuchter onder het hele gedoe, dat is al enorme winst. Ik hoop van harte dat je goede uitslagen krijgt, en chemo is niet leuk maar het is uiteindelijk wel te doen…. (met tussendoor een paar keer _heel_ hard vloeken, en zeker als je zorgt voor fijn veel series om naar te kijken als je hoofd zompig wordt).

Ik heb tijdens mijn behandeling veel geblogd, je kunt die stukjes terugvinden onder de categorie ‘klog’. Misschien heb je er iets aan. Verder heb ik zelf erg veel gehad aan de site van de Amazones, vooral aan het forum daar: http://forum.de-amazones.nl/ Ik wens je het allerbeste, en houd moed.

» Posted By Spaink On December 07, 2008 @ 13:16

nee@niet,grom: je zegt dat ik een vorig bericht heb weggehaald. Welk bericht bedoel je precies? het enige dat ik hier heb verwijderd is blogspam, alle berichten van lezers en van mezelf staan hier nog gewoon…

» Posted By Spaink On September 27, 2006 @ 06:17

Ha Nan

Nee helemaal niet lastig, die gevoeligheden bij mijn lezers, integendeel: je maakt er mijn eigen blinde vlekken zichtbaar mee, daar heb ik juist iets aan. Je hebt weer gelijk, het woord ‘rekken’ plaatst de kanker voorop, die stelt de tijd die je hebt in het licht van later.

Laat me het opnieuw formuleren. Wat ik bedoelde te zeggen is dit: als je uitzaaiingen krijgt, is er uiteinldelijk niet heel veel meer aan te doen. Via chemotherapie en/of bestralingen kunnen ze proberen die tumors tijdelijk kleiner te krijgen, maar ik weet helemaal niet of ik dat dan zou willen; ik denk – nu – dat ik zal besluiten het erbij te laten. Die behandeling geeft je immers wel tijdwinst maar stelt tegelijkertijd je dagelijkse leven onder een medisch regime, en ik geloof dat ik de tijd die ik dan zou hebben daar liever verre van zou blijven, ook als dat betekent dat mijn leven korter was. Jaren eerder heb ik daar al over geschreven, zie http://www.spaink.net/parool/20010619.html . (Tegelijkertijd is dit wel heel erg een standpunt van iemand zonder kinderen. Kinderen hebben maakt zulke dingen heel, heel anders.)

» Posted By Spaink On September 25, 2006 @ 06:16

Je hebt gelijk, Nan, dat iedereen doodgaat, dat was een onzorgvuldige formulering. Maar bij mijn weten is uitgezaaide borstkanker inderdaad dodelijk; ik heb begrepen dat het proces wel erg gerekt kan worden, maar niet gestopt. Ik hoop voor jou dat ik het verkeerd heb begrepen.

» Posted By Spaink On September 22, 2006 @ 06:15

Feestje!

Over Gorter zijn kort na de lovende woorden van ode en van tess ook minder goedgelovige verhalen verschenen. Vooral dat van Martine Boelsma in AD van 3 oktober 2006 is aan te raden:

“Gorter, tot voor kort werkzaam bij het Immunologisch Oncologisch Centrum IOZK in Keulen, noemt zich professor en oncoloog. De ziektes die hij zegt te kunnen behandelen: kanker, aids en chronische vermoeidheid. Maar ook voor frivoler zaken als verjongingskuren kunt u bij Gorter terecht.”

“Volgens de Nederlandse Vereniging tegen Kwakzalverij en haar Belgische evenknie SKEPP is Robert Gorter geen oncoloog en evenmin professor, maar basisarts. Beide organisaties nemen krachtig stelling tegen hem. Ook psycholoog Frits van Dam, verbonden aan het Nederlands Kanker Instituut – Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis noemt de praktijken van Gorter ‘kwalijk’ en ‘treurig’. ‘Hij buit mensen uit die in doodsangst verkeren.'”

» Posted By Spaink On October 05, 2006 @ 06:02

Tess, wat je vertelt is gevaarlijke onzin. Kanker krijg je niet van hardheid en kanker genees je niet met liefde. Sylvia Millecam bewees dat, helaas. Veel van zulke verhalen van mensen die zichzelf hebben genezen, zijn klinisch niet te verifiëren. En dat is ook logisch: wie bewijsbaar uitgezaaide kanker in zijn longen heeft, heeft artsen nodig in plaats van koortsbaden, en zelfs dan is de kans helaas bitter groot dat-ie overlijdt.

De hele gedachtengang die je beschrijft heb ik overigens uitgebreid genalyseerd – en onderuit gehaald – in mijn boek ‘Het strafbare lichaam: de orenma, kwakdenkers en het placebo-effect’ uit 1992, zie de boekbeschrijving.

» Posted By Spaink On August 22, 2006 @ 05:40

Trouw, 19 augustus 2006: ‘Ik heb het gevoel dat ik af ben’

Uhm, ik heb nog nooit over nagedacht over wat er met mijn teksten moet gebeuren na mijn dood. Het liefst zou ik ze als kinderen beschouwen die dan op eigen benen kunnen staan, maar dat is eerder een symbolisch antwoord dan een praktisch.

Of ze beschikbaar blijven weet ik niet. Websites moeten worden onderhouden en betaald, ze blijven niet vanzelf in stand. Misschien moet ik ergens in een testament zetten dat na mijn dood alles naar het publiek domein gaat, maar zelfs dan moet iemand de moeite nemen de handel in de lucht te houden.

» Posted By Spaink On August 30, 2006 @ 05:32

Overleven, augustus 2006: ‘De mammapoli is een geweldige uitvinding’

Dag Nely
De mammapoli kan niet altijd in één keer uitslag geven. Kanker is niet altijd makkelijk te diagnosticeren, en soms geven echo’s en mammo’s geen uitsluitsel. Bij mij was meteen duidelijk dat de bobbel inderdaad kanker was, maar op de mammo was nog een tweede plek te zien waarvan de aard niet bepaald kon worden; ik moest daarom ook terugkomen voor een stereotactisch biopt, dat inderdaad pas een aantal dagen later gedaan kon worden. Anders dan jij hoefde ik daar echter niet voor te worden opgenomen, na een uurtje of zo mocht ik weer weg.

» Posted By Spaink On May 21, 2007 @ 05:15

Schone slapers

Ace: nee, zicht op hoe het aanslaat is er niet. Deze kuur is bedoeld om de kankercellen die nu eventueel in mijn bloed zwerven, op zoek naar een plek om zich te hechten, een kopje kleiner te maken. Ik heb 50% kans dat ze inderdaad rondzwerven en derhalve ook 50% kans dat ik deze kuur helemaal voor niks doe, maar dat laatste risico neem ik graag. Als die cellen zich hechten heb je immers uitgezaaide borstkanker, en daar is geen redden meer aan, alleen uitstel. Ook na de chemo heb ik nog iets van 10 tot 15% kans op uitzaaiingen over een paar jaar, maar ja, daar gaan we maar niet van uit.

» Posted By Spaink On June 26, 2006 @ 03:53

Preventie en poortwachters

Miriam, reacties waarin url’s staan worden standaard vastgehouden door de software, totdat ik ernaar heb gekeken. Maar er staan geen reacties op moderatie te wachten, dus op de een of andere manier is het verzenden niet goed gegaan. Wil je het nog ‘s proberen?

» Posted By Spaink On July 07, 2009 @ 20:16

Door naar de derde ronde

Ha Ruth

Om mijn mond te spoelen gebruk ik – behalve water met wat zout, formeel vier keer per dag maar ik vergeet dat wel – is mondwater van Kruitvat (ingrediënten: water, alcohol, glycerine, polysorbaat, aroma, sodium benzoaat, cetylpyridine chloride, sodium floride, sodium saccharine, menthol en eucalyptus) en ‘s avonds na het tandenpoetsen en voor het naar bed gaan Meridol, een fluoride mondspoeling (ingrediënten: water, xylitol, pvp, peg-40 hydrogenated castor oil, olaflur, aroma, stannous fluoride, sodium saccharine en CI 42051). Ik heb de flessen er voor de zekerheid maar even bij gepakt :)

Geen chloorhexedine aka corsodyl / period-aid dus. Mijn tong is nog steeds een beetje zwart maar niet meer zo erg.

» Posted By Spaink On June 22, 2006 @ 03:43

Zout! Zouter! Zuur! Zuurder!

Pff. Ik heb geloof ik het ergste gehad, ik kreeg net trek en heb er warempel een pizzabroodje in gekregen en het ding had zowaar een beetje smaak, nog niet veel, maar meer dan leer :)

Waar ik me intussen over verbaas is dat je zelf in je radeloosheid kennelijk toch weet te bedenken wat goed voor je is. Waterijs. Hoe kom ik in hemelsnaam op waterijs? Mijn laatste waterijsje heb ik minstens twintig jaar geleden gegeten, en nu snakte ik ernaar. Ik denk anders nooit aan waterijs… :)

» Posted By Spaink On June 03, 2006 @ 03:14

«« Back To Stats Page